2023-03-03
以前經常去登龍街搵食,咁耐冇去原來已經唔同晒,多咗勁多新餐廳。今次食呢間位於登龍街既樓上Cafe,位置方便,見咁多好評就去一試究竟啦。Menu設計到似本回憶錄咁,中學時做相冊既回憶當堂返晒嚟,同店名非常匹配。和風紫菜薯條配黑松露醬 $68即叫即炸,所以上碟仲係熱辣辣好脆口的。薯條屬於粗薯,條條都咁長,黑松露味道唔會太厚重搶左薯仔味,冇令人失望喎!日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $198海膽醬超級足! 每一啖都有海膽鮮味,充足既海膽醬令口感更順滑; 上面有三大粒帆立貝,啖啖都係肉,而且肉質相當彈牙。黑松露牛肝菌野菌燴意大利飯 $178一上碟已經飄來好香濃既黑松露味,每粒飯都吸收左牛肝菌既沙汁,粒粒飽滿。上面既泡沫係由牛奶打發而成,冇咩味道但為成道菜加左唔少分架。Peach Minty Fizz $68成杯飲品既擺盤非常吸睛,岩晒中意打卡既朋友。淡淡既桃味唔會太甜,舛膩一流的。今次約左好耐冇見既姐妹飯聚,呢度環境恬靜,岩晒我地慢慢食下野傾下計,傾下舊時趣事,非常好的體驗。
和風紫菜薯條配黑松露醬 $68
日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $198