2023-04-04 21 浏览
夜晚同朋友去咗太子附近度食嘢,先知原來呢度有間新開嘅西餐廳叫咗一個set dinner包沙律、湯、主菜同埋嘢飲沙律係加咗水牛芝士粒,有種淡淡嘅芝士味,配意大利黑醋主菜就揀咗8安士嘅燒紐西蘭肉眼扒,推介要5成熟咁樣就唔會太過熟,肉眼扒嘅肉質軟淋,帶有好香嘅牛肉味,分別有燒汁、鹽同埋芥末提供另外散叫咗一個蝦蟹膏蟹肉帶子扁意粉,呢個意粉係非常惹味,因為蝦膏蟹膏嘅味好好咁同忌廉汁融合,帶子微微煎香另外叫咗原味雞翼炸得好香脆,肉質嫩滑,但略嫌調味不足,下次可能試下佢哋嘅招牌柚子蜜汁雞翼嘢飲方面叫做一杯black coffee同rose latte,我哋入口都覺得唔錯,玫瑰味幾香
夜晚同朋友去咗太子附近度食嘢,先知原來呢度有間新開嘅西餐廳
叫咗一個set dinner包沙律、湯、主菜同埋嘢飲

沙律係加咗水牛芝士粒,有種淡淡嘅芝士味,配意大利黑醋

2023-04-03 59 浏览
在大南街見到這間新開的Owl’s Stage 門口好多咪錶位隨手就便泊好車進去試試菜單好豐富呀😍可供選擇的很多品種我點的是「黑松露炒蛋」「煙三文魚」「薯餅」「牛油果」➕一杯Latte (看不膩的拉花😍)一大份我全吃光了😅😋我這張嘴有點刁,不好吃的食物我可吞不下😜同樣是食家的朋友點了一份「燒紐西蘭特級肉眼扒8oz配炸薯條及扒蘆筍」➕美式咖啡☕️,分了一小塊牛扒給我,牛肉的軟熟度剛剛好😋店員服務很好👍店家好貼心,有免費充電時提供👍
在大南街見到這間新開的Owl’s Stage
門口好多咪錶位
隨手就便泊好車進去試試

菜單好豐富呀😍
可供選擇的很多品種

店員服務很好👍店家好貼心,有免費充電時提供👍
最近去了太子的 @owls.stage ,因為他們的身份證優惠活動💕-甘荀南瓜湯-比一般出面喝的粘稠,很足料,帶點口感來又很細滑,喝了很有飽足感!-前菜沙律-有兩粒煎香了的帶子作伴,底下是紅紅綠綠的沙律菜,第一次吃以極幼小的蘆筍作沙律,好吃而無渣,真心驚喜。😳- 燒紐西蘭特級肉眼扒8𝙤𝙯@配 甜薯角及紫椰菜-點了五成熟,肉眼大大塊,切下去軟嫩多汁。配上黃芥末、肉汁、鹽,其實肉汁都很香口,但我最愛都是蘸上鹽,襯托出肉的鮮味✨蒜頭煎得軟綿,喜歡吃大蒜的人肯定十分喜愛!又濃厚又軟身實在令人又愛又恨🥹甜薯角及紫椰菜份量都很多,而且調味不馬虎,根本是小吃,份量飽飽足足的,除非是非常大肚量之人,不然都會夠飽。😌-香煎鵝肝-連同肉眼一起上菜的鵝肝,兩塊𝙨𝙞𝙯𝙚都不小,咬下去軟綿,是幸福的感覺🥰-南瓜蟹肉意大利飯-非常𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮的意大利飯,不會過軟的飯粒還帶點咬口,淡淡蟹肉味道配上濃郁南瓜忌廉汁,令人意外還有粒粒翠玉瓜,意大利飯都令人十分滿意!😋-𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙛𝙡𝙮 & 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙩𝙧𝙚𝙚-超級漂亮的𝙈𝙤𝙘𝙠𝙩𝙖𝙞𝙡 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙛𝙡𝙮,是用蝶豆花做出的藍加上檸檬汁+梳打水變幻出來紫色💜𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤

-甘荀南瓜湯-

-前菜沙律-

- 燒紐西蘭特級肉眼扒8𝙤𝙯@配 甜薯角及紫椰菜-

-香煎鵝肝-

-南瓜蟹肉意大利飯-

-𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧𝙛𝙡𝙮 & 𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙩𝙧𝙚𝙚-

𝙈𝙖𝙣𝙜𝙤 𝙩𝙧𝙚𝙚又冰又凍的芒果𝙨𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝𝙞𝙚💛兩杯都打卡一流~
2023-04-01 32 浏览
大南街一向多好嘢食,今日又同老公嚟呢邊覓食。見呢間新開冇耐嘅餐廳都幾多人幫襯,就一於試吓。柚子蜜糖雞翼4隻 $55柚子蜜糖醬真係有好多柚子皮,香甜清新;雞翼炸到外脆內嫩,唔會畀啲醬整到腍曬,熱焫焫好好食。蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $148帶子煎到半生熟,兩面微焦,中間軟腍彈牙;意大利飯飯粒軟硬適中,蝦膏蟹膏濃郁鮮味,食到一絲絲嘅蟹肉,加埋啲芝士好香好creamy!燒澳洲特級法式羊架配特製燒汁、薄荷醬 $178 (配菜升級五重芝士薯條 $32)叫咗medium well,燒得好靚,中間啲肉顏色粉嫩,有少少血水;肉質軟嫩,肉味濃郁,肥瘦比例恰當,而且唔會太羶;羊架本身燒得靚,簡簡單單噉點少少醬汁已經好好食~配菜揀咗意式燴雜菜,酸酸地噉,醒胃惹味;另外加錢升級咗五重芝士薯條,芝士醬芝味濃郁,而薯條本身亦都夠脆夠熱。Matcha Latte $32既有抹茶嘅微苦甘香,又有Latte嘅順滑奶香,唔錯!
柚子蜜糖雞翼4隻 $55
蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $148
Matcha Latte $32
既有抹茶嘅微苦甘香,又有Latte嘅順滑奶香,唔錯!
2023-04-01 27 浏览
太子又有新開西餐!Owl’s stage以貓頭鷹做主題,走型格路線,亦有唔少貓頭鷹擺設🥰.Dinner set幾抵食,最平$178起,有番茄水牛芝士沙律、椰菜花湯、主菜同飲品🍹.當日點咗「燒澳洲特級肉眼扒」,我哋要咗七成熟,但係肉質都好冧,牛肉味好香。配菜西蘭花嘅味道都做得唔錯,值得一讚✨.另外單點左一個「蝦蟹膏蟹肉帶子扁意粉」,蟹膏味道超濃郁,帶子生縮到,剛剛好仲好鮮嫩☺️.柚子蜜雞翼配搭創新,甜甜哋幾開胃.依家餐廳做緊優惠,身份證有指定英文字母就可以獲得折扣或者指定餐點!.📍Owl’s Stage (太子)太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖.

柚子蜜雞翼配搭創新,甜甜哋幾開胃

📍Owl’s Stage (太子)
用餐优惠
試食活動
2023-03-31 22 浏览
♨️Owl’s Stage太子大南街27-31號地下@owls.stage ♥️太子優質貓頭鷹餐廳,食物都算選擇多,叫咗兩個自選英式全日早餐,內容豐富再送飲品,遊閒的一餐🔷自選英式早餐🔸班尼迪蛋$35🔸煙三文魚$25🔸蟹肉牛油果意大利包$45🔸煙肉$10班尼狄蛋好正,三文魚夠新鮮又多,蟹肉牛油果意大利包鮮味,煙肉$10兩片抵食🔹紐西蘭肉眼$78🔹黑松露炒蛋$35🔹薯餅$18🔹紐倫堡腸$20肉眼扒少少哋但係煎得好香夠Juicy, 黑松露炒蛋非常高質,薯餅反而得一塊就少啲,香腸都唔錯食完唔口渴食物:8/10抵食:8/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #太子美食 #食
♨️Owl’s Stage

