Odelice! (海之戀商場)

餐厅: Odelice! (海之戀商場)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-04-24 114 浏览
呢間餐廳已經食過幾次,同屋企人去食西餐呢度係首選,位置方便,食物又好食😋法國生牛肉他他手切金髮阿基塔牛脊肉,調味有少少芥辣味,幾惹味又滑,唔會有肉腥味,配脆脆嘅多士幾好味👍🏻香煎三文魚三文魚煎得皮超脆,魚扒油脂豐富有肉汁,配上蕃茄醬汁😋 仲有燒茴香、綿密又有小顆粒嘅薯蓉👍🏻慢燉羊膝羊膝燉得好淋,鬆化,配上濃沃嘅羊肉汁😋 配料有薯糰丸子,吸咗啲醬汁,煙煙韌韌👍🏻仲有啲焗薯粒添火焰橙酒可麗餅上枱嘅時候,店員會倒上橙酒點上火,啱晒打卡😆可麗餅薄薄軟軟,配上橙酒、雪糕同埋甜橙肉,幾refreshing👍🏻飲品方面,我哋叫咗Tropical Passion熱情果、芒果果茶同埋passion colada椰香熱情特飲😋

香煎三文魚

火焰橙酒可麗餅

2023-04-22 269 浏览
I have been to the branches in Tsim Sha Tsui and Tseung Kwan O. The taste and quality were not bad. Only the one in Tsuen Wan can be blacklisted and will not go again. Spaghetti with clams was a substandard pasta dish. The clam had sand that had not been removed. The spaghetti was not hot and the taste was not good. The mussels were thin and we found broken shells. The restaurant should pay more attention to them and the sauce was surprisingly bad. Salad and French fries were the most normal. De

Dessert was to make up for my stomach but unfortunately it was just so-so.

Overall this was an unpleasant dining experience in Tsuen Wan .
2022-06-23
2023-04-22 87 浏览
旅行完返來緊係要見下朋友,派下手信講返旅程的經歷, 今次我選擇左來到荃灣海之戀的 Odelice 食晚餐,就係覺得呢到座得舒服,可以慢慢食慢慢傾。我地晚餐就點選左以下幾款🔽🔽🔽 ✡️ 法國香草蝸牛 ~ 蝸牛吸收了濃郁的香草味,配上煙韌的薯糰丸子幾特別。✡️ 香煎三文魚 ~ 三文魚煎得夠香夠嫩令人隨延三尺,入口唔會又乾又柴掂喎,配菜薯蓉煮得好香滑超like,輕點一下旁邊的日曬番茄醬汁更滋味。✡️ 脆皮燒豬腩 ~ 真正做到皮脆肉嫩, 一切下去脆卜卜的外皮無得輸。 配菜有羽衣甘藍和玉米糊配上西梅醬汁。🍮 特濃咖啡焦糖布蕾 ~ 見到呢到咁特別有特濃咖啡味即order ,入口香滑之餘帶有好濃郁的咖啡香仲要唔會太過死甜,我超愛呀!🍹 Topical Passion🍸 Rosemary Grapefruit G&T

