2017-07-07 1571 浏览
近來不是下雨天就是大熱天,都不願在街上逛。到CAFE慢慢坐底食下聚下就最好不過。來到NARDO,一進門口已被陳列的摸型及玩具吸引住了,而門口還提供大量桌遊,非常適合食飯聚會。黑松露海蝦帶子意大利飯 $125非常足料,除了意大利飯多之外,蝦及帶子都有幾隻,而不是細細隻,不像一般餐廳得一兩隻。蝦肉軟嫩結實,而且煎過有點脆皮,味香之餘更有外脆內軟口感。 帶子嫩滑,配上黑松露汁,帶子的鮮甜更明顯,與濃郁黑松露味好夾。西班牙芝士焗海鮮意粉 $108大大碟,意粉及海鮮都多,芝士份量夠。海鮮有蝦,青口,魷魚等等,意粉夠掛汁,無啖都有汁有芝士。鮮雜菜沙律配日式蛋醬 +$10 沙律菜都幾新鮮,清新爽嫩,配上蛋醬蛋香,開胃醒神忌廉蘑菇湯 +$10湯夠忌廉香夠CREAMY,蘑菇亦多,侍應是他們自家出品,不是罐頭湯,絕無虛言。蒜香雞翼拼蜜糖雞翼 $58 + 薯條 $16 雞翼外皮香脆,肉嫩不鞋口,蒜香惹味,蜜糖甜度恰好。薯夠條厚身,外脆內軟,份量足。特濃朱古力蛋糕 +$10 柔軟幼滑,充滿濃香朱古力味

黑松露海蝦帶子意大利飯 $125

西班牙芝士焗海鮮意粉 $108

鮮雜菜沙律配日式蛋醬 +$10
沙律菜都幾新鮮,清新爽嫩,配上蛋醬蛋香,開胃醒神

忌廉蘑菇湯 +$10

蒜香雞翼拼蜜糖雞翼 $58 + 薯條 $16

特濃朱古力蛋糕 +$10
柔軟幼滑,充滿濃香朱古力味
2017-06-26
2017-07-03 1131 浏览
今次約左中學同學見面,所以就上網搵咗間cafe食飯吹水,想坐得舒舒服服既,搵下搵下就揀左呢間近地鐵站係旺角新城嘅cafe,上到去一入門口有種好優雅嘅感覺,cafe以紅色為主調,呢度感覺裝修好特別,中間有一個圓形位嘅位置,頭頂仲有一盞大大嘅水晶燈,每張枱都有一定距離咁就唔怕同friend傾計嘅時候嘈到其他人。見到個餐牌都幾多選擇,我哋叫左2個dinner set,香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉,黑松露海蝦帶子意大利飯,然後加左一個鮮雜菜沙律配日式蛋醬同忌廉蘑菇湯,每人都加左一份甜品蛋糕。之後叫小食都好吸引,就加左個wings蜜糖雞翼+$16拼薯條。當然唔少得野飲,睇餐牌呢度有好多款嘢飲提供例如有果茶花茶, 我同朋友就想試啲咁特別嘅嘢飲,揀咗queen 女王,裏面有青蘋果汁芒果汁乳酪,飲落去好fresh ,好好飲,青蘋果同芒果味平衡得岩岩好,兩種味好夾。朋友果杯就係Nana milk,由香蕉鮮奶乳酪整成,飲落去好creamy。前菜有沙律同忌廉蘑菇湯,忌廉蘑菇湯比想像中濃味好多,好creamy,裏面仲有好多料。小食蜜糖雞翼有8隻,雞翼煎得好好,蜜糖好均勻,食落甜甜地好令人開胃,加上$16就可以加配
中間有一個圓形位嘅位置,頭頂仲有一盞大大嘅水晶燈,

