2018-05-28 378 浏览
同閨蜜行街前搵地方食個早飯,喺旺角想搵間平平地都又坐得舒服既餐廳,最後㨂左哩間。一入門口已經見到好多胡桃夾子擺設,好特別。仲有好多Board game同Figure display,仲有部電視。入面既環境都好靚,有圓形既梳化位,窗邊卡位同包廂。可能因為我地比較早,餐廳無咩人,所以我地坐左包廂其中一邊,傾計超舒服。我地叫左個二人餐 $288/2位二人餐已經包沙律或餐湯,小食,主菜五㨂一,甜品三㨂二,仲有一杯$30飲品。想試特飲既朋友,加$10就可以了。頭盤:忌廉蘑菇湯一送到入黎已經聞到好香,香草同牛油味重(我最鍾意)。飲落好Creamy,好滑,足料。朋友都大讚!小食:蜜糖雞翼拼芝士薯條好大碟,有六隻雞翼,仲要係粗薯條,上面有炸蒜粒同好多芝士醬,雞翼仲有啲生菜墊底。雞翼食落一啲都唔油膩,反而係清甜既蜜糖味,外脆內滑,仲保留好多肉汁。粗薯條配芝士醬真係無得輸,香脆有口感。有時仲要點到雞翼啲蜜糖,鹹鹹甜甜咁。我地清晒成碟,好誇張。主菜:黑椒汁牛柳粒飯原來係比較似中式既牛柳粒飯,黑椒味偏重,但無蓋過個牛肉味,再配埋個汁就岩岩好。牛柳粒唔會太淋都,口感岩岩好,一啖一粒。甜品:紐約芝士蛋糕 同 藍苺

我地叫左個二人餐 $288/2位

頭盤:忌廉蘑菇湯

小食:蜜糖雞翼拼芝士薯條

主菜:黑椒汁牛柳粒飯

甜品:紐約芝士蛋糕 同 藍苺芝士蛋糕
兩款蛋糕都好滑,給芝士味特出,餅底鬆脆。藍苺醬酸甜度適中,食到清新既檸檬味,飯後仲可以食晒成件。

飲品:紅苺果茶 同 小天使
餐牌有介紹每隻茶有咩成份同有咩功效,享受之餘仲飲得健康。最緊要係飲完可以免費加水再沖。

最後我地食左差唔多兩個幾鐘,無俾人趕。服務員仲超好人,主動幫我地加野飲,笑容滿面。坐得又舒服,食物有質素,地點又就腳。下次一定會再黎試埋其他野食。
2018-05-21 106 浏览
今日同老公兩個人去咗信和中心行下,行到有啲見攰同肚餓,就去咗隔離新城睇吓有咩食,見到8樓有一間cafe,所以決定去試吓,因為我同我老公兩個都好鍾意係Cafe坐,夠靜又坐得舒服,唔會好似茶餐廳咁樣,又逼仲要好似成日想趕你走咁,上到去環境好好,服務員好有禮貌,叫咗兩個下午茶再散叫左幾個小食🙈1)凱撒沙律,醬汁分量同味道都剛剛好,不錯👍🏻2)墨西哥雞翼,味道不太濃,有少少辣👍🏻係我鍾意嘅味道,正🙈,3)日式餃子🥟,好大隻好飽滿,煎好之後再喺上面鋪左木魚,同加左沙律醬,食落嘅感覺有啲似大阪燒嘅味道😋😋,唔錯,4)芒果芝士蛋糕🍰,一般係出面食,都係比較甜,但呢個對於我來講個甜味剛剛好,芒果嘅味道同芝士嘅味道配合得剛剛好👍🏻👍🏻,5)特濃芝士薯條,薯條炸得好好,不太油膩,但略嫌芝士味唔夠,6)餐飲我叫左一杯特飲,叫做公主,酸酸甜甜,幾好飲,另外一杯,叫做荔枝玉露,呢杯冇咩驚喜,但都不太差,整體來講,價錢不太貴,食物的確係有誠意👍🏻👍🏻,夠新鮮,值得一試😋
2018-05-18 102 浏览
位置方便 一D都唔難揾~一入到去 地方唔算好大 但就好有屋企既感覺而且大家都見到佢地其實有好多game俾邊玩邊食如果人多仲可以book左area有張大圓台 可以自製小天地大圓台對出仲有個電視機tim~~ 唔知以為係自己屋企開party<3我地叫左個2人dinner set可以叫沙律 / 磨蘑湯呢個磨蘑湯好濃好結而且啖啖都有磨蘑 要俾個like~再黎呢個SET包兩包$30內飲品但我地想叫D特飲 所以+返個差額 抵~呢個工人份量既小食 佢地既蜜糖雞亦整得好好味唔止雞皮有蜜糖味 雞肉入面都有 而且都算幾大隻 抵食而佢地個薯條上面都會淋cheese落去熱Lukluk既薯條配凍凍地既cheese 口感好特別main果到有5款俾你選擇 而我地叫左呢個西班牙海鮮意粉份量十足 兩個人食真係好飽~~最後會有三款cheese cake  三選二我地叫左個blueberry cheese cake 同埋chocolate cheese cake <3
位置方便 一D都唔難揾~

