2017-03-05 260 浏览
太太生日,諗住同佢試新嘢,揀咗呢間。叫咗 3樣食品:- 鮑魚蔘雞湯 一個字 淡,樣樣都無乜味,最慘係隻雞煮到啲骨一掂就碎,係碎,攪到成口骨碎- 芝士年糕+魚糕+血腸 味道麻麻- 芝士+甜辣炸雞 落單叫有骨嘅,嚟咗無骨,個廚房唔掂;跟住,芝士炸雞 無味,甜辣炸雞 得個甜字 其他咩味都無。難食,應該信大家嘅食評......
太太生日,諗住同佢試新嘢,揀咗呢間。
叫咗 3樣食品:
- 芝士年糕+魚糕+血腸 味道麻麻
難食,應該信大家嘅食評......
2017-02-27 3368 浏览
上次食完隔離的韓國餐,失望得令人火大,這次來到nene chicken,抱著忐忑不安的心情,大概不會連續兩次失望吧。午市不用等候,可以直接安排入座,3個人被安排到一張小圓枱,位置比較窄,左手碰右手,好不方便。反而有幾枱2位的客人被安排到4人的卡位,帶位的邏輯有點問題。雙重滋味炸雞  - 初雪炸雞 & 蒜香醬油炸雞初雪炸雞令我想起了都敏俊,來自星星的浪漫。一片白茫茫的芝士粉撒在炸雞上,味道香濃,熱辣辣又香脆,可惜雞偏小,是從來都沒有吃過這麼小的雞塊。一隻雞全翼和平時一隻正常的雞中翼大小相差無幾,除去骨,還有肉嗎?蒜香醬油炸雞味道偏重口味,而且偏油,食到中途油已經出來了,油膩感十足。肉質較初雪炸雞的粗和乾,十分失色。韓式牛肉飯的味道令人驚喜,太陽蛋蛋汁的幼滑,配上香甜牛肉,味道一流,而且價格便宜,值得推介。芝士炒年糕伴拉麵的辛辣勁十足,大量的芝士配上煙韌年糕,飽肚卻令人欲罷不能。食物方面,有得比較,午餐當然是比較推介這間炸雞。但服務方面,都是差。可能新店,侍應還不適應,大家都在遊魂,攞罐汽水都可以分開3次,汽水走一次,飲筒走一次,杯子走一次。由於枱面太過小,上菜速度快,而且器皿又過大,小小
雙重滋味炸雞
雙重滋味炸雞
雙重滋味炸雞  - 初雪炸雞 & 蒜香醬油炸雞
芝士炒年糕伴拉麵
汽水
食物方面,有得比較,午餐當然是比較推介這間炸雞。但服務方面,都是差。可能新店,侍應還不適應,大家都在遊魂,攞罐汽水都可以分開3次,汽水走一次,飲筒走一次,杯子走一次。由於枱面太過小,上菜速度快,而且器皿又過大,小小的枱面根本放不下,食完的碗碟又不會收走。新的菜式送上,枱面明明有食完的空碟,店員都不會理。舉手示意,收走一個,另外一個依舊不理,明明都不忙,大家都站在水吧旁吹水,真是叫一步走一步,服務方面負分。

2017-02-27
芝士炒年糕伴拉麵
汽水
2017-02-17 379 浏览
今天跟友人來到葵芳吃午飯, 走遍整個商場, 最終決定試一試新開的韓食店。門外在等的人很多, 不過剛好有二人枱,沒多久我們已經可以入座了。 餐廳侍應不足, 等了很久才可以點餐, 不過午市較忙, 是可以理解的。 我點了芝士蛋泡菜炒飯配海帶湯, 需要等比較久一點,上菜時是用鐵板上的, 鐵板熱辣辣要小心燙到手。飯是用韓國珍珠米的, 份量很大不吝嗇, 珍珠米已經預先跟泡菜伴好,濃度剛好不會太咸, 微辣的泡菜汁連不吃辣的我都能吃, 配著香脆的紫菜碎吃十分野味。 初時蛋漿仍未凝固, 吃起來像滑蛋炒飯, 吃到一半時蛋會越來越熟,建議在蛋漿被完全煮熟前把蛋跟飯完全拌勻比較好, 除非你很喜歡吃老蛋啦。友人點的韓式牛肉飯我也嘗了一口, 味道也不錯, 牛肉很香且嫩, 調味剛剛好,完全不吃辣的可以一試。可惜忘了拍照。