見到個餐牌都幾多選擇,

由香蕉鮮奶乳酪整成,飲落去好creamy。

前菜有沙律
同忌廉蘑菇湯,忌廉蘑菇湯比想像中濃味好多
,好creamy,裏面仲有好多料。

小食蜜糖雞翼有8隻,
雞翼煎得好好,蜜糖好均勻,
食落甜甜地好令人開胃,加上$16就可以加配薯條
份量咁多令人好滿足。

黑松露鮮蝦帶子意大利飯,
濃濃的黑松露味,加上醬汁包住每一粒飯,
飯既份量同帶子都好多。

香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉,
忌廉汁好creamy,
稠稠的又濃味,有些蒜脆粒係意粉上面,
香香脆的,增加了不少口感。意粉有些磨菇,好多蜆肉,好足料。

最後當然唔少得有甜品啦,我同朋友各自叫咗一件,藍莓芝士蛋糕
同朱古力慕絲蛋糕。朱古力cake比想像中特別,
朱古力味好濃,仲要係我最鍾意帶苦嘅朱古力味,唔會一味死甜,食落去更有層次。

呢度啲食物水準幾好,希望下次有機會再同朋友嚟食啦
2017-07-01 88 浏览
員工服務態度良好好親切,會主動問我地洗唔洗幫手影相,你會過嚟推薦我哋食有啲咩好食。不過就係啲枱比較細,唔係好夠位擺嘢食。同埋啲game嘅種類比較少,相對較舊。而食物同飲品嘅味道都可以。
2017-06-18
2017-07-01 107 浏览
收工後來了旺角鬧市中的一間CAFE. 最近都喜歡到CAFE relax一番。Café主要係用紅白做主色調,座位都十分舒服,非常適合坐埋一齊慢慢吹水食飯。門口既胡桃兵十分可愛,亦非常貼合餐廳既顏色。不禁地跟這些胡桃兵自拍一笛。套餐好抵食,值得一提既係老闆超好人,除左服務態度大贊外,更加係熱心地為我地推介食物。主餐叫既係黑松露海蝦帶子意大利飯,大大份既飯,材料都十足,有3隻帶子同4隻蝦,而且賣相好好睇,抵食餐湯係忌廉蘑菇湯,味道夠濃,亦無顆粒感,蘑菇都夠多,令忌廉湯口味更好更香。小食就叫左雞翼,估唔到一客有8隻,十分有誠意,食既係意想不到的滿足!一大班朋友黎,更開心。餐飲就叫左ginger  with honey,水吹耐左非常適合用來潤下喉,又可以食下啲果肉,可以有野趙下。整體黎講,係一間好有人情味,地方好舒服既CAFE, 下次一定會再來。

不禁地跟這些胡桃兵自拍一笛。

2017-06-20
2017-06-28 79 浏览
係旺角行完一輪街😆又差唔多時間食dinner 啦☺☺我地簡左旺角新城一間cafe食~去到見到好旺場呀😃差唔多坐滿哂人客,我地好好彩都好快有位坐啦~呢到啲座位係粉紅色同白色梳化😍😍即刻心心眼少女心出哂黎~好似好耐無食菜咁,一於簡個沙律食啦,我地簡左日式蛋醬蟹條雜菜沙律❤係我最like既蛋黃醬,配沙律尤其蟹柳絲簡直係絕配👍🏻仲有好多生菜蕃茄仔青瓜同粟米粒😎😎好fresh好清甜😋完全唔會有我地怕既草青味😆即刻覺得食完健康哂😂😂仲要個salad都真係幾大碟下😍小食叫左個肉腸拼盤😍拼盤有迷你司華力腸、意式香葉腸、迷你牛仔腸同熱狗腸😃全部都外皮微脆,咬落好juicy,最中意香葉腸既味😋😋平時啲cafe比較少見到呢種拼盤,值得一試👍🏻主菜叫左黑松露海蝦帶子意大利飯,好中意個汁!有好香黑松露味,帶啲甜甜地既甜椒味,好夾呀😍個飯食落好creamy,帶子都好爽甜呀👍🏻👍🏻飲品叫左earl,即係朱古力益力多,但朱古力味重啲,唔太飲到益力多味,勝在甜度岩岩好👍🏻另外個princess係士多啤梨溝橙汁同yogurt😆酸酸地好開胃好解渴呀~臨走我地叫個花茶飲下先😍神仙係桂花加蜜糖,而可人兒係洋甘菊加妃子同龍眼肉😎

