2022-07-08 158 浏览
男朋友生日晚飯揀咗旺角top商場No Money So Lonely,一嚟上網睇到環境好靚,二嚟因為順路🍽預早5日book枱,原本想book8點15分,但餐廳表示只係得返8點,而枱只能夠hold10分鐘🕰食晚餐前我哋去咗貓舍玩貓,我哋提早30分鐘走咗,點知去到餐廳佢又話要等20分鐘先有位😇食物方面人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯$138蟹肉同飯嘅份量都足夠,芝麻醬味好重,share嘅話啱啱好,但如果2個人食可能會有少少漏🤏🏼香茅墨汁雞翼(半份)水牛城芝士 $68😐😐不太推薦😐😐雞翼望落都靚靚仔,單骨都好方便,呢點值得讚👍🏻但食落係失望嘅,雞翼同個醬係完全分開,雞翼係無味,醬又好咸好濃🫠唔知點形容,入到口兩樣野係癡唔埋,某程度上嚟講都係一個新嘅體驗🙃泰式烤魚$198👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻menu嘅描述係用班蘭葉、香蕉葉、檸標菜以紙包魚做法配合秘製泰式香料製作而成。好期待佢哋泰式烤魚,book位做research睇menu一睇已經好想食。條魚係食完小食同飯之後10幾分鐘先嚟,條魚完全無味🥲咁無味都可以點汁食,但肉好硬好鞋,食剩好多🥶飲品方面SODA-甜蜜蜜柑橘 $48👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻

食物方面

👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻

飲品方面
SODA-甜蜜蜜柑橘 $48
👎🏻👎🏻極度不推薦👎🏻👎🏻
飲品價錢都唔平,但質素真係極差🤢杯野飲遲遲未到,問咗2次都話就有,結果係差唔多食曬正餐到食甜品先嚟🙁仲要好撚難飲,soda但無乜汽,如果要我形容杯野就好似係平時飲完檸檬茶再倒杯水入去咁,只係變咗勁淡柑橘味🥶平時去其他餐廳如果加$10飲呢杯野都覺得垃圾🙃已經盡量唔想用粗口,但唔用粗口表達唔到佢難飲嘅程度🥴

Milk Shake楓糖香蕉肉桂 $58
呢杯比較正常少少,條香蕉非常好食,milk shake都有香蕉蓉,不過飲落好多肉桂粉,真係食到一粒粒粉咁🫥

甜品方面
海鹽焦糖脆脆芝士蛋糕 $68
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️
個蛋糕係好好食嘅,餅底好脆,cheese又唔漏,係成餐飯唯一好味嘅嘢😀不過好奇怪個waitress係好秘密咁攞咗蛋糕放上枱先點蠟燭,因為我由佢行出嚟已經見到無點,所以撇除咗中途熄咗嘅可能。拍片個畫面好唔靚💩

成餐飯兩個人咗$636,但質素其差,如果想enjoy個環境嘅話建議大家去食蛋糕🤣呢間亦係少數食過唔好食嘅黃店🫣
2022-07-07 109 浏览
呢間之前都食過一次 感覺一般 但勝在環境夠chill 同朋友吹水食飯一流啦 所以又再嚟食 呢度佈置真係好有心機 menu同舖名nmsl都咁好笑小食叫咗個香矛雞翼配鹹蛋黃 一上菜睇落好似炸得有啲燶 但食落唔覺 香茅味同鹹蛋黃好似相沖咗 搞到兩個味都唔夠出但單骨就好貼心 食得幾方便!之後係青咖喱海鮮pizza 老實講 我完全食唔到青咖喱味 除咗啲泰國茄子喺度 我都唔知係青咖喱但魚係幾滑 整體都可以 但青咖喱喺邊意外唔錯嘅墨汁卡邦尼意粉 帶子煎得好靚意粉都好食 豬軟骨豬油撈飯除咗拌碟嘅生果酸到食唔到之外 其餘都可以 飯炒得幾靚(怕太油叫咗少豬油)但豬軟骨比較乾 如果有啲汁會更好甜蜜蜜流打飲品 好伏 唔敢再試佢啲飲品埋單平均每人$200幾 食得飽但一般般 同公司嘅mamaday好食啲

小食叫咗個香矛雞翼配鹹蛋黃

但單骨就好貼心 食得幾方便!

