2022-09-04
朋友係一個文青, 佢話今日都要教我做一個文青🤭餐廳唔難搵,正正係金雞隔離, 好容易搵到👍見到餐廳個名我以為係行工業風🤭入到去原來係文青風,特別係餐廳好多配搭都係用綠色,令人感覺好舒服。 旺角正正就係需要呢一啲嘅綠洲❤️霓虹燈下的墨西哥人,令我回想幾時可以去旅行😩本身同朋友諗住嚟飲杯嘢,點不知餐牌嘅食物實在太吸引😛餐廳嘅綠色配搭, 一啲都唔俗氣☺️ 牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯 $85其實我真係好鍾意食牛油果, 所以我即刻忍唔住叫朋友叫😛牛油果配三文魚搭配一流, 三文魚令到成個牛油果醬有咬口,而且帶出當中嘅鮮甜, 感覺一啲都唔肥膩, 再配脆餅, 香口嘅最脆餅令到你食唔停口, 當中既紅粉增添咗牛油果嘅神秘 左: 紅莓水果酒$55話明扮文青呢一杯其實唔係酒其實係mocktail。 我好鍾意飲水果酒,當中加咗紅莓令到佢帶點酸, 但係又令你飲唔停口😛右: 香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水$60朋友話佢嘅感覺好似薑啤, 但係當中嘅薑汁唔辣口,仲好易入口☺️ 芝士粟米肉鬆餡餅配了嘅牛油果醬 同莎莎茄醬, 再配餡餅, 完全帶足 芝士嘅香味, 粟米令到餡餅有口感, 魚肉鬆就帶出芝士嘅味道☺️ mobin香烤蘋果焦糖醬甜脆餅
餐廳唔難搵,正正係金雞隔離, 好容易搵到👍
見到餐廳個名我以為係行工業風🤭
霓虹燈下的墨西哥人,令我回想幾時可以去旅行😩
本身同朋友諗住嚟飲杯嘢,點不知餐牌嘅食物實在太吸引😛
餐廳嘅綠色配搭, 一啲都唔俗氣
☺️ 牛油果醬煙鮭魚他他配脆餅杯 $85
其實我真係好鍾意食牛油果, 所以我即刻忍唔住叫朋友叫😛
左: 紅莓水果酒$55
右: 香料蜜糖檸檬薑汁氣泡水$60
朋友話佢嘅感覺好似薑啤, 但係當中嘅薑汁唔辣口,仲好易入口
☺️ 芝士粟米肉鬆餡餅
☺️ mobin香烤蘋果焦糖醬甜脆餅$108
蘋果係帶有天然甜,而且好淋, 在配雲呢拿雪糕一冷一熱又相當唔錯嘅感覺, 咬一啖脆餅再配一個焦糖醬, 感覺甜得嚟但又唔會油膩, 食多個都仲夠胃口呀🤣
❤️❤️ 文青風下墨西哥菜 ,帶出新派菜係同老師傅對食嘅品質要求