搵食平台搜尋到餐廳在銅鑼灣開咗分店,今日一於又嚟試下新野🤗Lunch套餐有餐湯.主菜同飲品,揀咗兩款質數唔錯喎👍🏻「炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁」肉眼扒都係例牌叫七成熟,廚師控制得剛剛好,唔會太熟...肉汁好豐富,夠淋又唔靭,配埋個燒汁好正😋「香烤美國豬扒配洋蔥汁」豬扒都唔錯,厚厚又啖啖肉,最緊要唔會又乾又鞋😋餐湯係蘑菇湯,啖啖都有粒粒蘑菇蓉😍餐廳環境舒適,店員好親切。必定有下次👍🏻
搵食平台搜尋到餐廳在銅鑼灣開咗分店,今日一於又嚟試下新野🤗

Lunch套餐有餐湯.主菜同飲品,揀咗兩款質數唔錯喎👍🏻

「炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁」

「香烤美國豬扒配洋蔥汁」
豬扒都唔錯,厚厚又啖啖肉,最緊要唔會又乾又鞋😋

餐湯係蘑菇湯,啖啖都有粒粒蘑菇蓉😍

餐廳環境舒適,店員好親切。必定有下次👍🏻
2021-03-10
午餐
  • 香烤美國豬扒配洋蔥汁
  • 炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁
  • 餐湯
2021-03-09 182 浏览
疫情咁耐, 抗疫咗咁耐,今日終於約埋個舊朋友去銅鑼灣食個lunch, 又唔想食得急,又想慢慢食下嘆吓傾吓計,就去左mini Friday 食個lunch set ,貪佢嗰度環境夠靜,又坐得舒服。我叫咗個雪魚柳餐,朋友就叫咗個豬扒餐。首先講我嗰個雪魚柳餐先,魚新鮮又唔鞋,賣相一百分!朋友個豬扒餐肉質鬆軟,個薯蓉仲好特別,份量唔多但啱啱好。而佢個南瓜餐湯亦好有誠意,基本上成個湯都係南瓜蓉做,仲要好滑添。Lunch set價錢唔貴, $100有交易,坐得又舒服食物質素又高,下次可以再去👍🏻👍🏻
2021-03-09 142 浏览
趁住最近疫情有減緩的跡象,約了朋友在銅鑼灣食午餐。餐廳是新開張,環境裝修十分新淨。用餐當日已過繁忙時間,故食客不太多。餐湯是蕃茄湯,味道偏酸,香濃可口,很開胃。😋牛肉要了5成熟,肉質軟嫩,在十分惹味的黑椒汁配襯下,是水準之上的一道主菜。魚皮煎到微微金黃色,魚肉十分新鮮,肉質嫩滑鮮甜。薯蓉幼滑軟綿綿,充滿濃郁的奶油香味,並加入黑松露,讓口感更加豐富。整體而言,食物水準,環境清潔度,服務質素令人滿意。

餐湯是蕃茄湯,味道偏酸,香濃可口,很開胃。😋

魚皮煎到微微金黃色,魚肉十分新鮮,肉質嫩滑鮮甜。

整體而言,食物水準,環境清潔度,服務質素令人滿意。
2021-03-07 159 浏览
其實間餐廳個環境係幾好,又闊落又好坐,啲員工服務都好好!同埋唔係太多人,如果想舒舒服服咁靜靜地同朋友傾偈,都可以嚟坐吓嘅。老實講,啲嘢係幾好食㗎!不過就唔好叫每人一個午餐咁少,因為都幾細份😹😹午餐會跟餐湯同$28餐飲,都係啲咖啡或茶(過咗補差價),但係冇餐包。呢個係比較清嘅粟米湯,唔係好濃郁嗰種。漢堡唔係套餐,要散叫,但個份量好夠食。個豬扒食落都好Juicy,薯條都好好味個芥末醬店員會上枱之後響你面前幫你淋埋,效果幾吸晴。最重要係,佢個包面有印度字嫁,詳情可以望返個餐牌張圖呢個比目魚套餐係午餐,個薯菜比我想像中份量少好多個魚同雜菇係好食嘅,煎得好香,不過真係細咗啲。除非你真係好細食啦,我本身係細隻都覺得唔係好夠如果為咗叫套餐有餐湯同餐飲,就唔建議叫呢個。其實個湯都係一般普通野,唔飲餐飲咪飲水囉,佢成個水壺任你自助加水ge反而個雞翼就幾好食,所謂黃到金,其實係鹹蛋黃雞翼🤡熱辣辣食落去真係好邪惡