我地晚餐就點選左以下幾款🔽🔽🔽

🍹 Topical Passion

🍸 Rosemary Grapefruit G&T
Weekend同朋友約食野,最重要環境舒服🍃呢一日因為方便朋友想約係荃灣🔹我就揀左呢間以法式西餐為主既Odelice!📍-我地約左食BRUNCH, 有午餐同主食MENU揀🔎我揀左班尼迪克碗配煙三文魚🍳原來好豐富有齊燒茄子🍆煙燻茄子蓉,牛油果🥑車厘茄🍅温泉蛋,荷蘭醬汁,布里歐修麵包🥯最驚喜係布里歐修麵包配溫泉蛋,麵包少少甜同軟😋😋連埋蛋汁,好SOFT! 幾有驚喜!✔️-朋友揀左黑松露牛肉雜菌薄餅🍕原來餅底係好薄身,唔怕太飽😁牛肉加芝士你惹味之選😝相對少少咸!-女仔食BRUNCH當然要甜品, 我地揀左法式花生朱古力可麗餅🥞絕對係邪惡之選! 但好彩唔會太甜🍴好岩想食甜品但唔鍾意係CREAM既我🧡-飲品方面,朋友點了熱帶風🍋清新開胃之選我點了免疫能量🍌聽個名覺得好有趣的smoothies!入而有香蕉🍌芒果🥭生薑,薑黃,燕麥奶🥛飲落有少少薑味,但好易入口,幾正氣!💛-食得好飽又傾得滿足的下午!🏙環境幾舒服,仲有露台風景呢!係位置泥講唔算常去‼️如果經過不妨一試!
Weekend同朋友約食野,最重要環境舒服🍃
呢一日因為方便朋友想約係荃灣🔹
我就揀左呢間以法式西餐為主既Odelice!📍
我地約左食BRUNCH, 有午餐同主食MENU揀🔎
我揀左班尼迪克碗配煙三文魚🍳原來好豐富
最驚喜係布里歐修麵包配溫泉蛋,麵包少少甜同軟😋😋
連埋蛋汁,好SOFT! 幾有驚喜!✔️
朋友揀左黑松露牛肉雜菌薄餅🍕
原來餅底係好薄身,唔怕太飽😁
牛肉加芝士你惹味之選😝相對少少咸!
絕對係邪惡之選! 但好彩唔會太甜🍴
好岩想食甜品但唔鍾意係CREAM既我🧡
飲品方面,朋友點了熱帶風🍋清新開胃之選
我點了免疫能量🍌聽個名覺得好有趣的smoothies!
入而有香蕉🍌芒果🥭生薑,薑黃,燕麥奶🥛
飲落有少少薑味,但好易入口,幾正氣!💛
食得好飽又傾得滿足的下午!🏙
環境幾舒服,仲有露台風景呢!
係位置泥講唔算常去‼️如果經過不妨一試!
免疫能量
2023-04-16
免疫能量
2023-04-12 128 浏览
同朋友慶祝生日,想揀間有情調和有甜品的就來了點了法式小館雙人餐是日精選湯,南瓜湯和麵包好吃主廚拼盤,一般馬賽龍蝦海鮮,有點失望,不太出色脆皮燒豬腩,略嫌脂肪多,入口有油膩感甜品朱古力蛋糕忘記了拍照,但有點驚喜好吃
同朋友慶祝生日,想揀間有情調和有甜品的就來了

點了法式小館雙人餐

是日精選湯,南瓜湯和麵包好吃

主廚拼盤,一般

馬賽龍蝦海鮮,有點失望,不太出色

脆皮燒豬腩,略嫌脂肪多,入口有油膩感

甜品朱古力蛋糕忘記了拍照,但有點驚喜好吃
2023-04-05
庆祝纪念
生日
2023-04-10 101 浏览
餐廳喺商場,地區性嘅方便加分!整體餐廳嘢食嘅賣相都好靚,但係我覺得有啲位置喺風口位實在太凍! 令到啲嘢食好容易凍晒~馬賽龍蝦海鮮鍋兩個人嗌咗一個比較大啲嘅煮食,一路食一路傾偈!可以睇得出底盤肴放心機,但係夜晚冇燈光照落啲嘢食度,其實都唔係影得好靚~瞓啦,算係好多!龍蝦丶魚丶魷魚、蜆、兩塊包!呢個鍋唔可以話兩個人會飽到塔塔冚!但係叫多個甜品啱啱好,會建議三至四個人一齊share,因為兩個人慢慢食嘅話其實啲嘢食好快會凍~ 風口位太大風,過咗一陣已經會令到啲嘢食變凍~法式蛋白霜,檸檬撻!甜品賣相都幾好! 整體相對比較甜,用火槍燒過檸檬霜,不但令賣相更加特別,味道都會有一多一種層次! 兩個人可以share一個甜品啱啱好,一個人食嘅話實在太甜!
餐廳喺商場,地區性嘅方便加分!

馬賽龍蝦海鮮鍋
瞓啦,算係好多!龍蝦丶魚丶魷魚、蜆、兩塊包!

法式蛋白霜,檸檬撻!