🔹紐倫堡腸$20

食物:8/10
抵食:8/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #太子美食 #食在太子 #princeedwardfood #alldaybreakfast #chillvibes #owls #貓頭鷹
2023-03-31 42 浏览
📍位置:近太子站C2出口,過馬路後轉入大南街,步行約5分鐘。🏠環境:開放式門面,室內以黑色、仿白磚牆為裝修風格,並以貓頭鷹擺設作裝飾,面積不大,門口旁是酒吧,四人灰色枱和藍色椅,整體簡潔大方。🤵🏻服務:以人手點單,收取加一。🍽️晚市:提供晚市套餐,送餐湯、沙律和餐飲,很抵食。🥦椰菜🍄蘑菇餐湯🥣熱辣辣呈上,為下雨天添點暖意,湯味濃而無渣。🍅蕃茄🧀水牛芝士沙律🥗正常份量,芝士切粒,淋上黑醋汁的沙律菜微酸開胃😋。🍴燒紐西蘭肉眼扒🥩8oz $228朋友點五成熟,肉眼扒配焗🥕紅蘿蔔、🥦椰菜花和🧄焗蒜,😙特別欣賞沒有薯條🍟,😂可以當生酮餐享用。🥩肉眼扒比西冷扒短而厚身,切開可見粉嫩嫩的肉色,口感軟韌,肉味濃而多汁😋,表層煎得夠焦香,是一份帶水準的牛扒👍🏻。🍴燒紐西蘭西冷扒🥩8oz $218七成熟,一樣的配菜,當中🧄焗蒜是最棒😋,非常軟綿。🥩而西冷比肉眼扒長身較薄,切開中間是粉嫩的肉色,其實味道和口感是差不多☺️,不過肉眼就較多脂肪,西冷就較多瘦肉😆,所以個人較喜歡西冷😍。🍵Breakfast 🌿Tea Hot朋友點叫的熱茶。🍵Lemon 🍋Water Hot晚上不喝咖啡了,來一杯檸水消滯就最好😆。

🤵🏻服務:以人手點單,收取加一。

🍽️晚市:提供晚市套餐,送餐湯、沙律和餐飲,很抵食。

🥦椰菜🍄蘑菇餐湯🥣
熱辣辣呈上,為下雨天添點暖意,湯味濃而無渣。

🍅蕃茄🧀水牛芝士沙律🥗
正常份量,芝士切粒,淋上黑醋汁的沙律菜微酸開胃😋。

🍴燒紐西蘭肉眼扒🥩8oz $228

🍴燒紐西蘭西冷扒🥩8oz $218

七成熟,一樣的配菜,當中🧄焗蒜是最棒😋,非常軟綿。

🍵Breakfast 🌿Tea Hot
朋友點叫的熱茶。

🍵Lemon 🍋Water Hot
晚上不喝咖啡了,來一杯檸水消滯就最好😆。
2023-03-27
  • 西冷牛扒
📍 Owl’s Stage (太子)餐廳開業不久🆕以貓頭鷹做主題🦉店內有不少貓頭鷹擺設💕坐位闊落🪑即使差不多滿座都唔會好迫👍🏻主打多國菜,西餐🍽️仲有提供酒精/非酒精飲品🥂晚市套餐性價比高👍🏻晚市套餐$178起, 包括沙律🥗+餐湯🥣+主菜🍽️+飲品🍹✨蕃茄水牛芝士沙律🥗沙律菜新鮮🍅水牛芝士有點酸而煙韌🧀😋✨椰菜花湯🥣椰菜花打成蓉順滑濃郁✨燒澳洲特級肉眼扒 8oz 配牛油汁甘荀及西蘭花 🐂 $228叫左7成熟🐂 牛肉入面帶一點粉紅色🍴 肉眼扒咬落唔韌👍🏻肉汁香😋牛油汁香而不漏, 仲有一整個煎香左嘅蒜頭🧄好香好食✨黑松露鮮野菌大啡菇意大利飯🍄 $188有一個大啡菇係面🍄咬落多汁😁黑松露味香, 意大利飯硬度適中👍🏻帶點煙靭😋啖啖都勁多鮮野菌片🤩好足料!✨ Let It Green🍸 +$20 (Green Apple Syrup, Blue Syrup , Lime Juice, Soda Water)青蘋果味香🍏加上檸檬汁🍋更fresh ✨ Jo Mug Ale🍹 +$20( Orange Juice, Peach Syrup , Ginger Ale )飲落果味香🍊🍑又唔會太甜🍹📍 Owl’
📍 Owl’s Stage (太子)

