Mamaday 嘅姊妹店~ 當然質素都一定咁高質啦~ 同Mamaday一樣都係好重視環境裝飾~ open area 嘅cafe環境充滿外國風情,周圍都有乾草裝飾,牆上顏色都好豐富配合返東南亞嘅感覺,仲有個復古燈箱係Cafe嘅正中間~ 雖然位於商場嘅上層,但係就好似去咗第二個空間咁(╹◡╹)嘢食當然係更加打卡able ~ 如果想影下靚想但係又唔想下下食Cafe,呢度都幾推薦~ 不過非常多人記得book位啊! 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5 Environment : 📸📸📸📸/5 (好鍾意Cafe外牆嘅霓虹燈! )Price 💰啖啖蟹肉擔擔飯 —— $136真係啖啖蟹肉!飯有好濃冬陰功嘅味道,加埋蟹肉一齊食,冷暖嘅口感勁match~ 而且上面仲放咗啲沙律菜轉下口味,份量亦都非常足夠,推薦! 喇沙掛天使麵配石斑大蝦 —— $126 玩味100分~ 之後送上叻沙湯底,影靚相就一流啦! 不過比較常味道就冇上面嗰度菜咁出色~ 咖央窩夫 —— $68 係我近期食過最推介嘅窩夫! 首先價錢都幾抵食,跟住就係吉士醬濃度剛剛好,重點係雪糕竟然係荔枝味!

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5

Price 💰

啖啖蟹肉擔擔飯 —— $136

喇沙掛天使麵配石斑大蝦 —— $126

喇沙天使麵配石斑大蝦

咖央窩夫 —— $68

係我近期食過最推介嘅窩夫! 首先價錢都幾抵食,跟住就係吉士醬濃度剛剛好,重點係雪糕竟然係荔枝味! 非常特別,而且好配合泰式嘅主題~ 大推薦!

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜ /5
雖然冇特別嘅打卡位,但係就有種望住環境都覺得好relax嘅感覺~ 食物質素都有保持,推介~~
咖央窩夫
2021-04-13
咖央窩夫
2021-04-22 2556 浏览
約了姊妹到No Money So Lonely用膳,位於旺角彌敦道700號T.O.P,作為 Mamaday的姊妹店,店內裝修也是似懷舊玩味風格作主題, 絕對是打卡影相的好地方📸。 餐廳似泰國菜或Fusion菜為主😋, 午餐散叫青咖哩石斑魚比薩$128、 記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿意粉$118、 話梅蜂蜜咖啡$46、 椰子香茅咖啡$46。📝記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿意粉🍝~ 卡邦尼好creamy, 配上墨汁的幽香,意粉口感煙韌。📝青咖哩石斑魚比薩🍕~比薩皮薄香脆, 再加上青咖哩香氣十足,帶點辣度, 配上石斑魚啖啖肉的口感, 有驚喜的一道菜。👍🏻📝椰子香茅咖啡🥤~ 第一啖飲到陣陣的香茅味, 咖啡味道帶點酸, 椰子味不突出。📝話梅蜂蜜咖啡☕~味道鹹鹹的, 又帶有咖啡香, 反而蜂蜜味就不算突出, 但我覺得幾好飲唔值得一試👌🏻。一間玩味十足的餐廳, 無論裝修風格和餐牌 都很新穎, 食物質素仲要幾好添!😉

