2017-04-12 124 浏览
約左兩個朋友旺角睇戲,想找間安靜的樓上Cafe 食個晚餐, 又係萬能openrice出動的時間,今次選了這間Nardo's cafe。 踏著白色的小路,轉一個彎,來到餐桌前,他的設計就像漩渦🍃,中心可是圓形餐桌,可以供一班朋友嘻嘻哈哈,外灣也可以做散客,感覺好特別。好肚餓呀!那就叫個二人套餐再加個小食吧!每人可以選一款頭盤,那當然係一個沙律一個湯可以混著吃。湯的淡奶味重,尚算細滑。沙律上是日式蛋醬,覺得跟普通的沙律醬差不多, 材料新鮮。蜜糖雞翼食落有些薰衣草味,但朋友話應該係迷迭香,細問之下,原來是加了雜香草,所以味道跟一般食的不同,雞翼都有六條 仲有一大份芝士薯條。 這個芝士薯條的芝士跟想像的不一樣,他們是奶油加芝士開成的,無芝不歡的我略有一點失望。 但薯條炸得外脆內軟,停不了口呢!卡邦尼意大利粉的到來,我才驚覺自己Order 了的都是奶類醬汁,應該要試試其他味道才是。意大利粉中規中距,醬汁比較多,收乾身一點會更好。日式餃子,外皮煙韌,底部煎到金黃色,再加上木魚,味道不錯。最後以私家製Cheese cake 才結。滿分為10分(1分最低,10分最高)食物:7環境:9衛生:8服務:8價
好肚餓呀!那就叫個二人套餐再加個小食吧!

意大利粉中規中距,醬汁比較多,收乾身一點會更好。
日式餃子,外皮煙韌,底部煎到金黃色,再加上木魚,味道不錯。
最後以私家製Cheese cake 才結。
滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:7
舒適度:8
總分:8

• 蜜糖雞翼
2017-04-12 94 浏览
今次同朋友黎到旺角意間紅白Cafe 令我好深刻印象,顏色上既強烈對比。仲有門口的一系列公仔,攞放整整齊齊。還有一排Display 櫃擺放店主的收藏品。樓上Cafe,當然大量不同桌上遊戲。地方相當大,一點都沒有壓迫感。有卡位有房間選擇,地方令人舒適自在。Dinner Set 有8款選擇,會包一杯$30飲品。但我加$15叫左杯latte ,味道不錯。加$10 忌廉蘑菇湯,味道較濃,因了黑胡椒調味。黑松露海蝦帶子意大利飯味道較清新,不會太濃味,醬汁多入口creamy。蝦肉質扎實,尺寸大隻。忌廉菠菜煙三文魚長通粉味道較香濃,因加入黑胡椒調味,配料有菠菜及三文魚,令整體味道層次更豐富。再加左$15 芝士蛋糕做甜品作結。
今次同朋友黎到旺角意間紅白Cafe
令我好深刻印象,顏色上既強烈對比。
仲有門口的一系列公仔,攞放整整齊齊。
還有一排Display 櫃擺放店主的收藏品。
樓上Cafe,當然大量不同桌上遊戲。
地方相當大,一點都沒有壓迫感。
有卡位有房間選擇,地方令人舒適自在。
Dinner Set 有8款選擇,會包一杯$30飲品。
但我加$15叫左杯latte ,味道不錯。
加$10 忌廉蘑菇湯,味道較濃,
因了黑胡椒調味。
黑松露海蝦帶子意大利飯
味道較清新,不會太濃味,
醬汁多入口creamy。
蝦肉質扎實,尺寸大隻。
忌廉菠菜煙三文魚長通粉
味道較香濃,因加入黑胡椒調味,
配料有菠菜及三文魚,令整體味道層次更豐富。
再加左$15 芝士蛋糕做甜品作結。
2017-04-08 403 浏览
早前,曾在旺角進餐時,BeautySearch 發現原來有些上樓舖為食客提供 Broad Game,感覺很有趣,同朋友提及時,原來旺角有不少樓上餐廳均有提供 Broad Game 服務,而且各具特色,讓食客在餐廳進餐的同時,感到賓至如歸! 今次,友人介紹了另一家餐廳給我,Nardo's Cafe,位於旺角新城,地點便利。 餐廳設計以紅白為主調,非常有個性之餘,除了基本的方桌,店子中央還設有成半圓的座位,以及獨立房間,大伙兒聚會就最合適不過。 除了有大量 Broad Game 提供外,店子最富特色的是陳到了形形式式的 Figure及擺設。大部份都方置在小箱內,每一個箱子就展現著一個故事,宅宅們,可能會在小箱內尋獲不少生活伙伴! 這兒不單單是一個小型的 Figure 展覽館,而且,還有不少食物選擇提供。大家可以一邊品嚐美食,一邊欣賞 Figure,而我,更發現不少宅宅喜歡待在這兒一齊打機、一齊看漫畫。 起初,還以為這兒只有汽水提供,想不到,原來也有不少特色飲品。而 BeautySearch 就點選了一杯「公主」HK$42,投入一下宅宅的虛擬世界,扮一扮小時候最愛的甜甜小公主.....

