2018-05-16
間唔鐘出開mk,都會搵下d樓上cafe坐下。估唔到今次搵到間d野食幾好食既cafe。見到充滿住大隻細隻既figure,又悟空又eva咁,毒L既我已經有種莫名既興奮。同其他cafe一樣,有一大架board game比大家玩。因為今次淨係得我同女神,所以只係好簡單咁搵左盒中國象棋教女神玩。冇特別留意有咩game,大家可以黎自行發掘下。咁一入黎有張大圓檯,應該坐到8個人。另外有間大房,有兩邊檯,成間應該可以坐20人。Menu:叫左兩杯野飲,一杯係叫小天使既茶。真心覺得咦張影得幾靚!(自己讚自己)另一杯係比較common既薄荷朱古力。另外叫左幾款小食,分別有:1. 日式餃子因為自己幾鍾意食餃子,所以好多時一見到個menu有,都會忍唔住叫黎食。不論係覺得佢可能會好食定伏都照點。上檯個下都幾有驚喜!一來份量多,有成10隻咁多。二來佢放左木魚片係上面,比d熱力攻一攻,即刻成間房都係個陣香味。食落口感雖然淋左少少,不過味覺幾好,所以合格既。.2. 芝士肉醬焗薯皇女神係薯控黎既!無論係薯條、薯片、薯格、薯角定薯蛋頭,只要係又脆又熱氣佢就岩嫁啦!始終因為用肉醬焗,唔多唔少都會有d位唔夠脆。但整體既口感都唔
間唔鐘出開mk,都會搵下d樓上cafe坐下。
估唔到今次搵到間d野食幾好食既cafe。
毒L既我已經有種莫名既興奮。
同其他cafe一樣,有一大架board game比大家玩。
冇特別留意有咩game,大家可以黎自行發掘下。
另外有間大房,有兩邊檯,成間應該可以坐20人。
Menu:
真心覺得咦張影得幾靚!(自己讚自己)
另一杯係比較common既薄荷朱古力。
1. 日式餃子
不論係覺得佢可能會好食定伏都照點。
上檯個下都幾有驚喜!
一來份量多,有成10隻咁多。
食落口感雖然淋左少少,不過味覺幾好,所以合格既。
2. 芝士肉醬焗薯皇
芝士肉醬焗薯皇
女神係薯控黎既!
無論係薯條、薯片、薯格、薯角定薯蛋頭,
只要係又脆又熱氣佢就岩嫁啦!
始終因為用肉醬焗,唔多唔少都會有d位唔夠脆。
但整體既口感都唔差!多數都脆得黎,入面既薯蓉好軟熟。
仲有最緊要既,夠充實。試問有邊個想食到得層外皮,入面空心既薯角嫁?!
所以口感佢真係唔錯。
3. 蜜糖雞翼
唔知係我地錯覺定係真係有,我同女神除左食到蜜糖味之外,
仲食到微微既肉桂香味。食落幾香幾舒服,唔會一味死得個糖字。
而且又炸得幾香脆,外層脆卜卜既,不過入面就淡口少少。
4. 香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉
其實落單個下,女神問左我幾次係咪真係叫咦個。
因為好多時出街食海鮮,特別係蜆肉,都會又乾又腥又難頂既。
估唔到,佢又幾好入口喎,軟軟地又冇砂。
煙三文魚散係意粉既每一個角落,令成碟意粉都好香。
而且個汁唔會水汪汪,痴身得黎又唔會乾得濟,真係幾唔錯。
最後想講一講,因為大食,加上平時去cafe,野食價錢都會比出面既高少少,
因為當租場費咁,所以驚唔夠食叫左3個人既份量。
冇諗過佢收咦個價錢,比既份量仲多係mk正常餐廳到既野,
碟碟都好多,搞到食唔晒要打包。真係比佢殺個措手不及!