一入到去 地方唔算好大 但就好有屋企既感覺
而且大家都見到佢地其實有好多game俾邊玩邊食
如果人多仲可以book左area有張大圓台 可以自製小天地

我地叫左個2人dinner set
可以叫沙律 / 磨蘑湯
呢個磨蘑湯好濃好結而且啖啖都有磨蘑 要俾個like~

再黎呢個SET包兩包$30內飲品
但我地想叫D特飲 所以+返個差額 抵~

呢個工人份量既小食 佢地既蜜糖雞亦整得好好味
唔止雞皮有蜜糖味 雞肉入面都有 而且都算幾大隻 抵食
而佢地個薯條上面都會淋cheese落去
熱Lukluk既薯條配凍凍地既cheese 口感好特別

main果到有5款俾你選擇 而我地叫左呢個西班牙海鮮意粉
份量十足 兩個人食真係好飽~~
最後會有三款cheese cake  三選二
2018-05-17
2018-05-16 133 浏览
上星期五同事生日,當然要賀一賀佢約飯局,班友又話要食得好又話要搵個一班人坐得耐,玩得耐的地方。 最後其中一位同事介紹彌敦道嘅一間樓上Cafe,貪佢地點夠方便住唔同地方的同事,又係我負責book位。上到去見環境OK,清左一張圓枱坐6個人都好夠坐,Book位時個waitress已經提左因爲果晚full booking上菜可能要等一等,咁我地一坐低就落order 先,反正都係玩住d game,飲住野等,無限時坐幾耐,我又真係唔係好介意。 我哋叫咗個party餐,其實真係幾抵食👍🏻香脆咖哩角同酥炸麥樂雞塊都係開party最受歡迎嘅小食火雞胸沙律雞胸肉唔係沙律醬汁好香一下子就食晒意式茄醬燴肉丸,意式茄醬汁帶點酸酸的,肉丸彈牙入味吃起來很配!秘製餃子,明眼一睇已經知道d餃子係自家包,皮薄都好有彈性,餃子餡就juicy,仲有啲汁喺入面香辣脆薯皇熱辣辣金黃色🤤食落香口而唔油膩,香脆既外皮外脆內軟,另一搶手貨蒜香雞翼上菜時熱辣辣,香脆炸雞翼加上蒜蓉,味道香甜,肉汁又鎖在裡面肉質嫩滑,可以多吃幾隻搶手貨肉腸拼盤。迷你司華力腸,意式香葉腸,熱狗,熱狗腸入口的腸衣很脆唔韌,腸仔充滿肉汁,司華力腸燒了表面再切開

我哋叫咗個party餐,其實真係幾抵食👍🏻

香脆咖哩角同酥炸麥樂雞塊都係開party最受歡迎嘅小食

火雞胸沙律雞胸肉唔係沙律醬汁好香一下子就食晒

搶手貨肉腸拼盤。迷你司華力腸,意式香葉腸,熱狗,熱狗腸入口的腸衣很脆唔韌,腸仔充滿肉汁,司華力腸燒了表面再切開一塊塊,切片後的腸仔好脆口,又有少少厚度咬下咬下,正

香草忌廉煙肉長通粉,長通粉軟韌度恰好口感很不俗,香草忌廉汁係用淡忌廉整既,完全食得出同普通白汁既分別!惹味得黎又唔會太膩,值得再試!

西班牙焗海鮮意粉,我個人係勁鐘意食蕃茄,喜歡有咁濃茄味得咁濃,所以我成日好驚食到太creamy太重忌廉既蕃茄醬。呢個好岩我心水,意粉有咬口軟硬剛好

無限添加飲品👍🏻👍🏻👍🏻

值得一讚係侍應姐姐冇煩我地班人嘈嘈共同會教下我地點玩d game,話晒有成近百隻game 我懷疑佢自己識唔識得晒

最後飲飽玩夠,飯食埋單一個人頭消費平均180左右,食物嘅味道睇得出Cafe嘅誠意,難得難得
2018-05-16 79 浏览
今日放工約左朋友傾下計,想響旺角搵個地方坐下,見到呢間cafe離地鐵站唔遠,所以就揀左佢黎試下呢間cafe係響信和附近都唔算難搵,只係有d意想不到。cafe感覺幾舒服,有意粉、蛋糕、咖啡等輕食,座位眼看大概都有50個位,仲有廁所同wifi。當日是平日下午,店面只有3-4組客人,寧靜等左朋友一陣就去點餐,我點意式茄醬燴肉丸同特濃朱古力蛋糕,同行朋友點左香脆咖哩角同酥炸麥樂雞塊上餐時間都好快,茄醬燴肉丸係即叫即煮熱辣辣,肉丸漲鼓鼓,肉汁和彈牙,加上香草蕃茄醬的惹味, 我忍不住把整顆肉丸沾滿醬汁食。特濃朱古力蛋糕質感唔似一般芝士蛋糕用消化餅嚟做餅底,食落去有陣陣芝士味,真係ok。咖哩角皮薄香脆,第一口的印象不錯最令人回味應該係呢度嘅服務態度,另外所有食物嘅味道都OK,用呢個價錢去享受呢一個舒服嘅環境同消磨下午嘅時間,是十分超值
酥炸麥樂雞塊

2018-05-16 115 浏览
間唔鐘出開mk,都會搵下d樓上cafe坐下。估唔到今次搵到間d野食幾好食既cafe。見到充滿住大隻細隻既figure,又悟空又eva咁,毒L既我已經有種莫名既興奮。同其他cafe一樣,有一大架board game比大家玩。因為今次淨係得我同女神,所以只係好簡單咁搵左盒中國象棋教女神玩。冇特別留意有咩game,大家可以黎自行發掘下。咁一入黎有張大圓檯,應該坐到8個人。另外有間大房,有兩邊檯,成間應該可以坐20人。Menu:叫左兩杯野飲,一杯係叫小天使既茶。真心覺得咦張影得幾靚!(自己讚自己)另一杯係比較common既薄荷朱古力。另外叫左幾款小食,分別有:1. 日式餃子因為自己幾鍾意食餃子,所以好多時一見到個menu有,都會忍唔住叫黎食。不論係覺得佢可能會好食定伏都照點。上檯個下都幾有驚喜!一來份量多,有成10隻咁多。二來佢放左木魚片係上面,比d熱力攻一攻,即刻成間房都係個陣香味。食落口感雖然淋左少少,不過味覺幾好,所以合格既。.2. 芝士肉醬焗薯皇女神係薯控黎既!無論係薯條、薯片、薯格、薯角定薯蛋頭,只要係又脆又熱氣佢就岩嫁啦!始終因為用肉醬焗,唔多唔少都會有d位唔夠脆。但整體既口感都唔

間唔鐘出開mk,都會搵下d樓上cafe坐下。

估唔到今次搵到間d野食幾好食既cafe。

見到充滿住大隻細隻既figure,又悟空又eva咁,

毒L既我已經有種莫名既興奮。

同其他cafe一樣,有一大架board game比大家玩。

冇特別留意有咩game,大家可以黎自行發掘下。
咁一入黎有張大圓檯,應該坐到8個人。

另外有間大房,有兩邊檯,成間應該可以坐20人。

Menu:

叫左兩杯野飲,一杯係叫小天使既茶。

真心覺得咦張影得幾靚!(自己讚自己)

另一杯係比較common既薄荷朱古力。
另外叫左幾款小食,分別有:
1. 日式餃子

不論係覺得佢可能會好食定伏都照點。

上檯個下都幾有驚喜!
一來份量多,有成10隻咁多。
食落口感雖然淋左少少,不過味覺幾好,所以合格既。
2. 芝士肉醬焗薯皇
芝士肉醬焗薯皇

女神係薯控黎既!
無論係薯條、薯片、薯格、薯角定薯蛋頭,
只要係又脆又熱氣佢就岩嫁啦!

始終因為用肉醬焗,唔多唔少都會有d位唔夠脆。

但整體既口感都唔差!多數都脆得黎,入面既薯蓉好軟熟。
仲有最緊要既,夠充實。試問有邊個想食到得層外皮,入面空心既薯角嫁?!

所以口感佢真係唔錯。
 3. 蜜糖雞翼

唔知係我地錯覺定係真係有,我同女神除左食到蜜糖味之外,
仲食到微微既肉桂香味。食落幾香幾舒服,唔會一味死得個糖字。
而且又炸得幾香脆,外層脆卜卜既,不過入面就淡口少少。
4. 香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉

其實落單個下,女神問左我幾次係咪真係叫咦個。

因為好多時出街食海鮮,特別係蜆肉,都會又乾又腥又難頂既。

估唔到,佢又幾好入口喎,軟軟地又冇砂。

煙三文魚散係意粉既每一個角落,令成碟意粉都好香。

而且個汁唔會水汪汪,痴身得黎又唔會乾得濟,真係幾唔錯。
最後想講一講,因為大食,加上平時去cafe,野食價錢都會比出面既高少少,
因為當租場費咁,所以驚唔夠食叫左3個人既份量。
冇諗過佢收咦個價錢,比既份量仲多係mk正常餐廳到既野,
碟碟都好多,搞到食唔晒要打包。真係比佢殺個措手不及!
2018-05-12
芝士肉醬焗薯皇
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
2018-05-16 125 浏览
同一大班朋友聯誼食飯,其實都幾頭痕又要啱地點又要有啱心水,重要食物質素好嘅地方真係唔多,今次呢到旺角中央地帶方便各位朋友,旺角新城8樓全層嘅餐廳地方又大,幾鍾意門口個胡桃㚒子公仔,行入去有好多玩具同games比大家玩,班友仔未坐低已經搵定野玩,又諗埋啲衰嘢懲罰人!大唔透仲細咩⋯⋯最重要嘅係啲嘢好食,本人試咗🔹火雞胸沙律,只有小小嘅調味,雞胸唔嚡唔乾整體好清新感,沙律有生菜、蕃茄、青瓜等,沙律菜好新鮮,芝麻沙律醬甜甜酸酸好醒胃🔹香草忌廉煙肉長通粉唔錯,忌廉醬汁有香草味道,配埋意粉一齊食都幾夾,整體味道都幾好。最後點多份甜品🔹芝士蛋糕賣相就正常,味道方面都唔差,芝士味突出,口感軟滑🔹肉腸拼盤。迷你司華力腸,意式香葉腸,熱狗腸,腸味十足又脆皮,一向好鐘意食腸仔,一下子KO曬最後一提係店員友善,餐廳既服務我都非常滿意,後生仔既waitress勁好笑容咁推介我地有咩好食,而且會不停幫我地加水,坐得舒服,食品唔差,店員友善,出面重有個位可以自己㨂野玩,一班朋友黎傾下食下真係一流

2018-05-13 279 浏览
時代變遷,以前盛極一時嘅樓上cafe如繁花盛放後就沉寂,又或者我的年齡已過沒有什麼朋友特別見議,近年好像又如點點星光,樓上cafe 活躍於我們的搵食list,終於有夥伴帶我到一個位於旺角彌敦道的旺角新城8樓Nardo’s cafe一室橙白系裝修幾特色,每張有不同的風格大圓獨立多人坐位、又分開了不同的格局的私人party小房、數張枱,每幅牆都有屬於它的設計,有的是貼花玻璃鏡,有的是滿佈特色擺設架, 架內充滿住不同的機械人、海盜王,大頭公仔,載上眼罩嘅怪獸面具等玩味濃厚,更有供多人用餐的長餐桌,適合開會或聯誼聚餐等,整體環境舒適又不用與人逼,輕鬆音樂、食物、飲品、game set 等足夠花上幾小時係度;今時今日嘅cafe無論野飲、食物選擇花款多,尋尋覓覓找些好地方經營咖啡店好講有冇Heart!Nardo’s cafe除咗悉心佈置咖啡店之外,對咖啡同埋食物都好講夠質素,老闆娘態度非常友善可親,當晚看見她徵詢客人對餐廳、食物的意見食物的款式亦十分大路,沙律、蛋糕、雞翼、意粉,但款式不算多,解決了選擇困難症的人,至於咖啡,花茶款式則突而為出,款式多樣化之外,還有沙冰之類供應餐牌只用A4 size

