2023-05-06 705 浏览
一進入餐廳,我立刻被華麗的裝潢和溫馨的氛圍所吸引。服務人員非常友善和熱情,迎接著每一位客人。餐廳的環境非常寬敞明亮,坐在舒適的座位上,我感到非常放鬆和舒適。當我走到各個用餐區時,我被豐富多樣的美食選擇所震撼。他們有一個專門的海鮮區,供應新鮮的生蠔和龍蝦。這些海鮮食材看起來非常新鮮,而且非常美味。我嘗試了幾個生蠔,它們鮮嫩多汁,令人回味無窮。還有那些大塊的龍蝦肉,肉質鮮美,入口即化。這真是海鮮愛好者的天堂!除了海鮮,他們還提供了各種各樣的牛肉菜式。他們有一個專門的燒烤區,供應各種口感豐富的牛排和牛肉串。我點了一份炭燒牛肉,它們將新鮮的牛肉現場燒烤,保持了肉質的嫩滑和口感的豐富。每一口都散發著誘人的香氣

2023-05-03
蟹山又向我招手👋解除口罩令之後係咁不停搵buffet食🤭今次去咗世貿呢間《Mr. Steak Buffet à la minute 》星期一至四夜晚四人同行,壽星仔仲免費添🤗同朋友慶祝生日就啱晒😙冇嚟一排今期多咗好多嘢食,一入到去見到勁多蛋糕同甜品😍冷盤種類都勁多呀😳有龍蝦🦞、長腳蟹腳、蟹鉗、蟹🦀️、蜆、螺同蝦🦐⋯⋯wow 龍蝦大隻勁多膏😍 長腳蟹腳有淡淡海水味,蟹鉗啖啖肉😙刺身壽司🍣新鮮又肥美,帶子原粒唔係切片上👍🏻即開生蠔排隊每人一次可以拎3隻🦪好鮮甜,我拎咗幾轉☺️熟食款式都唔少😍有極品「飛驒牛」,雪花勁靚🤩肉質細緻柔軟😋 美國極黑和牛壽喜燒,肉味濃郁,肉質柔嫩多汁🤤酥皮忌廉蘑菇湯,酥皮好香唔油仲好酥脆,Creamy又有口感除咗簡單嘅飲品,紅茶、檸水、咖啡,仲有紅白🍷酒任飲😎🥂
蟹山又向我招手👋

解除口罩令之後係咁不停搵buffet食🤭

冇嚟一排今期多咗好多嘢食,一入到去見到勁多蛋糕同甜品😍
冷盤種類都勁多呀😳
長腳蟹腳有淡淡海水味,蟹鉗啖啖肉😙

我拎咗幾轉☺️

熟食款式都唔少😍有極品「飛驒牛」,雪花勁靚🤩肉質細緻柔軟😋
美國極黑和牛壽喜燒,肉味濃郁,肉質柔嫩多汁🤤

酥皮忌廉蘑菇湯,酥皮好香唔油仲好酥脆,Creamy又有口感

除咗簡單嘅飲品,紅茶、檸水、咖啡,仲有紅白🍷酒任飲😎🥂
上個月係我哋相識19週年紀念🥰想享受豐盛嘅用餐同時感受浪漫嘅氛圍🌹呢間Mr.steak Buffet 就係我哋嘅好去處!呢間銅鑼灣分店又大又靚,一段時間冇嚟,好似格局都有啲唔同咗,見到款式又有少許更改,海鮮區嘅開邊凍龍蝦,入口爽彈,冇雪味。仲有去哂殼嘅龍蝦鉗,啖啖肉,好快就俾人攞晒,好彩都keep住refill🙌🏻除咗主打生蠔、日本和牛、長腳蟹、龍蝦、麵包蟹,刺身方面,北海道帶子、三文魚、希靈魚、八爪魚、吞拿魚,仲有驚喜,見到紅蝦刺身,雖然每次排隊只可以攞一隻,Size 夠哂大大隻,入口Juicy,口感鮮美,食一隻都好滿足!講番主打嘅生蠔,有兩個師傅一齊開,每人每次可以攞四隻,等候時間唔會太長,今晚係法國生蠔,另一半大讚質量高,隻隻飽滿,入口好creamy,我哋攞咗好多轉🥰之前三月Special,晚市7:30pm時段有飛騨和牛鐵板燒同飛驒和牛火灸壽司,加上壽喜燒、豉汁蒸鱔、避風塘炒蟹,完全係回本之作😄😁永遠都冇失望嘅心機之作,廚師會將大家嘅message用果醬寫喺碟上,傳遞愛意、慶祝生日、週年紀念🥰放埋即整朱古力心太軟,甜甜蜜蜜,更添心意!生日嘅,做緊四人同行,壽星者免費,性價比極高!