但魚係幾滑 整體都可以 但青咖喱喺邊

意外唔錯嘅墨汁卡邦尼意粉 帶子煎得好靚

意粉都好食

豬軟骨豬油撈飯

甜蜜蜜流打飲品 好伏 唔敢再試佢啲飲品

2022-07-06
2022-07-06 2189 浏览
行街發現一間好靚仔嘅打咭餐廳🤩旺角TOP Shopping Mall屬於新一代年青人流行嘅潮流商場,4-5樓有幾間餐廳,其中一間就係呢間新派泰菜fusion餐廳-No Money So Lonely餐廳分開咗幾個舖位,而每一個舖位嘅裝飾感覺格調都唔同,擺設同傢俬都好型好特別,今次我坐嘅位置就猶如置身懷舊冰室,連餐牌都有特別設計,啱曬年輕一代嚟打咭!睇睇吓發現原來菜式嘅名稱都別有一番心思🤭 玩味十足。泰鐘意青檸凍的蜆 $88呢個菜式做頭盤小食就啱曬,凍蜆配上嘅泰式醬汁有少少酸少少辣,加埋有少少香茅嘅味道,清新開胃。脆炸五花腩 $128呢個要推薦🤩 五花腩醃製咗二十四小時再炸,入曬味之餘仲好酥脆,好好味😋腩肉偏肥,不過沾上特製醬汁可以解膩,而且伴碟有大量沙律菜🥗 偶然都要放縱一下自己😌火山黃咖喱·唐揚炸雞 $198原來係用薄餅+溶岩芝士造成一個火山嘅模樣,配上法包多士,好新穎同埋豐富嘅菜式😋 其實我幻想切開個火山應該係流心咖喱汁🤣 估唔到打開火山入面係滿滿嘅雜菜,火山皮係薄餅,同芝士一齊食好好味。粉紅色的火烈鳥🦩 $48睇個名完全唔知係咩嚟😂 其實佢係自家製新鮮草莓果醬+薄荷葉+玫瑰嘅So
行街發現一間好靚仔嘅打咭餐廳🤩

睇睇吓發現原來菜式嘅名稱都別有一番心思🤭 玩味十足。

泰鐘意青檸凍的蜆

泰鐘意青檸凍的蜆 $88

脆炸五花腩 $128
腩肉偏肥,不過沾上特製醬汁可以解膩,而且伴碟有大量沙律菜🥗
偶然都要放縱一下自己😌

火山黃咖喱·唐揚炸雞 $198
火山皮係薄餅,同芝士一齊食好好味。

粉紅色的火烈鳥🦩 $48
睇個名完全唔知係咩嚟😂 其實佢係自家製新鮮草莓果醬+薄荷葉+玫瑰嘅Soda飲品,味道都ok😉

泰啡 $48
泰國咖啡,有少少椰子味同香茅味。

其實仲有好多菜式想試😌 仲想坐吓唔同嘅位置影吓靚相📸 值得再嚟過🫰🏻
2022-06-28
泰鐘意青檸凍的蜆
2022-07-03 76 浏览
前幾天和朋友在旺角中心行一行順便在對面T.O.P 商場的這間名字叫no money no lonely 餐廳lunch 聽名字都知是一間玩味十足的餐廳餐廳位於商場四樓從外到內裝修都非常美剛好我到的時候人不算多服務員安排我到的坐位非常有氣氛待朋友到達我們開始點餐餐前可選擇沙律或餐湯我們都選了湯湯是南瓜湯😋泰式肉碎蝦蝦蝦比薩想不到蝦肉是原隻大大隻吃落酸酸辣辣芝士菠菜雞肉扁意粉菠菜同我想像不一樣想不到不錯👍🏻避風塘雞翼小食當然不少得雞翼香脆可口 士多啤梨玄米奶昔飲品賣相都好好看😍😍其我都糾結了一下要楓糖香蕉肉桂奶昔還是士多啤梨最後朋友點香蕉