, 配上墨汁的幽香,意粉口感煙韌。
記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿意粉

📝青咖哩石斑魚比薩🍕~比薩皮薄香脆, 再加上青咖哩香氣十足
青咖哩石斑魚比薩

記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿意粉
青咖哩石斑魚比薩
椰子香茅咖啡
話梅蜂蜜咖啡
  • 青咖哩石斑魚比薩$128、記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿意粉$118、話梅蜂蜜咖啡$46、椰子香茅咖啡$46
2021-04-22 64 浏览
又是一間早排在網絡上常見既餐廳今次黎到旺角一於試下佢!餐廳位置便利,地鐵站一出就到六點零到唔洗等位,可以直入餐牌選擇不算少,有飯,意粉,批薩等我地3人行,最終每樣試一款冬蔭公大蝦批薩無乜辣味,但甜甜地又幾好食芝士又夠,薄批,蝦是爽的加埋一齊就係好食大阪燒章魚意大利粉估唔到大阪燒醬汁加意粉會咁夾重有不少章魚配料,好食啖啖蟹肉擔擔飯個飯夠熱,又有少少辣,過癮蟹肉份量不少,只是太凍可能雪櫃拎出黎美中不足,衰係蟹肉上面總括黎講食物有質素,款式夠特別但價錢略價,樣樣都過百...以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
又是一間早排在網絡上常見既餐廳
今次黎到旺角一於試下佢!
餐廳位置便利,地鐵站一出就到
六點零到唔洗等位,可以直入
餐牌選擇不算少,有飯,意粉,批薩等
我地3人行,最終每樣試一款

冬蔭公大蝦批薩
無乜辣味,但甜甜地又幾好食
芝士又夠,薄批,蝦是爽的
加埋一齊就係好食

大阪燒章魚意大利粉
估唔到大阪燒醬汁加意粉會咁夾
重有不少章魚配料,好食

啖啖蟹肉擔擔飯
個飯夠熱,又有少少辣,過癮
蟹肉份量不少,只是太凍
可能雪櫃拎出黎

美中不足,衰係蟹肉上面

總括黎講食物有質素,款式夠特別
但價錢略價,樣樣都過百...

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸

2021-04-21 78 浏览
閨蜜生日 食足成日🎉🎉第一站到旺角 T.O.P 4樓這間係 Mamaday 旗下新店設計獨特 每處都係打卡位📸📸環境暗暗地 加上播放樂曲輕輕鬆鬆 chill 著飲飲食食😚主打泰國 fusion菜同多國菜式食咗啲乜?首先跟餐來個可以食到半飽嘅羅宋餐湯😋#日本雲丹醬有海鮮黃金炒飯🍚炒得非常乾身 海鮮有🦀🐙蜆肉加埋蟹子食 口感非常豐富香口😋#羅望子虎蝦意粉份量幾多wo 虎蝦新鮮彈牙 味道酸酸咪咪帶點辣 開胃😋#美式咖啡👌#莫卡😍
閨蜜生日 食足成日🎉🎉

#美式咖啡👌
#莫卡😍

2021-04-20
2021-04-21 58 浏览
同朋友慶祝生日,梗係黎呢到啦,因為佢地個心太軟係超級超級好食架,除左有做到心太軟,外面脆之外,朱古力中混合左少少麻辣味,係要食完個甜味先會慢慢出到的,非常有趣。我仲突登叫埋杯木瓜辣奶昔,同樣都係加左少許花椒,唔會太嗆,但由milk shake中慢慢湯出麻香,舌頭慢慢有少許麻痺感,夾得黎好有趣。之前我試左佢地嘅鰻魚骨飯好回味,其實今次都好想再食,但最後都決定試下新野。今次叫左凍蜆同埋章魚大板燒意大利粉。凍蜆份量好足,味道酸酸甜甜好清楚醒胃。意粉中有好多粒章魚,椰菜同配料都好足,份量也不少,一個女人仔真係會食唔晒🤣
今次叫左凍蜆同埋章魚大板燒意大利粉。
凍蜆份量好足,味道酸酸甜甜好清楚醒胃。
2021-04-19
2021-04-20 100 浏览
☆𝘕𝘰 𝘔𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘚𝘰 𝘓𝘰𝘯𝘦𝘭𝘺 (𝘕𝘔𝘚𝘓)💛俾餐廳名吸引咗去幫襯🤣睇成間餐廳裝潢設計係咪好熟面口?其實佢係Mamaday新開嘅姊妹餐廳,專食fusion菜,一樣有格調,咁chic咁有特色!-香茅雞翼(全份)($126)雞翼有兩種口味,包括鹹蛋黃+孜然味🐓雞翼炸得脆卜卜,加左香茅非常入味香口,作為小食來講好唔錯👍🏻份量偏大,所以點左全份其實都有啲飽,雞翼控食得好滿足😋(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8/10.冬陰功大蝦比薩($136)冬陰功Pizza真係第一次食😆可以話係最特別嘅fusion菜!雖然係冬陰功但一啲都唔辣,反而入味香濃~Pizza好足料🍕有大蝦、洋蔥、芝士,擠上青檸汁,口感豐富又有層次,啖啖蝦肉🦐絕對要試吓(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8/10.大阪章魚燒意大利粉($118)今次cross-over日式西式料理,喺意大利粉上面淋上章魚燒醬,味道其實好似平時食嘅大阪燒炒麵🍝不過略嫌木耳太多,蓋過晒意大利粉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:7/10.整體來講食物真係創意十足!😍咁難得有高質又特別嘅小店,一定要多啲去懲罰下佢先得~.❁please support + like +

