2020-11-12 5464 浏览
Mamaday係一間以搞怪做賣點嘅樓上cafe,餐廳周圍擺放左好多寫上搞怪字句嘅路牌,玩味十足,所以都幾受年輕人歡迎,即使平日下午都坐滿人,想食一定一定要預先book枱。餐廳內部大玩撞色,每個角落都冇馬虎,好啱同朋友打卡影相。連碟子同餐巾都寫上玩味字句。野食選擇都幾多,飯麵pizza小食野飲都有,價錢走中檔路線,唔算特別平,不過野食確係幾好食,絕對唔係麻麻地。明太子薯條($45) - 薯條有分大同細兩個份量,哩個係細,但都比想像中大份,夠二至四人share食。薯條上枱時熱辣辣,連住少少薯皮,香脆得黎仲有啲咬口,明太子鹹鹹香香,食下食下就停唔倒口。軟殼蟹比薩($138) - Pizza直徑大約9吋,係薄底pizza,餅邊香脆,上面放左原隻軟殼蟹、蟹柳、帶子同菠蘿,都幾足料。餅底上面有好多芝士,而軟殼蟹上面亦淋左千島醬,所以食落帶少少酸味,味道清新唔會好滯。相比起野食,野飲賣相雖然都睇得,但味道唔算突出。香蕉朱古力奶昔($48)同紫薯Latte($48)兩者奶味都較重,朱古力同紫薯味都比較淡。總結,以哩類打卡餐廳黎講,Mamaday嘅野食確係幾好食,賣相亦唔差,如果想同朋友打卡影相, 又對

餐廳內部大玩撞色,每個角落都冇馬虎,好啱同朋友打卡影相。
連碟子同餐巾都寫上玩味字句。

香蕉朱古力奶昔 & 紫薯Latte
總結,以哩類打卡餐廳黎講,Mamaday嘅野食確係幾好食,賣相亦唔差,如果想同朋友打卡影相, 又對食有啲要求嘅,Mamaday絕對唔會令人失望,不過一定要預早book枱。
2020-11-12 86 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀行街 又去九龍公園又去海旁 行到好攰 朋友就話係時候要祭下個五臟廟 咁我哋就一行人去周圍搵食 見到呢間mamaday 評價好似好高咁我哋就梗係要入去試下啦炸軟殼蟹薄餅 顧名思義 一隻原隻炸軟殼蟹瞓咗喺個薄餅上面 軟殼蟹炸得好香脆 而且呢隻蟹係有膏嘅 非常金香可口 薄餅上面亦都有好多芝士 配上鮮美嘅軟殼蟹 簡直就係絕配肉眼牛扒 燒到五成熟啱啱好 師傅掌握火候非常之準確 只係塊肉眼牛扒有少少筋 但係牛肉味亦都好濃郁 而且肉汁好豐富 食落絕對冇鬆肉粉嘅味道 值得一讚

2020-11-11 98 浏览
講起特色餐廳,定要提呢一間mamaday。由餐廳裝修、餐牌、菜式都別樹一格,食物配搭亦極奇新穎。今日叫咗個蒜蓉蝦pizza,蒜味香濃、蝦夠大粒,夠彈夠爽,配合上薄片Pizza同小小薯蓉,有中西合璧既感覺,唔錯、夠新意👍🏻👍🏻主食仲叫左個辣肉碎拋打烏冬,呢個就似泰式夾日式,泰式辣肉碎醬再加泰式大蝦片,配上日式烏冬。一開始既感覺似泰式肉醬意粉,配上烏冬少左飽滯感,彈牙烏冬,配上肉碎夠晒野味~~飲品方面,大力推介豆腐咖啡,上層豆腐雪糕、中層香濃咖啡、底層豆腐花。豆味咖啡味互相呼應,不同層次又帶來不同口感,喜歡豆腐又喜歡咖啡既你,不可錯過!另一杯係士多啤梨奶昔,呢杯感覺大分清新,飲得出鮮榨士多啤梨味,奶昔質感較soft同清新,食完咁多濃味野,飲淡啲既就剛剛好啦。

