2021-07-10
最近同朋友試新餐廳,不過就有少少失望,因為價錢都唔太平,所以都最少希價價錢同食物水平是合理的。老實說食物的顏值是不錯的,但是味道同冷熱程度拿捏得不是太好,例結呢個蕃薯條配蜜糖芥末醬, 薯條是唔熱的,可以用凍來形容,沒點醬是食唔落口咁濟,果種感覺是餐廳連叮都冇叮番熱咁,或是沒有熱住食物,而且份量唔算好大,$58呢個係火山黃咖喱配唐揚炸雞,$198, 成200蚊,但雞粒細,只有6小粒,雖然肉質還好,不過唔以呢個價錢,就比較少,而且是用汁令你感覺濟,而唔係飽,旁邊的包,又乾又韌⋯食左片同朋友都唔想晒位,而且等了好耐,但餸菜卻冷得好快,口咖喱味唔夠,白色的醬只有脂肪味冇其他,絕不推薦整餐晚餐最好食是pizza ,呢個pizza是真心好食,$128 青咖喱石斑魚pizza,夠薄又脆,有少少辣,芝士同咖喱夾到,單純份量偏細,可以一試總結是,pizza可以一試,其它就相對一般,食物唔太熱(除pizza)份量較細,以呢個價錢,比較是食打卡多於食物質素,感覺一般。
老實說食物的顏值是不錯的,