2017-06-24
呢間日本過江龍主打漢堡扒,系日本都見過漢堡扒專門店,但冇試過,既然開到嚟香港,一於試下啦!餐廳好大,坐得舒適,出面有沙律吧、飲品吧同甜品吧,叫野食加$58就可以無限享用出面既食物,好吸引!叫左餐,就出去睇下有咩食!沙律方面,有吞拿魚通粉、碎蛋薯仔沙律、番茄沙律同各式豆類;飲品方面,除左各款果汁汽水,仲有咖啡牛奶同兩款湯,分別系忌廉粟米同蔬菜湯。試左忌廉粟米湯,好濃粟米味,又香又甜。另外吞拿魚沙律都唔錯!除左出面既野食,餐包同飯都系任添。好鍾意呢度既餐包,濃牛油味,而且質感軟而帶韌,正!鍾意芝士既我要左180g既芝士漢堡扒,一上枱既時候非常熱辣辣,半融既芝士包住厚厚既漢堡扒,旁邊有啲粟米同洋蔥增加香味。用刀一切,漢堡扒好鬆軟,多肉汁,但肉味比較淡,芝士帶嚟一啲奶香更惹味!望落唔多,但食到最後覺得好夠,因為厚度足,相當飽肚。朋友要左漢堡包,包身脆脆地,夾住厚厚既漢堡扒同新鮮爽脆既番茄同洋蔥,加埋半融既芝士,好好食!薯條亦唔失色,鬆脆而且調味得當,轉眼已經清碟。最後試下呢度既甜品,芝士撻撻底厚,芝士味淡,奶凍既味道都比較淡,一般,甜品需要改進。最後以一班曲奇雪糕為呢餐晚飯作結。總括而言,香港
總括而言,香港食漢堡扒既地方唔多,想食既話呢度絕對系個好選擇!