2020-11-11
2020-11-11 139 浏览
💥個Menu睇到眼都花😂​賣相💯 味道就一般啦​尤其是Pizza 唔推介🙅‍♀️口感唔太好​​最好食係溫泉蛋明太子意大利扁麵💯​好多汁❗️味道好夠❗️每一啖都食到明太子😋​小食都唔錯既~​​不過唔好抱咁大期望💁🏻‍♀️ ​份量唔多,要食得飽最好自己打定底​
💥個Menu睇到眼都花😂​
賣相💯 味道就一般啦​
尤其是Pizza 唔推介🙅‍♀️口感唔太好​

最好食係溫泉蛋明太子意大利扁麵💯​
好多汁❗️味道好夠❗️每一啖都食到明太子😋​
小食都唔錯既~​

不過唔好抱咁大期望💁🏻‍♀️ ​
份量唔多,要食得飽最好自己打定底​
第一次嚟尖沙咀【OMG Mamaday】呢間樓上 cafe😍店內裝修同擺設都勁Colorful,菜單設計鬼馬又幽默🤩🤩🤩!Lunch Set餵飽你~之《有得食手打漢堡仲想點?》有👉🏻生菜,蕃茄、芝士、手打漢堡同蜜糖洋蔥嘅漢堡😻😺!口感都幾彈牙😽有汁又有肉味👌👍🏻,襯埋個炸得金黃兼流住香濃療癒芝士嘅脆洋蔥圈,認真好睇又好味🤩仲有一啲都唔油、炸得乾身,口感係裡面鬆軟、外皮酥脆嘅厚身薯條同埋新鮮沙律菜伴碟,大大份真係可以食飽人👏🏻👏🏻✌🏻!我哋鐘意食香口兼惹味嘢,嗌咗份避風塘口味嘅👇🏻👇🏻「記住,期望愈大,失望愈大···雞翼」雞翼隻隻表皮脆脆好乾身,蒜香惹味。「美利堅合眾國草飼牛扒扒扒」MEDIUM RARE U.S.A RIB EYE STEAK5分熟的肉眼扒,軟嫩度及多汁程度為最完美狀態 🤤🤤🤤🤤🤤伴碟有兩片巨大塊嘅卜卜脆蝦片,一脆一腍食得過癮😎。整體來講呢度食物份量有睇頭,味道一啲都唔差⋯⋯⋯😋。喺度食午餐,身心可以獲得療癒,完全擊退曬上班族嗰份嘅厭世心情🤓人生係會有番啲「fun」數🤣🤣㗎!

我哋鐘意食香口兼惹味嘢,嗌咗份避風塘口味嘅👇🏻👇🏻
「記住,
期望愈大,失望愈大···雞翼」
雞翼隻隻表皮脆脆好乾身,蒜香惹味。
「美利堅合眾國草飼牛扒扒扒」

整體來講呢度食物份量有睇頭,味道一啲都唔差⋯⋯⋯😋。

喺度食午餐,身心可以獲得療癒,
完全擊退曬上班族嗰份嘅厭世心情🤓
人生係會有番啲「fun」數🤣🤣㗎!
2020-11-11 3277 浏览
去過銅鑼灣分店起碼三次,終於初訪尖沙咀分店,一如既往必定要提早訂檯,滿佈霓虹燈環境好吸睛,見到唔少人都係度打卡📷不過今次左右兩邊都坐滿咁激有好多人頭,睇下之後再黎又或者去埋油麻地分店有無機會影😚▪️ 都幾辣的泰式打拋豬烏冬(7.5/10)💲118本身睇名無咩特別大興趣既一道,朋友話想試之下叫左,出到黎都有驚喜🤭對於唔太食得辣既我黎講,呢個都係可接受既帶點酸辣味泰式汁,加上頗多既肉碎,感覺惹味,唯獨係烏冬略為少同碎,如果多返啲再彈牙一點就更好😗▪️ 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(7/10)💲124呢個飯唔知點解比起一開始食無咁有驚喜了,大概係今次鰻魚無叫全條既關係好似無咁多肉肥美,入口亦都有細骨,不過蛋都保持到嫩滑,米飯依然係有鰻魚汁既日本米,配上木魚絲,整體中規中矩咁喇🙈▪️ 芝士粉薯條(5.5/10)💲45(小)成日都話呢間質素平穩,應該都唔會點伏,但係呢個就真係不幸的失誤,可免則免吧🤨三種口味既薯條分別有原味、明太子味、芝士粉味,亦都有分大細🤔係我衰無細心睇以為係芝士拉絲嗰種,出到黎少少落差🤣入口偏向係乾身同埋人工鹹既芝士味,認真麻麻地少失望👉🏻👈🏻好彩我都係叫左個細既者🤪▪豆腐豆腐豆腐

