2021-04-01 123 浏览
上個禮拜MH出 收工去咗旺角食個飯先買 我哋選擇去咗Mini Friday 可能令顧客回頭嘅原因相信係佢哋個意粉 雖然意粉之外嘅其他菜式好似比較一般水平 不過佢上菜速度快之餘 服務態度都幾好 都值得大家去支持下最欣賞佢哋嘅自選意粉 我覺得真係好得 配搭咗一個蕃茄醬煙鴨胸意粉🍝 蕃茄超香濃嘅甜酸香 加埋煎香軟淋嘅煙鴨胸嘅脂香甜 味道發揮到極致 整個意粉好成功 不過全部野都要趁熱食 如果唔係真係會降grade今日我哋叫咗個set dinner main dish無叫扒揀咗香草燒牛仔骨配蜜糖燒汁 前菜個田園沙律 菜都幾新鮮 不過裡面加咗爆珠 有啲搞鬼 餐湯餐飲就正正常常 香草燒牛仔骨上碟見到三大塊 配上燒汁 食落味道係幾惹味 小韌 嚟到唔小得叫返個打氣雞翼抗下翼 叫咗份維尼雞翼 係柚子蜂蜜味 鐘意食好甜嘅就啱哂你 雞翼係燒完再淋上醬汁 食落幾香甜 但呢個真係要趁熱食 如果唔係攤一堆佢個皮淋咗 真無咁好食㗎嘛 同埋接受唔到都幾甜下就可以選擇其他口味

我真系第一次去間店,樣樣野都唔好食,但又可以梗多人推薦。個日同朋友係午餐去食,我叫咗個雞扒沙律,同甜品蘋果多寶,朋友叫咗個扒餐。印象深刻係佢啲汁,味道怪到歎為觀止。沙律醬唔知咩來,肥膩到飛起。朋友個扒餐都話醬汁怪怪地。先講我個沙律,呢個叫沙律?我見唔到有一條沙律菜,求其比兜白菜我,就算係沙律?中式沙律啊嘛?你求其比兜細份正常沙律我,50零蚊我都收貨。一大兜白菜,笑咗。然後個甜品,得個甜字,入邊係焗蘋果粒,上面有啲唔知係花生碎定咩。公道地講,啱啱入口OK,但真系越食越甜,直情食唔哂。老麥個蘋果派都好食過佢。但服務好好,收枱收餐具點餐都好快手。服務周到。唔知係太早過去,佢哋廚房冇準備好定點。我地係第一枱客,但個食物質素會唔會太過恐怖。第一次食,但以後都唔會幫襯。何況,旺角大把選擇。
我真系第一次去間店,樣樣野都唔好食,但又可以梗多人推薦。
但服務好好,收枱收餐具點餐都好快手。服務周到。
2021-03-27 192 浏览
依加因為疫情緣故,好少先會出街食,難得約朋友出去食飯,揀咗好耐先決定到依間餐廳,見到好多好評咁,但真係頗為失望🤧主菜都叫中規中矩,正常普通西餐廳水準,但甜品同服務態度就令人好卻步啦-📌龍蝦蕃茄海鮮意粉 ($168)講咗值得讚嘅方面先,意粉擺盤擺得好吸引,令人食指大開,海鮮配料份量唔少,有蜆同蝦等等,醬汁亦食到新鮮蕃茄蓉,唔係化學蕃茄醬嘅味道。但係意粉煮得太腍同濕身,無咩咬口,重點嘅龍蝦亦一般,肉質好乾,食得出好唔新鮮,而且肉勁細舊🥺-📌美國頂級肉眼扒 ($268)落單嘅時候有問我地要幾時熟,我地揀咗三成,但最後都係煮得過熟咗。牛扒牛味十足,亦唔會有太多肥膏位,可惜肉質略嚡,同埋配菜有啲求奇,得幾塊唔知係咩嘅瓜-📌即製疏乎厘班㦸配雪糕 ($108)呢個疏乎厘係成餐飯令人最失望嘅位,難食到我地兩個竟然食唔曬🤧 疏乎厘極度甜,甜到我懷疑廚師手震成包糖倒咗落去,而且下半部分仲係一團麵糊咁,完全攞唔起,下次都係去返專食疏乎厘嘅店舖食仲要等咗40分鐘先有🤯-而且,呢間餐廳服務態度真係可以改善下,長期都唔想應你咁,問佢大概仲要大概先有甜品,就話好忙無咁快🤧話雪糕有三隻味,但只會random比你無得揀

