無諗到餐廳係唐樓樓上舖,喜歡有玻璃有自然光嘅感覺。🌞 餐廳環境新淨嘅復古風,有一道吸睛嘅用具牆。整體食物嘅選擇同配搭都算幾多,菜式相對一般打卡餐廳有特色。>  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  >  > >  >  >  >  >🥣 [ 𝟏𝟓 - 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟓 ]十五款香料牛肉炒飯,見到佢寫15款香料即刻覺得好吸引啦。中間主要材料有牛腩肉、肉鬆、洋蔥、莎莎醬、橄欖、綠青椒、流心太陽蛋。飯中間啖啖配料,而整體調味真係幾豐富,有香料味道,配上淡淡辣香,同時又有甜味。味道係幾特別,幾開胃嘅。.🍳 [ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟓 ]西班牙烤洋蔥薯仔蛋餅,蛋餅中間明顯一層層嘅薯仔片,配上洋蔥、芝士。蛋餅黎講算幾有層次,而且幾香蛋香味。簡單的美味。.🍲 [ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐮𝐬𝐚𝐠𝐞 | 𝐇𝐊$𝟖𝟓 ]烤肉腸配上芝士、醃椰菜、酸忌

15-Spiced Beef Fried Rice

Spanish Omelet

🍳 [ 𝐒𝐩𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 𝐎𝐦𝐞𝐥𝐞𝐭 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟓 ]

🍲 [ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐮𝐬𝐚𝐠𝐞 | 𝐇𝐊$𝟖𝟓 ]

烤肉腸配上芝士、醃椰菜、酸忌廉。肉腸有脂肪感,鹹度唔會太重。個人原本都喜歡食醃菜類,肉腸加上醃椰菜,更加開胃。酸忌廉配肉腸,亦都可以平衡下鹹度。雖然佢係小食,但份量比想像中多。

Chili Chocolate

🍫 [ 𝐂𝐡𝐢𝐥𝐢 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 | 𝐇𝐊$𝟔𝟖 ]

辣椒朱古力蛋糕。其實餐牌都寫咗唔辣,只係取辣椒香料,所以比我感覺係視覺效果多啲。🤣🤣 面頭辣椒香料、朱古力身、最底朱古力蛋糕。好啖好啖嘅辣香料味,而整體朱古力味濃郁,正常嘅朱古力甜,帶點回甘。

🍹 [ V𝐢𝐫𝐠𝐢𝐧 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚 | 𝐇𝐊$𝟓𝟓 ]

🫖 [ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲𝐛𝐮𝐬𝐡 𝐓𝐞𝐚 | 𝐇𝐊$𝟓𝟓 ]