▪️ 都幾辣的泰式打拋豬烏冬(7.5/10)💲118

都幾辣的泰式打拋豬烏冬

▪️ 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯(7/10)💲124

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯

▪️ 芝士粉薯條(5.5/10)💲45(小)

芝士粉薯條

▪豆腐豆腐豆腐咖啡(7.5/10)💲56

豆腐豆腐豆腐咖啡

朋友話每次黎呢間既指定飲品都係佢,出到黎賣相吸引,入面有豆腐味既雪糕球,可惜唔飲咖啡無緣試了,但相信應該都幾滑身濃味🤭

▪️ 放心唔係好甜既抹茶沙冰(7.5/10)💲48

放心唔係好甜既抹茶沙冰

第一次飲呢度既凍飲,就算係凍既抹茶味依然香濃,唔會過淡或者過甜,沙冰質感大致順滑,間唔中會帶點細碎冰粒😛

🔎 整體評分(7.5/10)
都幾辣的泰式打拋豬烏冬
豆腐豆腐豆腐咖啡
  放心唔係好甜既抹茶沙冰
店名 MAMADAY正是廣東話嘅「麻麻地」,個名咁搞笑,真係未食先開心。店內裝潢抵死,牆上畫有不少惹人發笑嘅圖畫,及各式抵死語錄等👍👍👍。就連餐牌都富有幽默感,好有心機做🤩🤩。為免需時等位,我哋12點已經嚟到等佢開舖,剛好係食lunch嘅時間。👍👍👍啖啖蟹肉...你就想~墨汁海鮮比薩🍕$128,墨汁薄脆餅底,餡料有蟹肉、墨魚仔、魷魚、芝士、櫻花蝦、木魚絲,海鮮粒粒分明,非常鮮味,芝士味又唔會太濃,係一個不停要追加添食嘅Pizza。👍👍👍有得食手打牛肉漢堡仲想點?$88,2cm厚嘅手打牛肉漢堡加埋新鮮生菜、蕃茄、香脆炸魷魚圈和自製醬汁,非常有滿足感。就連旁邊嘅薯條都係新鮮炸起,香脆熱辣辣。滴漏美式咖啡香濃回甘,好鬼提神!

就連餐牌都富有幽默感,好有心機做🤩🤩。

滴漏美式咖啡香濃回甘,好鬼提神!

2020-11-09 70 浏览
Mamaday (尖沙咀) -係必去打卡勝地!玩味十足嘅裝修,無論係餐牌名定係裝飾都勁有趣🤣 mamaday一向都出名好食,又影相打卡一流,而且亦都好多人食!所以有時唔記得book枱都可能食唔到,但lunch time嘅時間就比較好啲🤪 而且空間又鬆動啲🤪-🔍 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128極度足料,超多蟹肉嘅意大利麵!😍🤩 就咁睇賣相,已經見到超多蟹肉,仲有蟹柳棒、大量蟹子,同埋兩隻大大的蟹鉗😍😍 意粉亦都好creamy, 再配搭粒粒蟹子,口感豐富😋-🔍 泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯 $112分量超大的黑豚肉片蛋包飯🤤 mamaday 嘅滑蛋蛋包飯一向都出名,可以話係必食之選!分量勁足,又多滑蛋又多黑豚肉片,而且佢仲有少少辣(因為配搭泡菜)但唔會太辣,作為配搭啱啱好~-📍Mamaday (尖沙咀)尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
🔍 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面 $128