而 BeautySearch 就點選了一杯「公主」HK$42,投入一下宅宅的虛擬世界,扮一扮小時候最愛的甜甜小公主..... (閉!自爆年齡添...... )「公主」的顏色很美,淡淡的粉紅色透出一點點橙色,原來,是以士多啤梨、橙汁、乳酪混合而成,味道蠻不錯,既鮮甜,又清新!

友人點選的是「伯爵」$42,不是伯爵茶,而是由朱古力、鮮奶、益力多調配出的特飲,不過,友人說朱古力奶味太濃,完全飲唔出益力多的味道。

吉列海鮮拼盤
食物方面,我們點選了一盤「吉列海鮮拼盤」HK$158,大大盤相當豐富,有酥炸魚柳、日式吉列炸蝦、黃金蟹鉗、帶子、魷魚圈等,而且,還有茄汁及沙律醬兩款醬汁附上。

這種大大盤的炸物,似乎很適合大伙兒相聚喔!而 BeautySearch 最愛當中的吉列炸蝦及帶子,除了外層脆漿炸得香脆外,內餡亦非常鮮味。

蜜糖雞翼拼雜菜沙律
「蜜糖雞翼拼雜菜沙律」HK$63 上桌時熱烘烘的,雞翼外皮煎得香脆,肉質嫩滑之餘亦相當 juicy,加上表層佔上了點點蜜糖,令雞翼份外滋味。搭配新鮮的沙律菜,是不錯的輕食。

意式芝士焗肉醬意粉
最後,是一碟簡簡單單的「意式芝士焗肉醬意粉」HK$58,雖然簡單,但卻很滋味,上桌時熱烘烘的,表層還舖上吸睛的半溶芝士,而且,每一條意粉也沾滿了肉醬醬汁,十分濃郁,是我最喜愛的味道。
蜜糖雞翼拼雜菜沙律
意式芝士焗肉醬意粉
2017-04-08 435 浏览
旺角樓上CAFÉ多如繁星良莠不齊要做足功課才能免於中伏今天和甜心來到了NARDO’S王子(菠蘿汁橙汁士多啤梨汁)感覺像fruit punch上層有忌廉鋪面賣相吸引點了香草醬忌廉素菜露荀意粉採用了全素菜食材充滿清新健康的感覺香草醬跟素菜十分搭配散發出淡淡羅勒香作為食肉獸的我也意外地愛上這款意粉再來香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉意粉用料豐富蜆肉和三文魚和醬料配合得宜香蒜味道是意粉的靈魂所在蜜糖雞翼外皮香脆肉質鮮嫩可口但蜜糖份量略嫌不夠多墨西哥雞翼惹味非常出色的醬料令人一口接一口接下來是令芝士控瘋狂的特濃芝士薯條濃濃的芝士醬汁分佈在每條薯條上粗粗的薯條更是我的最愛如能配上茄汁更能錦上添花意式茄醬燴肉丸味道無甚驚喜彈牙肉丸配上茄醬蠻可口的藍莓芝士蛋糕芝士味濃配上藍莓醬好吃全場環境以紅白作主色環境別緻極具風格很適口情侶用餐場內有大量精美模型不是模型迷的我看得目不轉睛熱情如火老闆娘啊就讓我們下次再會吧
旺角樓上CAFÉ多如繁星良莠不齊

