2023-03-09 41 浏览
之前晏晝嚟咗呢間銅鑼灣嘅西餐廳🙈好食之外環境氛圍都好有格調🥳//🥩香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁$198擺盤非常精緻✨我哋叫咗5成熟🥸切落幾軟腍肉色粉嫩💕除咗韓式燒肉汁仲有黑椒同蒜鹽,食落幾juicy🤤紫菜薯條都夠曬惹味🤭🐟香煎加洲鱸魚柳配日本帆立貝配意式香草忌廉汁$168鱸魚嘅皮煎到脆卜卜🤩食落嫩滑好有鮮味🫶🏼仲有兩大粒帆立貝🤤配菜有蕃茄仔同薯蓉,食完好滿足啊❤️‍🔥🥔吉列牛肉薯餅 +$38薯餅食落酥脆😻炸粉薄薄一層,牛肉幾香🥰薯蓉口感綿密,點埋甜甜地嘅芥末醬食好夾🤓🍹黑加倫子薄荷特飲 +$48非常打卡able嘅特飲🤪杯墊同玻璃杯都好靚,好夢幻嘅感覺🫧黑加倫子味清甜,好refreshing🌱🍵凍焙茶香濃嘅焙茶😽解膩之選~
🥩香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁$198

🐟香煎加洲鱸魚柳配日本帆立貝配意式香草忌廉汁$168

🥔吉列牛肉薯餅 +$38

🍹黑加倫子薄荷特飲 +$48

🍵凍焙茶
香濃嘅焙茶😽解膩之選~
2023-03-08 41 浏览
銅鑼灣登龍街一向多餐廳,平時都係大街到搵野食,但原來樓上都有好多有名氣嘅餐廳;今次就黎到一間樓上西餐廳,入面裝修得好靚好有情調,環境非常舒服~日本廣島蠔燴意大利飯 HK$218好多人推介呢個廣島蠔意大利飯,所以我地都決定試下佢!廣島蠔隻隻都好脹卜卜,面頭有微微烤過,肉質依然滑嫩,食落好鮮甜;意大利飯好creamy,入面加咗洋蔥同菇,配埋魚籽一齊食,呢個飯食得好開心~芝士焗法國麪包蟹蓋配龍蝦汁扁意粉 HK$268鍾意食蟹嘅朋友一定唔可以錯過呢個意粉!一上枱已經覺得好surprise,蟹蓋嘅size大過隻手掌,金黃色嘅芝士放係左係蟹蓋面,入面釀滿了蟹膏同蟹肉,超級邪惡;龍蝦汁意粉呢個配搭冇得輸,意粉入面仲要有啖啖蟹肉,好食~ 不過最識食一定係將意粉放落蟹蓋入面,咁就可以撈埋啲蟹膏蟹肉一齊食啦~紐約芝士蛋糕 HK$58Cheesecake 口感綿滑濕潤,芝士味濃,旁邊仲有酸忌廉,配搭埋一齊食唔會覺得漏~整體感覺呢間餐廳好高質,野食亦都好有驚喜;環境氣氛有情調,同朋友知己一齊黎慶祝聚會都係一個唔錯嘅選擇~

日本廣島蠔燴意大利飯 HK$218

芝士焗法國麪包蟹蓋配龍蝦汁扁意粉 HK$268

紐約芝士蛋糕 HK$58

整體感覺
同同事試左係銅鑼灣永光中心17樓既Memoir既 lunch set🍽️ 環境好闊落,燈光比較柔和個感覺係坐得好舒服好relax,🦦 每張檯仲有盞檯燈仔🔮 我地分別叫左2個lunch set, 包餐湯 Or 沙律, 同一杯餐飲🥣餐湯紅菜頭忌廉湯🍠,一般餐廳好似比較少見🤔 紅菜頭味道好濃郁,個湯打得好creamy好smooth, 一粒粉粒都冇🤗🐟香煎加洲鱸魚柳配鮮蝦,蕃茄忌廉汁 $168鱸魚柳煎到個皮超香口,仲脆脆地,魚皮灑左鹽帶番魚皮既油香出黎,個魚質好嫩好滑,成塊都好咸香,仲有兩隻彈牙既鮮蝦,sidedish既薯蓉🥔打得好滑有牛油香。🥩香煎澳洲10 Oz肉眼扒配韓式燒肉汁 $198同事食既🐂7成熟肉眼超juicy, 未切已經仲有D肉汁係面,肥瘦勻混唔會韌,同埋都幾大塊, 一個女仔食晒會有D溜🤭 sidedish係黑松露薯條🍟仲有少少沙律菜🥬🍰 French Cake +$28Set Lunch +$28 仲可以加件 🧀New York Cheese cake, 口感幼滑,芝士味道都夠濃厚👍🏻🧁 Daily Dessert +$28另外是日甜品係🥚蛋白餅蛋糕,呢個食落好似脆蛋白霜咁