✨蕃茄水牛芝士沙律🥗

✨ Let It Green🍸 +$20
青蘋果味香🍏加上檸檬汁🍋更fresh

✨ Jo Mug Ale🍹 +$20
飲落果味香🍊🍑又唔會太甜🍹

📍 Owl’s Stage (太子)
太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
早前見到foodie介紹今日終於到我食啦😋準時十一點到餐廳門口 點知未開門🤪🤪我仲準時過餐廳😆😌餐廳都幾多捧場客眨吓眼就坐滿左半間鋪😮😮🥢蕃茄汁煙肉洋蔥意粉🍝好香蕃茄味😋😋甜甜地中和左煙肉嘅咸🥢自選漢堡⏩️⏩️流心芝士和牛漢堡肉🍔 配 黑松露蛋黃醬切開個包個下 好震撼🤩🤩望住啲芝士流出來 視覺上已經爆分💯💯可能個流心芝士搶哂fo 黑松露蛋黃醬嘅 黑松露味唔算好出 不過呢個醬配埋個包 世界級👍🏻👍🏻薯條係粗薯條😍😍😍即時炸起 超級正🤤🤤🥢原味雞翼 4隻炸得超脆 但不油膩仲有伴隨少量沙律菜 食完無咁重罪惡感😂估唔到太子呢個位 都有咁正嘅野食😋😋餐廳環境靜靜地 食物又好味 應該好快會食第二餐😌😌
早前見到foodie介紹

餐廳環境靜靜地 食物又好味
應該好快會食第二餐😌😌

2023-03-29
2023-03-29 324 浏览
太子美食攻略2023應該係新開張既西餐廳CAFE晚市都幾FULL,建議訂位先黎平均一個人200~300,包湯,沙律,仲有飲品,可追加甜品OPENRICE優惠全單有8折或9折裝入走簡約風格總有一款岩你心水SET DINNER 番茄水牛芝士沙律及餐湯如果餐湯跟多片多士就更加完滿沙律夠新鮮,加埋黑醋汁提味,清爽不油膩好開胃~ 秒速食完餐湯口感細滑,味道夠豐富!主菜由$178起,有各式意粉,意飯,西冷扒選擇!燒澳洲特級西冷扒8OZ配牛油汁甘荀西蘭花另一款係特級肉眼扒 貴$10各有各好五成熟肉眼係脂肪比較高,油花豐富味道甜身軟滑多肉汁,5成食岩岩好另一款西冷位係比較彈性,口感豐富,味道更加濃厚,油花唔重,肉味偏厚,有彈性睇你想食軟嫩或有口感西冷脂肪少D口感豐富D!整體水準高,擺碟靚整齊,服務快又好有禮貌!平均消費$250評分8/10#OwlsStage #太子美食Owl’s Stage太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖Shop 3-4, G/F, Fortune Court, 27-31 Tai Nan Street, Prince Edward港鐵太子站 C2 出口, 步行約2分鐘
太子美食攻略2023
應該係新開張既西餐廳CAFE
晚市都幾FULL,建議訂位先黎
平均一個人200~300,包湯,沙律,仲有飲品,可追加甜品
OPENRICE優惠全單有8折或9折
裝入走簡約風格
總有一款岩你心水
SET DINNER 番茄水牛芝士沙律及餐湯
如果餐湯跟多片多士就更加完滿
沙律夠新鮮,加埋黑醋汁提味,清爽不油膩好開胃~ 秒速食完
餐湯口感細滑,味道夠豐富!
主菜由$178起,有各式意粉,意飯,西冷扒選擇!
燒澳洲特級西冷扒8OZ配牛油汁甘荀西蘭花
另一款係特級肉眼扒 貴$10
各有各好
五成熟

肉眼係脂肪比較高,油花豐富味道甜身軟滑多肉汁,5成食岩岩好

睇你想食軟嫩或有口感
西冷脂肪少D口感豐富D!
整體水準高,擺碟靚整齊,服務快又好有禮貌!