2017-02-13
2017-02-16 353 浏览
同朋友食午餐,見新開就選左尼度因為早食,所以店裡冇咩人睇主餐牌好似少野選擇最後我地選午餐set一坐低其實見到每枱都有醃蘿蔔我覺得超好食,好快就清晒我地叫左1個飯送海帶湯,麵送飯糰,飲品,還加15蚊叫檸檬雞沙律。首先黎左芝士蛋泡菜炒飯和海帶湯撈埋1齊食特別好食賣相又靚,尼個真係不錯。海帶湯普通(冇影相)之後黎左韓式年糕麵(中辣)同飯糰真係幾辣,年糕好好食,食左咁多間,尼個最好食。飯糰有蟹子撈埋飯搓,完全無味,見唔到個樣係點既話,就完全唔知食緊咩。之後等左好耐同差唔多食完,都仲未見到檸檬雞沙律就叫侍應取消佢,之後就埋單。其實1個餐份量好多,其實可以2個人叫1個餐再加錢要沙律。另外有個侍應唔知係佢忙定性格係語氣麻麻,落單時感覺唔舒服。PS建議有小食,例如紫菜包飯,蛋卷等等。
同朋友食午餐,見新開就選左尼度
因為早食,所以店裡冇咩人
睇主餐牌好似少野選擇
最後我地選午餐set

一坐低其實見到每枱都有醃蘿蔔
醃蘿蔔
我覺得超好食,好快就清晒

首先黎左芝士蛋泡菜炒飯和海帶湯
撈埋1齊食特別好食
賣相又靚,尼個真係不錯。
海帶湯普通(冇影相)