𝘕𝘰 𝘔𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘚𝘰 𝘓𝘰𝘯𝘦𝘭𝘺 (𝘕𝘔𝘚𝘓)💛
香茅雞翼(全份)($126)
雞翼有兩種口味,包括鹹蛋黃+孜然味🐓
份量偏大,所以點左全份其實都有啲飽,雞翼控食得好滿足😋
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8/10
香茅雞翼(全份)

冬陰功大蝦比薩($136)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:8/10
冬陰功大蝦比薩

大阪章魚燒意大利粉($118)
(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數:7/10
❁please support + like + share❁
IG/FB: Foologerhk
午餐
用餐优惠
試食活動
香茅雞翼(全份)
冬陰功大蝦比薩
2021-04-19 196 浏览
🥚🥚🐷不能不抱期望Fusion餐廳✨性價比:7.5/10🍳食物:8/10🌏環境:8.5/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $215————————NMSL = No Money So LonelyFusion到七國咁亂的餐廳,菜式都是讓你意想不到的配搭,但出來效果又配合得令你驚喜!玩味十足,除了菜式名稱有創意,餐廳的設計裝潢都充滿心思。香茅墨汁雞翼 (半份) – 避風塘味 ($68) Fried Lemongrass Squid Ink Chickenwings (Grispy Garlic)店員說是8-12隻單骨雞翼,出來都有11隻,不過偏瘦,皮多肉少。避風塘味做到足,黏著香茅,多炸蒜,幾辣,十分惹味!冬蔭公大蝦比薩 ($136) Tom Yum XL Prawn Pizza上網見人多數吃這道菜,是幾好味的。比薩薄薄脆脆,蝦肉十分彈牙,微微冬蔭公味,帶點酸但完全不辣,雞翼比這款辣得多。大阪章魚燒意大利粉 ($118) Osaka Takoyaki Pasta絕少見菜式用上章魚燒為主題,食落完全是照燒汁的味道。紅蘿蔔絲、生菜絲、會動的木魚、面頭的紫菜都齊,還有照燒汁沙律醬並用。除
🥚🥚🐷
🕺🏻服務:7/10
💰是次消費:人均 $215
————————
NMSL = No Money So Lonely

香茅墨汁雞翼 (半份) – 避風塘味 ($68)
避風塘味做到足,黏著香茅,多炸蒜,幾辣,十分惹味!

絕少見菜式用上章魚燒為主題,食落完全是照燒汁的味道。紅蘿蔔絲、生菜絲、會動的木魚、面頭的紫菜都齊,還有照燒汁沙律醬並用。除了沒有章魚燒用的麵粉團外,這道菜就像是一粒不同形狀的章魚燒呢,有驚喜!而且欣賞他們使用了扁意粉,個人幾喜歡。
香茅墨汁雞翼 (半份)

辣的心太軟 ($68) Spicy Lava Cake
唯一這個甜品是今餐較失望的,心太軟焗得過熟沒有流心。朱古力和辣味食落不太合拍,像加了辣油在朱古力汁上,純朱古力會更好味。
冬蔭公大蝦比薩

不計心太軟的話,其他菜式都令人充滿驚喜,絕對推薦NMSL給大家!雖然位置都幾多,但一直都有人排隊,大家記得先打去訂座。
大阪章魚燒意大利粉

No Money So Lonely
🚦旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖
(旺角站 B4 出口)
🕰營業時間:12:00 – 22:30
辣的心太軟
2021-03-22
  • 大阪章魚燒意大利粉
  • 冬蔭公大蝦比薩
2021-04-19 57 浏览
呢間餐廳係玩fusion菜,本身以為係泰式base加其他東南亞菜既風味,點知原來連日本菜都有,睇見個menu既時候你可能會黑人問號,覺得咁都得,懷住半試伏半好奇既心情去試。呢間餐廳既裝潢有少少似Mamaday,都係有好多打卡位,行搞笑路線,飯未到既時候可以影相先~辣的心太軟 $68想講最期待就係呢個甜品,從來冇諗過心太軟加左辣味會係點既口感。冇錯,辣既味道主要黎自頂頂既花椒,第一啖都係普通心太軟既味道,好濃既流心朱古力,而慢慢花椒既辣味就會滲出黎,先甜後辣既口感真係好得意,而且個辣度又唔會強到蓋過曬個心太軟,份量控制得唔錯!