前幾天和朋友在旺角中心行一行

其我都糾結了一下要
楓糖香蕉肉桂奶昔
還是士多啤梨最後朋友點香蕉

2022-07-02 77 浏览
餐廳環境幾靚,有好多擺設,有用心設計過,餐單也是菜品好有趣。豬肋骨:餐單寫 以慢煮方式烹調,一於試吓,可惜肉質略乾。墨魚汁意粉,好有鮮味,有驚喜,調味得宜。冬陰功薄餅:呢個配搭幾特別,亦都幾好食,正常薄餅咸咸地,而這個酸酸辣辣 ,很泰式的西餐。而且有魚肉,第一次食薄餅餡料有魚肉芒果椰奶沙冰,一個字:爽!食完辣野 飲勁正,飲落似直接用純芒果打蓉,然後加椰奶而成的,真材實料
餐廳環境幾靚,有好多擺設,有用心設計過,
餐單也是
菜品好有趣。

豬肋骨:
餐單寫 以慢煮方式烹調,一於試吓,
可惜肉質略乾。

墨魚汁意粉,好有鮮味,有驚喜,調味得宜。

。而且有魚肉,第一次食薄餅餡料有魚肉

芒果椰奶沙冰,一個字:爽!

2022-07-02 69 浏览
平時行TOP都會見到呢間餐廳,有點異國舒服嘅感覺。 襯放假早啲去試試 ,early dinner會更健康更舒適假日6點左右到,人唔多,但卡位都已滿晒,不過,仲有另一邊座位間都係寬敞。店名no money so lonely, 店內鏡上貼咗一啲幾得意嘅字句,都切合店名feel雖然啲中文字體同異國feel唔夾,但就有點胡同文青感覺。店內餐具環境都幾乾淨飲品先上,碟豆花特飲同芒果椰奶冰。 2杯飲品味道都係好好淡,而芒果椰奶都算多芒果肉,但芒果就較酸無芒果香味,椰香味都不足,建議只想影相豐富好睇dd可叫特飲,否則可免。menu內相片唔多,泰式蜆幾靚樣就叫,雖然同相片不乎,但泰式汁醬配上蜆幾好味完全辟晒腥味,個汁似點生蝦嘅汁無咗辛辣另外,主食只叫咗咖喱軟殼蟹pizza。 一般都會係原隻軟殼蟹,佢都唔例外,但更欣賞佢有牛油果,感覺有點健康同襯返異國feel。可能因為要焗,牛油果係用較生嘅,焗完唔會軟晒。第一啖有驚喜,可能未試過食咖喱Pizza,佢好香咖喱味,但又唔會係好濃過種,我同朋友都好喜歡呢個味道Pizza邊都係脆,咁先算係薄批如果真係要挑骨頭,就係軟殼蟹下面嘅批有啲淋。食物嘅份量唔算多,較適

雖然啲中文字體同異國feel唔夾,但就有點胡同文青感覺。

店內餐具環境都幾乾淨

飲品先上,碟豆花特飲同芒果椰奶冰。

同襯返異國feel。
咖喱軟殼蟹pizza

Pizza邊都係脆,咁先算係薄批
如果真係要挑骨頭,就係軟殼蟹下面嘅批有啲淋。
咖喱軟殼蟹Pizza

食物嘅份量唔算多,較適合2人食,如果人多食,可能只能尚未

呢餐人均消費$185,以呢個份糧計有少許貴,但食物味道算有點特色。如果行到攰,係呢道食吓野休息下都係唔錯嘅選擇 (唔知有冇時限)

2022-06-26
咖喱軟殼蟹pizza
咖喱軟殼蟹Pizza
ℕ𝕠 𝕄𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕊𝕠 𝕃𝕠𝕟𝕖𝕝𝕪主題名用了簡稱ℕ𝕄𝕊𝕃🥸超搞笑店舖在旺角熱門商場T.O.P裝修風格依舊光怪陸離🤡以泰國菜為主調 配搭日韓西式味道各個國家風味碰撞出不同口味🤹🏻‍♀️☀️鹹蛋黃香茅雞翼 $68/Half 更有避風塘 孜然味供選擇💡$126/Full 可選2種口味☀️蒜片鹹魚茄子鮑魚炒意大利麵 $138整體食物水準中矩中規 MAMADAY開設的姐妹店所以佈置風格感覺有點熟悉店內分為不同區域 有歐洲復古區🕯東南亞風情區 玩味型格區更有適合我的金句打卡牆💸”HEY! WHERE DOES MY MONEY GO?”💸環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
ℕ𝕠 𝕄𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕊𝕠 𝕃𝕠𝕟𝕖𝕝𝕪
主題名用了簡稱ℕ𝕄𝕊𝕃🥸超搞笑
店舖在旺角熱門商場T.O.P

