2020-10-20
而家雖然已經到左秋天,但天氣都仍然好熱,果日同朋友行左一陣街覺得好口渴,食買杯野飲清下暑又解下渴,但成日飲手搖飲品又唔係好健康咁,我地搵左幾間,竟然比我地搵到一間堅果奶店,成間店都係賣手搖堅果奶,堅果奶係歐美果邊已經好流行,事關又健康低脂又好飲,而且有唔少人都係對牛奶敏感,希望以堅果奶代替牛奶,令對牛奶敏感嘅人同純素素食者都可以享受到奶類飲品嘅福利,都唔錯丫~葡萄堅果奶我就揀左葡萄堅果奶(半糖),職員推介我半糖口味,因為提子有一定甜感,半糖就岩岩好,又可以飲到提子嘅清香同時又唔會好甜好膩,入口先有提子嘅香味,再有堅果奶嘅清香,飲落成個感覺都好清新,一啲都唔heavy,提子同堅果奶個味道都好夾。伯爵朱古力堅果奶蓋茶呢個有三粒星推介,我朋友又係個朱古力控,佢話一定要試下,奶蓋茶上面仲灑左朱古力粉,成杯野飲都被朱古力重重包圍,茶底用左伯爵茶,所以除左有香濃朱古力味,仲有伯爵茶茶香中和,令到成杯野飲嘅味道層次更加豐富,不得不講個奶蓋好細滑,我地拎左個羹拎左黎食,口感好幼滑,就算就咁食或者搞埋落茶一齊飲都好好飲。堅果奶真係岩哂我地啲怕肥又想一解心癮想飲手搖飲品嘅人,揀一款岩哂自己心水嘅飲品,果日
葡萄堅果奶
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
堅果奶真係岩哂我地啲怕肥又想一解心癮想飲手搖飲品嘅人,揀一款岩哂自己心水嘅飲品,果日都會開心啲,生活上苦中一點甜~