餐牌只用A4 size 並用膠片套上,如果封面能再精美一點會更提升食慾

蒜香雞翼$58
本身喜歡雞翼香口,小食例牌點上一個雞翼,蒜香雞翼外皮煎至金黃香脆,肉質鮮嫩的確是外脆內嫩,醃得入味,雞翼上面鋪上炸蒜粒,惹味非常
蒜香雞翼

西班牙焗海鮮意粉$108
我們選擇了熱騰騰的西班牙焗海鮮意粉,紅色豐盛的海鮮,大蝦、青口、蜆和魷魚,爭相表現他們的鮮美。意粉質感彈牙爽口,軟硬情度恰好,海鮮味道加上芝士在烤焗既過程已經把所有精華都傳到意粉裡,味道剛好,甜酸之味相交適當,份量十足

Set dinner 藍莓芝士蛋糕+$15
喜歡藍莓及芝士的我加錢加多個甜品,紫色鮮麗的藍莓芝士蛋糕,上面舖滿藍莓,加厚層芝士蛋糕,細軟滑溜,甜度剛好味道唔太膩,餅底做得很不錯很脆,芝士口感十分幼滑,芝士的邪惡味也極重
Set dinner 藍莓芝士蛋糕
  • 西班牙芝士焗海鮮意粉
  • 蒜香雞翼
2018-05-13 122 浏览
Girls’Talk 就當然要去間環境舒適而又可以靜靜地傾下計既餐廳🍴Nardo’s Cafe絕對適合不過!(店內有供應多款遊戲客人玩樂)打開門就見到好多胡桃夾子同模型,再加上餐廳用了紅白色既配搭,讓顧客感到很休閒並且富有特色👍🏻今次我們5人行,所以就決定直接選擇Party Package (A1) 每位$138,有頭盤,小食,主菜,飲品,再加$15有甜品,足以滿足一班為食精😜Prince王子:菠蘿汁,橙汁,士多啤梨汁不用加錢就可選擇特飲,值得一試順帶一提:飲品係可以任飲的🤤頭盤:凱撒沙律沙律菜新鮮而且沙律醬絕不吝嗇地令每啖菜都能掛上,份量亦多到我們每人載滿一碟都有剩🥗小食拼盤:雞翼,春卷,咖喱角,麥樂雞塊,洋蔥圈雖然製作時間比較耐,但全因小食都是新鮮即製,所以熱辣辣的,等耐啲都值得😍雞翼充滿啖啖清甜的蜂蜜味道,肉質亦夠嫩口!而炸物十分邪惡😈全部都炸得金黃色脆脆的,令人食指大動👍🏻餃子充滿肉汁而又皮薄餡靚,肥瘦適中,我們一致認為值得推薦💖香草忌廉雜菌煙肉長通粉其實食左小食後都已經6-7成飽😅長通粉掛上了滿滿的creamy醬汁,份量又多。鮮茄茸鴨胸燴意大利飯配料有鴨胸、三色椒、洋蔥,口感