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2022-07-01 95 浏览
由menu 到環境佈置都好特別❣️❇️日式豬軟骨配失傳已久自家製豬油撈飯🌀常聽說豬油撈飯好好食,但呢個有d 失望,吃不到豬油香味,豬軟骨又韌👎❇️冬陰功大蝦pizza🌀有少少辣🤏 但好惹味又好食👍❇️燒八爪魚要你慢慢地切沙律🌀顧名思義真係要你慢慢切八爪魚😂 唔錯呢❇️石榴檸檬熱情果沙冰
由menu 到環境佈置都好特別❣️
❇️日式豬軟骨配失傳已久自家製豬油撈飯
❇️冬陰功大蝦pizza
🌀有少少辣🤏 但好惹味又好食👍
❇️燒八爪魚要你慢慢地切沙律
🌀顧名思義真係要你慢慢切八爪魚😂 唔錯呢

❇️石榴檸檬熱情果沙冰
2022-07-01 187 浏览
-{旺角fusion cafe🍝}今次去嘅cafe係Mamaday嘅姊妹店 試左幾款菜式做晚餐☺️🤤冬蔭公大蝦比薩🤤 ($158)有酸味🤣辣味都唔太食得出😌真係每塊pizza都有隻大蝦 好彈牙嘅🥳配上薯蓉同芝士😋個餅底真係薄脆咁✌🏿👖褲評: 8.3/10🤤 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 🤤 ($136)Risotto嘅質感配上好重嘅麻醬味🥳真係好多蟹肉碎 再加上啲蟹籽😙👖褲評: 7.8/10🤤芒果椰子沙冰🤤 ($52)第一啖係似芒果加椰子嘅味 飲落好爽同fresh🥰第二啖發現左好多鮮芒果肉😍👖褲評: 8/10🤤 泰式香蕉煎餅 🤤 ($78)依個配蘋果肉桂 味道就普通啲 而且個人唔太喜歡海鹽味雪糕😂😂好似鹽味嘅味道咸咸地👖褲評: 6/10主菜好有驚喜👍😎旺角又有多間cafe嘅選擇性 不過服務態度麻麻地 店內設加一服務費同90mins用餐時間😗性價比: 7.5/10服務: 6/10環境: 8.5/10🚩 No Money So Lonely 🚩地址: 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 4樓406-408號舖 #fuudjai #fuudjai西
{旺角fusion cafe🍝}

🤤冬蔭公大蝦比薩🤤 ($158)

👖褲評: 8.3/10

🤤 人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯 🤤 ($136)

👖褲評: 7.8/10

🤤芒果椰子沙冰🤤 ($52)

👖褲評: 8/10

🤤 泰式香蕉煎餅 🤤 ($78)

👖褲評: 6/10

性價比: 7.5/10
服務: 6/10
環境: 8.5/10

🚩 No Money So Lonely 🚩

#fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai旺角
人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯
泰式香蕉煎餅
芒果椰子沙冰
人人都嗌的啖啖蟹肉擔擔飯
芒果椰子沙冰
  • 啖啖蟹肉擔擔飯
  • 芒果椰奶沙冰
2022-06-29 184 浏览
又一間風格搞怪嘅餐廳,整體感覺同mamaday好似,聽朋友講先知係姊姐店。呢間店舖嘅食物比較fusion,以泰式風味為主。現場裝飾幾特別,但燈光略嫌刺眼,特別係近門口位置。.素食者專用田園沙律 $88揀沙律純粹想消滯,沙律菜配醋汁好開胃,而且裡面混合咗好幾款水果 (蘋果、藍莓、芒果、火龍果),都適合嗌嚟做前菜。冬蔭公大蝦比薩 $138餅底比較薄身,上面會有埋薯蓉同芝士,口感好豐富。Pizza有好香冬蔭公味,但食落又唔覺得辣。大蝦好彈牙,另有蒜蓉係面。貧窮是寂寞拼盤 $78拼盤要咗半份,可以揀三款口味。只不過有部分選項都係落單先知冇貨,最後就揀咗天婦羅蝦、炸魷魚同越南春卷。炸物幾爽脆,炸粉唔會太厚,食落都冇油膩感。
素食者專用田園沙律 $88
素食者專用田園沙律