🥣餐湯

🐟香煎加洲鱸魚柳配鮮蝦,蕃茄忌廉汁 $168

🥩香煎澳洲10 Oz肉眼扒配韓式燒肉汁 $198

🍰 French Cake +$28

🧁 Daily Dessert +$28
另外是日甜品係🥚蛋白餅蛋糕,呢個食落好似脆蛋白霜咁甜甜地,要點埋佢配既passionfruit果醬一齊食,好清新😋
  • 香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁
  • French Cake
2023-03-07 38 浏览
生日飯之選,同另一半黎到登龍街既一間樓上西餐,環境好chill,好岩2個人撐翻個枱腳,今次就揀左set dinner,400幾蚊一個好抵 add on仲加左一個飯同小食CP值都幾就職高😝最中意既就係美國頂級牛腹肉配香草醬,可以算係最最最中意既一道菜,五成熟睇落好似好生,但食落肉質岩岩好,夠冧身牛味好重好好食,點鹽蒜好香,點香草醬升華左牛既味🥹🥹而甜品紐約芝士蛋糕🍰其實幾surprise,因為除左蛋糕係芝士製,旁邊都有芝士醬可以更加濃芝士味😝😝味道好濃郁,但吾會膩同甜度岩岩好😙

2023-02-24
  • 日本廣島蠔燴意大利飯
2023-03-07 35 浏览
🔻銅鑼灣西餐廳😊非常適合dating或者同朋友聚一聚,環境寬敞亦都坐得好舒服,配合埋餐廳嘅音樂同燈光,一坐低都可以好放鬆同朋友傾吓偈☺️🌕 𝓒𝓻𝓪𝓫 𝓜𝓮𝓪𝓽 & 𝓐𝓿𝓸𝓬𝓪𝓭𝓸 𝓣𝓲𝓪𝓷 𝓦𝓲𝓽𝓱 𝓒𝓾𝓬𝓾𝓶𝓫𝓮𝓻 𝓢𝓪𝓾𝓬𝓮 黑魚籽蟹肉牛油果🥑塔配青瓜汁獨特嘅配搭 真係唔係間間都有☺️黑魚籽🌟一個營養價值非常豐富嘅食物,除咗有滋補嘅作用之外,仲可以抗衰老😆。香甜嘅蟹肉加口感細滑嘅牛油果🥑配合埋超級醒胃青瓜汁,清新完美配搭☺️🌕 𝓖𝓻𝓲𝓵𝓵𝓮𝓭 𝓐𝓶𝓮𝓻𝓲𝓬𝓪𝓷 𝓡𝓲𝓫𝓮𝔂𝓮 𝓢𝓽𝓮𝓪𝓴 𝓦𝓲𝓽𝓱 𝓡𝓮𝓭 𝓦𝓲𝓷𝓮 𝓢𝓪𝓾𝓬𝓮 香煎美國肉眼排配紅酒汁叫咗medium既ribeye,牛扒軟嫰無筋,恰到好處。Sauce除咗紅酒汁之外亦都配左黑椒加鹽巴,可以按自己嘅口味揀😋配菜有蘆筍、車厘茄同蒜頭🧄,食完牛扒配埋清甜蘆筍一齊食,清新又健康。
🔻