漢堡唔係套餐,要散叫,但個份量好夠食。
個豬扒食落都好Juicy,薯條都好好味
,詳情可以望返個餐牌張圖

芥末忌廉豬扒漢堡

呢個比目魚套餐係午餐,個薯菜比我想像中份量少好多

香煎比目魚柳配香草牛油雜菇配薯菜

黃到金雞翼
2021-03-07
芥末忌廉豬扒漢堡
黃到金雞翼
2021-03-01 217 浏览
Mini Friday開到黎銅鑼灣,今日lunch time黎食。發現裝修幾靚,又有卡位。午市有套餐,包餐湯同飲品。今日我揀左炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁配薯菜($128,免加一)。首先餐湯係蔬菜湯,味道無羅宋湯咁酸,感覺係蔬菜味。肉眼扒揀左五成熟,黎到都幾滿意,厚度夠,切開亦有粉紅色,味道重牛味,口感嫩滑,脂肪比例都平均。飲品揀左熱奶茶,係港式茶餐廳加淡奶嘅奶茶,好驚喜唔係淡某某嘅英式茶包茶。茶濃奶滑正!
午市有套餐,包餐湯同飲品。

2021-03-01
2021-02-27 200 浏览
呢間餐廳的旺角分店我跟朋友時常去的,今次知道在公司附近開了,當然要跟同事來試試!餐廳位於樓上舖,所以同旺角一樣可以望到街景,而且環境寬敞舒適!餐廳門口不少霓虹燈,非常適合打卡!Lunch set包有主食、餐湯同飲品!餐湯,粟米湯做餐湯,粟米蓉好多好濃,味道鮮甜!香烤美國大雞排配日式咖喱意粉,雞扒很大塊,雞皮煎到脆口,雞扒厚身,肉質嫩滑又juicy!日式咖喱有少少辣,有蘿蔔粒和薯仔粒,特別惹味!炭燒澳洲肉眼扒配黑松露汁意粉,肉眼扒很大塊而且都幾厚切,肉眼點了五成熟,口感鬆軟,好有牛肉味而且好juicy!醬汁有淡淡的黑松露味,令肉眼味道更特出!意粉本身已經有蒜味,不用點醬也很好吃了!熱檸水、凍檸茶,凍檸茶糖的份量剛剛好,茶亦很夠澀味!
Lunch set包有主食、餐湯同飲品!
餐湯,粟米湯做餐湯,粟米蓉好多好濃,味道鮮甜!
熱檸水、凍檸茶,凍檸茶糖的份量剛剛好,茶亦很夠澀味!
2021-02-24
2021-02-26 223 浏览
相信觀塘友對呢間餐廳唔會陌生,最近進駐港島區鬧市,就試吓水準係咪一樣先~ 二月份新張期內,身分證上有C /W /B就有優惠,呢個午市promotion都算吸引!我就揀咗嚟食lunch set,唔使加一,全部店員都有禮貌,服務態度好!是日餐湯係椰菜花忌廉湯,本身有少少抗拒嘅,但試咗啖,又唔係想像中嗰種味,忌廉味偏重,仲估唔到幾好味!炭烤澳洲羊架 配紅酒汁 (可選飯丶意粉丶薯蓉) $108羊架肉質軟腍,少少羊羶味,係可以接受嘅炭烤澳洲肉眼扒 配黑松露燒汁 (可選飯丶意粉丶薯蓉) $128揀咗五成熟,肉眼扒較薄身,唔韌,微微炭烤味餐飲可選咖啡丶茶丶汽水,即磨咖啡幾香,都唔錯!

炭烤澳洲羊架 配紅酒汁
炭烤澳洲羊架 配紅酒汁

炭烤澳洲羊架 配紅酒汁 (可選飯丶意粉丶薯蓉) $108
羊架肉質軟腍,少少羊羶味,係可以接受嘅
炭烤澳洲肉眼扒 配黑松露燒汁
炭烤澳洲肉眼扒 配黑松露燒汁

揀咗五成熟,肉眼扒較薄身,唔韌,微微炭烤味

餐飲可選咖啡丶茶丶汽水,即磨咖啡幾香,都唔錯!
2021-02-23
午餐
1K
2021-02-26 172 浏览
原來mini friday在銅鑼灣開了新店,而且位置好方便!他們晚市非常出色,但未食過lunch、前排就趁lunchtime同同事去食下。餐廳裝修得很有外國感覺,坐得好舒服。lunchset價錢也很經濟,由70-130,仲要免加一🤩香烤美國豬扒配冬陰功忌廉汁的醬汁好出色,夾雜了些檸檬汁香味,令豬扒的肉質和口感更好。配了薯菜,是黑松露與厚實的薯蓉撈在一起,味道不錯之餘好香。炭燒澳洲羊架配紅酒汁亦非常出色,整到8-9成熟,肉質嫩香,配上紅酒汁更能帶出羊肉的香味。炭燒澳洲羊架配紅酒汁番茄餐湯好香番茄,還有粒粒番茄肉粒,真的細節見心思。餐廳外還有打卡位,#5201314 ,下次再來😋

餐廳裝修得很有外國感覺,坐得好舒服。

lunchset價錢也很經濟,由70-130,仲要免加一🤩
香烤美國豬扒配冬陰功忌廉汁

炭燒澳洲羊架配紅酒汁

番茄餐湯好香番茄,還有粒粒番茄肉粒,真的細節見心思。

餐廳外還有打卡位,#5201314 ,下次再來😋
香烤美國豬扒配冬陰功忌廉汁
2021-02-25 70 浏览
銅鑼灣廣場2期6樓呢排一開開咗3間餐廳,日本菜/泰國菜同西餐,好似都係under同一集團~今日就同同事黎試下呢間西餐,mini friday~Lunch set都幾多款,價錢都可接受~ 炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁 配 飯/薯菜/意粉 $128 肉眼扒肉質幾好,好juicy!個黑松露燒汁好好味,用黎撈哂成個意粉,簡直想加啲飯黎撈個汁😂lunch set仲有個蕃茄蔬菜湯同埋餐飲~食到勁飽!整體黎講,間餐廳仲要好闊落,環境好舒服同埋好乾淨,野食都有返啲質素,銅鑼灣lunch黎講都抵食,啲野食對得住個價錢!同埋仲要唔洗加一,抵!d staff仲好好態度,推薦!

今日就同同事黎試下呢間西餐,mini friday~
Lunch set都幾多款,價錢都可接受~
炭烤澳洲肉眼扒配黑松露燒汁 配 飯/薯菜/意粉 $128

整體黎講,間餐廳仲要好闊落,環境好舒服
2021-02-22 153 浏览
Mini Friday今日森仔係銅鑼灣放工,緊係要食餐好既,慰勞一下自己🥰🥰🥰所以就去到一個網上大受好評的西餐聽:Mini Friday。餐廳🍴環境滿有格調,空間感十足。同時位置空敞,客人客人坐得舒服😌而靠近窗邊的,更加可以清楚看到街景,舒舒服服地渡過一段長時間當日森仔叫了兩個午餐set,包括: 黑松露燒汁炭燒澳洲肉眼扒🍝和香煎石斑柳配檸檬牛油忌廉汁。兩個均可自選飯、意粉或薯菜,自由度高,任君選擇!黑松露燒汁炭燒澳洲肉眼扒配意粉🍝澳洲肉眼扒肉質不錯,牛肉香濃。森仔叫左7成熟,食落口滿有口感,又帶有肉汁😍😍而廚師👨‍🍳用炭燒方式讓肉汁鎖好,正正子!而黑松露燒汁味道調得恰恰好,不過黑松露味不是太強烈,如果再重一點就更佳👍🏻👍🏻👍🏻意粉用橄欖油煮得不錯,滿有口感,不會煳煳的!香煎石斑柳配檸檬牛油忌廉汁加薯菜這個石斑柳真係幾特別,同一般嘅龍利柳好大分別,不論在味道上或是口感上。此較鮮味,同時魚味較為突出。不過,如果放耐了才食,就會一點點魚腥味。所以,新仔推介一定要上枱就熱辣辣地進食,最佳風味!😍😍😎😎檸檬牛油忌廉汁則較新穎,不過如果檸檬味更強,就會更清新和去除魚的腥味👍🏻👍🏻👍🏻🐟整體而言,餐
Mini Friday
今日森仔係銅鑼灣放工,緊係要食餐好既,慰勞一下自己🥰🥰🥰

餐廳🍴環境滿有格調,空間感十足。
同時位置空敞,客人客人坐得舒服😌
兩個均可自選飯、意粉或薯菜,自由度高,任君選擇!

黑松露燒汁炭燒澳洲肉眼扒配意粉🍝
澳洲肉眼扒肉質不錯,牛肉香濃。
森仔叫左7成熟,食落口滿有口感,又帶有肉汁😍😍
廚師👨‍🍳用炭燒方式讓肉汁鎖好,正正子!
意粉用橄欖油煮得不錯,滿有口感,不會煳煳的!

香煎石斑柳配檸檬牛油忌廉汁加薯菜
此較鮮味,同時魚味較為突出。
不過,如果放耐了才食,就會一點點魚腥味。
所以,新仔推介一定要上枱就熱辣辣地進食,最佳風味!😍😍😎😎

整體而言,餐廳的食物和環境均屬於中上水平。
森仔覺得大家係銅鑼灣可以一試!