辣的心太軟 $68

2021-04-18 65 浏览
位於旺角一個比較新的一個商場t.o.p 4樓的一間新餐廳~裝橫新穎時尚,以玩味為主題,座位之間都有足夠的空間,食物以西餐為主~貧窮是寂寞的拼盤(小食拼盤:薯條、冬陰公炸飯波、腐皮扎肉、秋葵蝦)呢個小食拼盤幾特別,平時食開都係炸薯仔、炸雞等等,今日食呢個有冬陰功炸飯波,味道好得意,冬陰功味唔會太濃,食落幾鬆軟又香口。腐皮扎肉最好食,有肉的口感和滋味,又有香脆的外皮!秋葵蝦蝦肉好彈牙,秋葵同蝦一齊炸得好香,令秋葵更易入口~NMSL pizza (隨機的pizza)我地食到係蕃茄仔辣肉腸芝士pizza,pizza最特別係表面睇唔到有辣肉腸,慢慢食落才發現辣肉腸嘅味道,原來辣肉腸放左係最底,上面一層厚厚的芝士,上面放咗蕃茄薯仔火箭菜,今人以為係一個濃芝士pizza, 原來仲有辣肉腸係入面,令整體口感和味覺都加強咗!而且芝士和辣肉腸的味道真的非常突出,食落相當惹味!肉食者沙律拼朱古力燒牛這個絕對是令我們嚇一跳的沙律,本身以為會只是前菜的份量,結果是超越主菜的份量!朱古力燒牛起碼有十塊,而且燒得不錯,肉質鮮嫩,亦能保留肉汁,略嫌食唔到有朱古力味沙律簡直是誠意之作,除咗有一般的沙律菜仲有紅桑子、藍莓

NMSL pizza (隨機的pizza)

肉食者沙律拼朱古力燒牛
沙律簡直是誠意之作,除咗有一般的沙律菜仲有紅桑子、藍莓和士多啤梨等緊生果令整個沙律色彩和味道都更加豐富!沙律是以蜜糖作伴勻,味道相對偏甜~

欖菜香煎帶子扁意粉
第一啖食落唔知點解覺得似黑松露味,帶子煎得好好,有彈性又唔乾,仲有海鮮的香味,不過得3粒…意粉略嫌有點太硬,但整體味道好夠,好香口,幾好食,而且份量好足

笨拿拿肉桂奶昔
好香香蕉味,肉桂味都好特岀,原來除左蘋果,肉桂同香蕉都好夾!而且仲有奶味,整杯飲品好滑,好易入口!

黑芝麻豆漿沙冰
黑芝麻味非常突岀!仲飲到有豆漿味,沙冰好碎唔會有硬粒,好值得一試!
2021-04-18 1888 浏览
2021年4月12日 星期一今日放工又同左老婆出旺角行下街,去完寵物街睇狗之後就去咗T.O.P.到行,行到4樓竟然發現都有間餐廳,好似係新開張,咁岩又覺得肚餓,於是即管試吓坐低之後再慢慢睇返餐牌,發現每一項食物嘅名稱都好特別,感覺似係fusion菜,於是叫左幾樣加兩杯飲品首先嚟到嘅係我叫嘅黑芝麻豆漿沙冰,飲落去黑芝麻豆漿味好濃郁,而且夠晒冰凍,食到成口都係黑芝麻,甜度啱啱好之後有貧窮是寂寞的拼盤,裡面有薯條、秋葵蝦、腐皮扎肉同最特別既冬陰功炸飯波,無諗到秋葵可以同蝦夾埋一齊,味道幾特別,腐皮扎肉外皮脆卜卜,入面既扎肉有咬口至於冬陰功炸飯波出面香脆,成舊食隱約會食到冬陰功既味,唔算太辣,幾得意呢個係NMSL pizza,其實係廚師隨機挑選食材,所以嚟到嘅時候先知道有乜嘢餡料,拎起其中一塊pizza,發現好容易令到芝士拉絲,而且芝士味好濃郁,配埋香草、蕃茄同蘑菇,簡直係絕配跟住就到欖菜香煎帶子扁意粉,無諗到欖菜可以crossover扁意粉,味道又真係幾配合,唔算太鹹,食落仲充滿橄欖油嘅香味添最後仲有呢個肉食者沙律,無諗過份量會咁大,有好多沙律菜同燒牛肉,菜上面灑上左蜜糖,所以食落去幾甜,加
2021年4月12日 星期一

