2024-04-12 56 浏览
主打手工意粉嘅西餐廳,環境舒適優雅。意式肉丸扁意大利麵食得出肉嘅品質有一定要求,意大利粉係手工製作,食落新鮮啦有口感,配搭起佢嘅醬汁同埋肉丸啦,多重口感。是日甜品係Tiramisu我真係好鍾意食Tiramisu,佢用一個小小嘅杯仔啦,就載住作為一個飯後甜品,上高呢係佢嘅特色製作嘅cream,下低就係蛋糕,入面真係好香嘅酒味。全日早餐(包括炒蛋、火腿、焗蕃茄、炒雜菌、煙肉、麵包)佢嘅材料都好新鮮,蕃茄好大鮮嫩多汁,最值得欣賞就係佢嘅麵包好有口感好香好有香味。比較鍾意就係雜菌菇,我覺得炒得好香。跟餐係凍Mocha 好香咖啡朱古力味~
主打手工意粉嘅西餐廳,環境舒適優雅。

意式肉丸扁意大利麵

是日甜品係Tiramisu

全日早餐
(包括炒蛋、火腿、焗蕃茄、炒雜菌、煙肉、麵包)

比較鍾意就係雜菌菇,我覺得炒得好香。

跟餐係凍Mocha
好香咖啡朱古力味~
2024-04-12 28 浏览
今次要喺港島區搵食 對銅鑼灣一啲都唔熟悉朋友介紹我去Lsquare原來真係幾多餐廳比餐廳廣告嗰碟牛吸引咗所以揀咗呢度🥜環境好有氣氛(開放式廚房+吊燈)🥜牛柳係減肥之選,朋友有quota就叫個邪惡啲8oz 意大利牛柳配車厘茄火箭菜 $308🥜本來想叫五成熟,但原來有指定熟度,牛肉漸變紅色好靚🥜鐘意點牛底啡色嘅醬多過另上嘅芥末芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條 $288🥜好花心思,係雞胸與雞胸之間加牛肝菌🥜無論薯條定雞胸上面都加咗大量芝士
今次要喺港島區搵食
對銅鑼灣一啲都唔熟悉
朋友介紹我去Lsquare
原來真係幾多餐廳
比餐廳廣告嗰碟牛吸引咗
所以揀咗呢度

🥜環境好有氣氛(開放式廚房+吊燈)
🥜牛柳係減肥之選,朋友有quota就叫個邪惡啲

8oz 意大利牛柳配車厘茄火箭菜 $308
🥜本來想叫五成熟,但原來有指定熟度,牛肉漸變紅色好靚
🥜鐘意點牛底啡色嘅醬多過另上嘅芥末

芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條 $288
🥜好花心思,係雞胸與雞胸之間加牛肝菌
🥜無論薯條定雞胸上面都加咗大量芝士

2024-04-11 42 浏览
很久沒見的朋友,早前預訂了銅鑼灣「Mano」,在今天相聚一刻。 餐廳裝修格調時尚、簡約富現代感,燈光柔和,讓人感到休閑、愉悅。 店員安排我們坐在吧枱,可看到廚師們烹調食物。😋是日選擇:1️⃣意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆 🍽厚身豬腩卷,脆卜卜外皮,帶肥膏,軟腍的豬腩肉,肉汁不多,配上辣肉腸蘭度豆,味道很特別! 2️⃣芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條 🍽外表金黃酥脆,大塊雞胸肉,雞胸內裡還釀了牛肝菌,加上芝士,層次豐富。配角薯條熱辣辣,不油膩,夠香脆!