🔍 泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯 $112

📍Mamaday (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
2020-11-08 53 浏览
香港人🤭應該好多都聽過「Mamaday」既有特色💛💛又夠趣怪鬼馬絕對係港人打卡必到之地雖然我間中都食👅但就未曾向大家介紹過餐廳門面,環境全都佈滿極具趣味性的設計處處都可成為打卡點📸甚至連Menu的菜式名稱都非常盞鬼有啲睇完都唔知係乜🤣但又會有興趣試🍕淡淡蟹肉⋯你就想~墨汁海鮮pizza $128海鮮pizza梗係唔會只係得蟹肉啦仲有魷魚,八爪魚仔,櫻花蝦🤩令每口Pizza都能吃到配料👏🏻👏🏻而Pizza皮是屬薄脆類型 夠哂惹味還配搭了與海鮮最夾的千島醬💁🏻‍♀️歌加上表面還有大量芝士💕真是滋味之選🍝有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128除咗蟹膏,蟹肉之外 還有蟹柳及蟹籽伴隨使得色澤鮮明吸引 讓人食指大動🤤當蟹肉和蟹膏一同烹調後 蟹鮮味香濃且份量十足 真是能淡淡蟹肉🦀另外 由於用上扁意粉 口感會較有嚼勁當然亦唔會煮得過淋👍🏻軟硬適中
香港人🤭應該好多都聽過「Mamaday」
既有特色💛💛又夠趣怪鬼馬
絕對係港人打卡必到之地
雖然我間中都食👅但就未曾向大家介紹過

餐廳門面,環境全都佈滿極具趣味性的設計
處處都可成為打卡點📸
甚至連Menu的菜式名稱都非常盞鬼
有啲睇完都唔知係乜🤣但又會有興趣試

🍕淡淡蟹肉⋯你就想~墨汁海鮮pizza $128
海鮮pizza梗係唔會只係得蟹肉啦
仲有魷魚,八爪魚仔,櫻花蝦🤩
令每口Pizza都能吃到配料👏🏻👏🏻
而Pizza皮是屬薄脆類型 夠哂惹味
還配搭了與海鮮最夾的千島醬💁🏻‍♀️
歌加上表面還有大量芝士💕真是滋味之選

🍝有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128
除咗蟹膏,蟹肉之外 還有蟹柳及蟹籽伴隨
使得色澤鮮明吸引 讓人食指大動🤤
當蟹肉和蟹膏一同烹調後 蟹鮮味香濃
且份量十足 真是能淡淡蟹肉🦀
另外 由於用上扁意粉 口感會較有嚼勁
當然亦唔會煮得過淋👍🏻軟硬適中

2020-11-08 54 浏览
早吃晚餐會瘦d,5:45就到左餐廳。入到去,感覺環境富青春文化特色,顏色繽紛多姿,墻和玻璃上的標貼左特色句子反映年輕人想法💡。望望餐牌先,多好野選擇,我地叫左求其是但也都炸啦伴配茄汁沙律醬,籃子裡面盛載住薯條、炸蝦、炸魷魚圈和炸洋蔥圈,份量都幾多,炸得外層脆脆,裡面熱烘烘。唔好抱甘大期望蒲燒鰻魚蛋飯個名好正,味道係食完想再食,蛋好香滑,鰻魚肉厚嫩,鰻魚汁配合柴魚,同普通的飯一起吃都好滋味,甚有驚喜。飲品放面豆腐咖啡☕,豆腐味雪糕濃度夠,配咖啡,另咖啡更加清香。抹茶🍵個杯好有特色,藍色配紅字,有意思。整體而言,好滿足的一餐。
早吃晚餐會瘦d,5:45就到左餐廳。