香草醬忌廉素菜露荀意粉
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
墨西哥雞翼
2017-04-03 304 浏览
香港地除了行街看戲吃飯真的沒什麼好做,約了一班朋友相聚,光是吃飯就好無聊,想一起玩,又想近市區,唔想去咁遠,一向最喜歡玩的好友就提議我們在旺角搵間 board game cafe 好了。好吧,又真的挺方便的,位置在信和附近。一走進去,是胡核夾子的紅白色裝潢,好鮮豔活潑,令人也精神抖擻起來 ! =w= 一進門口已經見到堆積著滿滿的各種玩具,太令人興奮了,有排玩呀!我們選了 "猜猜畫畫" 和圍棋。等待食物期間,我們就玩遊戲打發時間。^.^ "猜猜畫畫" 玩法很簡單,又有趣好玩。 首先,朋友 A 先抽一張卡片,挑一個比較難的題目,然後畫在紙上。朋友 B 就要憑這幅畫來猜題目究竟是什麼,然後寫下來。朋友C見到之後,再將朋友B猜的題目畫下來,最後讓朋友 D 猜,看看是否猜得中朋友A選的題目。往往結果也和題目相差甚遠,我們簡直玩得快笑死了!XD 圍棋則可以當五子棋玩 =v= 兩人一組,一人下一步,全程不可以交談商量。我們玩到不亦樂乎,幾乎不想走了!因為我們夠人,就叫了 Party Package, 又免去我們想點什麼食物的煩惱, 而且 package 內基本上包括了 menu 上的主要食物,似乎每

好吧,又真的挺方便的,位置在信和附近。

因為我們夠人,就叫了 Party Package, 又免去我們想點什麼食物的煩惱, 而且 package 內基本上包括了 menu 上的主要食物,似乎每樣也有一點,於是就拍板要這個了!

沙律我們選了凱撒沙律,好大的一碗,沙律醬均勻的撒在菜上。
肉腸拼盤有不同種類的腸仔如司華力腸和德國牛仔腸等。又大條又彈牙有口感,仲有啲 juicy !
意式茄醬燴肉丸

份量超夠的超濃郁燴茄醬,完美的包著肉丸,醬汁和肉融合在一起的口感令人滿足!
蒜香雞翼

外皮脆脆得來又充滿蒜香,朋友 B 自己一個就幾乎 KO 完全盤的雞翼。^^"

香脆咖哩角

每件咖哩角上也很漂亮地塗上了幾畫沙律醬,超脆超香,好吃!

麥樂雞塊

有說麥樂雞不是雞,因此一向不吃雞的朋友會肯吃麥樂雞。但這位味蕾超敏感的朋友表示,吃得出這麥樂雞有真的雞味。XD
秘製日式餃子

餃子上很重手的鋪滿了木魚絲,愛吃木魚絲的朋友有福了!有點美中不足的是餃子比較淋,煎得不夠脆,但另外兩位朋友也認為這樣很好吃,可能各花入各眼,各人的口味也不同吧!
香辣脆薯王

很邪惡呀!但又忍不住吃呀!好大好厚的脆薯 (流口水ing) 外皮炸得脆又帶一點點辣味 (但不會很辣,大家可以放心),裡面是滿滿的熱辣辣的薯,真滿足~
主菜我們要了黑松露三文魚海蝦意大利飯

光看材料我們就毫不猶豫一致決定要這個~! 好大好滿的一碗! 其實吃了前面各種小吃和前菜之後,我們已經有七至八成飽了。^^" 三文魚半熟嫩滑,飯的確有淡淡的黑松露味,但可能因為我們已經半飽的關係,這主菜顯得不及前面的小吃美味。同時,以這個價錢可以任玩和吃咁多野食,份量又咁多,不能再要求更多了,何況,整體來說,食物質素算是中上。以 board game cafe 來說,食物是很不錯!
甜品我就要了藍梅芝士蛋糕。

頗大的一件蛋糕,這個 party package 真的好抵! XD 上面鋪了一層藍梅醬,酸酸甜甜的藍梅醬令芝士不會太 "漏"。很厚的一層芝士 ^^ 可惜口感略嫌有點硬,可能是剛從雪櫃拿出來的關係。
飲品任飲! 我們選了熱的柑桔青檸和 Queen:青蘋果汁 (凍的),真的有清甜的青蘋果味和柑桔檸檬味。
整體來說,好抵吃抵玩,我們坐了接近3小時也沒有人催趕我們走 ! ^_^