平均消費$250
評分8/10
#OwlsStage #太子美食
Owl’s Stage
港鐵太子站 C2 出口, 步行約2分鐘
2023-03-27 27 浏览
今日約咗舞蹈老師食飯 ,老師鍾意食西餐,一番搜尋之後,見到有間新開嘅貓頭鷹餐廳, 真係踏破鐵鞋無覓處,得來全不費功夫 ,就係呢間。 因為貓頭鷹係猛禽中嘅強智者 ,而老師就係行中嘅強智者 , 真是不謀而合。 餐廳在大南街中間, 醒目的兩隻貓頭鷹好容易見到 ,餐廳門面闊落 ,座位舒適, 牆上佈滿可愛的貓頭鷹 ,燈光設計非常有格調 ,感覺就是一間高級西餐廳。 但望下餐牌嘅價錢 ,只是一般般而已,而且選擇不少,雞豬牛羊海鮮樣樣俱備。 店主帥哥推薦澳洲西冷羊扒, 保證是上好貨色,信者得救,聽店主話,我們選了兩個套餐 ,一個是秘製香草燒澳洲西冷羊, 配牛油汁甘筍及西蘭花。 另一個是黑松露鮮野菌大啡菇意大利飯 。 套餐一應俱備, 有番茄水牛芝士沙律 ,椰菜花忌廉湯, 同餐後飲品。💥💥秘製香草燒澳洲西冷羊閃亮登場 ,無論外觀內涵都交足功課 ,絕對係天花板美食。 首先講外觀 ,分量十足, 配搭得宜 ,有翠綠嘅西蘭花, 甘甜嘅紅蘿蔔 , 一大個焗蒜,美味嘅牛油燒汁, 黃色嘅芥辣 ,仲有少少雪白嘅岩鹽, 擺盤精緻講究, 一塊長方形嘅西冷羊, 燒得焦黃,香味撲鼻, 引人入勝。 切開呈粉紅色的羊肉 ,外香內嫩,

切開呈粉紅色的羊肉 ,外香內嫩, 鮮美無比,七成熟, 剛好鎖住多汁的羊肉, 薄薄的一層脂肪煎得焦香,最高呈現了羊肉的鮮美。

享受完美味的羊肉 ,再來一個黑松露野菌大啡菇意大利飯 ,滿滿的一碟, 菌香四溢, 大啡菇肥厚多汁, 意大利飯 creamy柔軟 ,補充了碳水化合物 ,更多了充實的滿足感 。
享受完美食,到遊戲時間 ,原來餐廳新開張, 以一個有趣嘅遊戲作為推廣, 如果你的名字有 owl's stage 裏的部分字母 ,就可以有優惠, 果然有趣吸引, 可惜我冇,
但我諗到有啲朋友有, 可以黐佢哋來, 再享美食 ,到時又可以大快朵頤 ,食倒又平又正嘅西餐。

2023-03-27 36 浏览
餐厅环境布置的很漂亮,以蓝色主打,还有很多猫头鹰动物公仔和画作装饰。每个餐也做的很精致,出餐速度也控制的很好。叫了两个套餐,跟沙律餐汤和饮品。加配小食和甜品可优惠,东西不算很便宜,不过还是值这个价,有个九折的话还算实惠。还叫了个布朗尼,忘了拍照了。
套餐沙律
牛肉酱鸡翅
肉眼
菌菇意饭
2023-03-26 250 浏览
#fafafoodblog西餐 #fafafoodblog太子🍴墨西哥脆皮配自家牛肉醬 58 蚊🐂好香脆既脆片 好足料 牛肉醬好香 似肉醬意粉嗰 d牛肉醬 牛肉味好香 帶 d葱花 調味🍴Set for one 蕃茄水牛芝士沙律及餐湯 餐湯係椰菜蘑菇湯 湯夠香濃帶 d菜香 蘑菇味香 🥘而沙律 水牛芝士足料 配上新鮮車厘茄 同生菜 好 fresh 🥙主菜蕃茄忌廉汁德式腸車厘茄意粉 178 蚊🍅🍝醬汁蕃茄味香帶 d忌廉既 creamy車厘茄足料 腸仔切片夠彈牙 盡吸蕃茄汁 意粉好爽口 忌廉汁掛哂落意粉度 正🍴Set for one 蕃茄水牛芝士沙律及餐湯 主菜燒澳洲特級肉眼扒8oz配牛油汁甘荀及西蘭花228 蚊🐂肉眼扒 煎得好軟淋 洋葱焗得好香口 個醬汁 牛油味香 配鹽同芥辣都唔錯 牛扒個口感 juicy牛味夠 就甘食或點醬汁都 ok#沙律 #西餐 #墨西哥脆片 #肉眼扒 #沙律 #餐湯 #薯仔 Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $
🍴墨西哥脆皮配自家牛肉醬 58 蚊🐂