呢到啲座位係粉紅色同白色梳化😍😍即刻心心眼少女心出哂黎~

臨走我地叫個花茶飲下先😍神仙係桂花加蜜糖,而可人兒係洋甘菊加妃子同龍眼肉😎聞落好清幽呀,好潤喉好香花味,成個人即刻relax哂☺☺☺
呢間cafe真係唔錯!有機會又帶下朋友仔黎食下傾下計先~
2017-06-28 116 浏览
每次同朋友聚會都會選擇樓上café, 今次就黎到旺角的<Nardo's Café> 呢度的環境寧靜,座位設計闊落, 可以同朋友好舒適地傾下計、玩下board game。 野食方面選擇都好多,味道絕對唔差, 呢晚我同朋友點左個set dinner,再散點左d小食一齊share~ 小食點左我最愛的<特濃芝士薯角>,亦可以選擇薯條, 滿滿香濃的芝士醬,上面係粒粒的炸蒜茸 新鮮即炸,香噴噴熱哄哄~ <墨西哥雞翼>  醬汁酸酸辣辣,十非惹味, 雞翼大大隻,肉質嫩滑,絕對要試啊! <忌廉蘑菇湯> 跟餐+HK$10 蘑菇味超濃郁,質地偏稠而creamy 湯料十足,啖啖蘑菇肉~ set dinner選擇左<黑松露鮮蝦帶子意大利飯> 有齊我的最愛,光賣相已經非常吸引, 飯粒的口感煮到岩岩好,每一啖散發出淡淡的黑松露味, 仲有大大隻的蝦,新鮮彈牙, 帶子雖然迷你但好鮮甜~ 飲品方面我就跟餐+HK$15點左<雪山玫瑰> 女仔一家大愛的粉紅色,用左乳酪、玫瑰汁、調製而成, 陣陣的玫瑰花香味,檸檬
呢度的環境寧靜,座位設計闊落,
可以同朋友好舒適地傾下計、玩下board game。

