2020-10-21
完成今日一天嘅工作真係要好好獎勵吓自己,有時都要偶爾放鬆吓對自己好d嘅。放工諗住去旺中買少少野先返屋企,咁就俾我發現哩到新開咗間Nuttea 茶飲店。身為堅果控嘅我就梗係忍唔住要嗌噃杯番屋企慢慢嘆啦😆nuttea 主打全素茶飲,連素食者可以飲嫁。我嗌咗一杯主打皇牌飲品-伯爵朱古力堅果奶蓋茶,每日淨係限賣100杯咋,咁都俾我飲到,真係勁開心。另一杯就叫咗芒芒堅果奶蓋茶,都係另一人氣之選。首先要講哩到嘅堅果🌰奶蓋毫不手軟,就咁睇落去都有成1/3杯,店家都會俾一個小膠鏟你去品嘗個奶蓋,好貼心。堅果奶蓋比一般芝士奶蓋來得更厚身、密度更高,而且面頭仲有d堅果🌰碎碎,double 享受😆 伯爵朱古力堅果奶蓋茶真係必試之選,尤其係朱古力控,真係好似同時食緊好多條繽紛樂咁,奶蓋勁重榛子果香,相對伯爵茶底味道偏淡,可以相互襯托。芒芒堅果奶蓋茶就以新鮮芒果🥭打成,混合淡淡嘅綠茶底,酸酸甜甜咁又可以中和返奶蓋嘅甜膩感👍🏻PS 雖然價錢上算不上係相宜,但小妹覺得堅果奶蓋咁特別都值得一試嘅。😆