依加因為疫情緣故,好少先會出街食,
📌龍蝦蕃茄海鮮意粉 ($168)

📌美國頂級肉眼扒 ($268)

📌即製疏乎厘班㦸配雪糕 ($108)
仲要等咗40分鐘先有🤯

而且,呢間餐廳服務態度真係可以改善下,
話雪糕有三隻味,但只會random比你無得揀,之後又好瀟洒咁走咗 Ummmm....
今日行旺角 晏晝突然想食牛扒 上網搵咗呢間mini Friday 見好多好評 就選擇咗呢間做我嘅lunch入到去見到有set lunch set 價錢幾優惠位置都寬闊同埋有梳化位坐 可以舒服咁食牛扒 紐西蘭肉眼扒 配黑松露燒汁 $98落單嘅時候職員冇問到幾成熟 塊扒上枱之後切開中間都係比較粉紅嘅但係食落去大部份位就有七成熟嘅韌度 大概一塊扒有三分一嘅位偏軟熟 有三份二都比較需要有牙力嘅人食塊扒都有牛味 以98蚊呢個價錢都好優惠最欣賞係個黑松露燒汁 好配肉眼扒食落有黑松露陣陣香味 又唔會太鹹羅宋湯set lunch 跟左個餐湯 個湯比較淡口味算係我飲話既羅宋湯入面肉味5太出既黃到金雞翼 $58個雞翼炸得幾香口 咬開入面肉質一啲都唔柴面頭嘅鹹蛋黃醬 有淡淡鹹蛋香味 好味道唔似我之前去觀塘某一間cafe 個金沙雞翼食完都唔知鹹蛋去咗邊黑咖啡屬於比較苦既咖啡應該加左奶就好飲好多。 食物:7/10 價錢:8/10 環境:8/10。Mini Friday (銀城廣場)旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓
今日行旺角 晏晝突然想食牛扒

應該加左奶就好飲好多

食物:7/10
價錢:8/10
環境:8/10

Mini Friday (銀城廣場)
旺角西洋菜南街2號銀城廣場9樓

• 黃到金雞翼
2021-03-20 103 浏览
餐前脆片好好味雖然有啲油,但好香脆 威靈頓牛柳都好味酥皮有多層口感牛肉都很有肉汁半熟的牛有點𡁻口要點牙力還可以的黑松露薯蓉好味不喜歡黑松露味很強的也可接受有點意外喜歡的口感 甜品跟餐加1蚊就有當日係朱古力布朗尼有啲果仁 味道還好啦整體算不錯😋下次可再試其他菜式餐廳氣氛都不錯燈暗暗的空間感足夠又舒適酒類飲品都有提供很多選擇唔飲酒都有其他野飲水係最健康選擇 一大枝自己倒意粉都好好味龍蝦🦞雖然不大舊但肉質扎實好味價錢又唔算太貴每碟一百至兩百質素值得這個價格
餐前脆片好好味
雖然有啲油,但好香脆

威靈頓牛柳都好味

價錢又唔算太貴
每碟一百至兩百
質素值得這個價格

2021-03-19 182 浏览
女朋友記錯左地方係附近做facial,我就book左呢間野俾佢chill下。餐廳地方闊落,又多卡位,坐起上黎唔會逼。我地晚上8點幾入坐,餐廳車水馬龍。伙記非常有禮貌,反應快,無記錯,要熱水有熱水。事不宜遲,講下我地叫左咩野食先。威靈頓牛肉 威靈頓牛肉上面塊酥皮非常鬆脆,牛油味濃郁,牛味亦都好足夠, 中間有磨菇醬汁焗埋一齊,食到我呢,真係停唔到口。side dishes 有薯蓉波,相當足料結實。黃到金雞翼 講到明黃到金,緊係出哂名既咸蛋黃啦。炸雞翼外脆內軟,肉質有彈性又唔太油膩,再加上調配好唔會太濃又暖暖地既咸蛋醬。配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,帶俾你清新減膩既平衡感。炸薯條配黑松露醬份量十足,薯條炸得唔會油,跟碟已經有茄汁同埋黑松露醬各一。枱面有黑椒俾大家調味,我地仲問左waitress俾左啲芥末醬我地。一路食一路飲酒傾計真係一絕。1664正所謂,係男人緊係飲黑啤。但係由於餐廳好似無黑啤既關係,於是就叫左一杯1664呀。第一啖係綿密既酒泡,就係tap beer重要既部份。我都唔記得最後係幾多錢,因為我幫左個人係市場獲利,分番啲俾小弟,佢請左我食呢餐。但係依稀記得計埋discount係 A