Prince王子:菠蘿汁,橙汁,士多啤梨汁
不用加錢就可選擇特飲,值得一試
順帶一提:飲品係可以任飲的🤤

頭盤:凱撒沙律

小食拼盤:雞翼,春卷,咖喱角,麥樂雞塊,洋蔥圈
雞翼充滿啖啖清甜的蜂蜜味道,肉質亦夠嫩口!
而炸物十分邪惡😈全部都炸得金黃色脆脆的,令人食指大動👍🏻

餃子充滿肉汁而又皮薄餡靚,肥瘦適中,我們一致認為值得推薦💖

香草忌廉雜菌煙肉長通粉
其實食左小食後都已經6-7成飽😅
長通粉掛上了滿滿的creamy醬汁,份量又多。

鮮茄茸鴨胸燴意大利飯
配料有鴨胸、三色椒、洋蔥,口感豐富

藍妹芝士、紐約芝士:細細件分量剛剛好,香濃芝士味而且質地夠實。
特濃朱古力蛋糕:不會太甜得來又有朱古力味。

PS:由於餐廳食物即叫即製,以致需時較久,因此有很充裕的時間可以與三五知己一同暢談,就算食完都吾會趕客走,值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻
2018-05-12 95 浏览
前幾天跟朋友們飯聚,有友人推薦這間位於旺角新城的Nardo's Cafe,就決定去了。這裡地方都幾大,未到7pm已經有唔少客人了除左一般Cafe有既意粉、小食、炸物等單點食物外,仲有Party Package Menu,比一大班朋友或者三五知己一齊享用。由於當晚總共有5位朋友,於是我地都點左個Party Package Menu (A1)飲品揀左Prince王子,酸酸甜甜的,不太甜,味道唔錯頭盤揀左Caesar Salad,一大盤羅馬生菜加上滋味沙律醬、香脆煙肉粒同麵包粒,沙律菜非常新鮮,清新開胃!然後係炸物拼盤,份量十足!面上擠了照燒醬和蛋黃醬,格外滋味我個人比較喜愛的是炸春卷~內裡是素菜,餡料豐富!秘製餃子,果然係秘製,餃子感覺像是日式的~ 面上加了木魚絲和蛋黃醬餃子不油膩,富肉香,好味道然後係忌廉煙肉長通粉同埋鮮茄鴨胸意大利飯,目測這兩大盤可能夠6-7位女生食意大利飯口感偏軟,蕃茄味濃🍅我自己則比較喜歡長通粉多一點,有煙肉、蘑菇、三色椒,挺足料啊!整個粉富奶油忌廉香最後甜品試晒三款蛋糕🍰Cheesecake芝士味重,口感香滑,質素不裕啊一大班朋友聚會要來試試這個Party Pac

飲品揀左Prince王子,酸酸甜甜的,不太甜,味道唔錯

然後係炸物拼盤,份量十足!面上擠了照燒醬和蛋黃醬,格外滋味
我個人比較喜愛的是炸春卷~內裡是素菜,餡料豐富!

餃子不油膩,富肉香,好味道

意大利飯口感偏軟,蕃茄味濃🍅

一大班朋友聚會要來試試這個Party Package嚕
2018-04-27 526 浏览
Cafe是放工一個很想去的地方,因為環境通常都非常舒適,令人留連忘返。這就試試這間Nardo's Cafe。坐的位置旁邊就有電視可看,而且還放了很多模型呢,環境很舒服,令我們很滿意。還有很多遊戲適合一大班朋友玩樂呢~二話不說就選了二來人套餐,因為價錢和食物都很吸引。忌廉磨菇湯很香濃,稠度適中,很多磨菇片 正!額外叫了一個挪威煙三文魚沙律 $138份量很多,四人應該是最好,沙律非常鮮甜,配上煙三文魚就是我的最愛。蜜糖雞翼拼芝士薯條雞翼充滿蜜糖味,太滋味,而且足足有六隻啊!薯條新鮮炸好,配上芝士很香,薯條若果沾一沾底下的蜜糖更美味,不得了!選了意式芝士焗肉醬意粉,注明是牛肉,酸度和濃度掌握得完美,而且醬的稠度可以掛著意粉是我認為最完美的,份量很多!無糖朱古力,好大杯呢,果然真的不甜!荔枝玉露很清新,有荔枝汁,蜂蜜和椰果,不錯不錯!甜品要了藍莓芝士蛋糕,芝士蛋糕夠實,而且淡淡的芝士味令吃飽飽的我們一點都沒有覺得膩,配上酸酸甜甜的藍莓果醬差點令我不覺得本身已經很飽了。另一款選了特濃朱古力蛋糕,有點黑朱古力的味道,又是完全不甜,輕輕鬆鬆就把它吃掉了。男朋友跟我說他很喜歡這裡的環境,我就說一定要再

這就試試這間Nardo's Cafe。

還有很多遊戲適合一大班朋友玩樂呢~

二話不說就選了二來人套餐,因為價錢和食物都很吸引。

忌廉磨菇湯很香濃,稠度適中,很多磨菇片 正!

額外叫了一個挪威煙三文魚沙律 $138

蜜糖雞翼拼芝士薯條
雞翼充滿蜜糖味,太滋味,而且足足有六隻啊!

無糖朱古力,好大杯呢,果然真的不甜!

荔枝玉露很清新,有荔枝汁,蜂蜜和椰果,不錯不錯!

男朋友跟我說他很喜歡這裡的環境,我就說一定要再來,這個價錢這個質素實在難得,順帶一提店員服務態度亦很好!