野食方面選擇都好多,味道絕對唔差,

小食點左我最愛的<特濃芝士薯角>,亦可以選擇薯條,
滿滿香濃的芝士醬,上面係粒粒的炸蒜茸
新鮮即炸,香噴噴熱哄哄~
特濃芝士薯角

<墨西哥雞翼
醬汁酸酸辣辣,十非惹味,
雞翼大大隻,肉質嫩滑,絕對要試啊!
墨西哥雞翼

<忌廉蘑菇湯> 跟餐+HK$10
蘑菇味超濃郁,質地偏稠而creamy
湯料十足,啖啖蘑菇肉~
忌廉蘑菇湯

set dinner選擇左<黑松露鮮蝦帶子意大利飯>
有齊我的最愛,光賣相已經非常吸引,
黑松露鮮蝦帶子意大利飯

飯粒的口感煮到岩岩好,每一啖散發出淡淡的黑松露味,
仲有大大隻的蝦,新鮮彈牙,
帶子雖然迷你但好鮮甜~

飲品方面我就跟餐+HK$15點左<雪山玫瑰>
女仔一家大愛的粉紅色,用左乳酪、玫瑰汁、調製而成,
陣陣的玫瑰花香味,檸檬汁+乳酪好清爽,岩晒夏天飲~

朋友的<荔枝玉露>果肉超多,味道唔會太甜~
雪山玫瑰+荔枝玉露
2017-06-07
墨西哥雞翼
忌廉蘑菇湯
黑松露鮮蝦帶子意大利飯
雪山玫瑰+荔枝玉露
近期周六日,都愛到旺角閒逛,累了就找樓上cafe坐坐及休息,感覺慢活得來又寫意,而這次就來到旺角新城的Nardo's Cafe試試。 餐廳佔地非常大,感覺寛敞,全店以紅白兩色為主調,而天花掛上水晶吊燈,而另一邊則放滿玩具模型,與優雅的裝橫,又成了一強烈對比。 中午時份,當然點lunch set,選擇共有6款,價錢由HK$49 -HK$76不等,而所有套餐贈送HK$30飲品一杯,多出的需要補回差價。 另外,多加HK$30可配頭盤及甜品。 頭盤可揀選沙律或餐湯,而這天的餐湯是雜菌忌廉湯, 忌廉湯入口帶有濃郁的牛奶香味,湯質濃稠適中,口感細滑,而且內裏放了大量雜菌,令口感層次提升。 魷魚圈 - 魷魚圈的份量挺多,魷魚圈被炸至金黃色,入口非常香脆,炸漿口感不重,蘸點沙律醬來吃就已經很好吃。 蒜香忌廉蜆肉意粉 - 平日到cafe吃意粉,份量都不會很多,大概只吃數口,整個意粉就已經被吃光光,不過,這裏的意粉碟頭大得有點誇張,感覺就是永遠都吃不完。意粉內放了大量芝士,令口感份外細滑,味道亦非常濃厚,而蜆肉煙煙韌韌的,挺有咬口,配上口感爽脆的雜菌,令意粉蜆肉意粉變得不單調。 香辣煙鴨胸

香辣煙鴨胸意粉 - 份量同樣是大得驚人,兩個女生份著吃的話,相信會較適合,而鴨胸意粉蕃茄味道濃郁,一點都不辣,而鴨胸口感軟嫩,沒有羶味,意粉煙韌易掛汁,個人認為挺好吃。

香蕉朱古力 - 飲品上放了厚厚一厚忌廉,感覺很邪惡,不過,這杯飲品的香蕉味道不太實在,不像是由原條香蕉打出來,而是加了香蕉油,感覺有點失望。

caffe latte - 咖啡的味道一般,感覺就像用即滆咖啡粉沖泡而成,若以這個價錢來說,實在有點偏貴。

甜品有3款選擇,包括:紐約芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕及特濃朱古力。

特濃朱古力蛋糕 - 蛋糕的味道非常好吃,它的味道拍得上坊間蛋糕專門店,朱古力味道極度濃郁,口感細滑,吃後令人滿足。
2017-06-25
午餐
  • 特濃朱古力蛋糕
今日同朋友傾去旅行的行程我們約在旺角,突登找樓上cafe剛好見到街招大家就衝上去環境以紅白為主、闊落裝飾簡單也別緻,一進門口,就見到胡桃夾子的木偶另一邊又擺放了很多遊戲盒子,整齊種類也很多餐桌以4-6人台為主,也可以併位,感覺很彈性另外一邊有個大圓圈,以沙發椅圍起一個小空間,可以坐10-12人感覺很私隱,而且一大班人來吃來傾project也不錯與朋友坐下點了餐因為我們都比較悠閒多的是時間先點了2杯飲品把要討論的議點傾了一陣子才開始進餐咱們每人點了一個dinner set (加10多元)包了飲品、沙律、主食、甜品也是100多元一個人,價格合理最重要是不用趕,可以慢慢吃,慢慢玩,慢慢傾飲品沒有偏甜,茶味比較濃,正合我心意沙律比我想像中的大盤非常關心,因為我很喜歡吃這種多菜的沙律 很fresh,菜葉完整新鮮多汁prefect的味道我們另外點了個小食,是日式餃子一碟應該有8隻皮薄,雖然餡料不算很飽滿但加上木魚及燒墨魚的醬汁非常惹味,不錯我們的主食是黑椒牛柳粒飯及香蒜忌簾蜆肉煙三文魚意粉黑椒牛柳粒飯 - 小辣,我可以接受牛柳粒有點大粒,但勝在嫩口,沒有渣,很易咬開當中還有不少雜菌,帶爽口味道飯有

今日同朋友傾去旅行的行程
我們約在旺角,突登找樓上cafe
剛好見到街招
大家就衝上去
環境以紅白為主、闊落
裝飾簡單也別緻,一進門口,就見到胡桃夾子的木偶
另一邊又擺放了很多遊戲盒子,整齊種類也很多
餐桌以4-6人台為主,也可以併位,感覺很彈性
感覺很私隱,而且一大班人來吃來傾project也不錯