最後仲有呢個肉食者沙律,無諗過份量會咁大,有好多沙律菜同燒牛肉,菜上面灑上左蜜糖,所以食落去幾甜,加埋生果一齊食,可以幫助消化
而燒牛肉已經切成一舊舊,完全唔韌,仲好香添,生熟度剛剛好

食左咁多野真係好飽,相信第二日既早餐都可以唔洗食
2021-04-12
2021-04-17 78 浏览
又去旺角TOP 覓食,今次係No Money so lonely 經過依幾年,真係有體會到。唔係你做幾多就有幾多收成,但總唔可以餓親自己。見到依張餐巾,真係笑咗。佢依句中曬。家用因家人常在家更感到要用更多。餐廳大,坐得舒服。點咗個意粉,味道完全係泰國風。蒜片咸魚茄子鮑魚炒意大利麵,味道比較濃烈同咸小小,但好惹味。$138 一碟意粉,性價比一般啦。老公點咗pizza ,泰式肉碎豬頸肉比薩。但pizza 皮好薄,上面嘅芝士都比皮厚。因為足料,所以好食。
經過依幾年,真係有體會到。
唔係你做幾多就有幾多收成,但總唔可以餓親自己。

見到依張餐巾,真係笑咗。

佢依句中曬。家用因家人常在家更感到要用更多。

餐廳大,坐得舒服。

$138 一碟意粉,性價比一般啦。

2021-04-16 104 浏览
旺角呢間No Money So Lonely係MAMADAY既姊妹店,主打東南亞Fusion菜,除左餐廳名夠玩味,菜式名都好有創意,今日決定要黎挑戰一啲特別既味道😝🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136蟹肉份量好足料,食到啖啖蟹肉,個飯舖滿左花生碎🥜真係好似食緊四川擔擔麵既味道,充滿住麻香味,唔會好辣,仲有啲蟹籽增添左口感😋🧆貧窮是寂寞拼盤 $96聽個名都覺得搞笑,有薯條🍟冬蔭公炸飯波、腐皮扎肉同秋葵蝦🦐 炸得幾香口,炸飯波食落外脆內軟,冬蔭公味十足,秋葵蝦幾特別,係將蝦膠釀入秋葵入面,整體唔錯😙🍫辣的心太軟 $68第一次食辣味心太辣,個感覺幾得意,第一啖食落口覺得好似普通心太軟,淨係食到朱古力味,之後d辣味開始慢慢滲出黎,再食第二啖就覺得好辣🥵 要食番啖海鹽雪糕解一解辣🍦🍹牛油果芒果芫茜沙冰 $48本人就唔太鍾意食芫茜既,不過見到呢杯沙冰既配搭幾新鮮就決定試下🤗 一入口就飲到淡淡既芫茜味,隨後而黎就係好creamy既牛油果🥑唔太飲得出芒果味,個甜度都好適中,男朋友鍾意食芫茜就表示幾好飲,不過我對呢杯沙冰就真係”mamaday”😂 鍾意食芫茜既朋友可以一試☕️話梅蜂蜜咖啡 $46第一眼見到覺得個拉花

