2022-07-08
男朋友生日晚飯揀咗旺角top商場No Money So Lonely,一嚟上網睇到環境好靚,二嚟因為順路🍽預早5日book枱,原本想book8點15分,但餐廳表示只係得返8點,而枱只能夠hold10分鐘🕰食晚餐前我哋去咗貓舍玩貓,我哋提早30分鐘走咗,點知去到餐廳佢又話要等20分鐘先有位😇食物方面人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯$138蟹肉同飯嘅份量都足夠,芝麻醬味好重,share嘅話啱啱好,但如果2個人食可能會有少少漏🤏🏼香茅墨汁雞翼(半份)水牛城芝士 $68😐😐不太推薦😐😐雞翼望落都靚靚仔,單骨都好方便,呢點值得讚👍🏻但食落係失望嘅,雞翼同個醬係完全分開,雞翼係無味,醬又好咸好濃🫠唔知點形容,入到口兩樣野係癡唔埋,某程度上嚟講都係一個新嘅體驗🙃泰式烤魚$198👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻menu嘅描述係用班蘭葉、香蕉葉、檸標菜以紙包魚做法配合秘製泰式香料製作而成。好期待佢哋泰式烤魚,book位做research睇menu一睇已經好想食。條魚係食完小食同飯之後10幾分鐘先嚟,條魚完全無味🥲咁無味都可以點汁食,但肉好硬好鞋,食剩好多🥶飲品方面SODA-甜蜜蜜柑橘 $48👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻
食物方面
👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻
飲品方面
SODA-甜蜜蜜柑橘 $48
👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻
飲品價錢都唔平,但質素真係極差🤢杯野飲遲遲未到,問咗2次都話就有,結果係差唔多食曬正餐到食甜品先嚟🙁仲要好撚難飲,soda但無乜汽,如果要我形容杯野就好似係平時飲完檸檬茶再倒杯水入去咁,只係變咗勁淡柑橘味🥶平時去其他餐廳如果加$10飲呢杯野都覺得垃圾🙃已經盡量唔想用粗口,但唔用粗口表達唔到佢難飲嘅程度🥴
Milk Shake楓糖香蕉肉桂 $58
呢杯比較正常少少,條香蕉非常好食,milk shake都有香蕉蓉,不過飲落好多肉桂粉,真係食到一粒粒粉咁🫥
甜品方面
海鹽焦糖脆脆芝士蛋糕 $68
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️
個蛋糕係好好食嘅,餅底好脆,cheese又唔漏,係成餐飯唯一好味嘅嘢😀不過好奇怪個waitress係好秘密咁攞咗蛋糕放上枱先點蠟燭,因為我由佢行出嚟已經見到無點,所以撇除咗中途熄咗嘅可能。拍片個畫面好唔靚💩
成餐飯兩個人咗$636,但質素其差,如果想enjoy個環境嘅話建議大家去食蛋糕🤣呢間亦係少數食過唔好食嘅黃店🫣