之後黎左韓式年糕麵(中辣)同飯糰
真係幾辣,年糕好好食,食左咁多間,尼個最好食。

其實1個餐份量好多,其實可以2個人叫1個餐再加錢要沙律。

另外有個侍應唔知係佢忙定性格係語氣麻麻,落單時感覺唔舒服。

PS建議有小食,例如紫菜包飯,蛋卷等等。
2017-02-15
醃蘿蔔
2017-02-16 326 浏览
食飯打電話訂枱,諗住都無問題啦。點知……一去到就話『我地哩到無得訂枱既喎』,唔係呀嘛!!我搵返個通話紀錄俾店員睇,佢又去問早更同事情況……得出個答案係……無打錯電話同早更店員都無聽過電話。即係點呀……我呃你呀!講左一輪,又等左一陣入座。落單時,跟餐牌叫,係叫咩無咩……『迷你蛋卷』無、peach cocktail 無,因為無酒牌。無既野,就咪印係餐牌到啦!用餐過程中,店員個個都做到燥底,仲要被我搵得返,聽我訂枱聽話既女仔!有口音好易認!話曬食評,都要講下食物質素,炸雞、蛋卷:都唔錯,辣醬芝士年糕麵:辣左啲,蘋果梳打:無驚喜,不試都無損失。
大家見我寫過咁多篇食評,一直都好持平,盡量保持原汁原味嘅如實報導。但...本小姐今日真係見識過沒有最差,只有更差。我只能說Nene chicken,Goodbye! 今日點了1碟雙拼炸雞($178) 和芝士年糕拉麵底($108) 雙拼炸雞我選了甜辣炸雞和初雪炸雞兩款口味。初雪炸雞,好靚啊個名,其實即係芝士粉炸雞。首先,個甜辣炸雞,甜同辣嘅比例係5:1丫。好甜,好似食緊咕嚕雞咁!至於個初雪炸雞,隨炸雞仲送多幾舊薯角俾你。但個薯角真係唔送好過送,凍嘅,係近乎冰凍咁!搞到我同男友忍唔住叫個侍應黎問吓點解個薯角係凍嘅?點知個侍應話,係咁㗎!我心稔,ok 啲雞都熱熱地嘅,可能係個薯角佢炸起擺得太耐姐,唔緊要照食啦!老實講啲雞都唔係熱辣辣咁,都係比暖熱少少咁啦。第2個拉麵年糕,ok 我真心無稔過呢個食物會變左甜食,好甜,甜到好似食緊甜品咁,仲兼又係唔熱嘅,好難食!拉麵用辛辣麵年糕未煮夠時間完全係一舊淡而無味嘅粉團我都算了,但甜到甜品咁點食啊?!整體黎講,試2樣2樣都好失敗!唯一好處,唔洗等位!星期日嘅新都會商場,晚飯時間係唔洗等位!大家可想而知,問你"伏"未?!
雙拼炸雞甜辣拼初雪
芝士年糕配拉麵底
大家見我寫過咁多篇食評,
一直都好持平,盡量保持原汁原味嘅如實報導。
但...本小姐今日真係見識過沒有最差,只有更差。
我只能說Nene chicken,Goodbye!
雙拼炸雞我選了甜辣炸雞和初雪炸雞兩款口味。
初雪炸雞,好靚啊個名,其實即係芝士粉炸雞
首先,個甜辣炸雞,甜同辣嘅比例係5:1丫。
好甜,好似食緊咕嚕雞咁!
至於個初雪炸雞,隨炸雞仲送多幾舊薯角俾你。
但個薯角真係唔送好過送,凍嘅,係近乎冰凍咁!
搞到我同男友忍唔住叫個侍應黎問吓點解個薯角係凍嘅?
點知個侍應話,係咁㗎!
老實講啲雞都唔係熱辣辣咁,都係比暖熱少少咁啦。

整體黎講,試2樣2樣都好失敗!
唯一好處,唔洗等位!
星期日嘅新都會商場,晚飯時間係唔洗等位!
大家可想而知,問你"伏"未?!
2017-02-12
2017-02-10 298 浏览
進入這間餐廳,滿滿的韓國炸雞feel,各種菜都有炸雞,韓國風大行其道,肉質香脆,不會太老。分量好大,一份餐,一人食唔完。和炸雞相比,雞蛋味道一般般。但是餐廳環境都不錯,除了服務生需要叫5次以上才可以聽到。anyway 還會再來!
2017-02-09 295 浏览
之前已有聽聞這家由韓星開的炸雞店在旺角的分店很長龍... 今天朋友山長水遠過來葵芳搵我食飯...碰巧nene chicken 又剛在葵芳開店,我們一行三人就來了這家餐廳試試,看看到底是食物的魔力、還是明星的效應大 🤔🤔🤔我們三人每人點一款食物...喜歡吃蛋的我就點了"勁量級雞蛋卷" -- 本來想點 "迷你雞蛋卷",但店員回應就只有勁量...另一位鍾意食韓式魚蛋既朋友,就點左"芝士魚糕串鍋"...最後一位朋友,係無理由去炸雞店唔食炸雞既理念下,無奈地揀左"韓式焗雞(甜辣)"第一道上的是"勁量級雞蛋卷"... Wow! 真係好大份! 一食,又幾好食喎...蛋都算滑,餡料有啲青椒同午餐肉,有芝士,但食落唔膩... 算不錯!因為第一道菜感覺不錯,對接下來的兩道菜還蠻有期望.... 第二道是"芝士魚糕串鍋"... 鍋很大! 一食,不入味... 有點失望的是魚蛋並不是太家期望那些帶點韓式,而是看上去及根據魚蛋們的外形/味道,應該是來自"江湖".... 當我夾粒魚蛋來沾芝士... 噢,一滴芝士都沾唔到.... 因為芝士有啲實同硬 😨我再用叉撩啲芝士就咁食,好un、有啲硬.... 第三度終於黎"韓式焗
之前已有聽聞這家由韓星開的炸雞店在旺角的分店很長龍...