2023-03-07 86 浏览
▫️日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 ($198) 每一條意粉都掛滿濃濃既海膽忌廉汁, 醬汁好creamy不得了🍝🤤海膽控一定要試!! 而帆立貝就有3大隻, 兩面有輕輕煎過, 食落爽彈😋▫️日本廣島蠔燴意大利飯 ($218)  有五隻肥美既廣島蠔🦪估唔到份量都幾多, 蠔肉爽嫩鮮味, 無雪味的🫶🏻意大利飯煮得唔會太硬或者太淋, 成個汁都好香濃但又唔會膩, 上面仲有小小三文魚籽, 撈埋一齊食令層次更豐富, 我地食到一粒飯都無淨🤣🤣▫️水牛城雞翼 ($88) 一份有四件, 雞翼大小適中, 炸得唔會過乾, 醬汁酸酸甜甜有小許微辣幾惹味😝
▫️日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 ($198)
日式海膽忌廉帆立貝意大利粉

▫️日本廣島蠔燴意大利飯 ($218)
日本廣島蠔燴意大利飯

▫️水牛城雞翼 ($88)
水牛雞翼

2023-03-06
水牛雞翼
2023-03-06 68 浏览
.📍$198 日式海膽忌廉帆立貝意大利粉海膽忌廉汁比想像中濃食落又唔會過分重口味估唔到海膽配意粉咁正🤪帆立貝亦都好大隻外層煎到微焦,食落肉質彈牙.📍$218 日本廣島蠔意大利飯意大利飯煮到好creamy忌廉味好濃,成個配搭本身已經夠正🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️店員仲建議桶爛d蠔撈埋一齊食撈完成個飯更加重蠔味😋最後仲留左幾隻蠔空口食食落個蠔味都好重,好似平時食緊生蠔咁🥳...

📍$198 日式海膽忌廉帆立貝意大利粉

海膽忌廉汁比想像中濃
食落又唔會過分重口味
估唔到海膽配意粉咁正🤪
帆立貝亦都好大隻
外層煎到微焦,食落肉質彈牙
📍$218 日本廣島蠔意大利飯

意大利飯煮到好creamy
忌廉味好濃,成個配搭本身已經夠正🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️
店員仲建議桶爛d蠔撈埋一齊食
撈完成個飯更加重蠔味😋
最後仲留左幾隻蠔空口食
食落個蠔味都好重,好似平時食緊生蠔咁🥳
  • 日本廣島蠔燴意大利飯
2023-03-05 32 浏览
今天和男朋友到銅鑼灣逛街,晚餐選擇了這間有格調的樓上西餐廳。門口位置已經有打卡位,大型的乾花掛飾及彩色圓形射燈,可以影剪影。📷餐廳的裝修及掛畫等也別具心思,每一枱也放一瓶小乾花可以和不同的菜式一起打卡。𝐒𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 Daily soup ❤️紅菜頭忌廉湯紅菜頭味道突出,整個湯也很濃郁,應該用了不少紅菜頭,用料充足!Second course 🥑豆腐牛油果配Xo醬原來牛油果和豆腐再配xo醬,未到竟然合拍很特別👍🏻Third course日本廣島蠔燴意大利飯廣島蠔有鮮味又肥美,意大利粉很Creamy😊Dessert 🍮 紐約芝士蛋糕芝士味十分濃郁,texture 也不錯✔️小食 🐣水牛城雞翼水牛城雞翼的醬汁配合得剛剛好,甜辣的味道平均。整體來說,餐廳有格調佈置又用心,和一班朋友聚會或慶生也是一個不錯的選擇!MEMOIR (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓

門口位置已經有打卡位,大型的乾花掛飾及
彩色圓形射燈,可以影剪影。📷

𝐒𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫
Daily soup
❤️紅菜頭忌廉湯

Second course
🥑豆腐牛油果配Xo醬
原來牛油果和豆腐再配xo醬,未到竟然合拍很特別👍🏻

Third course
日本廣島蠔燴意大利飯
廣島蠔有鮮味又肥美,意大利粉很Creamy😊

Dessert 🍮
紐約芝士蛋糕
芝士味十分濃郁,texture 也不錯✔️

小食
🐣水牛城雞翼
水牛城雞翼的醬汁配合得剛剛好,甜辣的味道平均。

MEMOIR (銅鑼灣)
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓
  • 水牛城雞翼
Memoir 銅鑼灣真係收工約飯局聖地,除咗地舖多野食外,大廈樓上都不乏高質餐廳😎今次Memoir係銅鑼灣永光中心,餐廳燈光昏暗,一入門口感覺好有情調,牆上仲有似火焰同水流嘅LED wall好特別鮮蕃茄水牛芝士 $88黑醋汁有閃粉,賣相吸引✨蕃茄十分新鮮香甜,食到停唔到水牛芝士係一口size,可以斯斯文文食用🤣日式青芥末威靈頓三文魚 $298見到餐廳推介,🖤黑白配⚪️都叫咗嚟試試威靈頓牛柳平時比較多機會食到,威靈頓三文魚真係唔多三文魚好粉嫩熟度岩岩好,絕對無過熟過鞋酥皮keep到好酥脆🤤中間仲有層紫菜可以點埋日式青芥嚟食亦十分夾好好食👍黑松露牛肝菌燴意大利飯 $178有堆泡泡係面頭,賣相好得意啱曬打卡📸不敗之選,黑松露好香,唔係好假果種醬汁味意大利飯燴到粒粒分明,份量都幾多添
Memoir

鮮蕃茄水牛芝士 $88
黑醋汁有閃粉,賣相吸引✨
蕃茄十分新鮮香甜,食到停唔到
水牛芝士係一口size,可以斯斯文文食用🤣

日式青芥末威靈頓三文魚 $298
見到餐廳推介,🖤黑白配⚪️都叫咗嚟試試
威靈頓牛柳平時比較多機會食到,威靈頓三文魚真係唔多
三文魚好粉嫩熟度岩岩好,絕對無過熟過鞋
酥皮keep到好酥脆🤤中間仲有層紫菜
可以點埋日式青芥嚟食亦十分夾
好好食👍

黑松露牛肝菌燴意大利飯 $178
有堆泡泡係面頭,賣相好得意啱曬打卡📸
不敗之選,黑松露好香,唔係好假果種醬汁味
意大利飯燴到粒粒分明,份量都幾多添

打開𝚕𝚒𝚏𝚝門就有投射𝚕𝚘𝚐𝚘、花花牆 巧靚~揭開店主手寫𝚖𝚎𝚗𝚞真係超級用心😍❛ 南瓜湯❜精選餐湯南瓜湯巧香濃、𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 ❛ 香煎澳洲𝟷𝟶ᴏᴢ西冷扒配韓式牛肉汁 ❜𝚖𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎 煎得粉嫩粉嫩 岩岩好~外面小小脆 食落仲巧𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢個人認為本身經已好入味旁邊配有蒜鹽、牛肉汁令味道更昇華🤤❛ 忌廉汁明太子大蝦扁意粉❜ 又係粉紅色巧靚💓~🦐大大隻又爽口個𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎不論質感、味道都唔錯扁意粉掛汁而不膩 啖啖都有明太子☺️❛香煎鵝肝配蘋果醬❜ 鵝肝煎到好香脆配埋蘋果蓉酸酸 中和油膩感🥰❛和風紫菜薯條配黑松露醬❜ 𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎風紫菜薯條經已係大愛💗黑松露仲估唔到咁濃郁 正😳

❛ 南瓜湯❜
精選餐湯南瓜湯巧香濃、𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢

❛ 香煎澳洲𝟷𝟶ᴏᴢ西冷扒配韓式牛肉汁 ❜
𝚖𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎 煎得粉嫩粉嫩 岩岩好~
外面小小脆 食落仲巧𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢
個人認為本身經已好入味
旁邊配有蒜鹽、牛肉汁令味道更昇華🤤