冬蔭公大蝦比薩 $138

貧窮是寂寞拼盤 $78
貧窮是寂寞拼盤
2022-05-11
素食者專用田園沙律
2022-06-29 71 浏览
豬手肉鬆菠蘿炒飯根據Menu所講,豬手已經熬製左四個鐘,而且確係好林,好容易入口,而且味道都幾足夠——唔會太過濃太過鹹,啱啱好。肉鬆雖然份量唔算好多,但都夠配搭炒飯嚟到食。炒飯裏面除咗有足夠嘅菠蘿粒粒🍍 仲有紅色和綠色嘅椒椒,洋蔥,所以有幾豐富嘅口感,同埋感覺有足夠嘅纖維。👍🏼😀泰式肉碎蝦蝦pizza🍤🍤🍕最值得欣賞嘅係, Pizza薄到好似紙一樣,所以唔會食得太過濟胃~ 不過芝士份量之多,就真係邪惡😈 每次分開Pizza都會拉絲 very cheesy ! 前菜有南瓜湯同埋沙律🥗兩樣都係跟餐包括在內,所以就算套餐過$100 ,性價比都有返喺度。另外仲有餐飲,連飲Latte都唔使另外加錢,所以感覺都幾抵。

前菜有南瓜湯同埋沙律🥗
2022-06-29
  • 青檸凍的蜆
今日午餐去左旺角No Money So Lonely食,之前黎過食晚餐,我好鍾意呢度既pizza。今日第一次黎食午餐。午市有套餐,由中午12點至下午3點供應,包田園沙律或是日餐湯,主食8選1同飲品5選1。仲可以優惠價加配小食或者甜品。如果想飲其他飲品可以原價減$20升級。田園沙律田園沙律係加左沙律醋既新鮮沙律菜,上面加左少量洋蔥絲,鮮甜藍莓3粒同車厘茄一粒。作為一個跟餐沙律都唔錯。泰式肉碎蝦蝦蝦比薩 $128 另加一我好鍾意試唔同口味既比蕯,泰式肉碎同蝦呢個combo又真係唔覺其他地方有得食。批底係我最愛既超薄脆,食完唔會過飽。每塊批上面都有一隻基本上全去殼既蝦,再加上秘製打拋豬辣肉碎,大量邪惡熱溶芝士,最後灑上少少車厘茄,洋蔥絲,同3種唔同既辣椒,食落味道酸酸甜甜又辣辣地,個汁真係好好食呀。質感仲係薄脆中帶濕潤。呢度既比薩真係永無失望。阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食 $98 另加一阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食超大兜,有新鮮沙律菜墊底,上面有泰式水果沙律,即係蘋果粒,火龍果粒同芒果粒,味道偏酸,加左少少醋。另有一隻大波特菇上面有厚厚芝士蓋,食落非常多汁。炸雞髀菇3條,絕對係外脆內多汁

田園沙律
田園沙律

泰式肉碎蝦蝦蝦比薩 $128 另加一

阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食 $98 另加一

阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食

另有一隻大波特菇上面有厚厚芝士蓋,食落非常多汁。
阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食
炸雞髀菇3條,絕對係外脆內多汁,食落煙韌。
阿菇叫菇菇整個菇菇沙律比阿菇食
仲有炒雜菌切粒,簡單加上香草已經好夠味,份量夠飽肚。呢個沙律真係非常豐富。