2017-03-29
是日剛好友人放假,二人可相約來個下午茶加詳聊上網找了這家感覺有玩味的Cafe,外面擺設睇到都好開心座位亦好有特色,如果一班朋友坐這裡就可以喂喂喂入口位置還放滿好多公仔擺設,位置亦寬敞舒適一坐即看看有什麼好點,二人不約而同點了這杯雪山玫瑰HKD45粉紅色及白色的外表,跟名字來得貼切飲品用上玫瑰汁,檸檬汁及亂酪打出來,面層鮮白色的忌廉,灑上絲絲的玫瑰花瓣碎,下層係粉紅色的乳酪,加上有玫瑰汁,因此充滿玫瑰紅氣,味道甜中帶點微微乳酪酸,又冰冰涼涼,清新之選有飲品,當然要點吃的友人想吃日式餃子HKD53所以點了一份,份量好多,有8隻餃子,上面鋪上魷魚外層類似'衣'的物體,令其更香,口感更好餃子皮厚薄適中中間的肉味道亦好好由於我倆點了小食,還可加HKD16拼這碟份量足的薯條,芝士控的我倆,當然要特濃芝士薯條薯條炸得香脆面層淋上芝士漿,令其更香濃,不過如果可以淋上更濃更多的芝士會更正澎湃的芝士漿掩蓋香脆薯條,但入口好濃,口感不錯且還是脆脆的最後還要了個香辣煙鴨胸長通粉HKD65套餐會送HKD30飲品,或補差額選配HKD30以上的其他飲品賣相精緻香濃味美長通粉好咬口同時夠入味,鴨胸好鮮,味道討好,整個
是日剛好友人放假,二人可相約來個下午茶加詳聊
上網找了這家感覺有玩味的Cafe,外面擺設睇到都好開心
座位亦好有特色,如果一班朋友坐這裡就可以喂喂喂
入口位置還放滿好多公仔擺設,位置亦寬敞舒適
粉紅色及白色的外表,跟名字來得貼切
有飲品,當然要點吃的
友人想吃日式餃子HKD53
餃子皮厚薄適中
中間的肉味道亦好好
薯條炸得香脆
澎湃的芝士漿掩蓋香脆薯條,但入口好濃,口感不錯且還是脆脆的
最後還要了個香辣煙鴨胸長通粉HKD65
賣相精緻
香濃味美
長通粉好咬口同時夠入味,鴨胸好鮮,味道討好,整個味道好配合,如果可以令辣味更出則更正斗!

整體餐廳服務不錯,而食物選擇亦多,每碟又份量多而定價不高,想找一間有環境,又有水準及可讓你坐上數小時的地方,這裡是不二之選!

這晚約了三個朋友見面,其中一人推薦Nardo's Cafe,它位於旺角中心地帶,地點方便得不能再方便。旺角地鐵站出了不久,便會到旺角新城,乘電梯到8樓,一出lift門就是Cafe的入口:Cafe的主色是紅和白,驟眼看去非常有新年氣氛,但細看就知道這其實只是紅色的裝飾圖案,應該跟新年無關。遠處有胡桃夾子木偶,跟紅白色的背景很是配襯。燈光﹑植物﹑裝飾,這構成了食客對Cafe的第一印象。正門的旁邊是一張白色的台,可能是讓食客在等朋友的時候放個人物品,非常貼心的服務:一進門口右轉就能看到這景象:光箱裡放滿各色各樣的模型,勾起大家童年的回憶。另一邊還有其他模型:基本上整間Cafe都充斥著光箱和模型,喜歡模型的人絕對要考慮來這裡渡過空閒的時間。晚上八時,全埸幾乎滿座:我們一行四人,店員給了我們一間包廂。最盡頭有一部電視,難得聚在一起,當然不會看電視這麼浪費時間。燈光充足,燈罩的圖案映照在牆上:餐單是彩色印刷的,看得我們眼花撩亂:最後我們決定選Party Package Menu A2,每人$178未計加一,但有食物﹑飲品和甜品,絕對能把我們喂飽。頭盤 - 凱撒沙律看上去色彩繽紛,紅黃綠三色齊備。有

一進門口右轉就能看到這景象:
光箱裡放滿各色各樣的模型,勾起大家童年的回憶。

另一邊還有其他模型:

晚上八時,全埸幾乎滿座:
我們一行四人,店員給了我們一間包廂。

燈光充足,燈罩的圖案映照在牆上:
餐單是彩色印刷的,看得我們眼花撩亂:

頭盤 - 凱撒沙律
看上去色彩繽紛,紅黃綠三色齊備。有面包糠﹑紅色和綠色的菜,再加上沙律醬,非常的開胃。

特色小食:
秘製日式餃子
我覺得軟硬度適中,但朋友覺得餃子的底部可以再多煎一會兒,令它硬一點。裡面是純豬肉,沒有菜。煮得剛剛好,夠熟而不會太老。

香辣脆薯皇
每一件薯角都非常大,外脆內軟,薯香十足,可以加上茄汁醬一起吃,不喜歡茄汁就這樣吃也不會太單調。

香脆咖哩角﹑酥炸麥樂雞塊﹑蒜香雞翼
完全是在party上可以看到的食物,金黃咖哩角脆中帶軟,餡料香口得來容易咀嚼。麥樂雞上加了蜜糖,很新穎的調配方法,跟坊間慣用甜酸醬不同。味道跟外面的有分別,吃得出麥樂雞中雞的比例比面粉高,沒有偷工減料。雖然是炸過的,但外皮不算多油。雞翼燒得很入味,外面鬆脆,有微辣,中間的雞肉很嫩滑,我一口氣吃了五隻。

肉腸拼盤 (迷你司華力腸﹑意式香葉腸﹑迷你牛仔腸﹑熱狗腸)
顏色鮮艷,有幾種香腸,味道大同小異,有嚼勁,加上沙律醬簡直是一流。

意式茄醬燴肉丸
肉丸本身平平無奇,特別之處在於醬料,有點點酸辣味,又有淡淡的芝士味。為了確保肉丸能煮熟透,廚師在中間切了一刀,使肉丸看起來像是在笑。

黑松露煙三文魚海蝦意大利飯
藍色的碟跟白色的飯,上面再加上橙白相間的三文魚,視覺效果無比絢爛。米應該是意大利米,加了黑松露一起炒,使每一口都能嚐到黑松露的味道。三文魚是煙燻的,怕吃生冷食物的人也可以吃,軟軟的,有點黏,質感很獨特。

藍莓芝士餅
選藍莓是因為它對眼睛有益,味道也不錯,酸酸甜甜的。芝士味夠濃,吃後齒頰留香。

金桔青檸
我們選了這熱飲,一來對身體有益,二來喜歡金桔的味道。金桔青檸在中藥學上很有療效,而且很能開胃。

卡邦尼煙肉意粉
這是朋友額外再點的,因為他對卡邦尼意粉情有獨鐘。加了三色椒後很搶眼,煙肉香味濃郁,唯一美中不足是醬汁濃度不足,如果可以再濃些會更好。

身為Cafe,少不了的當然是各種boardgames,大路的遊戲如大富翁﹑妙探尋兇和Pictionary之類的一應俱全,我們邊吃邊玩,度過了一個很愉快的晚上。
服務員認真友善,食物色香味俱全,有機會還要再來!
2017-03-29
2017-03-30 169 浏览
星期天,無無聊聊的 帶著囡囡出去旺角走一轉~ 帶佢上了信和,雖然好多鋪頭都未開,但阿囡都睇得好開心~勁興奮 睇完一輪,搵地方食飯 搵左呢間係信和隔離,以紅白為主題的 Nardo's cafe 等囡囡快D體驗下年青人的生活~XD 一入門口,囡囡就話好靚呀~ 估唔到一個少少的角落都佈置得咁有特色,咁有心思。 整個餐廳同張相一樣,都係紅/白為主 牆上一個個紅色盒入面有唔同年代既玩具,好似一個小型玩具展咁~ 我估呢D都係店主既收藏,可以將自己的收藏公諸同好,真係一件幾開心既事~ 除左大廳外,呢度仲有一間好長的房~分左兩邊 可以包場成班FD 玩都得~ 黎得CAFE, 又點會無TABLE GAME~ 阿囡已經老實唔客氣地開始玩啦~ 呢度有SET LUNCH~ 一杯飲品加一個MAIN COURSE 價錢都係幾十蚊~ 想要埋頭盤同甜品,就加多30蚊~ 飲品都好多選擇,因為大細都咳, 叫了兩杯花茶 Charming ( 洋甘菊,杞子,桂圓肉) Raspberry Tea ( 紅苺,芙蓉花,薔薇果,蘋果) Raspberry Tea , 味道較濃,帶酸,加入少少糖漿後,感覺好似食緊紅莓糖
星期天,無無聊聊的