❛ 忌廉汁明太子大蝦扁意粉❜
又係粉紅色巧靚💓~
🦐大大隻又爽口
個𝚜𝚊𝚞𝚌𝚎不論質感、味道都唔錯
扁意粉掛汁而不膩 啖啖都有明太子☺️

❛香煎鵝肝配蘋果醬❜
鵝肝煎到好香脆
配埋蘋果蓉酸酸 中和油膩感🥰

❛和風紫菜薯條配黑松露醬❜
𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎 𝚜𝚑𝚊𝚔𝚎風紫菜薯條經已係大愛💗
黑松露仲估唔到咁濃郁 正😳
2023-03-03 32 浏览
以前經常去登龍街搵食,咁耐冇去原來已經唔同晒,多咗勁多新餐廳。今次食呢間位於登龍街既樓上Cafe,位置方便,見咁多好評就去一試究竟啦。Menu設計到似本回憶錄咁,中學時做相冊既回憶當堂返晒嚟,同店名非常匹配。和風紫菜薯條配黑松露醬 $68即叫即炸,所以上碟仲係熱辣辣好脆口的。薯條屬於粗薯,條條都咁長,黑松露味道唔會太厚重搶左薯仔味,冇令人失望喎!日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $198海膽醬超級足! 每一啖都有海膽鮮味,充足既海膽醬令口感更順滑; 上面有三大粒帆立貝,啖啖都係肉,而且肉質相當彈牙。黑松露牛肝菌野菌燴意大利飯 $178一上碟已經飄來好香濃既黑松露味,每粒飯都吸收左牛肝菌既沙汁,粒粒飽滿。上面既泡沫係由牛奶打發而成,冇咩味道但為成道菜加左唔少分架。Peach Minty Fizz $68成杯飲品既擺盤非常吸睛,岩晒中意打卡既朋友。淡淡既桃味唔會太甜,舛膩一流的。今次約左好耐冇見既姐妹飯聚,呢度環境恬靜,岩晒我地慢慢食下野傾下計,傾下舊時趣事,非常好的體驗。

和風紫菜薯條配黑松露醬 $68

日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $198

黑松露牛肝菌野菌燴意大利飯 $178

Peach Minty Fizz $68

用餐优惠
試食活動
今次去咗位於銅鑼灣商業大廈中嘅餐廳 @memoir.causewaybay 試試佢哋 fusion 菜式, 其中日式海膽忌廉帆立貝意大利粉特別出色,帆立貝全部都大大粒之外,每一啖都係香滑而濃濃嘅海膽汁掛係彈牙嘅意粉上🤤 食完後海膽嘅味道久久徘徊在舌尖,讓人回味無窮🤤另外亦試左佢哋招牌菜式日式青芥末威靈頓三文魚($298). 平時威靈頓牛扒就食得多,放三文魚係中間真係第一次試,點知原來幾好食喎! 最初都有擔心會焗到魚質好乾,點知出到嚟三文魚肉質仲係好嫩滑! 而且中間加咗紫菜同青芥末醬汁,令到口感加多咗層次外亦令到口感無咁膩☺️甜品試咗佢哋嘅紐約芝士蛋糕,鍾意佢唔太甜而且香滑可口☺️必須讚嘆一下店主好用心佈置餐廳內外,舒服企理係基本,見到手繪餐牌真係感到特別有心思同窩心!完完全全感受到餐廳200分誠意!

日式芥末醬威靈頓三文魚

甜品試咗佢哋嘅紐約芝士蛋糕,鍾意佢唔太甜而且香滑可口☺️

日式芥末醬威靈頓三文魚
2023-03-01 39 浏览
唔係朋友講都唔知原來公司附近有間富有紙藝手作特色嘅樓上餐廳,餐廳環境舒適,氣氛仲好浪漫好啱情侶嚟呢~🔸黑魚籽蟹肉牛油果塔配青瓜汁🔸先試個冷盤~上層黑魚籽蟹肉,下層搭配牛油果,層次分明✨黑魚籽本身味道偏鹹,不過配上蟹肉同牛油果後,平衡咗個味道好夾,加上青瓜汁令整體多左份清新感😋🔸吉列牛肉薯餅🔸熱辣辣嘅吉列牛肉薯餅,外層酥脆,入面牛肉薯蓉餡料好creamy,就咁食已經好好食,配埋蜜糖芥末醬,香口之餘甜甜地,超惹味🤤🔸日式海膽忌廉帆立貝義大利粉🔸擺盤好吸睛同勁足料,帆立貝大粒得黎,食落一啲都唔韌仲好鮮甜😳意粉軟硬適中,配埋香濃嘅海膽忌廉汁~正!唔單止樣靚,質素都好唔錯👍🔸Peach Minty Fizz🔸由玻璃杯到杯墊擺設都好別緻😍蜜桃薄荷梳打,蜜桃味濃又唔會太甜,加上少少薄荷同氣泡感,清爽解膩,夏天飲應該仲正😆食完先發現原來呢度出名油封鴨脾,而且每日限量供應,有機會再嚟一定要試下!

🔸黑魚籽蟹肉牛油果塔配青瓜汁🔸
🔸吉列牛肉薯餅🔸
🔸日式海膽忌廉帆立貝義大利粉🔸
🔸Peach Minty Fizz🔸
今次推介呢一間位於銅鑼灣嘅西式小餐館,灰色格調為主,同時門面以及餐廳內有花的元素,帶文青浪漫的感覺。原來餐廳仲係OpenRice長期的人氣榜首,價錢親民,食物水準亦不俗,帶朋友慶生都唔錯架!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍄跟餐 餐湯、沙律是日餐湯是甘筍南瓜湯營養美味 入口滑溜 南瓜味尤其濃郁🍄忌廉明太子大蝦扁意粉 $128下晝簡簡單單食個明太子意粉都唔錯!估唔估唔到有少少驚喜!明太子意粉汁濃澀奶滑得來唔油膩,扁意粉都好掛汁大蝦🍤都夠彈牙!🍄 香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁$198令食肉獸雙眼發光的主食✌🏻西冷排相當厚身!外面煎到微脆同時鎖住肉汁!五成熟 色澤均勻內裏嫩滑 牛味特濃配菜則是脆炸粗薯條 大滿足🍄法國香煎鵝肝 配蘋果蓉$98鵝肝油香滿溢 特別驚喜的皮幾脆身配蘋果蓉、同埋無花果夠晒清新🍄法國芝士蛋糕 $28性價比超高的芝士蛋糕!仲有仙女果伴碟,擺盤文青有心思~芝士味不會太濃,鹹中帶甜且不膩!🍄熱焙茶 熱抹茶(跟餐)

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍄跟餐 餐湯、沙律
是日餐湯是甘筍南瓜湯
營養美味 入口滑溜 南瓜味尤其濃郁

🍄忌廉明太子大蝦扁意粉 $128
奶滑得來唔油膩,扁意粉都好掛汁
大蝦🍤都夠彈牙!

🍄 香煎澳洲10oz西冷扒配韓式燒肉汁$198
令食肉獸雙眼發光的主食✌🏻
西冷排相當厚身!外面煎到微脆
同時鎖住肉汁!五成熟 色澤均勻
內裏嫩滑 牛味特濃
配菜則是脆炸粗薯條 大滿足

🍄法國香煎鵝肝 配蘋果蓉$98
鵝肝油香滿溢 特別驚喜的皮幾脆身
配蘋果蓉、同埋無花果夠晒清新

🍄法國芝士蛋糕 $28

🍄熱焙茶 熱抹茶(跟餐)
2023-02-26 41 浏览
平日甚少於銅鑼灣正正式式吃晚飯,一般都是剪完頭髮或做完faical 到附近吃車仔麵便算😂今天難得約朋友在銅鑼灣晚飯,當然要找間像樣一點的餐廳吧。朋友推介這間位於登隆街商業大廈的西餐廳昏暗的燈光甚有情調,感覺不錯呢發現餐牌上有很多關於貓貓的小卡,想必店主一定是個愛貓之人。吉列牛肉薯餅薯餅熱辣辣漲卜卜的,炸得很鬆脆牛肉薯餅調味亦很好,好吃😋日本廣島蠔燴意大利飯這個意大利飯是這間餐廳的熱門菜式。廣島蠔非常鮮味,亦十分飽滿,一口吃下去,嘴裡瀰漫著蠔的鮮味,非常享受。忌廉汁燴飯帶陣陣草味,份量亦算大份,不錯不錯。芝士焗法國麵包蟹蓋配龍蝦汁扁意粉賣相很吸引,意粉上的泡泡十分有趣。蟹蓋裡是滿滿的蟹膏和蟹肉,單吃了一小口,又是另一種滿足的滋味😌 聞到鄰座叫的龍蝦湯非常香,還好這個龍蝦汁意粉亦不錯,很香很美味👍🏼無意中吃了一頓海鮮餐,食材好煮出來的菜式一定好吃😋下次在銅鑼灣吃飯又多一個選擇了

昏暗的燈光甚有情調,感覺不錯呢

發現餐牌上有很多關於貓貓的小卡,想必店主一定是個愛貓之人。

吉列牛肉薯餅
薯餅熱辣辣漲卜卜的,炸得很鬆脆
牛肉薯餅調味亦很好,好吃😋

芝士焗法國麵包蟹蓋配龍蝦汁扁意粉
賣相很吸引,意粉上的泡泡十分有趣。