青檸梳打
青檸梳打

青檸梳打叫左少甜,味道都唔錯,有一片青檸又唔甜。
唐揚魷魚

唐揚魷魚 加$28 另加一
唐揚魷魚一客4件,用紙包住上枱吸油。炸得熱辣辣上枱,外皮香脆又薄而入面魷魚煙韌,有少量沙律菜墊底。
炸薯條

炸薯條 加$18 另加一
炸薯條超大兜,呢個價錢超抵食。薯條唔粗唔幼,外皮少少凸,口感唔錯,熱辣辣上枱,凍左先食都唔差。
mayo加茄汁

另上一兜mayo加茄汁比你點,好邪惡。
唐揚魷魚, 炸薯條

今餐食物好好,基本上全部都滿意,午餐真係抵過晚市好多。食到飽飽人均先係$150。身爲Mamaday系列既餐廳,No Money So Lonely當然裝修好有特式,處處都係打卡點,黎影相幾好。今次坐左喺私隱度高啲嘅木材卡座,都幾有特色。
2022-06-27
唐揚魷魚
炸薯條
mayo加茄汁
唐揚魷魚, 炸薯條
2022-06-27 35 浏览
Pan Pan🥞👼🏼definitely did not feel lonely after trying out , this 潮thai fusion resto in Mong Kok! 🙃💸Price :~$200-300ppQuality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend : 💖💖💖💖Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️(Ratings out of 5)OVERALL: NSML is located on 4/F of , with a large open-plan layout, a big menu with creative thai fusion dishes & drinks and cool decor (surrounding the theme of money), this place has overall exceeded 👼🏼🥞’s expectations! Definitely worth a try😝 perfect for DISHES:🍛🐷Black pepper pork jowl rice - supe

Price :~$200-300pp
Quality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend : 💖💖💖💖
Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
(Ratings out of 5)

DISHES:
🍛🐷Black pepper pork jowl rice - super flavourful overall & abit spicy, pork jowl was tender, recommended! 👍🏼

🍕🦐Tom yum XL prawn pizza - highlight of the meal, it’s like eating tom yum soup in 🍕 form! Not too spicy but full of flavours, the cheese & toppings ratio is on point

🍗🦑Fried lemongrass squid ink chicken wings - tried crispy garlic flavour, squid ink did not stand out.. prefer if it was a whole wing & not cut in half.. let’s just say there’re better wings out there 😅

🥘⛰Curry snow mountain - least favourite dish, added chicken bites - optional, veggies did not fully absorb the curry taste (curry not so flavourful), overall quite bland 😣

🥛🌶奇怪Milkshake - interesting mix with Chinese ingredients, maple syrup banana & cinnamon one is as expected, but papaya honey & sichuan pepper milkshake is worth a try for those adventurous souls, the spice flavour is subtle at first but increases as u have more🤩🥵
2022-06-26 46 浏览
見到旺角有呢間fusion餐廳入面環境好大 裝飾都係偏玩味Vintage覺得好特別就入咗去試吓啖啖蟹肉擔擔飯🤩擔擔面就食得多 但係第一次見到有擔擔飯味道同擔擔麵真係幾相似 有淡淡的花椒香味蟹肉都俾得唔少木瓜蜂蜜花椒奶昔🤩本身覺得花椒做成奶昔一定好古怪但係意外味道相當夾其實就係木瓜奶昔額外多咗淡淡花椒香相當特別
見到旺角有呢間fusion餐廳

其實就係木瓜奶昔
額外多咗淡淡花椒香
相當特別
2022-06-26 41 浏览
又同好朋友去食野啦🥰旺角T.O.P.商場平時去得多,但係度食野就比較少。原來呢度有間泰國餐廳叫「NO MONEY SO LONELY」,餐廳名已經特別,餐牌既菜名更Funny😁小朋友岩哂甜酸雞比薩🍕 - 酸酸甜甜既菠蘿🍍,嫩滑既炸雞🍗,軟熟脆邊既餅底🫓,仲食到有薯蓉🥔,Surprise🥳貧窮閃寂寞拼盤🍽(天婦羅蝦🍤 、炸魷魚🦑 、炸飯波🍘)- 最吸引我係個炸飯波,冬蔭公味,好有創意👏🏻牛油果🥑蜂蜜芫茜沙冰 - 本身都鍾意芫茜既香味,見到杯咁特別既又點可以錯過,好香好濃既芫茜味😋芒果🥭椰奶沙冰 - 椰香味加香甜芒果肉🥭,冰涼清爽🤗(
又同好朋友去食野啦🥰

芒果🥭椰奶沙冰 - 椰香味加香甜芒果肉🥭,冰涼清爽🤗

2022-06-22