店內有好多貓頭鷹🦉擺設。嗌左個set lunch。❤️蕃茄汁煙肉洋蔥意粉🍝蕃茄汁份量適中,將意粉撈埋蕃茄汁一齊食入口濕潤又滋味😋。一條條煙肉鋪在意粉面,每一啖都食到煙肉。蕃茄汁酸酸甜甜令意粉食起黎好開胃。❤️加$18 加配餐湯及田園沙律🥗。餐湯係羅宋湯,酸酸甜甜好開胃。田園沙律有新鮮沙律菜、脆口青瓜粒和又甜又多汁的蕃茄仔。套餐配有咖啡/茶一杯。加左$15升級左做特色咖啡☕️嗌左杯熱Mocha。❤️Mocha 咖啡香濃帶有微微咖啡苦澀味。朋友都想飲野。另嗌多杯熱Matcha Latte。兩杯咖啡都拉左個心形圖案,好靚~😍❤️食完唔夠飽,嗌左個自家製甜品「鮮野莓奶凍」。有藍莓🫐和其他野莓。酸酸甜甜的鮮野莓配上滑溜奶凍,不會過甜,恰到好處👍🏻。由即日起,只要客人身份證名字中含有O/W/L/S/T/A/G/E,即可享有不同優惠(如以下圖示)。活動至30/4,優惠無限次使用。
店內有好多貓頭鷹🦉擺設。

嗌左個set lunch。

❤️蕃茄汁煙肉洋蔥意粉🍝

❤️加$18 加配餐湯及田園沙律🥗。
餐湯係羅宋湯,酸酸甜甜好開胃。
田園沙律
有新鮮沙律菜、脆口青瓜粒和又甜又多汁的蕃茄仔。

❤️Mocha 咖啡香濃帶有微微咖啡苦澀味。

朋友都想飲野。另嗌多杯熱Matcha Latte。

兩杯咖啡都拉左個心形圖案,好靚~😍

2023-04-14 295 浏览
今日同好朋友黎太子大南街食好西。呢間Owl'Stage西餐格局幾開揚,感覺幾休閒。餐廳擺咗好多貓頭鷹擺設,睇呢黎老闆真係好鍾意貓頭鷹喎🤣晚市有Set for One幾抵食,有齊餐湯、沙律、主菜、咖啡或茶前菜:蕃茄水牛芝士沙律酸味味的黑醋配搭軟綿的水牛芝士,沙律菜新鮮重芝麻味,好食😀餐湯:蕃茄甘筍湯平時通常對餐湯冇乜期待,呢個有驚喜😳。用料充足,入面好多新鮮蕃茄、蘿蔔、配菜同香料,好濃郁但唔假的味道主菜一:燒紐西蘭西冷扒8安士 ($218)五成熟擺盤超靚,外皮焦脆,入面仲Keep到好多肉汁,超Juicy😋配菜都煮得好冧,係好食嘅牛扒主菜二:松露野菌大啡菇意大利飯($188)呢碟蘑菇意大利飯絕對有驚喜🤩!超級Creamy, 蘑同飯比例差不多1比1,香濃入味。而且仲刨咗好多芝士片落去,令味道更加豐富。值得試下!追加小食:柚子蜜糖雞翼四隻($55 - $12)又一驚喜之選🤪。雞翼脹卜卜,炸得好香脆。柚子加蜜糖醬酸甜度平衡得好好。咬落去雞翼仲有肉汁😋Yummy食物質素好高👍🏻👍🏻👍🏻比想像中更有驚喜,都幾用心嘅製作。而正因為要慢工出細貨,上菜Pacing會慢啲,適合想坐得舒服晚晚傾計嘅人

前菜:蕃茄水牛芝士沙律
酸味味的黑醋配搭軟綿的水牛芝士,沙律菜新鮮重芝麻味,好食😀

餐湯:蕃茄甘筍湯

主菜一:燒紐西蘭西冷扒8安士 ($218)五成熟

主菜二:松露野菌大啡菇意大利飯($188)

追加小食:柚子蜜糖雞翼四隻($55 - $12)

2023-04-13
2023-04-14 75 浏览
又出沒喺大南街,呢間新餐廳唔食真係會走寶!🥹可以叫套餐,包沙津、湯、主食同飲品一杯❤️亦可以散叫雖然門口好開揚,但因為唔係大馬路邊唔多車經過所以都幾靜👍環境舒服,同朋友黎傾計飲酒最正餐廳logo到擺設都有貓頭鷹🦉牆身亦掛住幾幅畫 仲有一堆duffy公仔😍超得意我地叫左一個套餐,跟左蕃茄水牛芝士沙律同蕃茄湯沙律黑醋汁份量剛好,水牛芝士好香👍蕃茄湯亦好濃一個餐得一份沙津,緊係要嗌多一份!呢款超特別又高級嘅沙津賣相已經相當吸引✨龍蝦有我手板咁大隻,食落有彈性而且好鮮甜!醬汁超級好食,好creamy,食完啲肉超想👅埋個殼啲汁🤣龍蝦肉已經起好同切粒,食嘅時候超方便❤️另外亦有蟹肉,蟹肉一樣好鮮甜套餐主食牛扒😍牛扒好厚,擺盤精美有芥末醬汁亦有海鹽,除此之外仲有一大個焗蒜🧄焗蒜出色,食落好香,夠熟肉眼扒好軟熟多汁🥹牛味好濃另外我地仲以優惠價加左件鵝肝,超~級~香~味道超濃郁!食完唔會覺得成口油👍放牛扒上面一齊食冇得頂一向都好鍾意食蟹膏,呢個飯啱唒我❤️膏味好出,飯裏面亦都有蟹肉,加埋芝士味好夾🦀飯粒方面粒粒分明,軟硬度啱啱好 帶子亦鮮甜爽口加錢升級左杯沙冰🍓唔會過甜,海鹽味令成杯野冇咁單調👍🏻沙冰打得好碎
又出沒喺大南街,呢間新餐廳唔食真係會走寶!🥹

可以叫套餐,包沙津、湯、主食同飲品一杯❤️
亦可以散叫
餐廳logo到擺設都有貓頭鷹🦉牆身亦掛住幾幅畫
仲有一堆duffy公仔😍超得意

我地叫左一個套餐,跟左蕃茄水牛芝士沙律同蕃茄湯
沙律黑醋汁份量剛好,水牛芝士好香👍蕃茄湯亦好濃
原隻龍蝦配酸忌廉牛油果蟹肉他他

一個餐得一份沙津,緊係要嗌多一份!
呢款超特別又高級嘅沙津賣相已經相當吸引✨
另外亦有蟹肉,蟹肉一樣好鮮甜
燒紐西蘭肉眼扒8oz

套餐主食牛扒😍牛扒好厚,擺盤精美
有芥末醬汁亦有海鹽,除此之外仲有一大個焗蒜🧄
焗蒜出色,食落好香,夠熟
肉眼扒好軟熟多汁🥹牛味好濃
蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯
一向都好鍾意食蟹膏,呢個飯啱唒我❤️

帶子亦鮮甜爽口
Salted  Strawberry

加錢升級左杯沙冰🍓
唔會過甜,海鹽味令成杯野冇咁單調👍🏻沙冰打得好碎👍🏻好味
超滿足嘅一餐❤️❤️❤️❤️
燒紐西蘭肉眼扒8oz
Salted  Strawberry
2023-04-12 30 浏览
📍 Owl’s Stage🌍太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖 Shop 3-4, G/F, Fortune Court, 27-31 Tai Nan Street, Prince Edward📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝SET DINNER ⤫ APPETIZER ⤫ ❅Mozzarella Cheese with Tomato Salad & Soup❅ ⤫ MAIN COURSE ⤫ ❅Grilled AUS Sirloin Steak 8oz with Carrot & Broccoli in Butter Sauce❅ $218牛扒叫左Medium,高溫油煎到牛扒表面焦脆,鎖緊肉汁,超靚粉紅嫩心,入口juicy。完全無筋,勁好切。❅Baked German Pork Knuckle With Honey Mustard❅ $198豬皮香脆皮,而且唔痴牙,外表睇落略為乾身,卻唔會乾巴,最重要係完全無豬膻味。少左啲酸菜做配菜去膩,但有蜜糖芥末醬增添滋味。
📍 Owl’s Stage

🌍太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖

📝整體評分:8/10

SET DINNER

⤫ APPETIZER ⤫

⤫ MAIN COURSE ⤫

午市時段有兩種Menu可供挑選,食物多樣化,頗具心思。自選英式早餐,可任意選擇四款或以上,除了主菜西冷牛、肉眼扒、煙三文魚,還有鵝肝,龍煆,炒飯及麵包可供挑選。多種蛋白質,多款蛋類,還有健康蔬菜及水果,健康豐富。午餐就選了牛油果、炒蛋、焦糖香蕉及紐西蘭肉眼扒4oz,半碟有粟米粒及黑醋沙律菜。相當健康。基本lunch set亦有比目魚扒,意大利飯,意粉及肉類:西冷或肉眼扒等。喜愛健康的朋友真的不容錯過。本人偏好吃魚,點了香煎有骨比目魚扒配鮮南瓜蓉及蘆筍 ($128)平時伴碟通常都是薯蓉薯菜等等,可以快速儲脂肪,通常也會浪費掉。選擇南瓜蓉及蘆筍這兩樣作為配菜已經讓人十分佩服,真的謝謝了。
午市時段有兩種Menu可供挑選,食物多樣化,頗具心思。

2023-04-12 58 浏览
今日同阿女行太子經過一間餐廳“Owl's Stage ”,見門面幾靚,店內裝修整潔,座位舒適闊落🥰,再睇埋店內有勁多又可愛又靚嘅貓頭鷹🦉擺設....阿女內心❤️即刻被攻陷,硬拉咗我入去食晚飯😅....餐牌📔選擇唔算太多,最後我哋叫咗個Set Dinner,另外再散叫咗啲食物。頭盤:餐湯 - 今日係蕃茄雜菜湯🍲,湯料多番茄味🍅香濃,甜酸度適中😋。蕃茄水牛芝士沙律 - 沙律菜🥗新鮮清甜,水牛芝粒🧀味道香濃,撈埋意大利黑醋同橄欖油一齊食,酸酸地非常醒胃🥰。主菜:燒澳洲特級肉眼扒8oz配牛油汁甘筍及西蘭花 $228肉眼扒🥩烤得好靚,外層非常焦香,內裡呈現鮮粉紅色🥰,肉質依然軟嫩多汁,做到5️⃣成熟嘅效果🤗。8️⃣安士嘅牛扒都幾大件頭,牛味🐂香濃又帶油香。廚師對伴菜都有要求,有炒過再用牛油🧈調味,所以十分惹味😋,另外,仲有我最鍾意嘅大蒜頭🧄,超讚呀😍。飲品:Triple Chocolate Smoothie (轉特色飲品+$20)阿女飲咗一啖朱古力沙冰,即該比嗰like👍又笑曬嘴咁😁,我都係第一次見😂。佢話朱古力味🍫勁香濃,沙冰特別幼滑,口感非常順滑,一句講曬 - 勁好飲🤤。蝦蟹膏蟹肉帶子扁意粉 $1

頭盤:

主菜:
燒澳洲特級肉眼扒8oz配牛油汁甘筍及西蘭花 $228

飲品:

蝦蟹膏蟹肉帶子扁意粉 $148
面頭有2大粒帶子,表面煎到到金黃色🟠,內裏如刺身嫩滑,味道鮮味清甜😋。扁意粉🍝煮得軟硬適中,混有好多蝦🦐蟹🦀膏同蟹肉🦀,味道鹹香又鮮甜,越食越好味,絕對推薦💯。

柚子蜜糖雞翼4隻 $55
雞翼🐓表面炸的香口,肉質軟淋又juicy,混埋啲柚子蜜糖🍯,酸酸甜甜醒胃又好味😋,仲有沙律菜🥗伴碟添🥰。

總括而言,食物質素好,價錢合理,餐廳除咗係主菜上烹調出色外,亦沒有忽略伴菜嘅處理,只有用心製作先會留意到呢啲細節位,值得一讚👍。

後記:餐廳而家做緊2️⃣個優惠:
1. 身份證上有指定英文字母,可以得到唔同嘅優惠,呢個優惠只係做到4️⃣月底,聽老闆講,5️⃣月會有新玩法。

2. 只要follow餐廳嘅 IG/FB,就可以Order一個特別嘅2️⃣人/4️⃣人餐,呢個係Special Menu嘅,餐牌上係無㗎,詳情可以睇返餐廳嘅IG or FB。

2023-04-09
  • 柚子蜜糖雞翼
  • 蝦蟹膏蟹肉帶子扁意粉
  • Triple Chocolate Smoothie
  • 燒澳洲特級肉眼扒
今日同朋友去太子西餐廳食生日飯🥳,店員好友善好細心,好主動介紹咗佢哋嘅拿手菜式。主菜就叫咗燒加拿大厚切保濕豬配蜜糖芥末醬,豬肉真係超級嫩滑多汁,表面就燒到香噴噴,就算唔搽芥末醬都好好味,據聞係用一種獨家保濕技術,令到豬肉keep住多汁😯另外要推薦嘅係,蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆配意大利包,蜆肉真係好鮮甜,而且每一粒都係大大粒😍,用咗佢獨有嘅蒜香乾蔥牛油忌廉汁,令到蜆肉鮮味更突出,烤過嘅意大利包點埋個醬汁食,真係超級大滿足呀😎, 忍唔住再加包,絕對冇浪費咗個醬汁。朋友話想食意粉,我哋就揀咗蝦蟹膏蟹肉帶子意粉,醬汁好濃郁,但又突出到蝦味蟹味,扁意粉又可以掛得多呢個醬汁🍝 ,你每一啖意粉都係一大享受,而佢香煎嘅帶子大大粒嚟又好鮮味,仲叫多個蕃茄忌廉汁德式腸車厘茄意粉,同樣都都好好味呀,醬汁濃郁,食到粒粒嘅番茄肉。飲品都冇令人失望,叫左Mango Tree & Many berries smoothie,唔係太甜,好好飲,顏色繽紛打卡都好適合💗當然最後要有甜品收尾,我哋叫咗布朗尼蛋糕,再加多咗雲呢拿雪糕🍦,上枱嘅時候寫埋生日字,原來朋友仔一早訂枱時就已經落要求,真係好驚喜🤣🤣食物方面真係

食物方面真係要大贊,感覺是平民價錢,但是食物就係酒店級的質素😍 。仲有依家餐廳做緊活動,只要證件名字同店舖名字有相符嘅英文字母數量,就有唔同嘅優惠待遇。
2023-03-23
庆祝纪念
生日
位於太子既Owl’s stage @owls.stage🦉以貓頭鷹做主題既多國菜餐廳Logo設計/ 店舖內擺設都係貓頭鷹***\ 🦞 原隻龍蝦配酸忌廉牛油果蟹肉他他 ($178) /龍蝦肉Q彈厚實 牛油果🥑軟硬適中牛油果x 蟹肉既絕配 加左酸忌廉 食落酸微微 清爽而不膩 非常適合做前菜\ 🦪 Owl's Stage 生蠔拼盤配辣根雞尾酒汁 ($278) /生蠔新鮮 🦪 海水味濃但又唔會太咸配上自家調配醬汁 食落辣辣地 勁耐無食生蠔 食完好開心🤭\ 🧄 蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭石蜆配意大利包 ($228) / 蜆肉肥美 粒粒都勁大粒同鮮甜!! 而呢道菜式精華所在絕對係個醬汁~!! 濃濃蒜香牛油味 🧈 x 石蜆既鮮味加上辣椒 食落辣辣地非常開胃 隨餐附上既意大利包鬆軟 🥖塗抹醬汁後 完美地將平凡既麵包味道層次提升!! 忍唔住不停食🤭 當日廚師推介 果然冇推介錯✨\ 🍝 蝦蟹膏蟹肉帶子意粉 ($178) /食到濃郁既蟹膏味 夾雜住蟹肉 😋餐廳整體醬汁都好出色 掛汁力唔錯 如果可以配埋麵包 點汁食就更好啦😆\ 🐮 燒美國黑安格斯肉西冷10oz配特製燒汁 ($268) / 當日叫左五成熟 切開
位於太子既Owl’s stage @owls.stage🦉

生蠔新鮮 🦪 海水味濃但又唔會太咸
配上自家調配醬汁 食落辣辣地
勁耐無食生蠔 食完好開心🤭

蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭石蜆配意大利包

蜆肉肥美 粒粒都勁大粒同鮮甜!!
而呢道菜式精華所在絕對係個醬汁~!!
濃濃蒜香牛油味 🧈 x 石蜆既鮮味
加上辣椒 食落辣辣地非常開胃
隨餐附上既意大利包鬆軟 🥖
塗抹醬汁後 完美地將平凡既麵包味道層次提升!!
忍唔住不停食🤭 當日廚師推介 果然冇推介錯✨

仲有淡淡脂肪香氣
連配菜既焗薯蓉都好好味 必點推介✨

藍莓芝士蛋糕

\ 🍫朱古力布朗尼 ($68) /
甜品全部自家製 配上雪糕 (+$16/球)
brownie朱古力味濃 仲要大大份~

\ 🫐 藍莓芝士蛋糕 ($58) /

蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭石蜆配意大利包
燒美國黑安格斯肉西冷10oz配特製燒汁
藍莓芝士蛋糕
2023-04-07 64 浏览
太子有間好像新開的西餐廳Owl’s Stage,以貓頭鷹為主題,餐廳更擺放了貓頭鷹的小擺設。Happy Hour 時段為15:00-19:00,有優惠呀!半開放式廚房!晚市幾乎坐滿,建議先訂位才來👍🏻香草蒜油燒澳洲肉眼扒 8oz 配特製燒汁 $178扒餐配有鐵板薯條/香草牛油焗薯角、意式燴雜菜/田園沙律小編點了五成熟,肉眼扒味道甘香,口感軟腍。配焗紅蘿蔔、薯角和焗蒜。焗蒜超好吃,容易一整粒取岀,口感軟綿。燒美國特級厚切豬肉眼扒 8oz 配燒汁 $158豬肉眼扒肉汁豐富,不會又乾又柴。加$32轉 五重芝士醬薯條🍟幼身薯條🍟份量不太多。朱古力布朗尼 $68表皮酥脆而內層軟黏,口感充滿嚼勁。餐牌如下。

半開放式廚房!

晚市幾乎坐滿,建議先訂位才來👍🏻

香草蒜油燒澳洲肉眼扒 8oz 配特製燒汁 $178
扒餐配有鐵板薯條/香草牛油焗薯角、意式燴雜菜/田園沙律

燒美國特級厚切豬肉眼扒 8oz 配燒汁 $158
豬肉眼扒肉汁豐富,不會又乾又柴。
加$32轉 五重芝士醬薯條🍟
幼身薯條🍟份量不太多。

朱古力布朗尼 $68
表皮酥脆而內層軟黏,口感充滿嚼勁。

餐牌如下。
2023-04-07 47 浏览
🌼 蕃茄汁煙肉洋蔥意粉 88麵條煮得剛好,口感彈牙,醬汁味道濃郁,但又不會太鹹,加上煙肉和洋蔥的微微甜味,整體口感非常平衡 ❤️ 絕對是一款值得推薦的主菜👍🏻 跟餐加15點了杯iced matcha latte 🍵 🌼 Owls Stage All Day Breakfast ADB超值得一試!而且全都可以自己選 😚我們要了Egg Benedict 35 煮得剛好,蛋黃流心,加上紐倫堡腸20、薯餅18、秋葵15和煙三文魚23,讓整體菜色有豐富的層次感,吃起來非常美味。跟餐點了杯latte ☕️ 淡淡咖啡味,不太喜歡喝咖啡的人,這個應該適合你。淺嚐也可 😌 Owls Stage 的菜色質量高,而且價格也非常實惠。另外,店內的環境也非常舒適,店員的服務態度也非常好,讓人感覺非常溫馨❤️

🌼 蕃茄汁煙肉洋蔥意粉 88

ADB超值得一試!而且全都可以自己選 😚

2023-04-06 48 浏览
owl's stage太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖Shop 3-4, G/F, Fortune Court, 27-31 Tai Nan Street, Prince Edward太子至深水步一帶, 是九龍區CAFÉ架戰地, 根本上每星期都會有新餐廳開張,追消息都睇唔切。owl's stage顧名思意, 就是貓頭鷹主題, 雖不是像我去過日本有真的貓頭鷹, 但店裡有很多是貓頭鷹擺設, 也很適合影相打卡。習慣第一次去, 都會看看有沒有SET, DINNER SET 由一百多元起, like 社交平台仲有個$528 2人set 有SALALD, SOUP, MAIN COURSE, DESSEERT + DRINK, 很豐富值得點。$48 意式田園炒雜菜,新鮮很講究呢 ,是切丁粒,ratatouille,富蕃茄香主菜點了 $ 138 魚扒健康, 含豐富OMEGA 3 魚油的魚類, 多吃有益。還跟牛油薯角同salad ,魚肉柔軟,個忌廉汁好夾。$28 hot tea ,可免費加熱水,超好。而家到4月尾玩緊名上中了指定owlstage英文字,有唔好優惠,我好好彩有9折,follow
owl's stage

太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
太子至深水步一帶, 是九龍區

$28 hot tea ,可免費加熱水,超好。

而家到4月尾玩緊名上中了指定owlstage英文字,有唔好優惠,我好好彩有9折,follow 社交平台留意著數。
2023-04-06 29 浏览
上網見到呢一間餐廳新開張🌈仲做緊唔同嘅優惠同活動添!鍾意貓頭鷹🦉做主題咁㗎!就梗係要過嚟支持下啦🌸🧊餐湯及沙律今日嘅餐湯係南瓜湯🥘質感好幼滑,幾重南瓜嘅味道👅沙律就係蕃茄水牛芝士沙律🥗份量超大碗!兩個人share嚟食都仲得!仲有好多唔同嘅配料,芝士嘅份量超級多🧀🧊秘製香草燒澳洲羊西冷配牛油汁甘筍及西蘭花$238見到羊西冷咁特別!咁就梗係叫你試吓啦👀我哋今次叫嘅係七成熟!熟度啱啱好👍🏻唔會太生,都唔會太熟😻如果鍾意呢一種熟度嘅朋友仔都可以跟住我哋嗌㗎🫶🏻份量都好多!側邊仲有唔同嘅配菜,例如紅蘿蔔同埋西蘭花🥦同埋一個焗蒜🧄都好吸味✨羊西冷有一大條😙可以切到六大嚿👀側邊仲有芥辣同埋牛油燒汁選擇😙羊肉好粉嫩😻都幾重羊味✨上面仲有薄薄地第一層嘅脂肪🧊蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $148有得選擇意大利返定係要扁意粉🍝我哋比較鍾意食意大利粉😙呢個份量真係好多!外觀細細碟咁,其實下邊仲裝咗好大碗飯㗎🤣多到我哋兩個人食都差啲食唔晒🤣好彩冇叫多個主食啫😛最上面有兩大粒燒過嘅帶子,都幾香口😆入邊仲撈埋咗好多蝦🦐蟹膏同埋蟹肉🦀!淡淡都有😋意大利飯軟硬適中👍🏻都幾吸味㗎!🧊Owl’s stage 辣味牛肉醬雞翼 $

🧊餐湯及沙律
今日嘅餐湯係南瓜湯🥘質感好幼滑,幾重南瓜嘅味道👅

🧊秘製香草燒澳洲羊西冷配牛油汁甘筍及西蘭花$238

🧊蝦蟹膏蟹肉帶子意大利飯 $148

🧊Owl’s stage 辣味牛肉醬雞翼 $58
上邊有勁多肉醬!啲肉醬都幾辣下㗎🤣辣到我係咁飲水係咁飲水🤭雞翼係即叫即炸!所以熱辣辣同埋脆卜卜㗎!撈埋一齊食都幾正🫶🏻

整體來講,呢間餐廳嘅質素同埋環境都唔錯✨周圍都擺滿貓頭鷹🦉嘅擺設!非常適合打卡㗎🌸

人均消費💵: $200-220
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10

📍Owl’s Stage (太子)
太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖
2023-04-06 74 浏览
服務員好有心機介紹菜單 推介左幾款比較少見嘅西餐(傾傾吓發現原來係老闆😆之外亦都係呢度總廚🤘🏻)蒜香乾蔥牛油忌廉汁煮紐西蘭鑽石蜆配意大利包紐西蘭鑽石蜆肉每日新鮮運到(老闆介紹由於紐西蘭顯用一年四季都會有,所以蜆嘅質素相對穩定👍🏻)蜆肉新鮮鮮甜配埋個汁係好味😋上面一條條我哋以為係大蔥原來係大蒜😯沾滿汁同蜆肉個包一啖吞咗😂好食到加包(連汁都清埋)原隻龍蝦配酸忌廉牛油果蟹肉他他醬汁酸忌廉每日新鮮自家製打出嚟👍🏻味道亦相當平衡唔會太,冇蓋過龍蝦、蟹肉同埋牛油果嘅鮮味🤘🏻沙律菜新鮮 龍蝦肉撈埋一齊食好清新 燒加拿大厚切保濕豬架 9oz 配蜜糖芥末醬第一次聽到有保濕豬😯 服務員話係搽咗SKII嘅豬呢個補濕嘅技術可以keep住豬假肉質嘅濕度所以就算煮完出嚟肉質鮮嫩,一啲都唔會乾柴❤️熟到亦係啱啱好!個side仲可以簡鐵板薯條/香草牛油焗薯角、意式燴雜菜/田園沙律好少何見到配菜有得揀繪雜菜,仲要係六款雜菜新鮮切好再用茄汁炒👍🏻好有心又好味 所有嘢食得出新鮮係幾咁重要仲有一個自家製嘅鮮忌廉薯蓉(用美國薯仔新鮮打)聽到隔籬枱加咗話好好食😂但係由於我哋已經好飽,唯有留返下次😊見到佢哋仲有一個身份證入邊英文字

服務員好有心機介紹菜單
推介左幾款比較少見嘅西餐
(傾傾吓發現原來係老闆😆之外亦都係呢度總廚🤘🏻)

紐西蘭鑽石蜆肉每日新鮮運到
蜆肉新鮮鮮甜配埋個汁係好味😋
上面一條條我哋以為係大蔥原來係大蒜😯

沾滿汁同蜆肉個包一啖吞咗😂
好食到加包(連汁都清埋)

醬汁酸忌廉每日新鮮自家製打出嚟👍🏻
味道亦相當平衡唔會太,冇蓋過龍蝦、蟹肉同埋牛油果嘅鮮味🤘🏻
沙律菜新鮮 龍蝦肉

撈埋一齊食好清新

第一次聽到有保濕豬😯 服務員話係搽咗SKII嘅豬
呢個補濕嘅技術可以keep住豬假肉質嘅濕度

好有心又好味 所有嘢食得出新鮮係幾咁重要
仲有一個自家製嘅鮮忌廉薯蓉(用美國薯仔新鮮打)
聽到隔籬枱加咗話好好食😂
但係由於我哋已經好飽,唯有留返下次😊
見到佢哋仲有一個身份證入邊英文字母嘅Special
Offer😋
大家都可以睇吓😆
希望能夠一直keep住呢份初心同味道呀!🙂

2023-04-03
  • 加拿大厚切保濕豬架 9oz 配蜜糖芥末醬
2023-04-05 36 浏览
朋友介紹,話呢間小店之前已經喺元朗開店,而家喺太子。可能唔太熟路,個人覺得都比較難搵。餐廳有個優惠,如身份證英文名字母集齊,就可以享有不同優惠,我哋就可以有個小食拼盤送。男店員/老闆相當好,一一介紹食物給我們認識,好細心講解同埋推介食物。我地叫咗雞尾酒,牛扒,意大利飯,拼盤和甜品…牛扒一齊share食,我食牛肉嘅位置林軟,生熟程度不錯,不過可惜朋友食個位置話好多筋。朋友一齊同叫咗兩杯一樣嘅雞尾酒飲品,可惜有一杯漏加薄荷葉,而且個杯邊啲糖圈跌咗,朋友冇要求換過一杯。餐廳都可以看看才比客人,如發現有問題應該再整一杯。因為朋友生日,所以特地點咗個寫字嘅甜品,布朗尼蛋糕,可惜嚟到嘅時候店員漏咗寫。不過個甜品幾好食,外脆內軟。整體嚟講,食物都唔錯,可能店員忙啦,有較多嘅甩漏。我地都有同店員反映過,佢話會跟進返。

我地叫咗雞尾酒,牛扒,意大利飯,拼盤和甜品

2023-03-31
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2023-04-05 44 浏览
見到太子區有西餐新開張,禁岩要過去試吓!開業期間有優惠,waiter哥哥盡力解釋!係在身份證上,有他們公司名字的字母,可以換取不同優惠,最後,送左柚子雞翼,同埋九折(計落即係唔需要+10%)味道不錯!叫左肉眼,啡菇意大利飯,Fish and chips!肉眼有筋,呢個要改善下,伴菜有整個焗蒜,好好味!意大利飯知道本身係有韌度,但可以熟多少少。反而小食fish and chip最好食,魚幾新鮮!服務態度幾好的,希望可以好生意啦!
見到太子區有西餐新開張,禁岩要過去試吓!

叫左肉眼,啡菇意大利飯,Fish and chips!

肉眼有筋,呢個要改善下,伴菜有整個焗蒜,好好味!

意大利飯知道本身係有韌度,但可以熟多少少。

反而小食fish and chip最好食,魚幾新鮮!

服務態度幾好的,希望可以好生意啦!
沙津  n  湯
  • Fish  &  Chips