今天朋友山長水遠過來葵芳搵我食飯...

我們三人每人點一款食物...
另一位鍾意食韓式魚蛋既朋友,就點左"芝士魚糕串鍋"...

因為第一道菜感覺不錯,對接下來的兩道菜還蠻有期望....

第二道是"芝士魚糕串鍋"...
鍋很大! 一食,不入味...
我再用叉撩啲芝士就咁食,好un、有啲硬....

第三度終於黎"韓式焗雞(甜辣)"...
舖係面既杏仁片幾好食,炸雞就不過不失、都算嫩, 但雞件比較"un瘦";只係比起出面其他炸雞店,還差一點點... 其他炸雞店會香口些,雞件都比較多肉及大件...

總括黎講,食品質量不高,但價錢尚算有人性... 雖則碟碟都過百仲要加一,但份量都算大,一大班朋友一齊食比較合適及化算 🤗
勁量級雞蛋卷
芝士魚糕串鍋
韓式焗雞(甜辣)
2017-02-08
勁量級雞蛋卷
2017-02-08 364 浏览
早前經過見到劉大神的廣告牌, 所以約了朋友去試一下。可惜第一次就令人感到只此一次only~因為一心想去雞啤一下, 去到門外睇完餐牌見到有位就準備入去坐底等FD,點知店員話由入座開始計90分鐘 (你又唔係放題, 又唔係多人等位, 普通DINNING都限時?)不過算, 反正間鋪都無人等位到人齊入到去坐底, 啤酒魂開動的我立即先點2L啤酒, 點知去到呢刻先話無酒牌點解無酒牌唔貼告示, 點解唔入坐時通知雞是不錯~但沒酒牌又不貼出任何告示通知就是不行~而且又不是很多人, 但依舊只限食90MINS, 想慢慢食傾下計都不行~
早前經過見到劉大神的廣告牌, 所以約了朋友去試一下。

可惜第一次就令人感到只此一次only~

不過算, 反正間鋪都無人等位

點解無酒牌唔貼告示, 點解唔入坐時通知

雞是不錯~但沒酒牌又不貼出任何告示通知就是不行~

题外话/补充资料: 此店未有酒牌, 想雞啤的請到其他炸雞店
2017-02-07
2017-02-05 341 浏览
真係好少炸雞都可以差到咁 正常既價錢 低劣既質素 M記啲雞翼都好食過呢間多多聲(結論在最底,唔想睇詳評可直接拉到最底)話說nene旺角分店都叫少有名氣咁我對炸雞一向有份執著 眼見葵芳開左分店就連同兩位同樣對叫雞情有獨鍾既好友去試下佢咩料六點左右去到 全場得兩枱 呢個時候 令人咋舌既體驗就開始⋯⋯話就見到門口有個預定menu寫有蜜糖牛油炸雞 我同朋友都覺得頗吸引 於是馬上問下企係門口既男職員依家堂食有冇呢款炸雞點知 呢位企係門口接待既男職員竟然答我:「er⋯唔⋯知⋯呢⋯⋯⋯應該⋯有呱⋯應該⋯⋯」我心諗:⋯⋯係到做都唔知,仲要亂答我地佢停左幾秒忽然又話:「不如入左黎先啦!入面都有餐牌睇!」我同朋友一場黎到 無理由因為一個傻的嗎就走架嘛係咪先?咪入去囉入到去地方都乾淨,傻的嗎男職員指住最入面既四人卡位叫我地坐啦,點知當我準備去坐既時候,啊傻的嗎男職員又指住場中間既三人圓枱話:「三位係呢張先啱啊!」呢一刻我地呆左,我望住佢全場唯二果兩枱客,內心非常疑惑,啲空枱多到擺返五六圍酒都冇問題,乜我地呢個時候三個人坐4人卡位好唔合理咩?我唔明,我真係諗極都唔明。不過,我地愛好和平,大家都係求雞,大丈夫能
真係好少炸雞都可以差到咁
正常既價錢 低劣既質素
M記啲雞翼都好食過呢間多多聲
(結論在最底,唔想睇詳評可直接拉到最底)