與朋友坐下
點了餐
因為我們都比較悠閒
多的是時間
先點了2杯飲品
把要討論的議點傾了一陣子
才開始進餐

咱們每人點了一個dinner set (加10多元)
包了飲品、沙律、主食、甜品
也是100多元一個人,價格合理
最重要是不用趕,可以慢慢吃,慢慢玩,慢慢傾

飲品沒有偏甜,茶味比較濃,正合我心意

沙律比我想像中的大盤
非常關心,因為我很喜歡吃這種多菜的沙律
很fresh,菜葉完整新鮮多汁
prefect的味道

我們另外點了個小食,是日式餃子
一碟應該有8隻
皮薄,雖然餡料不算很飽滿
但加上木魚及燒墨魚的醬汁
非常惹味,不錯

我們的主食是黑椒牛柳粒飯及香蒜忌簾蜆肉煙三文魚意粉

黑椒牛柳粒飯 - 小辣,我可以接受
牛柳粒有點大粒,但勝在嫩口,沒有渣,很易咬開
當中還有不少雜菌,帶爽口味道
飯有點多,撈均黑椒汁,真的很惹味,想不到也是吃光光

意粉味道很creamy,意粉軟硬適中
上面其實舖滿蜆肉、三文魚,微咸小鮮,口感很滑
簡單而美味!

最後的甜點我要了cheese cake,朋友點了朱古力蛋糕
沒有失望,很香濃的朱古力味道,而我亦喜歡cheese cake的芝士香~

cafe 食物味道很好,而且份量其實很足
我想下一次再討論旅行進展時,也可以再來!
2017-06-24 89 浏览
和一班同學來聚會當然會選擇去cafe聽說這間cafe的小食很不錯,所以就來了我們叫了份4人餐,每位$178喔~份量超級多不會很甜喔~淡淡的蜂蜜和茶味,很清爽~是菠蘿汁,橙汁和士多啤梨汁喔~淡淡的,加起來很合喔~酸酸甜甜的很開胃~芝麻醬很香,酸酸的很開胃。菜都很新鮮,爽爽脆脆的,帶一點甜味,雞肉很嫩不會老喔~整個就是很健康的感覺。雞翼很嫩很多汁,不會油,甜甜的,皮烤得脆脆的。麥樂雞很香脆,也是有肉汁的那一種,咖哩角很脆,咖哩味很濃很香~薯角給很多喔~是外脆內軟的那一種,超好吃很有彈性喔,牛味很重~蕃茄味也很濃,好吃超好吃~皮很脆,每一口咬下去都是肉汁超滿足皮很薄,中間的肉很多,很新鮮~加了點沙津醬酸酸的很開胃,柴魚也很香絕對不是冷凍的餃子喔~芝士很多,蕃茄味也很濃。有蝦,青口等等,每個都超大顆。意粉不會太軟,口感很好,超大盤的~奶油味很濃,比軟膩了一點點,不過4個人分的話分量就剛剛好喔~意大利飯不會很硬,qq的 口感很好~加上黑松露整個飯高級了不少 變得很香。煙三文魚咸咸的很香,蝦也是超大顆超甜的
和一班同學來聚會當然會選擇去cafe
聽說這間cafe的小食很不錯,所以就來了

我們叫了份4人餐,每位$178喔~份量超級多

蜂蜜綠茶

不會很甜喔~淡淡的蜂蜜和茶味,很清爽~

凱撒沙津

意式茄醬繪肉丸

很有彈性喔,牛味很重~蕃茄味也很濃,好吃

肉腸拼盤

超好吃~皮很脆,每一口咬下去都是肉汁
超滿足

秘製日式餃子

絕對不是冷凍的餃子喔~

西班牙芝士焗海洋意粉

黑松露煙三文魚海蝦意大利飯

2017-06-21 110 浏览
帶女兒來慶祝生日,食物味道理想,蛋糕最為出色。環境整潔,桌遊項目也多,可惜有部分已經破損。最後,想讚一下瘦瘦的戴眼鏡的男店員很友善。女兒很喜歡這裡,相信會再來,希望能保持水準!
2017-06-16 60 浏览
個日我幫朋友慶祝生日book左呢到,為左吾比朋友知我買左蛋糕,所以我提早拎左蛋糕上去同埋同左職員講想幾點切蛋糕,佢地都好配合,超nice👍🏻👍🏻👍🏻呢間野食都好好味😋😋😋但我冇影到相😂份量都好足,等既時間都吾算好耐,挽左幾隻game野食就到哂🍝🍝🍝🍹🍹🍹