帶著囡囡出去旺角走一轉~

睇完一輪,搵地方食飯

等囡囡快D體驗下年青人的生活~XD

一入門口,囡囡就話好靚呀~

估唔到一個少少的角落都佈置得咁有特色,咁有心思。

整個餐廳同張相一樣,都係紅/白為主

除左大廳外,呢度仲有一間好長的房~分左兩邊

可以包場成班FD 玩都得~

黎得CAFE, 又點會無TABLE GAME~

阿囡已經老實唔客氣地開始玩啦~

價錢都係幾十蚊~

想要埋頭盤同甜品,就加多30蚊~

飲品都好多選擇,因為大細都咳, 叫了兩杯花茶

Charming ( 洋甘菊,杞子,桂圓肉)

Charming 味道較淡,唔使加糖,味道剛剛好~

是日未瞓醒,諗住食少D,叫個沙律醒下胃

煙鴨胸野菜沙律配意大利黑醋~

HKD 98

一拎黎,嘩,個沙律好鬼大呀,係一個湯碗咁大呀~

煙鴨胸做得好粉嫩,唔會干爭爭~

意大利的黑醋微酸帶甜,份量適中,唔會越食越酸

沙律菜好新鮮,無發黃無锈邊,雖然份量好大,但我竟然食哂呀~~~~~~

再黎一個蜜糖雞翼

HKD 58

竟然有8隻咁多~ @@

雞翼無雪味,做到皮脆肉滑,係CAFE黎講,算係高質~

佢將蜜糖放係底後再鋪上菜,雞翼唔會俾D蜜糖整淋,好聰明呀~

再叫左個套餐的忌廉野菌煙肉長通粉

HKD 58

煙肉超多,個白汁煮得幾好,唔會水汪汪咁,可以痴住D長通粉

阿囡一路食一路話好味~

比例圖,真係碟碟都勁大碟,我都後悔叫左咁多~@@

仲未完架,套餐加左30蚊,仲有個BLUE BERRY CHEESE CAKE

呢個BLUE BERRY 係醬,唔係一粒粒的

不過CHEESE 味好濃,而且甜度唔太高,雖然好飽,但最後都KO 哂呢個CAKE ~

平時去CAFE , 都係HEA 為主,食物方便通常都無乜要求

但呢間CAFE 的食物水準真的不賴,同普通餐廳無異

下次出旺角,可以唔使同人迫,黎呢度坐下食下,

最好係無限時,可以任坐任講~
题外话/补充资料: 待應姨姨好鬼熱情又細心,仲特登幫我轉張矮枱俾阿囡方便佢食野~
2017-03-26
  • 蜜糖雞翼
  • 煙鴨胸野菜沙律配意大利黑醋
2017-03-24 217 浏览
因為最近要做project,所以好需要一個坐得耐又可以傾倒偈嘅地方。第一次黎呢度,一出𨋢見倒個布置已經覺得好吸引嫁喇。一轉彎仲有個happy corner,有好多小遊戲供一班人玩。一坐低叫左巨峰提子梳打同荔枝肉露。巨峰提子梳打飲落唔會太多氣,啲提子味都幾濃。荔枝肉露不得不提,佢入面加左蜜糖而唔係糖水,頓時覺得好窩心,好岩傾偈傾到口乾果時飲黎潤下喉。好肚餓,即刻叫左啲小食,個蟹拑炸到好脆但入面係林嘅,外脆內林咁好正!叫左小食先發覺原來有二人餐嘅,唔好睇小佢得一個main course,但食完真係好飽好足夠。餐湯係忌廉蘑菇湯,不得不讚一下,個蘑菇湯真係好香濃,一飲就已經飲倒好香忌廉果。而且入面仲有好多蘑菇,好有咬口!蜜糖雞翼配芝士薯條,啲薯條面頭好多芝士。不過除左芝士之餘佢仲有好多炸到好脆嘅蒜蓉粒響面,食嘅時候會咬倒啲蒜蓉粒好香。三文魚菠菜長通粉,唔好睇佢細細碟咁,其實佢都幾多配料同幾大份嫁!個長通粉睇落好colourful,入面除左菠菜同埋三文魚之外仲有三色椒,仲加左黑椒調味。之後仲有甜品,紐約芝士蛋糕,一食就知道入面有好多cream cheese ,落足料。芝士味真係好濃,而且仲好滑。
第一次黎呢度,一出𨋢見倒個布置已經覺得好吸引嫁喇。
一坐低叫左巨峰提子梳打同荔枝肉露。
芝士味真係好濃,而且仲好滑。
仲有朱古力慕絲蛋糕嫁,個蛋糕底層加左朱古力海棉蛋糕,令到食落唔會咁溜。個蛋糕超級朱古力,好滿足
2017-03-23 275 浏览
當紅色線遇上綠色線....最方便都係油尖旺架啦😜 所以約親呢個fd 通常都係去旺角.今次輪到fd 拍板, 選中呢間純粹因為佢鍾意呢度既紅白型格裝潢, 而且又唔貴😂 來到環境果然好舒服, 好岩fd 吹水gatherimg. 更估唔到食物比好多樓上cafe 高, 真係意料之外既驚喜menu 有2人set, 計番其實比散叫抵好多 散叫既小食同飲品選擇比較多我地order 左一個pasta 同2款小食... pasta 包 soup/salad. 餐湯係mushroom soup, 一開始睇落似係罐頭湯, 但原來佢地絲有心思, 加多左鮮忌廉, blk pepper 同好多菇, 令成個湯更香滑好味😋見到好多人話芝士薯條係必叫, 我地當然都要試下啦~ 選左薯角, 原來仲可以request 多d cheese 芝味滿滿, 而且份量唔少.另一道選左墨西哥Mexico雞翼, 上到來估唔到有成8隻咁多 味道好香濃, 而且好入味~2款小食單叫$68main dish 選左香蒜忌廉蜆肉三文魚意粉 $115 用左比較闊既spaghetti, al dente texture 剛好 用左garlic cream