話說nene旺角分店都叫少有名氣

六點左右去到 全場得兩枱
呢個時候 令人咋舌既體驗就開始⋯⋯

我心諗:⋯⋯係到做都唔知,仲要亂答我地
佢停左幾秒
忽然又話:「不如入左黎先啦!入面都有餐牌睇!」

我唔明,我真係諗極都唔明。

不過,我地愛好和平,大家都係求雞,大丈夫能屈能伸,區區一張枱,無需講究。

終於都坐低左,當然馬上睇menu,但並見唔到我地有興趣既蜜糖牛油炸雞,於是就叫左另一位戴眼鏡既女職員問下究竟有冇蜜糖牛油炸雞

我真係估唔到韓式既餐廳,可以帶比我譚仔既體驗。

眼鏡女職員臉容呆濟地答我:「禾⋯禾都唔豬⋯丫」

我地忽略意想之外既譚仔氣氛,我只係想知有冇menu上既蜜糖牛油炸雞姐,竟然連續兩個職員都答我唔到。

眼鏡女職員依舊呆濟,企左係到幾秒,我忍唔住同佢講你可唔可以入廚房問下?佢應我好,然後行左去,冇幾耐就出返樓面徘徊,行來行去,行左十分鐘左右,佢都係冇黎解答我地既問題。

我同朋友都表示唔太旨意呢位譚仔啊姐,啊唔係,係戴眼鏡女職員,所以我地決定揀左全場個樣最醒目既職員黎問。

一位睇落醒目既扎馬尾女職員聽左我地既問題,可惜佢都係答我地唔到⋯⋯對於冇蜜糖牛油炸雞食呢個問題竟然連續3個人都答唔到,唔通呢個問題係要即場send email去客服先有答案?

不過馬尾女職員都非常醒目地話入廚房問下同事。

我同朋友繼續坐係到等答案,對呢位望落醒目既女職員抱有期望。冇幾耐後我地終於終於終於終於終於終於終於終於終於知道,蜜糖牛油炸雞今日並無供應。

唔緊要,話晒炸雞專門店,對炸雞情有獨鍾既我地,實搵到幾款啱食!

於是我地決定叫初雪炸雞同香辣炸雞雙併。

我地搵左企最近既啱啱果位有譚仔風情既女職員黎幫手落單。佢:「幼個⋯初削扎雞⋯生啦扎雞zone併,撈意返扎既個錢可能有吱會"la" ⋯」

因為我同朋友都唔熟譚仔口音,真係聽唔明佢最後一隻字,我地表示疑惑,佢重複:「la」我地仲係疑惑,佢再重複:「la!」,我同朋友面面相覷,我問佢係咪「辣」? 佢答返我:「la啊!」朋友再問佢係咪「爛」?佢都係答返我地:「la啊」 我地比呢個問題困擾左半分鐘左右,決定無論點la都好,都照落單。

(其實無論係變辣定爛,對於炸炸雞過程都頗唔合理,到底'la'係乜野,呢個自此成為我同朋友一生中不解之謎之一)

過左一段頗長既時間,我地朝思暮想既炸雞終於到!!!雖然由入門口前到落單我地既叫雞之旅都充滿阻濟,但只要食到美味既炸雞就不枉此行!