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Owl’s stage
#owlsstage
地址: 太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog太子
=====================

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2023-03-26
2023-03-26 38 浏览
太子剛開業不久嘅西餐廳Owl's Stage,以貓頭鷹作主題!名字中含有O/W/L/S/T/A/G/E,即可享不同折扣及free美食嘅優惠!蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆配意大利包 $Free中咗6個字母,可以Free碟鑽石蜆同埋全單88折!醬汁由多種食材製作而成,當中加入了葡國菜嘅元素,香甜濃郁兼唔膩!鑽石蜆餵到粒粒飽滿,乾淨無沙,𠊙得大力推薦!因為醬汁實在太美味,三塊意大利包的確係唔夠喉!Erdinger Weißbier Dunkel 500ml $68來自德國嘅麥啤,甘醇可口,帶焦糖香氣!流心車打芝士釀和牛漢堡配五重芝士醬 $138/w 香草牛油焗薯角、意式燴雜菜芝士,全部都係芝士!自家製嘅手打和牛漢堡勁爆Juicy,中間仲要有流心芝士,真係勁滋味!五重芝士醬芝味濃厚,balance拿捏準確,做到濃而不膩,大滿足!Set Dinner - 蕃茄水牛芝士沙律及餐湯沙律有水牛芝士配黑醋汁,餐湯幼滑香甜,都幾開胃!Set Dinner - 燒澳洲特級肉眼扒8oz配牛油汁甘荀及西蘭花 $228大大塊肉眼扒燒得啱啱好,切開係誘人嘅粉紅色,肉質軟嫩可口!配菜嘅甘荀、西蘭花、同埋烤蒜都做得
蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆配意大利包 $Free
來自德國嘅麥啤,甘醇可口,帶焦糖香氣!
流心車打芝士釀和牛漢堡配五重芝士醬 $138
/w 香草牛油焗薯角、意式燴雜菜
Set Dinner - 蕃茄水牛芝士沙律及餐湯
沙律有水牛芝士配黑醋汁,餐湯幼滑香甜,都幾開胃!
大大塊肉眼扒燒得啱啱好,切開係誘人嘅粉紅色,肉質軟嫩可口!配菜嘅甘荀、西蘭花、同埋烤蒜都做得唔錯!
Set Dinner - Butterfly +$20
晚餐餐飲upgrade做mocktail都只需+$20,抵玩!Butterfly嘅漸變色十分漂亮,甜中帶微酸,仲有小小梳打嘅汽泡,飲落都幾爽!
2023-03-24 64 浏览
太子大南街附近有一間西餐廳都是新開的而且非常吸引就是只要姓名有字母跟他的餐廳名相同就會有特別嘅優惠幸好我中了四個英文字母可以獲得一個柚子蜜雞翼同埋整張單九折餐廳感覺很舒適,乾淨企理,同時亦有cocktail飲我非常之欣賞餐牌主菜如散點便可加錢有半隻芝士焗龍蝦或鴨肝及蒜炒意粉選擇主菜我哋點了香煎鱈魚柳而晚餐有紐西蘭燒肉眼扒配一個水牛蕃茄沙律同埋是日餐湯是椰菜湯牛扒5成熟,朋友都很讚,因為煎得非常之恰當再配上特製醬汁,也是點精的一部份鱈魚柳皮脆肉嫩,都是廚師的精心之作非常讚賞柚子蜜甜甜的做頭菜非常之開胃,亦都有六隻之多餐廳非常之有心又下夲覺得此餐廳的食物水準非常之高,可再來食其他款式最後我哋加咗$20要杯Fruit punch 又係美美又好飲的

幸好我中了四個英文字母可以獲得一個柚子蜜雞翼同埋整張單九折

餐廳感覺很舒適,乾淨企理,同時亦有cocktail飲

主菜我哋點了香煎鱈魚柳

牛扒5成熟,朋友都很讚,因為煎得非常之恰當
再配上特製醬汁,也是點精的一部份

鱈魚柳皮脆肉嫩,都是廚師的精心之作非常讚賞

覺得此餐廳的食物水準非常之高,可再來食其他款式