店員安排我們坐在吧枱,可看到廚師們烹調食物。

😋是日選擇:
1️⃣意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆
2️⃣芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條
2024-04-10
  • 意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆
  • 芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條
上星期Happy Friday去咗銅鑼灣Mano呢間意大利🇮🇹餐廳食晚飯 主打係食扒的 我地上到去基本上餐廳都坐滿人添呢 呢間餐廳我非常推介食物質素高坐得又舒服🤓🍝Mano Lasagne 呢個芝士肉醬千層麵係非常出色煮得特別入味 係佢地自家製的 上層有滿滿嘅芝士🧀係千層麵上以千層麵係有好香濃嘅蕃茄汁🥫 加埋啲芝士嚟食真係超好味😋🥩 80Z Steak Tagliata 呢個8安士意大利牛柳肉質望落已經好靚 餐廳會已經fix咗個熟道 佢地咁有信心終於明點解🤓切落去牛柳好軟剛剛好 邊邊就較為熟少少內裡好軟好香嘅牛味 佢地仲提供咗牛肝菌醬俾你沾 不過唔沾都好夠入味🍟 Parmesan Fries 呢款係有大量巴馬臣芝士🧀灑咗係薯條上面 芝士係溶溶地嘅狀態 食得非常滋味🍋 Lychee Lemonade呢杯荔枝加檸檬甜甜地又幾好飲

🍝Mano Lasagne

🥩 80Z Steak Tagliata

🍟 Parmesan Fries

🍋 Lychee Lemonade
呢杯荔枝加檸檬甜甜地又幾好飲

2024-04-11 82 浏览
🌟港鐵銅鑼灣站C出口2分鐘路程🌟#意大利菜式 #意大利菜 #打卡店同朋友約係銅鑼灣食飯 就上平台睇下有咩好介紹 見到呢間Mano 好多人讚好 就黎食下啦🙈🙈上到去 咁岩坐到窗邊位 好舒服呀!✌🏻✌🏻兩個人叫左1個main 1個pasta 同埋1個dessert 夠晒飽👍🏻👍🏻🧡#新鮮黑松露蘑菇扁意大利粉- Black truffle mushroom tagliatelle- 新鮮黑松露好香 仲有份量唔少ge蘑菇 好juicy!🧡#芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條- Chicken parmigiana - 一上碟就俾脆炸雞胸嚇親 勁巨型👀👀- 雞胸入面釀左芝士牛肝菌 切開香噴噴 好吸引- 雞胸好厚肉 雖然炸左 但仍然好嫩肉👍🏻👍🏻- 仲配埋薯條🙊🙊🧡#提拉米蘇- Tiramisu - 好大杯- 好creamy! 同埋咖啡味好香
🌟港鐵銅鑼灣站C出口2分鐘路程
🌟#意大利菜式 #意大利菜 #打卡店

上到去 咁岩坐到窗邊位 好舒服呀!✌🏻✌🏻

🧡#新鮮黑松露蘑菇扁意大利粉
- 新鮮黑松露好香 仲有份量唔少ge蘑菇 好juicy!

🧡#芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條

2024-04-11
  • Tiramisu
  • 新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵
  • 芝士焗牛肝菌釀脆炸雞胸配薯條
【人氣爆棚高質義大利菜🇮🇹手工龍蝦汁意粉|布袋芝士沙律】推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #銅鑼灣 - 𝗠𝗮𝗻𝗼 為咗要好好慶祝吓自己鍾意考到車牌🚗🥹(終於!!)決定食義大利菜慶祝🍾 觀塘同銅鑼灣都有分店,主打意粉披薩,價錢稍貴,但真材實料,尤其鍾意去個手工意粉🍝🫶🏻【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 𝗕𝘂𝗿𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 布袋芝士沙律 $𝟭𝟲𝟴|7.5/10 超大一粒芝士,基本上每台都有嗌☝🏻Burrata Cheese 好正拉開好軟淋淋,底層有幾粒車厘茄,超少沙律菜,最主要都係食粒芝士🧀◐ 𝗣𝗮𝗿𝗺𝗲𝘀𝗮𝗻 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 巴馬臣芝士薯條 $𝟲𝟴|9/10 🌟粗薯條炸得好正,加上大量Parmesan 芝士碎,即使擺凍咗都不是水準👍🏻◐ 𝗦𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗧𝗮𝗴𝗹𝗶𝗮𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲 香煎帶子龍蝦汁義大利麵 $𝟮𝟯𝟴|8/10本身覺得意粉略貴,同埋唔算太大碟,但手工意粉真心幾好食,口感爽口同平時食開嘅意粉唔太一樣,加上龍蝦汁唔會死鹹,有驚喜高質意粉!◐ 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 提拉米蘇 $𝟳𝟴|7/10大量cre
【人氣爆棚高質義大利菜🇮🇹手工龍蝦汁意粉|布袋芝士沙律】

