大家見我寫過咁多篇食評,一直都好持平,盡量保持原汁原味嘅如實報導。但...本小姐今日真係見識過沒有最差,只有更差。我只能說Nene chicken,Goodbye! 今日點了1碟雙拼炸雞($178) 和芝士年糕拉麵底($108) 雙拼炸雞我選了甜辣炸雞和初雪炸雞兩款口味。初雪炸雞,好靚啊個名,其實即係芝士粉炸雞。首先,個甜辣炸雞,甜同辣嘅比例係5:1丫。好甜,好似食緊咕嚕雞咁!至於個初雪炸雞,隨炸雞仲送多幾舊薯角俾你。但個薯角真係唔送好過送,凍嘅,係近乎冰凍咁!搞到我同男友忍唔住叫個侍應黎問吓點解個薯角係凍嘅?點知個侍應話,係咁㗎!我心稔,ok 啲雞都熱熱地嘅,可能係個薯角佢炸起擺得太耐姐,唔緊要照食啦!老實講啲雞都唔係熱辣辣咁,都係比暖熱少少咁啦。第2個拉麵年糕,ok 我真心無稔過呢個食物會變左甜食,好甜,甜到好似食緊甜品咁,仲兼又係唔熱嘅,好難食!拉麵用辛辣麵年糕未煮夠時間完全係一舊淡而無味嘅粉團我都算了,但甜到甜品咁點食啊?!整體黎講,試2樣2樣都好失敗!唯一好處,唔洗等位!星期日嘅新都會商場,晚飯時間係唔洗等位!大家可想而知,問你"伏"未?!
雙拼炸雞甜辣拼初雪
芝士年糕配拉麵底
大家見我寫過咁多篇食評,
一直都好持平,盡量保持原汁原味嘅如實報導。
但...本小姐今日真係見識過沒有最差,只有更差。
我只能說Nene chicken,Goodbye!
雙拼炸雞我選了甜辣炸雞和初雪炸雞兩款口味。
初雪炸雞,好靚啊個名,其實即係芝士粉炸雞
首先,個甜辣炸雞,甜同辣嘅比例係5:1丫。
好甜,好似食緊咕嚕雞咁!
至於個初雪炸雞,隨炸雞仲送多幾舊薯角俾你。
但個薯角真係唔送好過送,凍嘅,係近乎冰凍咁!
搞到我同男友忍唔住叫個侍應黎問吓點解個薯角係凍嘅?
點知個侍應話,係咁㗎!
老實講啲雞都唔係熱辣辣咁,都係比暖熱少少咁啦。

整體黎講,試2樣2樣都好失敗!
唯一好處,唔洗等位!
星期日嘅新都會商場,晚飯時間係唔洗等位!
大家可想而知,問你"伏"未?!
2017-02-12