menu 有2人set, 計番其實比散叫抵好多

散叫既小食同飲品選擇比較多
芝味滿滿, 而且份量唔少.
味道好香濃, 而且好入味~
2款小食單叫$68
main dish 選左香蒜忌廉蜆肉三文魚意粉 $115
用左garlic cream sauce 好 rich, calm salmon 都唔少, 仲有mushroom. overall 真係幾高水準, 估唔到樓上cafe 都食到咁正既pasta
飲品方便除左上邊杯Rose Mountain雪山玫瑰$45 仲叫左杯oreo chocolate cookies milkshake $52. 2杯其實都好好飲

先講玫瑰, 少女粉紅既color已經好吸引
, 除左rose, 仲有lemon juice & yogurt, 所以飲落好fresh~ 酸酸地再帶有rose 香味, 唔錯

另一杯oreo milkshake 完全係邪惡選擇😈 但oreo 味幾夠濃, 食小食chips n chicken wing 其實送milkshake 更加夾, 正
desseet 選左blueberey cheese cake. 相比起pasta 同小食真係比較遜色... 下次過來order 多個小食仲好
環境真係幾舒服, 如果多d 人坐一邊既包箱仲正
而且有超多board games
真係好岩一大班人來玩

overall 味道環境都好唔錯, 老闆娘好nice 同helpful~ 好難得既樓上cafe
2017-01-10 1164 浏览
我與朋友約會,一連八個人約左位我地就入去,留左個大桌比我地😊😊😊張圓桌都幾唔錯,但與我地個位有點距離,食唔到野!一開始佢地叫我地換桌,但我地唔想,我地就自己移,後來老闆娘都有幫手第一樣上嘅係沙津,因為好肚餓,所以覺得好好味!不過個薯角炸得都唔錯,都算好味!其實甘多食物我覺得冇咩令驚喜之處,所有都一般!雞翼係我平時最愛食,但我都唔係覺得特別好味!只能說一般般!清蒸嘅感覺真係冇咩特別!同平時自己蒸嘅味道冇咩分別!我朋友話通粉好好味,因為我唔食通粉所以冇食到!個飯外貌就靚,但係唯一最難食,甘多野食中最難食,有甜味,好奇怪,食到想嘔,我食得一口就冇食!蝦都係又甜又鹹好怪,勉強食左個不過值得一提嘅係某幾種飲品又任飲,同朋友傾計真係好好,唔洗講到口乾又要點野飲!所有野飲我地都試過哂,有王子(凍飲)、熱飲不過唔記得名了...,都好好飲最後嘅👆🏻蛋糕都好好味,朋友食藍莓芝士蛋糕我試過都好好味👏🏻
我與朋友約會,
一連八個人約左位我地就入去,
留左個大桌比我地😊😊😊
張圓桌都幾唔錯,但與我地個位有點距離,
食唔到野

一開始佢地叫我地換桌,但我地唔想,
我地就自己移,後來老闆娘都有幫手
第一樣上嘅係沙津,
因為好肚餓,所以覺得好好味!
不過個薯角炸得都唔錯,都算好味!
其實甘多食物我覺得冇咩令驚喜之處,
所有都一般!
雞翼係我平時最愛食,
但我都唔係覺得特別好味!
只能說一般般!
清蒸嘅感覺真係冇咩特別!
同平時自己蒸嘅味道冇咩分別!
我朋友話通粉好好味,
因為我唔食通粉所以冇食到!
個飯外貌就靚,但係唯一最難食,
甘多野食中最難食,有甜味,好奇怪,
食到想嘔,我食得一口就冇食!
蝦都係又甜又鹹好怪,勉強食左個

不過值得一提嘅係某幾種飲品又任飲,
同朋友傾計真係好好,唔洗講到口乾又要點野飲!
所有野飲我地都試過哂,
有王子(凍飲)、熱飲不過唔記得名了...,
都好好飲
最後嘅👆🏻蛋糕都好好味,
朋友食藍莓芝士蛋糕我試過都好好味👏🏻
2016-12-29
2016-10-08 1878 浏览
上open rice揾到呢度,叫左好多款小食都好好味,特別超濃芝士薯條,汁濃夠芝士味👍🏻,因朋友生日,所以揀樓上cafe,到切蛋糕我地因鍾意影相,所以要求轉張燈光好啲嘅枱,店員都熱心幫忙,服務態度好好😊會再去!
2016-10-06
庆祝纪念
生日
  • 超濃芝士薯條
一去到剛好有一班人開緊party,比較嘈吵我可以接受。但如果食物唔ok,價錢又唔係平我就接受唔到啦我同朋友3個人去到,叫左3個dinner set。肉醬意粉味道普通,芝士唔多,根本食唔出有落芝士,芝士控既我十分不滿哩一點另外卡邦尼意粉同雞肉意粉完全無分別,而且亦都係味道唔夠濃,最後我只好自己加辣椒仔我唯一滿意既係佢地杯蜜桃紅茶, 但都係用茶包沖價錢方面每人平均$110,我覺得哩個價錢有其他選擇
一去到剛好有一班人開緊party,比較嘈吵我可以接受。
但如果食物唔ok,價錢又唔係平我就接受唔到啦

我同朋友3個人去到,叫左3個dinner set。

我唯一滿意既係佢地杯蜜桃紅茶, 但都係用茶包沖

價錢方面每人平均$110,我覺得哩個價錢有其他選擇
2016-05-31
2016-04-27 3156 浏览
今次同男友黎呢間野試下, 環境都幾闊落. 叫左2個set lunch, 卡邦尼煙肉意粉 同 煙三文魚意大利飯. 意大利飯軟硬度岩岩好, 好入味, 三文魚都花心思整到一朵朵花咁, 睇個樣都已經覺得好食. 意粉個汁偏濃少少,不過D煙肉同蘑菇切到細細舊,個人覺得無乜咬口, 唔太喜歡.雖然等上菜時間長左少少, 但睇得出d野食係用心整既, 都算係咁喇.
今次同男友黎呢間野試下, 環境都幾闊落.

2016-04-04
2016-01-24 3371 浏览
呢一晚係愛麗絲同朋友們既聖誕小聚🎅🏽❄️🎼🎤 於是我地Book左Nardo's Cafe,泥個Warm Warm Gathering🙆🏽我地先叫左幾杯野飲,好似焦糖朱古力丶薄荷朱古力丶朱古力奶昔同一杯叫Queen既特飲,其實就即係類似青蘋果梳打個啲🙈 總括係啲野飲賣相都好吸引,例如每杯朱古力都有Pat Cream係上面,令人不禁要影兩張相先開始飲呀😂之後就到小食喇,我地叫左雞翼丶洋蔥圈同芝士薯條。呢三道菜都又脆又香口,邊食邊玩Board Game真係好正呀。由其是個芝士薯條,上面灑左啲炸蒜蓉粒,令成個薯條更香,好似升左級咁,正呀😍最後當然就係正餐啦,三文魚硯肉意粉同卡邦尼長通粉。中意三文魚既愛麗絲當然係大愛三文魚硯肉意粉啦😍 因為材料係好豐富,唔會一大碟意粉但只得幾粒咁😂 而且個忌廉汁又唔會好漏,意粉上都好似芝士薯條咁,灑左啲炸蒜蓉粒係到,所以成個菜係十分香口,味道豐富🙆🏽 而卡邦尼長通粉都幾好,有煙肉丶蟹柳同椒等,都幾足料咖🤓仲有就係呢到服務都唔錯,侍應都好主動幫我地,又有禮貌,Good呀😛