可惜最後我地仍然係覺得晒錢晒時間。

初雪炸雞係原味雞上面灑芝士粉,芝士粉很甜,但與雞本身並不相配,而且炸雞本身並沒什麼雞味,整體味道非常一般。

香辣炸雞望落就好似原味炸雞加上m記既泰式辣醬咁,點知,原來咁形容係對m記既侮辱。

炸雞上既紅色醬酸酸辣辣,講唔上好食亦冇乜特色,就好似李錦記既咕嚕醬一樣。同樣地炸雞亦冇雞味,整體而言係難食。

結論:

炸雞味道差劣,而且價錢算中等偏貴,名不符實。
等野食既時間頗耐。
店舖裝修似家庭餐廳,實質會帶比你譚仔既體驗。
員工對餐牌不熟悉,問極都解答唔到我地既疑惑。

最後結論:想食炸雞既話,去m記好過去呢間野。

2016-12-17
2017-02-05 229 浏览
唔好食,唔抵,唔值,搵笨。一次就夠 ,唔會有下次。叫了個N9,雞翼雞搥細隻到呢...比起係百佳買一袋$30還要細,而且冇味,求其上汁焗完就算,普通快餐連鎖店煮得好食過佢。個芝士年糕拉麵都唔好食,唔多夠芝士,得個辣。希望個老板盡快改善食材和烹調方法,唔好繼續搵客人笨。荃新天地food court 個間價錢差不多但好食好多。I was disappointed with their service too.  The restaurant was open already with all the lights on.  When we walked   in at around 11:40 a.m., the waitresss yelled at us and said they were not ready to open til 12 noon.  They should put a sign at the entrance then to avoid embarrassment or misunderstanding.  The waitresses were chatting
唔好食,唔抵,唔值,搵笨。一次就夠 ,唔會有下次。

希望個老板盡快改善食材和烹調方法,唔好繼續搵客人笨。

荃新天地food court 個間價錢差不多但好食好多。

I was disappointed with their service too.  The restaurant was open already with all the lights on.  When we walked   in at around 11:40 a.m., the waitresss yelled at us and said they were not ready to open til 12 noon.  They should put a sign at the entrance then to avoid embarrassment or misunderstanding.  The waitresses were chatting loudly too which was quite annoying.
Improvement in both their service and quality of food is definitely needed.
2017-02-04
2017-02-01 215 浏览
提早happy friday食團年lunch特登過黎葵芳食劉在錫炸雞原來有lunch set叫左5個set 一齊share有前菜醃蘿蔔同野飲有d跟海苔飯糰 有d跟海帶湯飯糰有d青瓜蟹籽紫菜簡簡單單但幾好食黎呢度一定要食炸雞叫左炒蛋炸雞飯炸雞不俗 外脆內滑有部隊鍋輕量版既部隊拉麵🤣味道就係部隊鍋鍾意部隊鍋既終於可以一個人食我就麻麻香辣海鮮湯麵鍾意左佢既麵 係粗得黎扁既麵 而料都幾足 有兩隻蝦青口同埋蜆都唔錯芝士蛋伴泡菜炒飯呢個好好味 要推介溶左既芝士撈埋微辣既泡菜炒飯係熱辣辣既鐵板上加埋蛋同紫菜 夾埋一齊食好好食😋😋芝士炒年糕伴泡菜拉麵味道就好似平時韓國街頭既年糕甜甜辣辣加埋拉麵 有兩種口感呢個團年lunch好滿足又唔係好貴 每人70蚊
提早happy friday食團年lunch
加埋拉麵 有兩種口感