生日嘅,做緊四人同行,壽星者免費,性價比極高!🌹
2023-04-09 1071 浏览
呢間係值得encore 食自助餐嘅餐廳選擇之一,平日過嚟食第一場,5:00-7:00pm 就最抵食啦,有7折優惠,性價比高,款式多,食物有水準。一入門口已經見到佢嘅甜品bar,款式超級多,仲有我鍾意嘅豆腐花食,佢嘅心太軟都係signature 之一,海鮮種類都好多,例如有長腳蟹、龍蝦、螺、麵包蟹等等😍呢個價錢仲要有即開生蠔食,真係要食返佢一打回本先得,長腳蟹又好肥美多汁,鮮味十足,龍蝦就啖啖肉刺身區款款都好吸引,除咗海鮮我覺得刺身都好值得食,質素好唔錯,沙律區都有好多凍肉盤,芝士提供,熟食都好多選擇,仲有豬腳薑真係估佢唔到,真係無得輸員工服務好,收碟好快手,食物都會refill,絕對有下次

員工服務好,收碟好快手,食物都會refill,絕對有下次
大家記得Book好位慶祝生日/紀念品/任何一日準時7:30入到去 全場已經係ready, get set, go 狀態輸經驗既小編傻更更企左係到欣賞緊維港靚景🌃其他人已經排緊海鮮部.𑁍 - 海鮮 -真係嘩幾聲都唔夠咁多有雪花蟹腳、半殼蟹鉗🦀、龍蝦🦞、麵包蟹、紅蝦🦐、蜆、螺無限制任攞 成隻龍蝦咁拎返位 貼心到鉸剪、手套都提供埋三兩下手勢就食到原條長腳蟹肉 勁鮮甜🧡龍蝦同麵包蟹都爆多膏 橙黃色 食一隻點夠皮但又要留肚食新鮮生蠔🦪 任啪!即開即食新真係辛苦哂師傅 不辭勞苦逐隻開.𑁍 - 刺身 -行過少少就有刺身凍櫃櫃赤貝爽脆 帶子嫩滑 海虎蝦勁鮮甜仲有八爪魚🐙、醋鯖魚、立魚隔離仲有一整排壽司整齊排列好三文魚、三文魚腩、鰻魚、墨魚、海老、蟹棒、腐皮.𑁍 - 飛驒牛 -師傅係逐塊逐塊牛肉薄片即叫即刨 再放上鐵板燒輕輕燒幾下 灑上胡椒同海鹽就上碟入口油脂豐腴 牛肉香濃嫩滑🐃🥓仲有火炙飛驒牛壽司、飛驒牛壽喜燒 都係勁惹味 勁好食 想再食但真心好飽了.𑁍 - 湯品 -絕無欺場 估唔到湯都咁有誠意酥皮忌廉湯個酥皮一個個好似菠蘿包咁脹卜卜蟲草花雞湯就用紫砂燉壺裝住keep warm現場見到勁多枱都飲完再飲

大家記得Book好位慶祝生日/紀念品/任何一日
輸經驗既小編傻更更企左係到欣賞緊維港靚景🌃
其他人已經排緊海鮮部

𑁍 - 海鮮 -
真係嘩幾聲都唔夠咁多
有雪花蟹腳、半殼蟹鉗🦀、龍蝦🦞、麵包蟹、紅蝦🦐、蜆、螺
無限制任攞 成隻龍蝦咁拎返位
貼心到鉸剪、手套都提供埋
三兩下手勢就食到原條長腳蟹肉 勁鮮甜🧡
龍蝦同麵包蟹都爆多膏 橙黃色
食一隻點夠皮但又要留肚食新鮮生蠔🦪 任啪!
即開即食新真係辛苦哂師傅 不辭勞苦逐隻開

𑁍 - 刺身 -
行過少少就有刺身凍櫃櫃
赤貝爽脆 帶子嫩滑 海虎蝦勁鮮甜
仲有八爪魚🐙、醋鯖魚、立魚
隔離仲有一整排壽司整齊排列好
三文魚、三文魚腩、鰻魚、墨魚、海老、蟹棒、腐皮

𑁍 - 飛驒牛 -
師傅係逐塊逐塊牛肉薄片即叫即刨 再放上鐵板燒
輕輕燒幾下 灑上胡椒同海鹽就上碟
入口油脂豐腴 牛肉香濃嫩滑🐃🥓
仲有火炙飛驒牛壽司、飛驒牛壽喜燒
都係勁惹味 勁好食 想再食但真心好飽了
𑁍 - 湯品 -
絕無欺場 估唔到湯都咁有誠意
酥皮忌廉湯個酥皮一個個好似菠蘿包咁脹卜卜
蟲草花雞湯就用紫砂燉壺裝住keep warm
現場見到勁多枱都飲完再飲
尤其是唔係個個都好生冷野 飲足料熱湯就岩哂
無限量供應海鮮、刺身壽司、飛驒牛
紅白酒、芝士、湯品、熱食、沙律
未能一一列舉喇我
不過小編私心想介紹一下甜品

𑁍 - 雪糕 -
雪糕櫃裏便有movenpick同Häagen-Dazs總共6款口味
唔係平時放題一盒盒個d普通口味
而係一桶桶有專人幫你𢳂既雪糕啊🍨
有我最中意食既夏威夷果仁、法式焦糖燉蛋味
仲有楓糖合桃、意大利奶凍、、曲奇雲尼拿、青檸雪芭
旁邊可以自助加朱古力配料 有kitkat碎、彩虹針、粟米片等等
講真 平時出去食double scoop都七八十幾蚊

呢個甜品同貼心服務就幫大家輕鬆俾主角驚喜了
𑁍 - 木桶豆腐花 -
簡直係童年回憶
一片片自己係木桶到片上黎
黃糖、糖水自己斟 好好玩

焦糖燉蛋、麵包布丁、木糠蛋糕、牛乳奶凍
仲有好多蛋糕🎂、凍餅🍰、cupcake 、中式糕點 應有盡有
等於食完一個主食自助餐 再食一個甜品自助餐
應該要準備兩個胃先夠
2023-04-01 1017 浏览
誤打誤撞冇訂位之下搵到呢間餐廳,喺Open Rice睇咗啲相見到幾靚又好多款食品,就打去訂,訂到星期五晚,$698蚊一位,但有折扣優惠,見到入面有牛作係賣點,覺得點都係抵所以就試吓。入到去感覺乾淨企理,坐位好多,walk in 之下俾我地個位置都算唔錯,俾4個位我地兩個人坐,可能佢預我地食好多嘢🤣。一入到去已俾佢嘅甜品吧吸引,仲見到有紅白酒及香檳任飲,仲有芝士,隔離就係海鮮🦞吧,見到食客都攞好多蟹鉗、蟹、龍蝦、生蠔,我一開始就食咗個龍蝦及魚生,好好食,感覺新鮮,有啲驚喜,完全未試過咁抵食嘅自助餐。佢地啲牛真係要讚,非常好食,仲有和牛壽司、壽喜燒,雖然冇影相,但佢嘅自助餐食物質素係可以同酒店媲美。飛驒牛係賣點雖然我冇影到食物相,但真係非常好食,亦因為冇諗到咁好食所以都唔記得影相。餐牌一目了然有15% off,以食物及服務質素嚟講,我覺得好滿意。

飛驒牛係賣點

餐牌一目了然

有15% off,以食物及服務質素嚟講,我覺得好滿意。
2023-03-31
Mr steak嘅buffet一向出名🍾上年幫襯過午市 印象都幾好~估唔到今次晚市更有驚喜 食物更加豐富同有水準海鮮、日本和牛、客製心太軟都係招牌中嘅招牌🤞🏻其他冷盤熟食普遍都唔錯 又有靚海景睇 性價比真心勝過唔少酒店啊(*´▽`*)✨食極唔完の節錄清單✨♥ 回本海鮮|爽彈龍蝦 // 爆膏麵包蟹 // 肥美蟹鉗 // 滑滑生蠔 // 特長長腳蟹♡ 直送飛驒和牛|鐵板燒 // 火炙壽司 // 壽喜燒♥ 日式和食|厚切魚生 // 即炸天婦羅 // 卷物♡ 特色熱盤|酥皮忌廉湯 // 豬腳薑 ♥ 繽紛甜品|即焗心太軟 // 各款蛋糕甜撻 // 自製豆腐花 // 麵包布甸 // 𝘏𝘢𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘋𝘢𝘻𝘴雪糕.海鮮比想像中仲要高質 無雪味亦唔會太過凍冰冰🦞全部都有鮮味 龍蝦同麵包蟹尤其出色 係爆膏㗎!𝘳𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭速度都理想 大部分去到後段都仲拎到.另一個亮點 飛驒和牛同樣多花款🥩鐵板燒較重油脂香 壽喜燒就有濃郁湯底同野菜襯托 全部都好滑嫩~入口即融 仲有本月限定嘅火炙壽司🍣輕輕燒一燒薄切和牛嘅表面 陣油香逼哂出嚟~入口更香更嫩 配上一口壽司醋飯 味道更有層次 ψ(`∇´)ψ.凍盤仲有迷你鹹撻、沙律

✨食極唔完の節錄清單✨
♡ 直送飛驒和牛|鐵板燒 // 火炙壽司 // 壽喜燒
♥ 日式和食|厚切魚生 // 即炸天婦羅 // 卷物
♡ 特色熱盤|酥皮忌廉湯 // 豬腳薑

凍盤仲有迷你鹹撻、沙律等等 賣相精緻 唔係是但搵啲腸仔薯仔嚟𝘩𝘦𝘢你(`ε´) 熱盤就中式西式都有 有飯有意粉有小菜

嚟到甜品環節🤍客製化心太軟基本上每枱必點🍮食客可以喺張紙仔上面寫祝福字句 十分鐘後就拎得 有得玩有得食哈哈~其他甜品應有盡有 味道大多正常發揮啦(*´∀`*)

🐻優惠攻略🐻
♡ 首輪晚市時段5:00-7:00 // 折實約$④⓪⓪位
♡ 次輪晚市時段 7:30-10:00 // 折實約$⑥⑤⓪位
[次輪先有飛驒和牛鐵板燒+壽司喔]
♡ 星期一至四晚市四人同行 壽星免費
今次來到銅鑼灣世貿中心 Mr. Steak Buffet à la minute當然是衝著期間限定的【飛騨和牛】來於每晚七時半第二輪時段會有飛騨和牛供應飛騨牛擁有豐富油花 肉質為淡粉色製作了兩款菜式 分別是⭐️鐵板燒 與 ⭐️火炙壽司前者灑上調味粉煎香 後者掃上特色醬油火炙兩者製作中溢出鮮甜肉汁 可謂吃到高質滋味😋😋😋•Mr Steak 的自助餐當然少不免生蠔 龍蝦 長腳蟹沙律區有 煙三文魚 風乾雜肉盤 芝士拼盤 各式酥點刺身方面 有三文魚 八爪魚 帆立貝 立魚及虎蝦刺身等熱葷方面有 壽喜燒 豉汁蒸鱔 西蘭花炒鮮魷 炒飯等說到湯品 有中西湯 我欣賞當天的茶樹菇乾貝煲螺頭湯甜品推介 每次必吃軟滑北海道牛乳奶凍 法式脆糖燉蛋當然更要來個 每枱必點⭐️滿載心意的朱古力心太軟•三月生日的朋友仔 如果還未有頭緒吃甚麼慶祝的話Mr Steak 三月期間限定自助餐一定不能錯過高質的飛騨和牛 再加上生日優惠 性價比極高喔🤩👍🏻
當然是衝著期間限定的【飛騨和牛】來

• 壽喜燒
  • 牛乳布丁
  • 燉湯
2023-03-20 809 浏览
諗起食自助餐,很自然想起銅鑼灣 Mr Steak。這間自助餐可用這句字形容「好食、扺食、性價比高!」。這餐廳晚上自助餐分兩個時段,早鳥時段收費較平一些,但食品質素上也普通一點。而第二時段收費會貴一點,但食品質素也相對高級點,我通常會惠顧第二時段。3月份做日本飛驒牛主題,之前也曾以宫崎牛作主題。餐廳主要是國際美食為主,冷盤除了常見的各式雜果沙律、煙三文魚、多款火腿外,也有即開生蠔、魚生刺身、特色壽司,更有龍蝦、長腳蟹、鮮甜凍蝦、翡翠螺等。熱食也非常豐富,有咖哩牛腩、甜椒炒腰果蝦球、紅油抄手、豬腳薑、豉椒炒白鱔、蒜蓉粉絲蒸扇貝、海南雞、卡邦尼意粉、清蒸比目魚、雲腿蟹肉扒西蘭花、鵝肝和牛炒飯、麻辣鴨血、炸天婦羅、生滾粥、燒牛肉、壽喜燒等等。而甜品方面,有多款蛋糕、豆腐花、奶凍、馬卡龍、心太軟等,當然也有女仕和小朋友的雪糕。湯品,有中式燉湯(必飲)及焗酥皮忌廉湯。飲品也是自助式,有機沖即磨咖啡、凍紅茶及凍青檸檬水,設有新鮮檸檬片、鮮奶及糖漿供應,可自己調製飲品。環境方面,窗口位置面向維港海景,坐位也算寬敞。
2023-03-03
  • 和牛
  • 長腳蟹
  • 龍蝦
  • 牛乳布丁
  • 佐賀牛壽喜燒
  • 蠔皇冬菇燴花膠
📍Mr. Steak Buffet à la minute (銅鑼灣)🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓----一年一度嘅🎂生日,揀選咗呢一間好耐冇食嘅自助餐。疫情之下少咗好多食buffet,宜家情況好好多,終於可以放心咁Enjoy一下。7:30嚟到,準時開場,幾乎全場爆滿,經營左咁多年,人氣都可以依舊,係勁嘅👍🏻。.一段時間冇黎,食物款式似乎又有少許唔同咗,不過主打嘅🐂和牛、🦪生蠔、🦀長腳蟹同🐟刺身,就當然有足曬。 兩個師傅一齊開生蠔,等候時間唔會太長,而且由頭到尾都keep住有。食咗好幾輪,質素穩定,飽滿大隻,好creamy,容易入口。刺身方面,推薦北海道帶子同三文魚,帶子貝柱柔嫩肥厚,三文魚魚脂香氣滿瀉。除此之外珍寶甜蝦同埋爽彈八爪魚,都非常不錯。開邊龍蝦,食落帶天然海水鮮鹹味,唔需要醬油,已經夠味,最鍾意就係佢哋將龍蝦鉗都去晒殼,超方便食,啖啖肉,每次一refill就吸引場場人龍。.和牛壽喜燒,香甜誘人,幾乎入口即化。飛驒和⽜火灸壽司顏色鮮艷,望落就知係靚嘢,牛魔王們輕易回本完全唔難。清蒸比目魚肉質嫩滑,魚豉油非常下飯,用嚟撈和牛鵝肝炒飯一流。豬腳薑膠原滿滿,係專業級水平,之
🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓
----

清蒸比目魚肉質嫩滑,魚豉油非常下飯,用嚟撈和牛鵝肝炒飯一流。豬腳薑膠原滿滿,係專業級水平,之前食朋友生完仔比嘅豬腳薑都冇呢個好食。

雖然生熟食都出色,但係都絕對要留位食甜品,佢哋嘅甜品種類好多,而且質素全部都值得一試。例如有一出爐就一定被瘋搶嘅🍫朱古力心太軟、🍨多款口味嘅Mövenpick & Häagen-Dazs、顏值極高嘅雜莓芝士撻、拿破崙千層酥、質感滑溜嘅自家製豆腐花同🥛北海道牛奶布丁、酸甜開胃且富特色嘅開心果蜜梨蛋糕同菠蘿拖肥忌廉蛋糕,仲有人氣之選富蛋香嘅法式脆糖燉蛋同麵包布甸等等,全部都真心值得一試。
其他食物圖片
2023-03-04 921 浏览
2個月之前同屋企人一齊慶祝食生日飯見到呢間餐廳嘅食評都唔錯,就過嚟試吓凍海鮮ok, 同酒店水準差不多,魚生都幾新鮮生蠔沖水後先上盤,我發覺而家好多餐廳酒店都係將生蠔沖咗水先至serve俾客人, 可能因為驚有碎殻但係咁樣就會沖走埋生蠔本身特有嘅海水味,冇咗啲鮮味。湯品都唔錯,屋企人encore左2次😆叫得Mr. Steak就梗係要試吓啲牛肉啦,壽喜燒的牛肉品質都唔錯,燒牛肉亦幾好👍🏻甜品方面最鍾意個法式布甸同埋北海道牛乳布甸,好滑好creamy餐廳仲有特別service可以自己搵圖叫佢畫畫俾你(等緊時見到有個staff努力畫緊忍者龜,好有heart😂)個心太軟都好好食😋價錢同5星酒店差不多,但食物質素同服務都跟得上,仲意食buffet嘅人可以黎試下😉
2個月之前同屋企人一齊慶祝食生日飯
見到呢間餐廳嘅食評都唔錯,就過嚟試吓
凍海鮮ok, 同酒店水準差不多,魚生都幾新鮮
湯品都唔錯,屋企人encore左2次😆
  • 和牛壽喜燒
  • 北海道牛乳布丁
2023-02-28 11784 浏览
💖 Mr. Steak Buffet à la minute (銅鑼灣)✨銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️星期一至四晚市有四人同行,壽星免費的優惠🫶🏻所以我男朋友都帶我嚟食飯農曆生日餐🤫喂大家如果提早預約嘅話有機會可以坐到窗口位🤤可以睇到幻彩fing啷啷添🪩甜品區🍰想同大家介紹吓佢哋嘅甜品區!一入門口已經見到啦😱款式真係超多✨我自己就最鍾意食士多啤梨拿破崙、豆腐花同埋桂花糕❤️沙律區🥗我知道唔小朋友都鍾意用餐之前食沙律,呢度嘅沙律款式都好多,無論係水果🍎沙律、三文魚沙律定係雜菜🥬喂沙律都好受大眾歡迎。海鮮區🦞第一輪同埋第二輪嘅晚市自助餐時段分別就係有龍蝦同埋冇龍蝦!鍾意食龍蝦嘅,我哋梗係揀咗第二輪啦🤭一入到嚟望到海鮮,佢真係好壯觀!又有長腳蟹、蟹鉗、蝦、螺、或龍蝦等。旁邊仲有唔同類型嘅壽司🍣行到盡頭更有即開生蠔添😋飲品區🍹我知道而家好多餐廳食自助餐飲品都要另外收費,但係呢度仍然係唔需要嘅!而且仲有我最鍾意嘅蘋果汁😌熟食區🍲熟食區其實都有好多嘢食㗎 !我男朋友話紅油抄手就最好味,我自己就覺得上湯娃娃菜係最好味嘅🤩重點推介‼️一定要飲佢哋嘅酥皮湯同埋老

✨銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓

甜品區🍰

沙律區🥗

海鮮區🦞

飲品區🍹

熟食區🍲

重點推介‼️
一定要飲佢哋嘅酥皮湯同埋老火靚湯!我同我男朋友都係湯怪😈所以…我哋兩個加埋飲咗10碗左右🤣

仲有呀,嚟到呢度一定要食佢哋嘅心太軟,會如果想喺呢度慶祝生日或者節日嘅朋友就啱晒啦!因為佢哋有一個特別嘅活動就係可以寫紙仔傳遞心意😌寫好咗想送俾邊個同埋想寫低啲乜嘢之後佢哋嘅師傅就會好快手咁樣畫碟😍配色好靚之餘仲係心機之作☺️最後就會喺喂預定時間出爐心太軟😳打卡一流😋

仲有仲有!和牛!必食❤️

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-02-27
生日
久違了的Mr Steak,好耐冇黎,平時點會食到平日嘅第一場5:00-7:00,擇日不如撞日,咁啱今日放假,起身之後冇食嘢趕去處理事情,之前啱啱4:30好肚餓搵野食,搵all you can eat就係諗起Mr Steak,打去仲話有七折,超級抵食,性價比高!!價錢:早場七折,都只不過$800兩位(用酒店一人價錢可以兩位食,仲要係晚餐);食物:不論前菜/沙律/熟食/甜品種類多,質素又好OK,唔會同酒店比下去,最緊要主力有生蠔,長腳蟹,仲有和牛;另外,燉湯,豬腳薑,我好鍾意;甜品signature,最緊要有Häagen-Dazs我最愛咖啡味雪糕,同埋人人必整嘅「畫畫心太軟」;服務:個個都好好,收碟又快;環境:唯一美中不足,入面d位唔夠光,d音樂比較悲情,唔夠輕鬆。總括:會encore,唔會失手,抵食,種類多!!

另外,燉湯,豬腳薑,我好鍾意;

服務:個個都好好,收碟又快;

總括:會encore,唔會失手,抵食,種類多!!
和牛
  • 長腳蟹
  • 和牛壽喜燒
  • 沙律吧
  • 燉湯
如果想慶祝情人節、生日、週年紀念日,Mr. Steak Buffet都係一個幾好選擇,特別係依家做緊星期一至四晚市兩段四人同行,壽星者可免費,真係超抵食🤑冰鎮海鮮山海鮮有即開生蠔、長腳蟹腳、開邊龍蝦、翡翠螺、青口、鮮蝦,我特別推介長腳蟹腳🦀超大隻冇縮水,肉質肥美又多汁🤤唔會過咸但又有鮮味刺身壽司除左有常見三文魚、八爪魚、帶子、赤貝外,仲有紅蝦、醋鯖魚,紅蝦好大隻🦐爽口彈牙,刺身質素唔錯👍🏻前菜沙律前菜有不少法式小食,如香檳煙三文魚慕斯、魚籽醬釀蛋、火炙吞拿魚、水牛芝士番茄等,擺盤好靚好整齊☺️refill速度都幾快中西湯不時都會出酥皮忌廉湯,酥皮好脆冇下陷,中湯就係菜膽湯,熱騰騰近江牛系列有即叫即切既近江牛鐵板燒,不用1分鐘就燒好,油脂超豐盈🤣食一兩件會有點膩,仲有油花好靚既火炙近江牛壽司,encore左兩次壽喜燒和牛😍醬汁甜甜地,牛肉好軟腍,冇筋,唔洗點咬都化開甜品多到眼花撩亂🤩超過20款甜品,蛋糕以忌廉系列為主,特色甜品有香蕉班戟、拿破崙千層酥、忌廉筒、泡芙、brownie、焦糖燉蛋等,攞左兩轉仲未試得哂咁多款😝招牌心太軟心太軟20:15就會出爐,出爐前後都可以去該區域寫紙,寫低字句
冰鎮海鮮山
刺身壽司
前菜沙律
中西湯
近江牛系列
有即叫即切既近江牛鐵板燒,不用1分鐘就燒好,油脂超豐盈🤣
甜品
招牌心太軟
心太軟20:15就會出爐,出爐前後都可以去該區域寫紙,寫低字句同心意❤️廚師會即場用朱古力畫碟,儀式感十足,好適合打卡📸
2023-02-13
2023-02-15 1028 浏览
位於世貿既Mr steak係有buffet 自助餐,而唔係semi buffet😍😍😍最開心係有生蠔刺身任食,同行朋友生日,仲有得畫生日碟比佢,生日碟廚司哥哥仲話可以寫字句比朋友,另外,跟碟上既心太軟極度好食,勁想問可唔可以唔畫碟淨食心太軟😂😂😂😂生蠔中規中矩,唔算好突出海水味,生蠔區有醬汁同檸檬任取除咗西式湯之外,仲有中式燉湯飲冷盤有沙律,ham 等類別喜歡食cheese既朋友唔好錯過雪糕吧有唔同配料比客人加配有唔少精緻既沙律杯次盤有蝦,螺,青口等沙律吧有不同既醬汁比客人選擇,沙律菜都好新鮮,小蕃茄都好甜😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍有得畫碟及表達心意我哋食1st round ,有折扣優惠,人均$400內,性價比算唔錯👍🏻

生蠔中規中矩,唔算好突出海水味,

生蠔區有醬汁同檸檬任取

除咗西式湯之外,仲有中式燉湯飲
冷盤有沙律,ham 等類別
喜歡食cheese既朋友唔好錯過
雪糕吧有唔同配料比客人加配

有唔少精緻既沙律杯

次盤有蝦,螺,青口等

有得畫碟及表達心意

2023-02-15