望望餐牌先,多好野選擇,我地叫左

求其是但也都炸啦

唔好抱甘大期望蒲燒鰻魚蛋飯

抹茶🍵個杯

好有特色,藍色配紅字,有意思。
整體而言,好滿足的一餐。

• 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
  • 豆腐咖啡
2020-11-08 129 浏览
一直被呢間嘅搞鬼創意嘅店內裝橫吸引,而且碗碟及餐牌上菜式名都十分搞笑 ,今日係公眾假期所以我和朋友預早致電book枱訂位,以免摸門釘。由於12點開門,我們預早到了但仍未開始營業。一入店內色彩繽紛,餐牌菜式花多眼亂呢....不過冷氣實在太過強勁,侍應已經幫我地調較了2次可惜無咩分別,穿了外套也接受不了呢......本身好想試窩夫waffle 及 都無貨 😭Toasted marshmallow coffee... 迅速凍曬😢 口感好「結撻撻」嘅感覺,無啡味,適合 嗜甜人士only...Crab meat crab butter fettuccine 上菜後迅速凍曬 🥶 闊條麵質感不錯,不過太凍食唔出味道, 蟹鉗上的蟹肉有點鞋口,不夠嫩....感覺普通啦。Garlic Garlic Tiger Shrimp Pizza有驚喜, 如果你係對pizza薄餅底好有要求嘅人咁就冇法啦~ 佢個蒜蓉虎蝦非常鮮甜爽口 ,配上其他嘅配料好好味!由於已經有迅速凍曬嘅經驗,上菜後我哋即刻食曬佢,所以食物質素仲係好好,滋味!! 十分推介!!給walkin 等位既人 😂😂

本身好想試窩夫waffle 及 都無貨 😭

Toasted marshmallow coffee

Crab meat crab butter fettucine

給walkin 等位既人 😂😂

2020-10-26
2020-11-07 104 浏览
Mamaday (尖沙咀)12:00-22:00-唔好抱禁大期望的蒲燒鰻魚蛋包飯 $124 (升級原條+$28)鰻魚肥美厚肉,柔軟無腥味,大量的滑嫩炒蛋🥚包住鰻魚汁炒飯💛誠意滿分💯並使口感更上一層樓👍🏻醬香濃郁,甜而不膩😍推薦度: 🤪🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)-普通到無得再普通即炸魷魚圈 🦑 $68魷魚圈🦑真材實料,每個都大大個🥳新鮮彈牙,不會過韌和有雪藏味炸粉夠薄夠脆,十分香口💯即叫即炸,温度夠熱👍🏻推薦度: 🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)-期望越大,失望越大雞翼😍 (蜜糖芥末)單骨雞翼,方便食用👍🏻細心程度💯外脆肉嫩,香口多汁😚推薦度: 🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)-蒜蓉虎蝦比蕯 $136 🍕 激量蒜蓉,蒜蓉味極重🥳芝士量爆多💛推薦比每一個芝士控😍配上小量嘅薯蓉,口感獨特而豐富😋虎蝦🦐鮮甜,爽口,彈牙👍🏻👍🏻pizza 餅底,十分脆口👍🏻👍🏻推薦度: 🤪🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)-自家製山楂果肉玫瑰花茶 (熱) $48養生和健康人士首選👍🏻👍🏻香濃的玫瑰🌹花茶配上甜蜜的山楂果肉配搭香甜而解膩👍🏻💛💛推薦度: 🤪🤪🤪🤪.5 (5個🤪為滿分)-你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? $48柚子配益力
12:00-22:00

鰻魚肥美厚肉,柔軟無腥味,
大量的滑嫩炒蛋🥚包住鰻魚汁炒飯💛
誠意滿分💯並使口感更上一層樓👍🏻
醬香濃郁,甜而不膩😍
推薦度: 🤪🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)