推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📍HK #銅鑼灣 - 𝗠𝗮𝗻𝗼

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】

◐ 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 提拉米蘇 $𝟳𝟴|7/10
大量cream cheese,整體偏甜,中間手指餅索咗大量expresso,所以咖啡味濃烈值得讚👍🏻

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗠𝗮𝗻𝗼
🥢 @mano.hongkong
🚶 銅鑼灣站F1出口,步行約7分鐘
📍 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓
🏷️

地區:#laymao_銅鑼灣
分類:#laymao_西式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
2024-04-08 91 浏览
人氣滿滿嘅Mano ,銅鑼灣意大利餐廳,午市時間去到差不多全場滿座,同同事的人揀咗一個餐share嚟食!紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯 $103意大利飯用上蕃茄醬汁底,入口酸味較重食落較開胃,飯粒質地啱啱好唔會過硬,紅酒燴既牛面肉好入味,肉質好軟腍肉味香濃!香草蕃茄醬青口扁意大利麵 $98青口份量好多飯面鋪左6隻,每隻都好厚肉入口好鮮甜,意大利麵掛上蕃茄醬酸酸甜甜,仲有香草帶出更香同鮮味午市套餐+$35包左前菜同甜品,可以揀湯或者沙律,我哋揀咗湯當日係南瓜湯夠濃郁,是日甜品係Tiramisu😍我最愛,忌廉幼滑好creamy

紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯 $103

香草蕃茄醬青口扁意大利麵 $98

同朋友放工嚟食 環境好舒服又可以坐得耐👍我哋嗌咗8OZ Steak Tagliata🐮個店員冇問我哋熟度 但上到嚟啱啱好😋唔好睇份量好似唔多 但兩個女仔食都夠😚有兩個汁 黑椒汁🤎芥末醬💛 前者比較濃味 後者芥末味都好強烈 火箭菜嘅調味都不錯 牛肉亦都唔會太韌Seared Scallop Tagliatelle🍝擺盤好精緻好靚 帶子有燒過 味道不錯 扁意粉好掛汁 每啖都食到龍蝦汁味👍Tiramisu 🍮如果好酒味多過咖啡味嘅朋友 呢款啱晒你!好好味!而且個cream好滑 而且唔會太濕 大推🌟
同朋友放工嚟食 環境好舒服又可以坐得耐👍

我哋嗌咗

• 意大利牛柳
跟朋友上銅鑼灣的The L. Square 5樓的Mano食午餐,12點半上到去已經半滿,坐下不久更是全場滿座。以今日的消費環境,有點意外,果然是人氣西餐廳。餐廳有一面臨街大玻璃,裝修並不特別華麗,枱椅間也不特別寬闊,能享負盛名應是全靠出品、價錢和服務。午市套餐價錢由$76-$418,包普通飲品,頭盤(餐湯或沙律)要加錢。而星期一至五的是日午餐只需$88,包飲品和頭盤,最是經濟。今日是星期三,是日午餐是意式煙鴨胸薯仔麵團和燒梅頭豬扒配薯條。我點了後者。朋友點了午餐盲曹。🏅燒梅頭豬扒配薯條($88)🏅香煎盲曹伴香草醬配普羅旺斯燉菜($138)🏅甜品(+$20)咖啡(+12)餐湯是南瓜湯,清甜好飲,熱度夠,而且頗大碗。燒過的梅頭豬扒非常軟腍,有點似叉燒。盲曹魚也煎得香口,燉菜好味道,借份量較少。甜品是tiramisu ,裝在玻璃杯中,非常軟滑好味。餐廳服務殷勤有禮。見我用手拿薯條即奉上濕紙巾,主動幫其它客人搬去窗邊位,又禮貌查詢遲到的同伴幾時到,怕餐湯涼了不好吃。餐廳有無心,客人是感受到的。

🏅燒梅頭豬扒配薯條($88)
🏅香煎盲曹伴香草醬配普羅旺斯燉菜($138)
🏅甜品(+$20)
咖啡(+12)