🦀啖啖蟹肉擔擔飯 $136

🧆貧窮是寂寞拼盤 $96

🍫辣的心太軟 $68

🍹牛油果芒果芫茜沙冰 $48
☕️話梅蜂蜜咖啡 $46
第一眼見到覺得個拉花有啲hea,不過係杯好特別既咖啡,一開始飲到話梅酸酸甜甜既味道,之後就飲到蜂蜜既甜味,整體偏甜🍯
2021-04-11
  • 辣的心太軟
2021-04-15 63 浏览
喺旺角TOP呢個商場,好就腳,一出地鐵站就係,呢度好多好朝又得意嘅商店,唔係一般嘅連鎖店,所以好多非常吸引嘅舖頭和產品。行到攰攰地,自然就係醫肚嘅時間啦,今次在樓上見到呢間10分搞笑有趣嘅餐廳,餐牌都多食物選擇,所以就入去試吓午餐先。記得抹咀墨汁卡邦尼巴馬火腿意粉呢個唔係一般嘅卡邦尼意粉,係用黑色嘅墨汁煮,同樣有好香嘅卡邦尼意粉芝士味,但係就多一墨汁,裏面嘅材料都好多,意粉煮得夠爽口,個汁嘅味幾特別又好食,讚啦!因為黑色汁,所以食完記得抹咀呀! NMSL Pizza招牌pizza,熱辣辣出爐非常好食,上面嘅芝士夠多,餅底做得都唔錯,入口嘅口感良好,好好食呢!玫瑰花洛神花果粒茶茶壺和茶具都非常高貴精緻,影相打卡一流,查可以沖到好多杯,非常抵飲,而且酸酸地好開胃又消滯,食完大餐飲啱晒啦。

記得抹咀墨汁卡邦尼巴馬火腿意粉
因為黑色汁,所以食完記得抹咀呀!

NMSL Pizza

玫瑰花洛神花果粒茶

2021-04-14
午餐
  • NMSL  pizza
2021-04-15 44 浏览
在旺角的TOP,看到這家NMSL,超有玩味的設計令我想起另一間cafe餐廳,叫mamaday環境這家餐廳的餐廳繼續大膽menu,以設計口味跟玩味菜式名跟裝潢聞名服務水準不錯,洽到好處食物先來點個前菜咸蛋黃雞翼 半份$68五隻新鮮炸起的雞翼加上咸蛋碎,那咸香細膩,超惹味啖啖蟹肉擔擔飯$138蟹肉份量豪不吝嗇超多!幾乎能把炒飯蓋住!擔擔飯除了花生外,還有極濃厚的花椒味,麻香甚重,入口像極了擔擔麵!黑芝麻豆漿沙冰$48沒有奶的甜飲非常少見,這杯飲品正好適合我們這些奶敏感的人士喝!這喝起來夠濃郁,很像oreo 砂冰!

水準不錯,洽到好處

食物

先來點個前菜
咸蛋黃雞翼 半份$68
五隻新鮮炸起的雞翼加上咸蛋碎,那咸香細膩,超惹味

啖啖蟹肉擔擔飯$138
蟹肉份量豪不吝嗇超多!幾乎能把炒飯蓋住!

黑芝麻豆漿沙冰$48
2021-04-14 42 浏览
No Money So Lonely 🤷 簡直係好多人的心聲啦!但今次我係想介紹呢間餐廳, 行玩味復估南洋風, 入到去好多搞笑打卡位, 原來係 Mamaday 的姊妹店唔怪得咁有Feel 😁。一座低謙謙見到d 碟和紙巾都同我講咁似Mamaday 嘅我心諗你有冇咁好印象呀?課本內容又唔見你記得😩😩😩😩。之後我地就一人選一款叫左以下兩款美食:⚛ 冬蔭公大蝦比薩 ~ Pizza 上有大大隻大蝦🥰🥰,車厘茄,紫洋蔥, 什菇我選呢個係因為見到係我喜歡的超薄底pizza ,上層滿滿芝士下層超薄入口好正,大蝦又夠爽,最特別佢係大蝦上面加點蒜蓉,感覺好似食緊中菜蒜蓉蒸蝦咁好搞笑,但成件事出奇地夾。⚛ 啖啖蟹肉擔擔飯 ~ 謙謙叫的,一睇個名就知多蟹肉啦!成碟來到時都幾大碟,材料夠哂豐富面層仲有好多蟹籽,少少沙律菜, 味道層次好豐富,輕微的辣,但謙謙接受到仲話越食越惹味。

之後我地就一人選一款叫左以下兩款美食: