2017-10-02 883 浏览
態度異常惡劣,成間舖嘅員工一係態度差,一係就好似客串咁完全唔知發生咩事。難食不在講,完全貼錢買難受!最低消費$200,小朋友都設最低消費,我以為去咗酒店食,如果食物同態度係酒店級絕對值得,但可惜街邊都不如,劣!
2017-10-02 770 浏览
第一次食呢間餐廳, 冇諗過會有咁多問題首先,價錢好貴,主菜平均要$240以上(大份既大概$300),我地一行8人,全部要大份。不過每酥既份量就算每人分少少,最多都只係分到5-6個人。以千層面既份量最過分,可能同PIZZAHUT既分量差不多,不過價錢係3倍。份量細,價錢貴都算....  過分既係由落ORDER到第一個意粉到,足足等左超過1小時,PIZZA等左1小時20分。再者,所有食物既味道一係調味好怪,一係好難食,一係冇味。服務方面,雖然未至於之前既食評形容得咁差,但真係唔太好,所有侍應都係同一個樣,黑面 ! 不過叫做你問佢會答咁LOR。佢主打既係玩樂設施,我冇份玩,我唔知係咪好,不過同枱既小朋友家長問有冇兒童餐具,佢地冇。有冇兒童餐? 又冇。以一家咁既所謂親子餐廳,連呢兩樣野都冇就有點過分。最大問題係佢有Min Charge ,連未夠兩歲既B 都話要Min charge $200,果下堅係嬲,大人我覺得OK... Under 2 都要就唔Make sense !!! 不過,以佢地既定價,都好難唔過,只係佢地既態度係惡劣。最神奇係食到最後,有四五個客人走入黎,問我地食完未走未? 話要等
第一次食呢間餐廳, 冇諗過會有咁多問題

最神奇係食到最後,有四五個客人走入黎,問我地食完未走未? 話要等我地張枱。我心諗呢間餐廳究竟識唔識開餐廳架。
2017-10-01
  • 清水
  • 熱水
2017-09-26 684 浏览
超難食!每位指定要消費二百元!所謂兒童設施又在露天又多麈沒什麼抹過!食物難食,位量超小,服務更差,枱面水壺好污糟,不會再光顧!好差,好差,好差!小朋友玩了一會都說沒什麼玩要趕快走!

今次第一次同朋友黎幫小朋友慶祝生日,純粹因為佢有好多小朋友嘅玩意。詳情唔講喇,簡單黎講間野無乜service唔在講,仲要收每個人頭最低收費200,小朋友照計。啲伙記溝通又亂,落單又漏單,追完又追。你同佢反影,個老板娘竟然仲好串咁叫我地唔鍾意可以唔好再黎!😡😡話自己又大把客,係呢到睇其他人嘅comment先知自己仲左伏。啲嘢食一般,要收min charge $200一個人,仲要咁嘅Service,都咪洗叫我再黎。
特地帶小朋友來玩 但是服務態度實在惡劣 本來我們是坐裡面的一張檯 但因為小朋友在外面玩有水的充氣滑梯 所以我自己就坐在外面看著他們玩 屋企老人家就坐在裡面食野 我把食物拿到外面坐在一張椅子上食 諗住一邊食一邊照顧小朋友 因為一開始玩的時候有個小朋友從滑梯上跌落來 我有D驚後來我叫了兩杯咖啡 諗住可以方便D 就在外面一張檯坐低 後來一個女服務員 唔知道係唔係事頭婆 好惡劣的態度同我地講:我地下次冇辦法比兩張檯俾你啲 因為我地人手唔夠 long face 個樣幾臭塊面 好惡 意思話妳不可以坐出便坐 你只可以坐入便個張檯 我心諗如果你有客來 你同我講 我一定會比番張枱你地 但妳洗唔洗咁惡😤😤😤😤😤😤😤😡😡😡😡😡😡我只是想照顧住小朋友 所以才再出便坐下😌 講真 D野好食 不過唔會再幫襯 不想花錢買面色睇! 想來幫襯的朋友 三思!
特地帶小朋友來玩 但是服務態度實在惡劣
本來我們是坐裡面的一張檯
2017-08-23 1124 浏览
Weekday 同同事去科學園食lunch, 兩個人靜靜地就選左呢間意大利餐廳. 由於價錢以lunch 黎講就稍貴, 二百零蚊, 所以人亦唔多, walk in 即有位. 靜靜地最啱傾計點左兩個sets, 大蜆linguine con vongole, 一上枱好香白酒味, 蜆肉厚, 值得encore 另外叫左個angus beef rib eye, medium rare. 伴碟個焗薯好食. Rib eye 肉味啱啱好. 但下次可以試medium, 希望個rib eye 嘅煙燻味濃D就好啦. 個汁就soso, 淡口左. 純rib eye 加少少法式芥辣就perfect 池值得一提, 係杯cappuccino. 同甜品新鮮蜜柑兩者加埋簡直係lunch 嘅完美謝幕. Anyway, 叉好電又要返office啦. 下次黎科學園必定再試
靜靜地最啱傾計

值得一提, 係杯cappuccino. 同甜品新鮮蜜柑
2017-08-21
  • 大蜆  linguine  con  vongole
2017-08-11 1176 浏览
My son was attracted by the outdoor facilities and went into the restaurant, but one of the male staff, before even asking if we were dining in or not (and I did actually want to dine in), simply thought we were intruders and requested us to leave, in a very impolite manner.I feel very much offended by his reaction.While I certainly can afford your food, I would not pay even a penny, for the sake of my dignity. 之前都嚟過呢間餐廳,今日本身諗住同2歲仔仔去呢間餐廳食,我個仔被戶外設施吸引走咗入去,某位男職員居然問都唔問我哋係咪幫襯,就黑我哋面趕我哋走,極不友善咁話啲設施剩係給顧客

之前都嚟過呢間餐廳,今日本身諗住同2歲仔仔去呢間餐廳食,我個仔被戶外設施吸引走咗入去,某位男職員居然問都唔問我哋係咪幫襯,就黑我哋面趕我哋走,極不友善咁話啲設施剩係給顧客用。佢個樣好似覺得我哋係白撞,睇唔起我哋咁!

好啦,既然係咁,我慳返!
第一次到沙田白石角科學園,同行有小babies, 吃brunch 之餘,又要有得玩。Babies 媽媽 選了 科學園 「Meraviglia」。Meraviglia 是間意大利餐廳,意思在意大利文中解可作「surprise/amazement」,看看他們的質素是有驚還是有喜吧!他們主打意大利中部Tuscany 風味菜,一進餐廳便看見他們偌大的pizza oven,心想一定要點pizza!因同行有小babies,專誠訂座,為的是所以他們的「親子派」的裝修和玩樂設施。餐廳分室內和室外部分,室內除了是供用餐的地方外,還有室內小型遊樂設施如小船屋及玩具廚房,也有小朋友玩具﹑積木拼圖及圖書角等,而戶外地方則有不同的遊樂設施如彈彈床、鞦韆、滑梯,相信絕對可令小朋友都會樂而忘返。設施的清潔度很好非常不錯!店內的local 侍應,水準很參差,但意籍老闆就跟進得很足、也很 socialable,看來他也很喜愛小babies,不時跟我們的小babies 逗笑。我們點選了Pizza Hawaiian ($238),個人最愛有菠蘿的pizza,他們自家大型磚窯pizza 烤焗出來的Pizza,風味很好,餅皮香

我們點選了Pizza Hawaiian ($238),個人最愛有菠蘿的pizza,他們自家大型磚窯pizza 烤焗出來的Pizza,風味很好,餅皮香脆而不太硬,餡料未算豐富,但味道適中,很好吃!意廚通常都應為菠蘿跟薄餅,不是一個好的組合,含有豐富纖維的菠蘿是甜帶酸的味道,配上酸味的番茄及芝士,口感會很奇怪,而意大利人就正是不太愛這種又甜又酸的味道 。還記得數月前有個網上熱烈討論說: 『薄餅加菠蘿很嘔心!』,story 很搞笑! 其實,加了菠蘿,不是更健康,更有口感質次P嗎?

Pasta 類選了Carbonara (full size, $288) ,醬汁做得味道恰到好處,意大利餐廳的意粉水準好,質感al dente有嚼勁是常識吧!

Caesar Salad with Chicken Fillet ($218)  & Crab ($40),沙律菜新鮮,烤雞柳不會太乾,肉質嫩滑,另再加炸軟殼蟹,很香脆很鮮味!Grilled Austrilian Grass Fed Sirloin Steak 10oz ($318), 草飼牛含脂量教低,肉質天然健康,而且精瘦,價錢亦不算太貴肉味亦不錯。

他們亦提供多樣健康特色飲品選擇,我們選了Antioxidant Fruit Drink ($48) 、Organic Concord Grape ($58) 、Organic Berry Nectar ($58),全部都是較濃身的,口感較稠的,但味道都不錯。

Chocolate Lava Cake ($78) ,超軟香朱古力心太軟, 配上一球雪糕,很「邪惡」很好味! 有些時候,最簡單最原始的甜品,就是美味,Banana Spilt ($98) 香蕉船就正是代表!

科學園給人的感覺很悠閑,不會有太高的建築物,每座建築物之間的空間及綠化也十分足夠,令人感到有如置身外地,完全沒有侷促的感覺。園內有花、有草、有樹,也有人造河流,周未閒遊,感覺很寫意﹑很舒服!

Meraviglia 是給我們驚喜的!

Banana Spilt ($98)
Chocolate Lava Cake ($78)
Pizza Hawaiian ($238)
2017-04-01
$500 (其他)
Banana Spilt ($98)
Pizza Hawaiian ($238)
2017-05-06 1804 浏览
完全唔會再來~ 態度差~ 野食唔好食~叫個五成牛排最後變左全熟扒~ 海鮮飯同海鮮意粉都未分得清~ 仲要不停強調有min charge~ 第一次已經叫夠數都仲係度問~態度差到以為自己去左茶餐廳

2017-04-17 2009 浏览
復活節最後一天來到,想好好的家庭樂,到了這餐廳外圍,小朋友看見吹氣設施已急不及待要選這餐廳。媽媽先行去登記等候入座,爸爸打算陪小朋友邊玩邊等,怎料有位中年男先審問爸爸幾號枱,有枱才可玩耍 第一嬲!那邊箱媽媽則在門口等了10分鐘還沒有人過來安排入座,有位後,女侍應生冷冷一句,「冇叉,d 叉洗緊」,另外等了15分鐘才有人落order, 第二嬲😠!之後小朋友再出外玩,中年侍應立即又走過來,「太太你幾號枱,冇枱冇得玩」,第三嬲😬!要不是遊戲設施吸引了小朋友,真的不會不會再幫襯和推介朋友,menu 選擇又少,味道又一般,完全不值min charge $120 (當然它會註明大人小童一樣$120 位) 嬲嬲嬲!!
第一嬲!

2017-04-17
位於科學園的Meraviglia Bar e Ristorante ,絶對是一大家長享受美食的地方,除了環境清優,餐廳還有很多設備是為小朋友而設。 大人可以一邊進食,一邊看管小孩,小孩吃飽又不怕悶~~總比吃飽後給小孩手機好吧>"<"。 藍色~~好靚~~餐廳屬高檔次,所以只要你有需要,餐廳都滿足。這次有點經驗,露天的熱水時常都缺乏,除了這一點,也沒有其他了~~HAHA! 這次先叫了3個lunch set,但都有4個包(可能因為我地4個人)~~最重要係有兩種不同的包~~ 麥包和法國麵包?我不肯定哦~ 名字我真的忘了~這個pizza是這裡pizza中有like,結果一試~~WOW 一大片黑松露~~係一大片!高級的黑松露真是一咬就知道,入口唔攻鼻,無異味!煙肉好香~~不會太乾身! 之後的意粉值得推介!非常好吃!上面有一個流心蛋,如果一上枱立即刺穿會更好!意粉很重口味,有點油,但意粉出奇入味,唔似平時的意粉分開煮。 海鮮飯隻帶子好大粒!!哈哈!味道不及意粉,但可以接受!只是如果可以再入味多少少就更好。 味道較淡。 我相信大

藍色~~好靚~~

餐廳屬高檔次,所以只要你有需要,餐廳都滿足。

最重要係有兩種不同的包~~ 麥包和法國麵包?我不肯定哦~

名字我真的忘了~
這個pizza是這裡pizza中有like,結果一試~~

WOW 一大片黑松露~~係一大片!
高級的黑松露真是一咬就知道,入口唔攻鼻,無異味!
煙肉好香~~不會太乾身!

之後的意粉值得推介!
非常好吃!
上面有一個流心蛋,如果一上枱立即刺穿會更好!

海鮮飯隻帶子好大粒!!哈哈!
味道不及意粉,但可以接受!
只是如果可以再入味多少少就更好。 味道較淡。

我相信大多不喜歡這餐廳的朋友都是因為這餐廳太貴,但如果一早已經有高檔次的準備,又不可能介意這一點吧!

小編吃到差不多時間就到了tea time=.=早知道就等多一陣~~

因為這一間算是吃不飽的,所以再叫了一個tea set!

個炸魚柳好好味~~~~

有時我明白,美食都要配合時間,這個炸魚剛剛好!

肉很滑,又沒有雪藏味~~可以說處理很好!

不過,作為一個推介,這一間是不錯~
但來到預了傷銀包~~要有心理準備哦!
2017-02-11
2017-02-01 2797 浏览
年初四,一家人去左人流較少嘅科學園飲茶,飲完就在園內周圍行下。見到呢間西餐廳有開,旁邊有小型遊樂設施。唸住睇下冇咩玩,下次同小朋友嚟! 不過,設施就喺水池旁邊,矮欄河阻隔,小孩周圍走會有D危險。朝早落過雨,吹氣設施濕笠笠,未清潔返!而有個木製樹屋型滑梯,條滑梯係膠製,接駁位只用牛皮膠紙痴住,膠紙仲爛哂,滑梯都幾淺同直,地下只得塊1.5x1.5尺膠墊,都幾得人驚!設施張貼住「如有損傷,不會負責」之類嘅告示,有D關人鬼事嘅感覺!餐廳內顧客不算多,cashier 旁有隻船仔+玩具廚房,兩歲半仔仔一見到就入左廚房仔玩,見餐廳柜架上有d organic,紅酒產品賣,於是幫襯下買包糖仔,可能太濕碎啦!女職員收完錢就立即向我地講,唔消費唔可以玩! 要喺度食野先可以玩,仲人釘人迫使我地離開! 新正頭,攪喊哂個小朋友,在場冇乜小朋友玩緊,咁嘅行為的確好小氣。有時做生意大方D, 客氣D, 下次咪做到人生意囉! 人地ikea 幫唔幫襯,都任你玩啦!
2017-01-10 2283 浏览
餐廳在湖邊,有戶外和戶內的座位,環境頗優雅。走高檔路線,適合家庭聚會或者商務會餐。(雖然我不太感受到這裡的服務有多高級)這天來到這裡LUNCH,由於天氣太冷了,我們選擇了室內的座位,幸好也算清靜。坐下之後,侍應給了我們每人一本MENU,我選了烤黑豚鞍配大啡菇SET LUNCH 包每人一個MAIN,配沙律或餐湯,另外飯後也會有一客小甜品,餐飲方面就是普通咖啡/茶十分欣賞餐前送上的麵包,送到餐桌時是熱烘烘的,有新鮮焗出來的感覺而且麵包質感鬆軟,外脆,但內裡不失濕潤感,屬誠意之作這客烤黑豚鞍配上了燒汁,味道剛剛好,不過黑豚略嫌有點太乾和硬自己很喜歡吃菇,叫這個菜很大原因是因為這個芝士焗啡菇,不過芝士味不夠濃,要伴著燒汁吃才有味,有點失望後來送上的甜品就是一個普通的奶凍這個SET 好像大概300HKD(未計加一)感覺定價有點太貴呢,當買環境吧

2016-12-18 2209 浏览
今日去科學園玩,間餐廳聲稱係親子餐廳,而且訂位時已講明15大人9BB,但到左地方好細好迫,分左兩張檯但每檯只有約10個座位我地有24人一張bb椅都無,要自己去問其他檯有無人唔要😒就算坐大人椅都唔夠椅!重點係完全!完全!完全沒有bb餐具!職員態度非常惡劣 就連落單都無人理!甚至有朋友餐具都無 碟都要自己拎唔知以為要用手食野食細碟又唔平 都唔緊要15大人食左大概$7000 拎旦糕去要留意 因為要收$120切餅費職員話主要唔想客人帶旦糕黎喎出面有戶外playground 但好多比較大嘅小朋友同時間玩而無家長陪同 亂叫亂跳亂走咁樣其實好危險 好易發生意外!大家千萬唔好比網上介紹呃左去😤😤😤Never again!劣評劣評…
職員態度非常惡劣 就連落單都無人理!
甚至有朋友餐具都無 碟都要自己拎
唔知以為要用手食
野食細碟又唔平 都唔緊要
15大人食左大概$7000
拎旦糕去要留意 因為要收$120切餅費
職員話主要唔想客人帶旦糕黎喎

咁樣其實好危險 好易發生意外!
大家千萬唔好比網上介紹呃左去😤😤😤
Never again!
劣評劣評…
2016-12-18
庆祝纪念
圣诞节
2016-09-16 3551 浏览
難得放假帶埋一對仔女去科學園行下,行過呢間見有兒童設施,一對仔女已經急不及待走入去睇,本來冇唸住食嘢,但見到寫住餐廳客人先可以玩,好啦,難得放假仔女又咁想玩,食少少啦。一坐低見到餐牌已經打個突,一個下午茶加埋一接近$200,剛剛食咗飯,一家四口叫一個pizza餐加杯熱咖啡,咁都二百幾,對我地呢類普通家庭黎講唔算平,問題係個中年粉紅恤衫四眼男staff當堂黑曬臉,仲之後想叫佢攞2隻碟,攞杯暖水,都當睇我地唔到,有無搞錯?完全唔尊重客人。價錢唔平,食物一般,但態度九流!!

都當睇我地唔到,有無搞錯?完全唔尊重客人。

價錢唔平,食物一般,但態度九流!!