2017-06-22
<銅鑼灣閣樓餐廳>🍫拉花古古力有驚喜🍫銅鑼灣西餐好多 要做到生意一d 都唔易 , 喺邊寧頓街嗰頭既neighbor , 樓底有三層 都有幾多坐位 裝飾以木枱櫈同綠色葉☘🌿做配襯 燈光較暗 有d 身處喺後園既田園感覺🤓🍴冬蔭公蟹肉雞柳意大利粉🍴 168 蚊🍜 連凱撒沙律 加餐湯 甜品意粉🍝比較圓身爽口 有唔同既菇 好似冬菇雞脾菇 配菜有青椒紅椒 令到成個意粉整體保留水粉不至於太乾身!🤓意粉上既雞肉應該用左雞柳位 唔太肥比較彈牙 而蟹肉🦀整得好碎係充斥住意粉側邊 配合埋好入味既冬蔭功汁 完全滲入意粉中 好夠味 .整得好出色既fusion菜 😆😍餐湯係磨菇湯 用左好多磨菇切成碎 所以飲落又有口感又好濃 唔錯凱撒沙律🌿☘既蔬菜新鮮 . 所以作為前菜都ok 😀雪糕方面🍨 有乳酪雪糕 口感煙靭 充滿住乳酪香味 好食 銀鱈魚配檸檬牛油忌廉汁 238 蚊🐟連凱撒沙律 餐湯/飲品外表整得美觀既銀鱈魚 , 用左西蘭花, 蕃茄🍅, 薯仔排成好靚既圖畫 😆 銀鱈魚🐟食得出用左高質既魚肉 口感 好嫰滑 皮又焗得香脆 完全唔似雪藏肉, 魚既皮整得好香脆😍 . 配以少少酸甜既醬汁 推介!餐湯
🍫拉花古古力有驚喜🍫
連凱撒沙律 餐湯/飲品
凱撒沙律🌿☘既蔬菜新鮮 . 所以作為前菜都ok 😀
雪糕方面🍨 有乳酪雪糕 口感煙靭 充滿住乳酪香味 好食
🍴墨西哥雞鎚 58 蚊🍴🍗
58 蚊有6 件雞鎚幾抵食 雞 雞鎚大大隻 🍗上面有少少香草 同埋有少少辣辣甜甜既墨西哥汁🌶 味道唔錯 雞肉炸得外脆内軟 入面仲帶有應有既水份 , 整得唔錯 😆
🍴意大利雲吞🍴🥘
意大利麵既一種,🍜將芝士同肉碎🧀用麵 包住整 ! 再配合甜甜既濃醬汁 . 呢味雲吞皮比較厚 入面既芝士同肉碎好多 , 而湯汁比較濃甜 , 如果鍾意濃味口感既朋友可以一試 😀
<特飲系列>
🍸斯里蘭卡吸精吸香殺人大青娃 🍸 38 蚊
純綷覺得佢個名好少而點 😆上左枱先知知成杯綠色 因為用左薄荷糖漿 同菠蘿汁 好符合青娃既主題 再加上少少白色既甜泡 同紅色既莓醬 完全附合左吸精吸血(其實有d 想像力都幾嘔心😱😂)
但個人覺得其實味道ok, 因為菠蘿加甜點都唔會差!😆 但最吸引到人點當然係個名 哈哈
<拉花熱飲>
☕薄荷朱古力 熱33 蚊
其實拉花通常喺咖啡出現 朱古力唔知係咪難拉所以好少地方有 neighbor就有
拉花好靚既熱飲 好似一個小朋友帶住頂貓帽好得意! 味道都唔差 都幾香濃朱古力味 唔會太甜 飲落仲帶有淡淡薄荷香 好味!😀
Score 平均分 <7.7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