2017-06-13
庆祝纪念
生日
2017-06-13 97 浏览
放假想行住街等夜晚飯局, 但係啲排真係熱得誇張, 索性搵間cafe舒舒服服坐住等。飲杯凍飲, 個人即刻cool down 呀!不過最怕就係逼到隔離枱聽到對方講咩, 呢間cafe既感覺同一般cafe有點不同呢度張張枱都有一定距離, 叫個茶餐加杯飲品就可以同朋友玩住board game , 輕輕鬆鬆傾下計坐番幾個鐘👍🏻下晝時間4:00到黎到, 平日關係相對都比較幽靜, 呢間cafe以紅白色做主題, 顏色方面比一般cafe大膽, 耀眼奪目嘅紅色同白色相輔相成, 幾特別茶餐: $63 魷魚圈配薯角 + $15 凍咖啡 $49 忌廉野菌煙肉意粉 + $28 果茶 $63 魚手指拼沙律Raspberry tea + $28紅莓果茶, 用上紅莓, 芙蓉花, 玫瑰果同蘋果炮製餐牌簡單介紹有維他命c、e富有滋潤肌膚同消滯解脂嘅功效, 飲落口感清新, 另外附上糖水, 可以就個人喜好加甜。炸魚手指拼沙律味道香脆可口, 炸得唔乾, 配上沙律醬唔錯👍🏻炸魷魚圏配薯角炸物香酥, 食完一條又一條, 好食得黎帶有邪惡感. 正!意粉大碟份量夠, 用料足, 每食一啖都係充滿着配料, creamy 又彈牙!
飲杯凍飲, 個人即刻cool down 呀!

茶餐:
$63 魷魚圈配薯角 + $15 凍咖啡
$49 忌廉野菌煙肉意粉 + $28 果茶
$63 魚手指拼沙律

Raspberry tea + $28
紅莓果茶, 用上紅莓, 芙蓉花, 玫瑰果同蘋果炮製
餐牌簡單介紹有維他命c、e

炸魚手指拼沙律
味道香脆可口, 炸得唔乾, 配上沙律醬
唔錯👍🏻

炸魷魚圏配薯角
炸物香酥, 食完一條又一條, 好食得黎帶有邪惡感. 正!

2017-06-08
下午茶
2017-06-12 226 浏览
又到左REU既時間啦~reu就緊係去CAFE到玩同食啦cafe可以坐耐少少又可以傾多陣計不過今次就真係人少少4個人reu,咁岩今日平日又唔係好多人依家CAFE就真係好迎合到我地人多少少既,有PARTY既SET比4個人或以上呢個SET就有沙津小食主菜甜品同野飲,$178可以坐好耐又有好多野食好多野玩都不錯~野飲就叫左王子同荔枝特飲,套餐既野飲都係一搾一搾既所以一定夠飲仲要有2搾,可以比我地慢慢坐慢慢飲王子就係波羅+橙汁+士多啤梨汁,我覺得飲落就波羅既比例多D既,三種水果mix埋都幾清新唔會好甜,唔好見佢隻色淺淺地就覺得係淡,都夠味既而荔枝特飲就荔枝味都夠既,不過就甜左少少,可以飲左王子先再飲呢個就中和翻~呢個係火雞胸沙津配胡麻醬可以見到面上面既火雞肉係好多,混埋一齊都仲可以淡淡肉架~講就講係胸肉黎但食落又唔係好"鞋"沙津本身就只係菜個D比較爽口既,加左火雞胸令到口感豐富左~配胡麻醬令到火雞胸都多翻D味道,沙津菜都好新鮮火雞胸沙津作為呢一餐既開始係唔錯既~呢個係秘製日式餃子~睇到上面有鰹魚乾都知道係日式啦哈哈作為一個小食,餃子都唔係大舊既,所以可以一淡食落去入面既肉同D腸一樣都好多肉汁!!
又到左REU既時間啦~reu就緊係去CAFE到玩同食啦
cafe可以坐耐少少又可以傾多陣計
不過今次就真係人少少4個人reu,咁岩今日平日又唔係好多人

