2024-06-05
尖沙咀厚福街餐廳林立,不嬲都係食飯好去處~其中街尾嘅H8更加係每一層都有一間餐廳,今日同男朋友想食邪惡啲😈就揀左十七樓既Outdark😈😈第一樣上枱係要落手落腳DIY既飯團波波,其實只係將所有野撈埋想整成波波就完成🤣有得玩有得食🤣簡單配搭紫菜、飛魚子同芝麻已經非常惹味,滿滿麻油香🍚每枱必點一定係佢Signature既炸雞,除咗炸雞仲有薯條 薯格 脆薯皇,成堆上枱畫面勁邪惡!炸雞外脆內Juicy😋 不愧係招牌菜,仲有多款口味揀 我哋就點左Sweet Spicy同Honey Garlic兩款雙拼😋 個人比較喜歡甜辣既經典韓式感覺~男朋友每次食韓國菜都必點煎餅,剛剛煎好既海鮮煎餅又香又脆🤤 真係會令人不自覺咁樣一路食落去呢🤤 依度煎餅多料到幾乎見唔到餅 全部都係配料,仲貼心切定一塊塊 最適合多人開心share😚餐廳有Cool Summer Menu多左菜包肉同水冷麵兩樣菜式,食左咁多熱氣野,我哋一於叫個水冷麵清涼一下😆 成個賣相同韓劇見到既一樣~啲冰見到都覺得fresh,按照個人口味加入芥末同醋撈埋食,好解膩!最後出嚟食飯點可以唔叫返兩杯飲品,兩杯梳打都好Refreshing,藍檸檬梳打賣相
最後出嚟食飯點可以唔叫返兩杯飲品,兩杯梳打都好Refreshing,藍檸檬梳打賣相仲好打卡呢!🍻