黃到金雞翼
配菜有沙律菜加活性乳酸爆珠,帶俾你清新減膩既平衡感。

炸薯條配黑松露醬

我都唔記得最後係幾多錢,因為我幫左個人係市場獲利,分番啲俾小弟,佢請左我食呢餐。但係依稀記得計埋discount係 Around $500。
2021-03-17
黃到金雞翼
Mini Friday最出名係威靈頓牛柳,見有唔少人都推介過!不過今次就無叫到,反而試左幾款唔同嘅小食,最適合同朋友黎Happy hour或者食晚餐吹下水🗣**********<咸蛋黃薯角> $68薯角即叫即炸所以外脆內軟,食嘅時候仲熱辣辣,再加上咸蛋黃醬炒一炒,令每條薯角都沾上咸蛋黃味,起沙嘅咸蛋黃醬好惹味,真係食唔停口👅**********<香草牛油焗田螺酥盒> $88一客有四件焗田螺酥盒,係好適合share嘅小食,酥盒釀左黑松露薯蓉,再加上牛油田螺烤焗,味道層次分明🧈**********<明太子忌廉帶子手捲粉> $148睇到手捲粉幾特別就想試下,味道同口感其實有啲似螺絲粉,加左一條條嘅青豆做配料都幾得意,整體份量一啲都唔吝嗇🤪**********<温泉蛋菠菜大啡菇> $78原隻大啡菇加上菠菜同埋温泉蛋,灑上芝士再輕輕炙燒表面,係中間切開蛋漿會流出黎嫁🍽**********<心太軟配雪糕> $68最後叫埋個心太軟做甜品,因為即叫即焗要等耐少少,內裏嘅朱古力呈流心狀態,兩個人share啱啱好,真係好邪惡😈

<咸蛋黃薯角> $68

<香草牛油焗田螺酥盒> $88

<明太子忌廉帶子手捲粉> $148

<温泉蛋菠菜大啡菇> $78

<心太軟配雪糕> $68
2021-03-13 228 浏览
餓左晚市堂食太耐啦,今晚又再出動去旺角搵食,呢間之前系官塘食過覺得幾好食又抵食,今次就試佢地嘅旺角分店。晚市套餐都好多選擇,又抵食,包餐湯,田園沙律,飲品,加$1就有件甜品。除左餐湯,沙律,每枱都有麥西哥脆片附送。DIY pasta $158 ~ 選擇左茄汁大啡菇意粉,加$48就有龍蝦,意粉味道煮得剛剛好,夠juicy,龍蝦超多膏碳燒紐西蘭牛肉眼扒配黑松露燒汁$258,配菜都有黑松露薯蓉,好香松露味道。最後再黎杯餐飲,加$1甜品系一件蛋糕仔,掛住食吾記得影比大家睇

除左餐湯,沙律,每枱都有麥西哥脆片附送。

2021-03-09
2021-03-12 192 浏览
第一次光顧這間店。openrice好評如雲,也不過如是。欣賞這間店有把漢堡微微焗熱令麵包中的油‘益’味更加突出!軟了的薯條,就像把隔夜薯條放入焗爐中芥末忌廉醬原來就等於茶餐廳早餐吉列魚柳的沙律醬最重要的一點,差不多吃完,兩碟意粉,兩碟扒,一塊薄餅,6隻雞翼,一碟薯條。這個漢堡包終於壓軸登場我不懂欣賞口味十分獨特另外,我們發現這間店的所有醬都是較甜,連黑松露醬也是甜甜的,真的十分特別。如果你點了他的青口墨魚麵,那麼你會發現他們的茄汁醬也十分甜。十分適合喜歡甜食的各位,我和我的朋友就不了
第一次光顧這間店。
openrice好評如雲,也不過如是。
欣賞這間店有把漢堡微微焗熱
令麵包中的油‘益’味更加突出!
軟了的薯條,就像把隔夜薯條放入焗爐中
芥末忌廉醬原來就等於茶餐廳早餐吉列魚柳的沙律醬
這個漢堡包終於壓軸登場
我不懂欣賞
口味十分獨特