王子
野飲就叫左王子同荔枝特飲,套餐既野飲都係一搾一搾既
所以一定夠飲仲要有2搾,可以比我地慢慢坐慢慢飲
唔會好甜,唔好見佢隻色淺淺地就覺得係淡,都夠味既

火雞胸沙津配胡麻醬

呢個係火雞胸沙津配胡麻醬
沙津本身就只係菜個D比較爽口既,加左火雞胸令到口感豐富左~
配胡麻醬令到火雞胸都多翻D味道,沙津菜都好新鮮
火雞胸沙津作為呢一餐既開始係唔錯既~

秘製日式餃子
呢個係秘製日式餃子~
睇到上面有鰹魚乾都知道係日式啦哈哈
作為一個小食,餃子都唔係大舊既,所以可以一淡食落去
入面既肉同D腸一樣都好多肉汁!!!好入味
而個醬汁應該就係佢秘製既所在~同餃子好夾,而且似似地燒汁咁又有少少帶甜
咁多小食入面我鍾意就係呢個~

肉腸拼盤
呢個係肉腸拼盤,menu上面寫有4種腸,不過我就靜係覺得得2種哈哈~唔識分
灰灰地色個隻應該係牛仔腸,比起另一隻腸既肉汁係多好多,所以就算佢咁大舊食落去都無所謂唔會太乾
而且其實就唔洗點樣調味,D腸已經好有味~

炸物
而呢一籃野就係所有炸物小食啦~
有麥樂雞,蒜香雞翼,咖哩角同埋薯角
首先麥樂雞就緊係唔係M字頭個D咁啦~
我發現呢度整既肉類都可以整到保留到D肉汁,但個外皮都係好脆又唔會炸得耐左
蒜香雞翼就睇落幾細隻咁同埋望落都乾乾地咁,食落又另一回事,不過"蒜香"就好似同雞翼分開左咁啦~
整體既炸物都整得岩岩好,係一個好岩一路傾計一路食既menu黎~

意式茄醬燴肉丸
最後一樣小食就係意式茄醬燴肉丸
燴既關係,所以個汁唔係水水地個D咁
就咁睇落去已經係外國style~
每一粒都會切開少少等佢可以更加入味
而呢隻茄醬都好特別,又唔係幾似蕃茄醬既味道~好新鮮既味道未試過XD
仲有仲有係其實呢個醬汁都有加左芝士,所以更加有味道XD

黑松露煙三文魚海蝦意大利飯
黎到主菜既部份啦,呢個係黑松露煙三文魚海蝦意大利飯
其實我自己就唔太食意大利飯,不過係朋友想食既~咁都要試下先XD
雖然話係意大利飯會撈住D汁咁,不過呢個又做到一粒粒咁,唔會一pat野
煙三文魚就比朋友整散左唔太食到個味道
海蝦就好大隻,好好咁切開左大家都食到XD
我就覺得個意大利飯份量就好大,可以慢慢咁食

西班牙芝士焗海鮮意粉

而呢個係西班牙芝士焗海鮮意粉
呢個海鮮份量都唔少架~有青口, 蝦等等
呢個意粉相對意大利飯既份量就少D
所以會比起個飯入味好多~意粉唔會太硬太軟
PS. 好好笑既係青口係有唔同既大小XD

最最最後就係呢3款既蛋糕啦
講講芝士蛋糕先~芝士味好重但又唔會好"漏"
而朱古力蛋糕就被朋友譽為"鍾意食朱古力既人會鍾意食"XD
朱古力味好濃,係甜個隻唔會苦,好creamy既感覺,令人食到停唔到XD

整體黎講,呢個SET既小食比例係多,所有食物既份量都好多
4個人食都未必食得晒,不過正正係咁先可以慢慢食HEA下~呢個先係黎CAFE既目的~
$172可以話貴,但係以份量同磨時間黎講真係夠晒