呢個團年lunch好滿足
又唔係好貴 每人70蚊
2017-01-30 263 浏览
大年夜二晚8點幾一家5口入到新都會搵食,間間食肆都要等位,見到呢間炸雞唔使等就入去,點知就中伏,其實佢地啲食品係ok嘅,只係我唔太食得辣,佢地冇水放係枱面,第一次叫人攞杯水已經覺得佢地唔太有禮貌,到要加水時就直頭黑口黑面,加左2次水都係咁,到要埋單佢地就俾張單叫我對下啱唔啱數,對完連埋張信用咭俾佢第二個同事,呢個就鞋口鞋面咁望住你好似發緊夢咁,我話埋單呀佢先一手攞左張單同張咭去。我嚟食餐飯唔係要你賣笑,但都唔係俾錢嚟睇你面色架,成晚嘅心情因為一餐飯破壞晒,年初二唔想做咪唔好做囉!點解要用咁嘅面口對啲客呢!呢間野唔會再幫襯!😡😡
2017-01-29
2017-01-27 267 浏览
年三十夜收爐,當然要對自己好d啦!雞年到又點可以唔食雞呢!2個人,叫左人參雞湯,炸雞 and 手握飯其實真係有點多 不過我同老公都係食貨人參雞湯$108 價錢唔算貴,有半隻雞,雞肉煮到好淋,連骨都可以食埋,入面一樣有糯米,栗子同紅棗,味道都唔錯,人參味都算有,唯一係上台時唔夠熱,再熱d就仲好味 香港好難搵到岩我口味既人參雞,呢個都算唔錯!(因為太肚餓,唔記得影相)第二樣到既係手握飯,睇到openrice成日見人食,自己終於有機會試下啦!叫左個原味,泡菜飯底,有蟹子,蟹柳,青瓜同好多紫菜 店員比左2隻手套我地,其實2個人係咪應該比4隻呢唯有我整比我既obba食啦一開始有小小唔習慣用手'lin'隻拎小小飯,加埋上面既配菜,握成飯團,再加上紫菜 好美味呀,蟹子脆卜卜,加上泡菜飯既微辣,一ball ball既飯團仔,原來會食唔停口架!(請原諒第一次握飯團既醜態) 主角黎啦!雙拼炸雞!我地mix左原味同甜辣味! 雞唔算大隻,比雞FC既size小,不過份量都幾多,細舊d仲好食。皮香脆,不過原味比較普通同乾身。我同obba都比較鐘意甜辣味,個汁唔會好辣,甜甜辣辣好野味!汁又夠哂多!解決左原味乾身既問
年三十夜收爐,當然要對自己好d啦!
雞年到又點可以唔食雞呢!

2個人,叫左人參雞湯,炸雞 and 手握飯
其實真係有點多
不過我同老公都係食貨

人參雞湯$108
香港好難搵到岩我口味既人參雞,呢個都算唔錯!
(因為太肚餓,唔記得影相
手握飯
叫左個原味,泡菜飯底,有蟹子,蟹柳,青瓜同好多紫菜
店員比左2隻手套我地,其實2個人係咪應該比4隻呢

唯有我整比我既obba食啦

一開始有小小唔習慣用手'lin'隻

拎小小飯,加埋上面既配菜,握成飯團,再加上紫菜
(請原諒第一次握飯團既醜態)
雙拼雞
主角黎啦!雙拼炸雞
我地mix左原味同甜辣味!
皮香脆,不過原味比較普通同乾身。
我同obba都比較鐘意甜辣味,個汁唔會好辣,甜甜辣辣好野味!汁又夠哂多!解決左原味乾身既問題

呢間野都唔錯,有機會可以再試其他野
手握飯
雙拼雞
2017-01-08 415 浏览
記得第一次食NENE Chicken 喺韓國,原來係韓國已經好出名,而當時食完之後都好難忘。多年之後佢竟然喺香港開分店。🐥🐔蒜香醬油炸雞拼韓式甜辣醬將炸雞 HK$173 蒜香醬油炸雞味道好香口,出面亦都好少有蒜香味道選擇,同炸雞好match,雞肉炸完之後都好滑身。🍝芝士配炒年糕拉麵HK$108辣味適中,對初學者來講唔算極級挑戰。Menu📔

多年之後佢竟然喺香港開分店。

🐥🐔蒜香醬油炸雞拼韓式甜辣醬將炸雞 HK$173
🍝芝士配炒年糕拉麵HK$108

辣味適中,對初學者來講唔算極級挑戰。
Menu📔