餐湯是南瓜湯,清甜好飲,熱度夠,而且頗大碗。

燒過的梅頭豬扒非常軟腍,有點似叉燒。
燒梅頭豬扒配薯條

盲曹魚也煎得香口,燉菜好味道,借份量較少。
香煎盲曹伴香草醬配普羅旺斯燉菜

甜品是tiramisu ,裝在玻璃杯中,非常軟滑好味。

2024-04-03
午餐
燒梅頭豬扒配薯條
2024-04-02 4532 浏览
銅鑼灣樓上意大利餐廳 「Mano」一直人氣滿滿,差不多每晚爆場,好評如潮就是食物質素,尤其係牛扒和意粉都好多人推介,而家價錢合理,今日就和好友來朝聖一下👍🏻🍝▪️Mano Lasagne $ 178芝士肉醬千層麵,最傳統的意大利風味,自家製嘅千層麵帶點煙靭有彈性 ,伴上焗香過濃濃的蕃茄肉醬和芝士 ,滋味無窮🥩▪️8OZ Steak Tagliata $ 308意大利牛柳肉質軟腍,牛味特別香濃,伴牛肝菌醬好惹味,可以沾上自家製的芥末醬更有風味,仲有清新嘅車厘茄乾火箭菜,新鮮美味🍟▪️Parmesan Fries $ 68粗身薯條炸得香,灑上大量巴馬臣芝士,芝士半蓉狀態在薯條上,鹹鹹香香,香口得一條接一條🥬▪️Broccolini $ 68烤牛油澳洲西蘭花苗 ,用牛油炒香再灑上大量巴馬臣芝士,口感幼嫩爽口,味道充滿牛油鹹香🌱▪️Mocktail of the day $ 58每天都有優惠特飲,是日精選Lychee Lemongrass Lemonade ,清甜可口,甜中帶微微酸,非常唔錯

🍝▪️Mano Lasagne $ 178

🥩▪️8OZ Steak Tagliata $ 308

🍟▪️Parmesan Fries $ 68

🥬▪️Broccolini $ 68

🌱▪️Mocktail of the day $ 58
  • 巴馬臣芝士薯條
  • 芝士肉醬千層麵
2024-04-02 48 浏览
店名: Mano 地址: 銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓銅鑼灣站C出口,行2分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5Mano呢間西餐,除咗銅鑼灣之外,係觀塘都同樣有分店,今次就黎試下佢哋嘅午市套餐,$218就可以享有肉眼扒😙當然要試下‼️10OZ 燒紐西蘭肉眼扒配烤蔬菜❤️❤️❤️❤️❤️$218呢個價錢就可以食到10oz嘅肉眼扒,CP值十分之高,叫左五成熟,牛扒🥩口感軟腍,油脂比例十分之好☺️牛味濃郁😋紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯❤️❤️❤️❤️$108意大利飯比較有口感,帶有淡淡紅酒香,牛面肉舊舊都咁大舊,肉質軟腍,入口即化🤩Starter+dessert❤️❤️❤️❤️❤️$35是日餐湯係甘筍南瓜湯,入口順滑,甜品係tiramisu,味道唔會過甜,帶有微微酒香😍
店名: Mano

10OZ 燒紐西蘭肉眼扒配烤蔬菜❤️❤️❤️❤️❤️

紅酒燴牛面肉磨菇意大利飯❤️❤️❤️❤️

Starter+dessert❤️❤️❤️❤️❤️
2024-03-26 47 浏览
銅鑼灣mano環境有氣氛8安士意大利牛柳配火葥菜,呢個意大利牛柳好靚嘅,個色啱啱啱好,焗過先係紅咁嘅,好吸引目光。牛柳個質地好軟滑,一刀割開去就可以見到個肉嘅粉嫩嘅內裡。煮熟嘅時候,排出嚟嘅肉汁滲透晒入去,好香氣都飄喺四周。火葥菜爆炒過,咬落去爽脆又有啲辣辣嘅口感,同個牛柳配一齊食真係好好味。啲牛肉同火葥菜嘅味道互相襯托,一齊入口,好滿足嘅滋味會彈出嚟,好好食啊!北海道帶子三文魚籽龍蝦汁意大利粉,嗱!呢款意大利粉真係色彩繽紛,好靚!啲粉條好有彈性,煮得剛剛好,唔會太軟或者太硬。龍蝦汁係咁樣頂住個粉,個汁好濃郁,有龍蝦嘅香味,令人食嘅時候嗅到都流口水。北海道帶子好鮮甜,配埋三文魚籽,啲魚籽爆咬落去,彈牙又鮮味十足。食落去,啲粉條同汁嘅味道好好融合,令人感到好滿足。真令人難以忘懷嘅意大利粉。
銅鑼灣mano環境有氣氛

