2019-05-05
呢間餐廳雖然唔起眼,但係我印象中佢都已經開左好多年。每次經過都比佢播既音樂吸引望左過去。佢除左入面之外出面都有位坐,可以比人食煙,不過因為對出係街同馬路景,又在天橋底附近,所以都唔算多人會選擇坐出去。餐廳內環境不錯,我地叫左一個set dinner, 另外主餐牌叫左個龍蝦🦞石鍋飯同柚子蛋糕🍰。粟米忌廉湯配面包條及cream source (質地較杰身,食到好多打溶左既粟米。如果面包條夠熱就好喇)吞拿魚配芒果🥭沙沙(我無食到但望落唔錯)蟹肉忌廉意粉(好多蟹肉,意粉軟硬度剛剛好,條條都掛汁,仲有番茄🍅仔在入面)Chocolate 🍫 milk (上面有好多cream, 唔太甜,奶同朱古力比例剛好)龍蝦🦞石鍋飯(有半隻龍蝦,都幾好肉,每粒飯都有龍蝦汁,配埋少少熱溶芝士都幾好食)柚子蛋糕🍰(賣相普通無咩柚子肉但原來食落柚子味好勁,蛋糕主要係柚子蜜、cream 同蛋糕)
吞拿魚配芒果🥭沙沙(我無食到但望落唔錯)