2018-05-16
上星期五同事生日,當然要賀一賀佢約飯局,班友又話要食得好又話要搵個一班人坐得耐,玩得耐的地方。 最後其中一位同事介紹彌敦道嘅一間樓上Cafe,貪佢地點夠方便住唔同地方的同事,又係我負責book位。上到去見環境OK,清左一張圓枱坐6個人都好夠坐,Book位時個waitress已經提左因爲果晚full booking上菜可能要等一等,咁我地一坐低就落order 先,反正都係玩住d game,飲住野等,無限時坐幾耐,我又真係唔係好介意。 我哋叫咗個party餐,其實真係幾抵食👍🏻香脆咖哩角同酥炸麥樂雞塊都係開party最受歡迎嘅小食火雞胸沙律雞胸肉唔係沙律醬汁好香一下子就食晒意式茄醬燴肉丸,意式茄醬汁帶點酸酸的,肉丸彈牙入味吃起來很配!秘製餃子,明眼一睇已經知道d餃子係自家包,皮薄都好有彈性,餃子餡就juicy,仲有啲汁喺入面香辣脆薯皇熱辣辣金黃色🤤食落香口而唔油膩,香脆既外皮外脆內軟,另一搶手貨蒜香雞翼上菜時熱辣辣,香脆炸雞翼加上蒜蓉,味道香甜,肉汁又鎖在裡面肉質嫩滑,可以多吃幾隻搶手貨肉腸拼盤。迷你司華力腸,意式香葉腸,熱狗,熱狗腸入口的腸衣很脆唔韌,腸仔充滿肉汁,司華力腸燒了表面再切開
我哋叫咗個party餐,其實真係幾抵食👍🏻
香脆咖哩角同酥炸麥樂雞塊都係開party最受歡迎嘅小食
火雞胸沙律雞胸肉唔係沙律醬汁好香一下子就食晒
搶手貨肉腸拼盤。迷你司華力腸,意式香葉腸,熱狗,熱狗腸入口的腸衣很脆唔韌,腸仔充滿肉汁,司華力腸燒了表面再切開一塊塊,切片後的腸仔好脆口,又有少少厚度咬下咬下,正
香草忌廉煙肉長通粉,長通粉軟韌度恰好口感很不俗,香草忌廉汁係用淡忌廉整既,完全食得出同普通白汁既分別!惹味得黎又唔會太膩,值得再試!
西班牙焗海鮮意粉,我個人係勁鐘意食蕃茄,喜歡有咁濃茄味得咁濃,所以我成日好驚食到太creamy太重忌廉既蕃茄醬。呢個好岩我心水,意粉有咬口軟硬剛好
無限添加飲品👍🏻👍🏻👍🏻
值得一讚係侍應姐姐冇煩我地班人嘈嘈共同會教下我地點玩d game,話晒有成近百隻game 我懷疑佢自己識唔識得晒
最後飲飽玩夠,飯食埋單一個人頭消費平均180左右,食物嘅味道睇得出Cafe嘅誠意,難得難得