2021-06-25
今日約咗個半年冇見嘅朋友出街。餐廳環境好靚,裝修好特別,好多打卡位!今次我哋嗌左兩個lunch set加個小食。唐揚魷魚鬚 $28依個小食有四個圓轆轆嘅魷魚鬚。一嚟到嗰陣我同朋友都聞到好香,當然都炸得好香脆。魷魚圈一啲都唔韌, 好惹味。沙甸辣魚比薩 $116Pizza好大份,切開咗6塊。Pizza好薄、好脆,我朋友話佢係真正嘅「薄餅」!Pizza有沙甸魚、芝士、薯蓉、洋蔥、菇等等嘅材料,好豐富。我覺得加咗薯蓉係底好特別,洋蔥好脆,芝士仲可以拉絲!日本雲丹醬油海鮮黃金炒飯 $128炒飯真係好吸引,大大份,擺盤又靚。裏面有蟹肉、八爪魚粒、蜆肉、雞蛋、西芹、洋蔥等材料。食落去仲會有少少辣,非常惹味。海鮮嘅份量都唔少,食咗好多粒八爪魚粒。西芹同洋蔥為個飯加咗唔少口感。雞蛋份量都好多,成個飯食落好香。Lunch set仲會跟一個沙律/ 餐湯,同埋一杯免費嘅蜂蜜紅茶/ Americano。今天的沙律沙律好新鮮,加埋黑醋汁,食落好開胃。除咗沙律菜,仲有幾粒藍莓同紅桑子,色彩非常繽紛,食都食得開心啲。蜂蜜紅茶蜂蜜紅茶好清甜,大大杯,好清爽!我記得蜂蜜紅茶仲有美容同保健嘅效果,啱晒我哋飲。
唐揚魷魚鬚 $28
沙甸辣魚比薩 $116