又嚟The L. Square搵食啦😆呢次同朋友嚟食人氣西餐廳Flames嘅姊妹店Mano✨餐廳主打各款意大利菜,呢晚平日嚟都係坐滿哂人😳人氣旺盛呀😆🌟布拉塔芝士蜜桃車厘茄沙律🥗 $168Burrata Cheese係世一芝士❤️入口好軟滑,而且奶味香濃,配上橄欖油同海鹽,食落去鹹鹹地味道更昇華✨係開胃嘅前菜🤓🌟意式脆皮燒豬腩卷 配辣肉腸蘭度豆 $238呢道係餐廳嘅招牌菜🤣基本上檯檯都會叫🥰豬腩卷係非常厚身,外皮真係超級薄脆,咬落味道甜甜地好特別!中間半肥瘦嘅豬腩肉質好軟腍😍係一切就散嘅程度!食落入口即溶好好食🥰配上辣肉腸蘭度豆,辣辣地好惹味!同燒豬腩卷味道都好夾✨🌟新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵 $178呢個pasta反而少少失望🥹意大利麵彈牙但偏腍🥹而且食落黑松露味唔出,味道整體偏淡🥺不過蘑菇就夠多~🌟CHARDONNAY (Bottle) $248

🌟布拉塔芝士蜜桃車厘茄沙律🥗 $168

🌟意式脆皮燒豬腩卷 配辣肉腸蘭度豆 $238

🌟新鮮黑松露蘑菇扁意大利麵 $178

🌟CHARDONNAY (Bottle) $248
用餐优惠
試食活動
2024-03-24 61 浏览
位於銅鑼灣嘅意大利餐廳Mano,平日夜晚去都滿座,建議預先book定位🙌🏻🍴自家製意式肉丸($138)肉丸幾大粒,口感軟熟👄加入咗洋蔥同香料調味,配上新鮮蕃茄醬🥫酸酸甜甜幾開胃😆🍴芝士肉醬千層麵($188)芝士、肉醬同千層麵層層相間,肉醬味道濃厚👅mozzarella, cheese混合parmesan cheese,芝味十足🧀配上酸甜嘅蕃茄醬,食落冇咁膩👍🏻🍴卡邦尼扁意大利麵($168)意大利麵係手工製,口感煙靭卦汁,醬汁鹹香幾Creamy😋🍴忌廉牛油蒜香雜菌($68)香草麵包表面烘得香脆,裏面口感軟熟,雜菌爽口😋用忌廉、牛油同蒜蓉炒香,配搭香草麵包好夾👐🏻

🍴自家製意式肉丸($138)

🍴芝士肉醬千層麵($188)

🍴卡邦尼扁意大利麵($168)
意大利麵係手工製,口感煙靭卦汁,醬汁鹹香幾Creamy😋

🍴忌廉牛油蒜香雜菌($68)

2024-03-22 71 浏览
上次媽咪帶左我出去同姐姐去銅鑼灣食西餐依間餐廳主打手工意粉,所以同姐姐試下手工意粉🤭我地分別叫左意式燴牛小排蕃茄扁意大利麵及香煎北海道帶子三文魚籽龍蝦汁扁意大利麵🫶🏻意式燴牛小排蕃茄扁意大利麵 $258牛小排好軟嫩入味,蕃茄醬汁酸甜濃郁,而且啲肉汁好份味,意外同意粉好match❤️香煎北海道帶子三文魚籽龍蝦汁扁意大利麵 $238有3粒大大粒帶子,帶子鮮甜多汁,三文魚籽鹹香鮮美,龍蝦汁濃郁。其中一粒佈滿三文魚籽🫶🏻Earl grey 伯爵茶 $30正常茶味Mano (The L. Square)📍銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square 5樓
上次媽咪帶左我出去同姐姐去銅鑼灣食西餐
依間餐廳主打手工意粉,所以同姐姐試下手工意粉🤭

意式燴牛小排蕃茄扁意大利麵 $258

香煎北海道帶子三文魚籽龍蝦汁扁意大利麵 $238

Earl grey 伯爵茶 $30
正常茶味

Mano (The L. Square)