2021-03-11
2021-03-10 3782 浏览
難得放假,跟男朋友去旺角行街街,街上比週末少人,去銀城上層的Mini Friday吃個午餐。獲安排坐窗邊位置,枱又大,非常舒適。趁著十二點大伙客人未到前,先拍下我挺喜歡的月球燈和鳥籠燈,昏暗的燈光很有情調。午餐全都是100元以內,還能選肉眼扒,非常適合食肉獸!餐湯是香草洋蔥湯,味道清甜,洋蔥煮得軟軟的,沒有辛辣感,不錯。先來我最期待的燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁。兩款突出的味道放一起卻完全沒有違和感,很有驚喜。肉眼扒煎得剛剛好,很容易切開。它的牛味濃郁,肉質香軟,每一口都充滿肉汁和牛的香味,正啊。黑松露汁沒有搶去牛味,還加上一道香味,錦上添花。黑松露汁更可以撈飯吃,為軟糯的珍珠米加上獨特的香氣。沒想到香烤美國大雞扒更甚驚喜。它煎得皮薄而香脆,怕吃雞皮會胖卻不捨得浪費。肉質嫩滑多汁,也是高水準之作。看,切開後又厚肉又佈滿肉汁,看著都知道有多軟滑了吧,既juicy又美味。意粉有用橄欖油混過,條條分明,不會黏成一坨,同時也不會感到油膩,反而挺香口。混著鹹香的黑椒汁一起吃,不知不覺就吃完了。最後,悠閒地喝個餐茶,看看街景,才慢慢離去。這個午餐實在很抵食!

獲安排坐窗邊位置,枱又大,非常舒適。

午餐全都是100元以內,還能選肉眼扒,非常適合食肉獸!

燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁

黑松露汁更可以撈飯吃,為軟糯的珍珠米加上獨特的香氣。

香烤美國大雞扒

燒紐西蘭肉眼扒配黑松露燒汁
香烤美國大雞扒
2021-03-10 161 浏览
極厚靚牛扒 入口香口膠 把刀幾好 居然無切斷 牛仔骨同樣好靚 可以鍛煉你手力 刀工 啲野食食曬係因為地球 放去垃圾桶係對得住餐廳 最後收錢比卡 還卡時候就咁隨便飛張卡落黎係刀上面 服務員係老屎忽 以為自己邊個 隨便到 落兩個牛扒餐 全部唔問你要幾成熟 因為佢地廚師想自由發揮
2021-02-28
2021-03-10 129 浏览
今日放工同朋友行街 咁岩見到呢間餐廳🍴就上去試下😜地點都算方便坐位寬躺💺環境舒適🪟Dinner Set價錢由💲168~💲258都有而每個set都包前菜(田園沙律🥗)、湯🥣、飲品🥤仲有呢個小食😍同朋友食住傾計 等主菜上場⭐️香烤美式BBQ豬肋骨💲1️⃣8️⃣8️⃣豬肋骨做法係烤香再用美式BBQ醬整🍖肉質鮮嫩多汁,醬汁都非常香口😋⭐️炭燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁💲2️⃣5️⃣8️⃣呢個扒我點左7成熟🥩覺得啱啱好因為個人比較唔鍾意有血水都算係不過不失,每個主菜都有配菜,所以都唔驚唔夠飽~只要點一個主菜就可以加💲1️⃣加甜品今日既甜品就係芒果蛋糕🍰色彩好繽紛🪅而且加1蚊都真係好抵💌
今日放工同朋友行街 咁岩見到呢間餐廳🍴
就上去試下😜地點都算方便

坐位寬躺💺環境舒適🪟

Dinner Set價錢由💲168~💲258都有
而每個set都包前菜(田園沙律🥗)、湯🥣、飲品🥤

仲有呢個小食😍同朋友食住傾計 等主菜上場

⭐️香烤美式BBQ豬肋骨💲1️⃣8️⃣8️⃣
豬肋骨做法係烤香再用美式BBQ醬整🍖
肉質鮮嫩多汁,醬汁都非常香口😋

⭐️炭燒紐西蘭牛肉眼扒 配 黑松露燒汁💲2️⃣5️⃣8️⃣
呢個扒我點左7成熟🥩覺得啱啱好
因為個人比較唔鍾意有血水
都算係不過不失,每個主菜都有配菜,所以都唔驚唔夠飽~

只要點一個主菜就可以加💲1️⃣加甜品
今日既甜品就係芒果蛋糕🍰
色彩好繽紛🪅而且加1蚊都真係好抵💌

I have ordered dinner set that serves a steak. I have never, ever, tasted such rubber-like meat. With a cost over 200 dollars, the steak is such unacceptable that I create an OpenRice account to give out my opinion. To those who are reading this, please don’t order steak.P.S the sauce and cheesecake is fine
2021-03-03 191 浏览
難得放假 可以同老婆二人世界疫情好轉之後部份娛樂設施重開例如戲院同老婆喺旺角睇完早場之後想搵間西式餐廳食個lunch喺OpenRice search就見到呢間Mini Friday同戲院位置比較相近位於銀城廣場9樓 一於試下入去餐廳之前必須要掃描安心出行或者留低聯絡資料 店員安排我哋兩個坐係靠近窗邊卡位店舖裏面燈光閃閃爍爍融入滿天星光環境裏面因為餐廳外面擁有大量玻璃窗 所以光線好充足卡位坐得好舒服 仲可以望到旺角街景座位上面已經預備左餐具、濕紙巾、杯以及檸檬水未食嘢之前感受到貼心和細心既服務菜單上有六種選擇老婆佢就揀咗香煎三文魚柳餐配薯菜我就揀咗燒紐西蘭肉眼扒餐配意粉每個套餐都會跟湯同餐飲有白湯或者紅湯可以選擇我哋都係揀咗紅湯未食主菜之前率先飲紅湯裏面見到有牛肉以及紅蘿蔔 飲一啖之後覺得好濃香帶出輕微牛肉味牛肉軟淋又唔痴牙結果碗湯好快就飲晒香煎三文魚配薯菜 幾香幾creamy三文魚味道淡淡地配埋個香草忌廉汁將魚香味帶出魚樣少少脆脆地金黃色✨薯蓉食落口有驚喜😍混合左黑松露入去製作菇菌味超香濃入口好滑即溶係出面餐廳未食過咁高質嘅薯蓉👍🏻 紐西蘭肉眼扒當中配有四季豆四季豆軟身,入口清甜加埋
難得放假 可以同老婆二人世界

店舖裏面燈光閃閃爍爍
融入滿天星光環境裏面
因為餐廳外面擁有大量玻璃窗 所以光線好充足
卡位坐得好舒服 仲可以望到旺角街景
座位上面已經預備左餐具、濕紙巾、杯以及檸檬水
未食嘢之前感受到貼心和細心既服務

入口好滑即溶
係出面餐廳未食過咁高質嘅薯蓉👍🏻

紐西蘭肉眼扒
當中配有四季豆
四季豆軟身,入口清甜
加埋鹽同黑椒調味增加口感

意粉軟硬程度剛剛好
我最緊張嘅就係廚師掌握肉眼扒嘅熟成度
肉眼扒切開之後,中間呈現粉紅色,完美

入口軟淋 啖啖肉汁 配埋燒汁一齊食

2021-02-25
  • 紐西蘭肉眼扒
  • 香煎三文魚柳
2021-03-02 171 浏览
今日旺角收工,見到間西餐廳有豬手食,俾佢吸引左,所以去試下😋😋🌟 火焰脆燒德國鹹豬手 ($238)豬手外層好脆,加上有火燒過,令豬手更加香脆,豬手唔會太咸,加上蜜糖芥末醬同酸菜,味道好夾,同埋職員服務好好,燒完後,拎去廚房幫手切,唔需要自己親手切,值得一讚👍🏻👍🏻🌟 咸蛋黃薯角($68)薯角即叫即炸,再加上用咸蛋去炒,味道濃郁,唔會太咸,有好香咸蛋既味道,必點😋🌟 黑松露忌廉汁雞柳意式燴飯 ($158)上菜時已經有好香既黑松露味,食落口黑松露既味道更加出,響燴飯面加上芝士,多左一份口感,雞柳好滑,加埋落忌廉汁,好夾,必點😋😋🌟 芒果芝士蛋糕(加$1)甜品跟晚餐只需$1,好抵食,而且唔會好甜,芒果味好香,響飯後食一流😋

🌟 火焰脆燒德國鹹豬手 ($238)

咸豬手

🌟 咸蛋黃薯角($68)

咸蛋黃薯角

🌟 黑松露忌廉汁雞柳意式燴飯 ($158)

黑松露忌廉汁雞柳燴飯

🌟 芒果芝士蛋糕(加$1)

芒果芝士蛋糕

2021-03-02