• 法式蛋白霜檸檬撻
2023-04-05 3747 浏览
今晚約了朋友出荃灣行街,想今晚晚餐去那兒吃,我們上次行海之戀吃過這間,環境同食物味道好好,晚上直接去了這間吃,今次叫了法國香草蝸牛薯糰丸子少見,蝸牛大隻,特別爽滑彈牙,濃香香草味,薯糰丸子,細細粒,咬一口煙煙韌韌,粒粒香薯味椰香熱情特飲微微酒精成分,平時不飲得酒朋友,可以叫這個,飲一啖入口好有清新酒香檸檬同熱情果甜味,甜度剛剛好花草茶排毒味用留香蘭薄荷,迷迭香,百里香,金錢草,蒲公英配搭出來,一啖入口甘甘薄荷味同特別花香草味,感覺舒服神怡,好有排毒效脆皮燒豬腩片片大塊,肥瘦適中,豬腩燒得脆卜卜,極嫩滑軟霖,豬香味濃耶,伴碟底菜同粟米蓉,好新鮮菜同粟米甜味馬賽龍蝦海鮮鍋半隻龍蝦/黑青口/大蜆/盲槽魚/魷魚大碟,龍蝦大隻,厚身,極重海水鮮鮮蝦甜味,爽脆彈牙,黑青口,大蜆同魷魚,厚肉,海水鮮鮮海甜味濃厚,盲槽魚,魚身特別嫩滑同鮮甜魚香味朱古力 "Moelleux" 蛋糕造成正方形法式蛋糕,蛋糕面舖滿杏仁同忌廉,有厚度,一切軟軟霖霖,滑身奶味,特濃朱古力香味,杏仁爽口,好香杏仁味,甜度適中

花草茶

排毒味
花草茶 排毒味

半隻龍蝦/黑青口/大蜆/盲槽魚/魷魚

2023-03-30
花草茶 排毒味
2023-04-02 118 浏览
今晚來到了一家以南法風情為主題的餐廳,入口處就散發出濃濃的法式氣息,讓人倍感放鬆。店內裝潢精美,從桌布到燈飾,無一不展現出法式浪漫主義風格。讓我們來看看今晚的菜單吧!首先,前菜是法國生牛肉他他。100克手切金髮阿基塔牛脊肉質地鮮嫩,每一口都能感受到牛肉的豐富口感,與酸甜的醃製醬料相得益彰,令人回味無窮。接下來,主菜是香煎三文魚伴菜為燒茴香,薯蓉,日曬蕃茄醬汁。三文魚肉質鮮嫩,香煎後邊緣煎得微微焦香,口感更佳。燒茴香的香氣清新,薯蓉鬆軟綿密,搭配日曬蕃茄醬汁更加美味。整體味道平衡,相當美味。最後,甜點是火焰橙酒可麗餅。可麗餅酥脆,內層柔軟,加上橙酒燒製而成的醬汁,口感豐富。當服務員將橙酒點燃,整個餐廳頓時充滿了浪漫的氣息。整體來說,這家南法風情主題餐廳提供了非常美味的餐點,菜品都以法國料理為主,味道和質量也很優秀。如果你喜歡法式風格和美食,這裡絕對值得一試。

2023-03-27 115 浏览
Odelice! (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖法式蛋白霜檸檬撻檸檬味非常香濃,而且佢嘅檸檬霜好綿密,夠甜,口感正到爆。熱帶風熱情果,芒果,羅勒熱帶風嘅配搭好特別,有芒果、熱情果同埋羅勒,味道好清新,夠冰涼適合夏天飲。神奇芒果芒果,熱情果,椰奶神奇芒果就更加係極品,芒果、熱情果同埋椰奶嘅搭配非常夾,好滑順。法國油封鴨腿椰菜,薯糰丸子,砵酒醬汁鴨腿煮得好嫩好滑,味道好濃郁,容易切開,超級好食!薯糰丸子入口Q彈,煙靭有嚼勁。肉眼牛排配薯條220克新西蘭草飼肉眼牛排,青胡椒醬汁草飼牛肉眼好嫩,叫咗五成熟,剛剛好。青胡椒醬汁又帶少少辣味,非常開胃,薯條🍟夠乾脆,唔會太鹹,點茄汁就一流!
Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖

法式蛋白霜檸檬撻

檸檬味非常香濃,而且佢嘅檸檬霜好綿密,夠甜,口感正到爆。

熱情果,芒果,羅勒

神奇芒果
芒果,熱情果,椰奶

法國油封鴨腿
椰菜,薯糰丸子,砵酒醬汁

肉眼牛排配薯條
220克新西蘭草飼肉眼牛排,青胡椒醬汁

2023-03-24 2836 浏览
好姊妹來荃灣搵我,行完街帶她到海之戀食個brunch抖下!我們去了Odelice!今日天氣好好,我們坐近露台的位置,露台環境超好,好chill,可以睇到海旁風景!點了兩杯特飲,Ginger Fizz有生薑、時蘿草、檸檬汁、薑味汽水,酸酸地,味道好清新,帶有淡淡薑味!Smoothie - Super Immunity 有香蕉、芒果、薑黃、生薑、燕麥奶,甜甜地,竟然同生薑又夾到,感覺健康養生!Brunch鹹甜菜式都有!黑松露牛肉雜菌蕎麥薄餅我自己好鍾意食法式薄餅,無論鹹甜都好鍾意,用蕎麥整成的薄餅,感覺更加健康!材料有牛肉漢堡、金文達芝士、松露忌廉汁!免治牛肉漢堡充滿黑松露香氣,加上濃厚的芝士味,還有很滑的忌廉汁,整個配搭十分出色!黑松露薯仔奄列-煙三文魚這個奄列好特別,同以往的奄列好唔同!外型有點像蔬菜薯餅,好香蛋味,啖啖都有黑松露,覺得微微香脆,再加上煙三文魚食,好滋味!上面還有好多沙律菜,健康!花生朱古力可麗餅最後再食埋可麗餅做甜品,非常滿足!香蕉同朱古力永遠都咁夾!還有焦糖和花生,大滿足!就這樣,過了個愉快的下午!

點了兩杯特飲,

Ginger Fizz
Smoothie - Super Immunity
Brunch鹹甜菜式都有!
黑松露牛肉雜菌蕎麥薄餅

黑松露薯仔奄列-煙三文魚

花生朱古力可麗餅

最後再食埋可麗餅做甜品,非常滿足!
香蕉同朱古力永遠都咁夾!還有焦糖和花生,大滿足!
就這樣,過了個愉快的下午!
2023-03-19
人均$200+就可以瞬飛法國街頭,嘆海景🌊,嘗法菜🍹。Weekend 的 Brunch絕對不能馬虎,儀式感一定要滿滿,才對得住自己weekday的努力吖😌!位於海之戀的Odelice!擁有海景露台座位,餐廳内的裝潢充滿法國街頭的Chill感,優雅又有格調,晚上的燈光擺設更打造浪漫情調氛圍。定價非常親民👍🏻,抵過好多普通Cafe。🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 ♦️雜錦海鮮蕎麥薄餅 - $155蕎麥薄餅口感特別,薄薄一層亦好有層次,外皮脆口,中間煙韌😋, 上面舖滿虎蝦,珍珠帶子,鱈魚,魷魚,火箭菜和香濃的流質芝士醬,足料鮮美!還可以擠上新鮮檸檬汁,中和膩感。特別喜歡裏面的迷你小章魚和虎蝦,爽口彈牙!♦️黑松露薯仔奄列(配煙三文魚) - $105有別於一般的omelette,裏面是全熟但嫩口的質感,以黑松露,薯仔,蔬菜和蛋混合,外表面如炸過般香煎,頂上放了新鮮清爽的沙律菜和鹹香十足的煙三文魚,多重口感。♦️法式蛋白霜檸檬撻 - $75精緻造型,蛋白霜豐盈,檸檬內餡香氣濃郁,撻底酥香,中間的檸檬醬香氣濃郁,適合喜歡小酸多甜的朋友~♦️熱帶風 - $45用熱情果,芒果,羅勒調製,酸甜清爽,非常有沙灘渡假的風味

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸
♦️雜錦海鮮蕎麥薄餅 - $155
雜錦海鮮蕎麥薄餅
雜錦海鮮蕎麥薄餅

♦️黑松露薯仔奄列(配煙三文魚) - $105
黑松露薯仔奄列(配煙三文魚)
黑松露薯仔奄列(配煙三文魚)

♦️法式蛋白霜檸檬撻 - $75
~

♦️熱帶風 - $45
用熱情果,芒果,羅勒調製,酸甜清爽,非常有沙灘渡假的風味!

♦️綠輝煌 - $48
裏面有牛油果,西芹,青瓜,薑黃,蜜糖,燕麥奶,健康之選!好濃稠,有飽腹感的飲品,西芹最爲突出~
2023-03-19 152 浏览
Odelice係一間法式餐廳,環境優美,啱哂約會或商務宴客。佢嘅菜式以精緻法式美食為主,食材新鮮同高質素,加上有唔同酒類飲品提供,值得一試。🐌法國香草蝸牛配薯糰丸子呢款法國傳統菜式真係好出色嘅,蝸牛經過鮮奶油、大蒜、香草同白酒燉煮,味道鮮美香濃。薯糰丸子嘅口感都好好,同香草蝸牛配搭得好啱味🐟香煎三文魚配薯蓉三文魚煎得好啱味,表皮香脆,內裡肉質鮮嫩。薯蓉好滑好軟,配埋三文魚一齊食好滿足!🐷香橙烤豬腩配粟米糊豬腩烤得啱啱好,香味撲鼻,口感軟嫩多汁,同香橙醬汁一齊食,味道更加香甜。粟米糊濃郁香甜,同豬腩配搭得好啱味,好過癮!🧇火焰橙酒可麗餅店員係現場點火,整個過程好煥然一新。可麗餅香脆鬆軟,加埋火焰橙酒,味道更加香甜。食完個甜點仲覺得好有儀式感,好好味!🍹Ginger Fizz呢杯 Ginger Fizz 飲品好清爽,時蘿嘅香味好濃郁,加埋姜味汽水,味道唔會太甜,夠清新,好飲!🥃Pink Martini呢杯 Pink Martini 飲品色彩好靚,紅莓香甜酒同菠蘿汁嘅味道好平衡,加埋伏特加,味道更加香醇。飲完一杯仲想再飲多杯!

🐌法國香草蝸牛配薯糰丸子

🐟香煎三文魚配薯蓉

🐷香橙烤豬腩配粟米糊

🧇火焰橙酒可麗餅

🍹Ginger Fizz

🥃Pink Martini

2023-03-13 136 浏览
環境:可以睇住海景食lunch嘅法國餐廳,落地玻璃令和煦日光自然照射餐廳之內,超級寫意✨.食物://雜錦海鮮蕎麥薄餅//薄餅以蕎麥製作,入口更煙靭有咬口,仲充滿蕎麥香☺️ 薄餅上鋪滿虎蝦、珍珠帶子等雜錦海鮮材料,鮮味咸香。.//煙三文魚班尼迪克碗//色彩繽紛令人心情愉快一道菜式😚 水波蛋吉穿個下蛋漿緩緩流出個下好治癒😍 牛油果蓉熟度剛肌好,軟滑充滿香氣。.//花生朱古力可麗餅 //花生+朱古力嘅可麗餅第一次食。 甜甜咸咸味道好濃郁。可麗餅 更加上一球朱古力雪糕,冷冷雪糕配熱辣辣可麗餅超爽.//Mad Mango//芒果+熱情果+椰奶的飲品配搭。口感非常香滑冰爽.//Bisou Rouge //Ladys 都啱飲嘅汽泡酒,入口甜甜果香味重
食物:
//雜錦海鮮蕎麥薄餅//
//煙三文魚班尼迪克碗//
//花生朱古力可麗餅 //
//Mad Mango//
芒果+熱情果+椰奶的飲品配搭。口感非常香滑冰爽
//Bisou Rouge //
Ladys 都啱飲嘅汽泡酒,入口甜甜果香味重

2023-03-13 1918 浏览
生活是需要一點儀式感✨,食過呢間法國餐廳幾次,食物質素有水準、格局氛圍有情調💕,特別適合特別日子同另一半/朋友來感受下。·🐂French Polmard Steak Tartare HKD$145牛肉他他係用咗100克🐃手切金髮阿基塔牛脊肉製成,牛肉肉味非常濃郁😋,質感軟滑,充滿鮮味! 搭配酸種麵包🍞一齊食,好高分嘅一道法式開胃菜。·🍗Duck Confit HKD$195油封鴨口感柔軟😚,且帶點油潤度,油香鹹香惹味👍🏻。入口唔洗點大力𡁻,鴨肉已經好容易鬆開;記得要食埋伴碟嘅薯糰丸子😍,煙煙韌韌好好食。·🦞Bouillabalsse HKD$368一大鍋海鮮好豐富😻,心心眼咗! 海鮮種類好豐盛,包括 半隻龍蝦🦞、黑青口🐚、大蜆、盲槽魚🐟、魷魚🐙,海鮮鍋嘅湯汁絕對係精髓所在,吸收哂海鮮精華✨,鮮甜又濃郁!! 個人特別推薦盲槽魚,魚肉嫩滑、魚皮煎得香脆😽,另外仲可以搭配埋sourdough一齊食。·🌮Crêpe Suzette HKD$88可麗餅係好經典嘅法式甜品🤩,嚟到又點可以唔食。法式薄餅同柑橘蒸餾酒🍊二合為一,店員一點火即刻有青色火焰燃起🔥,好有冰火交融嘅感覺!可麗餅帶點既酒
生活是需要一點儀式感✨,食過呢間法國餐廳幾次,
食物質素有水準、格局氛圍有情調💕,
特別適合特別日子同另一半/朋友來感受下。

搭配酸種麵包🍞一齊食,好高分嘅一道法式開胃菜。
🍗Duck Confit HKD$195

油封鴨口感柔軟😚,且帶點油潤度,油香鹹香惹味👍🏻。
🦞Bouillabalsse HKD$368

🌮Crêpe Suzette HKD$88

可麗餅係好經典嘅法式甜品🤩,嚟到又點可以唔食。法式薄餅同柑橘蒸餾酒🍊二合為一,店員一點火即刻有青色火焰燃起🔥,好有冰火交融嘅感覺!可麗餅帶點既酒甜且微苦味道,好特別呢~
🍹Passion Colada HKD$80

以白朗姆酒🍸、檸檬香甜酒、椰奶、熱情果、橙汁、檸檬汁調配以成嘅cocktail🥃,
帶點微甜果香,酒味亦唔會好濃。
🫖Soothing Tisarôm HKD$45

混合菩提樹、接骨木莓、罌粟花、薄荷、士多啤梨🍓、蘋果乾嘅花茶,重點助你飲後具舒緩作用😌,忙碌嘅香港人真係要飲返杯!
📍 Odelice!
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
2023-02-16
今次我們到了荃灣海之戀商場一樓的Odelice! 餐廳,這裡是一間主打中價位正宗法國菜的餐廳,我們逛完DONKI後,我們決定來這裡享用美食。Odelice! 的用餐環境十分舒適,讓人感到放鬆。這是一家法式餐廳,裝潢典雅,光線柔和,燭光點綴整個空間,營造出浪漫的氛圍,也因此我們已經回頭光顧很多次了。法國生蠔餐廳的招牌菜當然是來自法國的生蠔。我們叫了4隻法國新鮮生蠔,生蠔味道鮮美,口感十分滑順,每一口都有豐富的海洋味道,再加上酸酸甜甜的檸檬汁,讓人回味無窮。法國生牛肉他他用上手切金髮阿基塔牛脊肉,口感極佳的高級牛肉,入口即化,十分鮮美。配以輕脆可口的多士,增加了食物的口感層次感,讓人吃起來更有飽足感。而且多士鬆軟,完美地吸收了牛肉的鮮美肉汁,口感更加豐富。整道菜的調味非常恰到好處,讓肉質更顯出自然的美味,即使不加任何佐料都可以輕鬆品嚐到牛肉本身的甘香,讓人難以忘懷。慢燉羊膝羊膝吃起來有著濃郁的羊肉香氣和柔軟的肉質,每一口嚼下去都能感受到羊肉的鮮美,尤其是搭配上甜美的羽衣甘藍和香脆的薯角,口感更加豐富。薯糰丸子軟綿,增添了一點點的口感層次,讓整道菜更加豐富多樣化。最後再淋上傳統的羊肉汁,完美

慢燉羊膝
羊膝吃起來有著濃郁的羊肉香氣和柔軟的肉質,每一口嚼下去都能感受到羊肉的鮮美,尤其是搭配上甜美的羽衣甘藍和香脆的薯角,口感更加豐富。薯糰丸子軟綿,增添了一點點的口感層次,讓整道菜更加豐富多樣化。最後再淋上傳統的羊肉汁,完美地融合了每一種食材的風味,真的是一道讓人滿足的美食。

法式蛋白霜檸檬撻
當然,一餐不能少了甜品。我們點了法式蛋白霜檸檬撻,蛋白霜口感輕盈,搭配檸檬撻餡,酸甜口感,是完美的結尾。

紅粉緋緋
餐廳還有各種飲品可供選擇,我們點了紅粉緋緋,這是由紅石榴和香梨氣泡酒混合而成,酒精味道不濃,清爽好喝。
紅粉緋緋

總體來說,Odelice! 食物質素高,價格中等,適合喜愛法國菜的食客前來品嚐。除了食物之外,餐廳的環境也非常舒適,讓人在享用美食的同時感到放鬆。
2023-03-07