或者要好多人黎REU食呢個餐先覺得唔會貴XD (同放題相比)
開開心心又食到飽咁REU係正既
火雞胸沙津配胡麻醬
炸物
意式茄醬燴肉丸
之前星期五晚full booking, walk-in無位心郁郁再去試,可能平日晚上無咁多人,今次即時訂到位二人行叫左個2人set dinner,得一個main course本身怕唔夠食,但原黎都好飽點左忌廉蘑菇湯,個人覺得忌廉重手左太膩,但蘑菇多值得一讚,唔同出面咁稀跟住小食芝士薯條同蜜糖雞翼,份量好大,薯條淡左少少,雞翼有六隻甜甜地香口好好食,份量超多食到咁上下問我地要唔要上埋個main course,忌廉菠菜三文魚意粉,個人覺得賣相一般,味道唔錯,無特別評語,個人唔鍾意食三色椒,但佢d黑椒蓋左d三色椒味所以接受到,見到其他人d意粉吸引d,下次會試其他甜品要左紐約芝士蛋糕,都幾大件兩杯餐飲,朱古力同水蜜桃紅茶,正常坐左兩個鐘,無慛過交台,有好多Board games可以玩,我見其他客人有拎黎玩,我地主要傾計同睇下電視,唔覺唔覺就坐左兩個鐘,環境,食物加埋整體值得再黎
之前星期五晚full booking, walk-in無位
心郁郁再去試,可能平日晚上無咁多人,今次即時訂到位

甜品要左紐約芝士蛋糕,都幾大件

兩杯餐飲,朱古力同水蜜桃紅茶,正常

2017-06-06
2017-05-19 839 浏览
早前已經黎過一次Nardo..今次再黎encore...因為去旺角又想同朋友傾下計玩下。。就諗起了呢一間cafe了由於閒日晚上。。所以幸好沒有book位都可以walk in。。。因為我跟朋友都早放工。。6點半都已經到了。。之前食過已經記得呢間cafe的食物真材實料又大份。。所以今次我地兩個女生就不點那麼多了先點了花茶及果茶。。。左邊的是紅莓果茶,材料有紅莓,芙蓉花,薔薇果,蘋果。。飲起來甜甜的。。而且果味很重。。紅莓跟蘋果的味道很清很香。。右邊的是朋友所點的神仙,材料有桂花,蜂蜜。。。朋友說飲起來有很香的蜜味。。。所以感到很滋潤。。而且飲花茶果茶又可以加熱水refill..咁就成晚都有得飲啦今次點了一個小食拼盤。。咁就唔洗煩究竟點咩小食好了。。。樣樣都有少少。。。岩曬有選擇困難症的我入面有雞翼,餃子,麥樂雞,薯角,春卷,咖哩角每款小食都好好食。。因為夠香脆而且又熱辣辣。。。又多款色。 唔怕悶我最鍾意食雞翼。。。雞翼外皮香脆 。。仲有蜜糖味。。中間雞肉juicy又多汁。。。另外,餃子都唔錯。。上面鋪了很多木魚碎。。口感十分得意。。。餃子皮薄。。而且餡料多。。又有肉汁。。我地仲叫了一個di

紅莓果茶,神仙

先點了花茶及果茶。。。

左邊的是紅莓果茶,材料有紅莓,芙蓉花,薔薇果,蘋果。。

小食拼盤

入面有雞翼,餃子,麥樂雞,薯角,春卷,咖哩角

香草醬忌廉素菜露筍意粉

我地仲叫了一個dinner set來share
意粉份量多。。我們可以share來吃。。。
意粉十分creamy同埋彈牙
仲有大量的露筍,蔬菜類等。。十分健康,清新。。
new york cheese cake

當玩完一輪board game後。。。我地的餐可以加15元點一款蛋糕。。。我們點了一件new york cheese cake來吃
芝味濃郁
很好味。。。如果不是那麼飽,真有衝動想多點一件

今晚跟朋友玩得很開心。。真是很喜歡這裡的食物,環境,服務

2017-05-15
紅莓果茶,神仙