• 忌廉蘑菇湯
  • 蜜糖雞翼拼芝士薯條
2018-04-20 587 浏览
呢間cafe係朋薦黎既。我地三個女仔就試下係呢間cafe既野食咁。一入到去就好舒服,四周圍既擺設都好用心,有好多模型、公仔同遊戲game。而且地方都好闊落,我地去既時間都好早,唔需要等位。我地叫左三個小食同一個主餐。好少有地方可以食「Mexico 雞翼」,而我地又未食過就試下啦。呢款雞翼有點乾身,味道都還可以,不過比起我地點既其實食物相對較失色。朋友好鍾意食炸物,所以就點左「魷魚圈」。一上菜就覺得個賣相好吸引啦~ 而且分量十足,我地完全無諗過咁多。「魷魚圈」炸得幾乾身,沙律醬分量岩岩好,唔會遮左魷魚圈本身既味道。魷魚圈都幾厚身架,$58真係幾抵食。幾有咬口!無錯,我地仲叫左另一樣炸物,就係「特濃芝士薯角」。呢樣真係好好食,我自己都食左一半。個芝士味真係整得岩岩好。佢唔係係睇既咁只有表面有芝士。佢連入面都有厚厚既芝士包圍住薯角,呢款真係好值得推介!!!仲有一樣一定要食既就係「黑松露海蝦帶子意大利飯」。呢個飯真係好香,飯粒好有咬口,而且個汁真係好香濃。配上黑松露同野菌,真係好正。帶子都幾大粒下,食落都幾新鮮!海蝦又大大隻,配埋香噴噴既意大利飯真係好好食。呢間cafe講真真係幾抵食,而且分量
而且地方都好闊落,我地去既時間都好早,唔需要等位。
我地叫左三個小食同一個主餐。
Mexico 雞翼

朋友好鍾意食炸物,所以就點左「魷魚圈」。
魷魚圈

魷魚圈都幾厚身架,$58真係幾抵食。幾有咬口!

特濃芝士薯角
無錯,我地仲叫左另一樣炸物,就係「特濃芝士薯角」。
佢連入面都有厚厚既芝士包圍住薯角,呢款真係好值得推介!!!
黑松露海蝦帶子意大利飯

仲有一樣一定要食既就係「黑松露海蝦帶子意大利飯」。
呢個飯真係好香,飯粒好有咬口,而且個汁真係好香濃。
配上黑松露同野菌,真係好正。
帶子都幾大粒下,食落都幾新鮮!

海蝦又大大隻,配埋香噴噴既意大利飯真係好好食。
呢間cafe講真真係幾抵食,而且分量都大大份又好味。
我地都決定左會再返黎食過!正~
Diana 戴安娜
2018-04-12
魷魚圈
特濃芝士薯角
黑松露海蝦帶子意大利飯
Diana 戴安娜
2018-04-19 631 浏览
襯住放假打算户外活動,豈料今日天氣突然轉涼兼且落大雨, 唯有轉戰室內。去完親戚屋企, 佢哋話附近有間cafe 飲嘢同玩board game坐耐啲都唔怕。 就近新之城商場8 樓。, 大廈管理得唔錯都唔算烏煙瘴氣。 電梯都很乾淨企理,門面裝修有特色, 仲有好多小擺設,模型和有一櫃的board game.好多年青人聚在一起玩board game。 家庭客比較少。 食物方面都是大路party food。 近窗那邊還有一些vip房,好適合 一班人自成一閣談天說地玩board game.特色小食拼盤$128日式餃子,咖哩角, 蜜糖雞翼,炸春卷,麥樂雞,脆薯角。受歡迎的派對食物,每種款式各有四件。 和一眾好友分享就最perfect!蜜糖雞翼燒得很香,有淡淡的蜂蜜味而不是掛上蜜糖汁, 吃回燒雞翼的原味。 日式餃子鋪上木魚絲, 餃子肉餡豐富, 味道唔錯。 相反春卷味道稍瞬。 脆薯角炸得乾爽,唔算油膩,薯仔肉幾香。點選晚餐可包括一款30元以下飲品。先來一杯凍香蕉朱古力。 蕉味朱古力味平衡, 整整一大杯飲得滿足。另一款特飲 Nana, 混有香蕉,乳酸和鮮奶,有淡淡乳酸味頗健康。 荔枝玉露有荔枝汁,蜂蜜和椰果

特色小食拼盤

特色小食拼盤$128
日式餃子,咖哩角, 蜜糖雞翼,炸春卷,麥樂雞,脆薯角。

凍香蕉朱古力

點選晚餐可包括一款30元以下飲品。

Nana

荔枝玉露

荔枝玉露
有荔枝汁,蜂蜜和椰果混合。 唔算太甜,清涼解渴, 適合和炸物 一起享用以解熱氣。

煙三文魚沙律
分量很大, 三文魚份量也不少,沙律菜爽脆鮮甜, 味道清新,顏色鮮豔, 影相極靚!

差啲唔記得講仲有個芝士炸薯條。 芝士熱辣辣鋪上同樣即炸的薯條。 芝士味道濃郁並不太鹹 ,大人細路都吃不停口。

西班牙焗海鮮意粉

晚餐選了"西班牙焗海鮮意粉"。 醬汁調味恰到好處,表面鋪上焗得很香的芝士, 海鮮份量也不少,有蜆,青口,魷魚圈,大蝦仁, 大量蘑菇, 洋蔥炒得極香, 意粉及海鮮味道立即提昇。

跟餐加12蚊有蘑菇忌廉湯,頗推介, 當中有大量我至愛的蘑菇, 湯幼滑得嚟奶味比忌廉味較重, 唔算好杰身。

特濃朱古力慕絲蛋糕

跟餐還可加錢$15選一款甜品(蛋糕)。
我選了得特濃朱古力慕絲蛋糕。 朱古力慕絲香濃幼滑, 底部有層薄薄的蛋糕。

一路食一路hea唔經唔覺已兩粒鐘, 走嘅時候已經全場full 晒, 始終坐落旺區,約齊friend 比較易。
特色小食拼盤
凍香蕉朱古力
2018-04-09 122 浏览
舊同學聚會,想要坐得耐傾得舒服樓上cafe係一個好好既聚腳地,慢慢用餐傾偈又有多款遊戲仼玩,記得以前成日去玩公仔卡、桶大叔、層層疊....大家嬉嬉哈哈,係最好集體回憶既地方。今日來旺角Nardos Cafe,坐位舒服光猛飲品名又得意,食物又好味而且份量多。我地先叫左幾杯飲品,一路飲一路玩。可人兒~洋甘菊、杞子、桂圓肉小天使~金桂子、杞子、桂圓肉仲有公主~士多啤梨汁、橙汁、乳酪鴨胸沙律色澤配搭鮮豔,鴨胸都有好多片,車厘茄同菜都好新鮮,加了黑醋汁味道很好!蜜糖雞翼~有8隻咁多都係$58,真係好抵食!忌廉菠菜三文魚長通粉忌廉汁唔會太膩,三文魚幾滑,好食New York Cheese cake同Double Chocolate cake,完美既小學雞聚會,好開心既一餐!
舊同學聚會,想要坐得耐傾得舒服
樓上cafe係一個好好既聚腳地,慢慢用餐傾偈

飲品名又得意,食物又好味而且份量多。

我地先叫左幾杯飲品,一路飲一路玩。
可人兒~洋甘菊、杞子、桂圓肉
小天使~金桂子、杞子、桂圓肉

仲有公主~士多啤梨汁、橙汁、乳酪

鴨胸沙律
蜜糖雞翼~有8隻咁多都係$58,真係好抵食!

忌廉菠菜三文魚長通粉
忌廉汁唔會太膩,三文魚幾滑,好食

2018-03-28
2018-04-06 123 浏览
連續地溫書溫了一星期,晚上決定在家附近吃點好的!來到了位於旺角新城的Nardo's Cafe,餐廳裝潢以紅白色為主調,感覺型格,適合跟朋友飯聚來用餐晚市設有Dinner Set,更有Party Package Menu,一大班朋友來也沒問題啊最後我同朋友分別叫左以下美食:Dinner Set 另加錢可跟沙律和餐湯,沙律菜新鮮爽脆磨菇忌廉湯重奶油味,好足料!湯內有不少磨菇墨西哥雞翼肥厚肉嫩的雞翼外層裹着了酸酸甜甜的墨西哥醬,非常惹味,我同朋友都很喜歡這個雞翼呢!日式餃子餃子大大隻,富肉汁和菜香,面上加了蛋黃醬和木魚碎,味道跟餃子很搭配!西班牙芝士海鮮焗意粉🍝面上撒滿芝士碎焗至金黃色,賣相很吸引呢!芝士底下滿佈不同海鮮如鮮蝦、魷魚、青口等等,伴茄醬意粉吃並不會膩,讓人一口接一口吃不停餐廳還很貼心地提供辣椒仔和芝士粉飲品方面選了Charming和Mocha☕️。Charming由洋甘菊、杞子、桂圓肉組成,清香解膩,安眠寧神另外跟餐加配藍莓芝士蛋糕只需$15,忌廉芝士香滑味濃,芝士控不要錯過呢!同朋友喺旺角飯聚可以試試這間樓上Cafe呢

最後我同朋友分別叫左以下美食:

Dinner Set 另加錢可跟沙律和餐湯,沙律菜新鮮爽脆

磨菇忌廉湯重奶油味,好足料!湯內有不少磨菇

墨西哥雞翼

日式餃子

餐廳還很貼心地提供辣椒仔和芝士粉

飲品方面選了Charming和Mocha☕️。

同朋友喺旺角飯聚可以試試這間樓上Cafe呢