2012-03-27
好嬲!第一次去cafe係會俾人趕!!!同三個朋友想揾們地方傾下計所以揀左cafe~ 本身想book 另一間!人地full booking~上openrice見有6個笑笑0個喊公仔無睇哂所有食評就中左招!揀左Nardo's Cafe!book位講我地5大1細~唔知係唔係因為有朋友臨時有事黎唔到小左個人~店員不太友善~ 我地7點05分入去其中有個朋友未到我地開始傾下計諗住等埋先一齊叫嘢食~地方唔大~但都算舒服~佢地店員a已經黎介紹食物催落單!我地自己討論緊小朋友黎點坐店員a就話同我地轉枱~話坐得舒服d同留返張六人枱俾其他人話full booking(其實只係多人不是full book我地後面情侶坐四人枱~不過唔緊要~的確果面係好d~唔駛比射燈射住~)大約5分鐘後我朋友到個店員a又黎催落單!個餐牌係中文我地四個識字架囉!介紹完又再介紹吹你落單!主菜黎左冇耐...其中一個主菜仲係岩岩到tim又有店員埋黎~問我地食咩cake~ (我地有3個+左28蚊要左個沙律同cake~ 28蚊~老實講賺死佢啦~個沙律只係有蘋果+好少既粟米粒+一小塊菜仔 包一杯30蚊既飲品~成個餐牌得紅/綠茶唔駛+ $~仲係
同三個朋友想揾們地方傾下計所以揀左cafe~
本身想book 另一間!人地full booking~
揀左Nardo's Cafe!book位講我地5大1細~
唔知係唔係因為有朋友臨時有事黎唔到小左個人~店員不太友善~
地方唔大~但都算舒服~
我地自己討論緊小朋友黎點坐店員a就話同我地轉枱~
大約5分鐘後我朋友到個店員a又黎催落單!
個餐牌係中文我地四個識字架囉!介紹完又再介紹吹你落單!
主菜黎左冇耐...其中一個主菜仲係岩岩到tim
又有店員埋黎~問我地食咩cake~
(我地有3個+左28蚊要左個沙律同cake~ 28蚊~
老實講賺死佢啦~個沙律只係有蘋果+好少既粟米粒+一小塊菜仔
包一杯30蚊既飲品~成個餐牌得紅/綠茶唔駛+ $~仲係得3隻味~)
係追問囉~我地話我地d野都仲未食完喎~
可唔可以食完先叫~店員a黑哂面咁話"而家叫啦~幫你留起佢"
亞店員a不停迫我地落左單先~咁...我地就落啦~
食主菜其間~都有店員行埋黎左幾次~睇我地食完未~一食完即收~(嘩~cafe定普通餐廳?)到我地食完個主菜就即黎個cake~今次係都算大隻既男人(明顯同其他店員唔同~)~
大力放d cake落黎~
非常不禮貌~!!!食完野~我地繼續吹水~又有個店員b又埋黎同我地講第2杯飲品10蚊~佢d野食~一般~份量係比其他cafe多~但偏貴~
飲品有少少藥水味(青蘋果綠茶~)
咁又點會再叫多杯藥水黎飲~
店員b問左2次~我地都話唔駛~
傾多陣~無啦啦店員a拎張單埋黎~
我地由佢放低啦~因為都未傾完~10分鐘內~店員a同b行左埋黎睇左3次~我地忍唔住出聲話我地走之前會比$$
店員a黑哂面話繁忙時間~只可以食2個鐘!!但openrice冇講明~
facebook又冇講~book位時冇講~入座前都冇講~我地4大1小食左530蚊野~一d都唔值~ +少少錢去食放題都冇咁嬲!!!!我地下次一定唔會再去~
题外话/补充资料:
22/3/2012即琴晚~我先去過另一間~2個人坐左2個半鐘先走~
都冇比人趕~每人都唔駛100蚊~
已考慮book場開生日會~
名就唔開~廢事比人話係打手~