2019-12-22
臨近 聖誕去荃灣ikea買啲飾物為屋企添氣氛,買完嘢當然要揾嘢食,途經呢間位於新領域廣場天橋底嘅西餐廳,真係唔太起眼但就被門口嘅餐牌吸引住,四個set dinner都唔錯,價錢方面都唔會貴,所以就入去一試。入到餐廳後,原來入裡裝修同佈置都好舒服,而且好有聖誕氣氛員工亦好有禮貌,細心為我們介紹個menu落單後,員工首先送上餐包配上應該係餐廳自製嘅香草牛油。而set dinner 就跟個沙律意式蕃茄水牛芝士沙律,賣相已經覺得有誠意,黑醋加上水牛芝士嘅化學作用,令我當堂開胃,而湯就係甘笋湯,好濃嘅甘笋味,但味道清甜,口感幼滑。除左套餐我們都單點左pizza,食肉獸有啲名過於實,因為愛肉嘅我絶對唔夠喉但餅底做得好好,夠薄夠脆。另一樣單點就係黑松露野菌意大利飯,飯嘅熟度剛好,糯糯嘅囗感,松露嘅香真係好味套餐我們就揀左香煎三文魚配水橄,水瓜柳,銀魚柳茄汁意粉,汁方面個人認為偏酸,但勝在三文魚煎得好,香脆嘅皮,又保留到豐富嘅魚油,嫩滑嘅肉質,都算驚喜香煎美國安格斯西冷扒(8安士)配紅酒汁,細嫩嘅肉質,濃厚肉味,更唔少得嗰條油根,好滿足提前享受到不平凡嘅聖誕餐四人用$800有找,掋哂
入到餐廳後,原來入裡裝修同佈置都好舒服,而且好有聖誕氣氛
員工亦好有禮貌,細心為我們介紹個menu
落單後,員工首先送上餐包配上應該係餐廳自製嘅香草牛油。
提前享受到不平凡嘅聖誕餐四人用$800有找,掋哂