2019-12-09
今日lunch提早過來新開張的cafe,12點30分到達不用排隊,可能因為周邊都有新餐廳,分薄返d客源。可見新都會係招攬新食肆方面真係好比力。落單後好快就上左餐湯同餐飲,質素都普通,唯有期待主食- all-day breakfast。等多五分鐘左右就出餐,上菜速度算唔錯,見呢到waffle 出名,所以我都不分咸甜咁隊左個waffle先。果然係呢到既拿手好戲,熱辣辣既waffle蛋味香濃,外脆內軟,烘焗程度剛好!配出個楓糖醬,一塊對我黎講唔多夠皮。薯條亦係辣鮮炸起,旁邊有茄汁任落,不錯!煙三文魚沙律,正正常常既來貨野。西式腸,焗剛好,外皮脆脆的。為獨我不太欣賞雞扒同炒蛋,兩者下底都非常非常油,完全超出想像,建議店家要想想辨法解決。另外雞扒並不好吃,不知是來貨問題還是廚藝,很難吃,我寧願換塊火腿好過。不過Overall都算食得過,但下次可能會簡waffle做主食得選項。(另外場內油煙通風都未夠好,食完回到office久久都聞到食物味道呢)
薯條亦係辣鮮炸起,旁邊有茄汁任落,不錯!
煙三文魚沙律,正正常常既來貨野。
西式腸,焗剛好,外皮脆脆的。