-普通到無得再普通即炸魷魚圈 🦑 $68
魷魚圈🦑
真材實料,每個都大大個🥳
新鮮彈牙,不會過韌和有雪藏味
炸粉夠薄夠脆,十分香口💯
即叫即炸,温度夠熱👍🏻
推薦度: 🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)

-期望越大,失望越大雞翼😍 (蜜糖芥末)
單骨雞翼,方便食用👍🏻細心程度💯
外脆肉嫩,香口多汁😚

-蒜蓉虎蝦比蕯 $136 🍕
激量蒜蓉,蒜蓉味極重🥳
芝士量爆多💛推薦比每一個芝士控😍
配上小量嘅薯蓉,口感獨特而豐富😋
虎蝦🦐鮮甜,爽口,彈牙👍🏻👍🏻
pizza 餅底,十分脆口👍🏻👍🏻
推薦度: 🤪🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)

-自家製山楂果肉玫瑰花茶 (熱) $48
養生和健康人士首選👍🏻👍🏻
香濃的玫瑰🌹花茶配上甜蜜的山楂果肉
配搭香甜而解膩👍🏻💛💛
推薦度: 🤪🤪🤪🤪.5 (5個🤪為滿分)

-你今日飲左益力多柚子沙冰未呀? $48
柚子配益力多的組合罕見🤩
兩者的配合完美,酸中藏甜
十分解膩👍🏻👍🏻與炸物配搭一流😚
推薦度: 🤪🤪🤪🤪 (5個🤪為滿分)

#mamaday #OMG #西餐 #pizza #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #鰻魚飯 #雞翼

P.s 員工服務態度好好,又friendly 又nice🤪😘

尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
一踏上樓梯就見到自家製精美廣告,餐廳門口佈滿一系列惡搞又玩味十足嘅海報,裝修色彩繽紛之餘,又帶點復古風,每個角落都有獨特嘅主題,即使係洗手間內,都有跳脫嘅設計,猶如置身六十年代嘅香港幾欣賞餐廳員工,樓面上大部分係年輕人,服務態度很好,餐廳平日午餐時段座無虛席,但上菜速度算快------1. 唔好抱太大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $124 (+$28升級)睇個食物名就知呢間餐廳落足心思,餐牌、餐名都用心設計,值得欣賞!個飯一放上枱,離遠都聞到佢濃厚嘅木魚碎味,賣相相當吸引我加左$28升級左為原條鰻魚,鰻魚汁濃烈,正正常常,鰻魚口感偏淋,配飯食幾開胃,至於隻蛋我覺得稍微有點太流質,有點似中式水蛋質感,而且無咩蛋味,不過撈埋鰻魚汁同飯食,都不錯,勝在份量適中午餐都會配一杯飲品,我點左一杯紅茶,食完個鰻魚飯再飲杯紅茶、消消滯,係個幾好嘅配搭

------

2020-11-04
2020-11-05 88 浏览
‼️重要既事要講先‼️‼️記得一定要去廁所🙏🏻‼️超靚‼️‼️記得一定要去廁所🙏🏻‼️超靚‼️‼️記得一定要去廁所🙏🏻‼️超靚‼️成日見人打卡影相勁靚.終於等到疫情靜番.黎尖沙咀Mamaday.✌🏻一入到店內.真心好靚既裝飾.好colourful.每張台裝飾都唔一樣.座位後面勁多影相打卡板.坐左係#sosafsogood位 🤣🤣打開 menu.價錢都好親民.但令我好驚喜係drink menu.每款飲品都好特色.好加分.🍹Foamed milk coffeeless$48特濃的朱古力味mix超濃咖啡味🍷Tofu豆腐豆腐咖啡$56香濃咖啡配上豆腐味雪糕.苦中一點甜.好滿足.店鋪咖啡都選用靚咖啡豆.絕對唔渣流攤.超香濃.🥢魷魚圈跟餐+$28剛炸起.超脆.粉薄.魷魚都好新鮮.🥢三款香腸滿足你三個願望+沙津$106三款香腸都肉感好重.有一款辣香腸.配埋沙津食好中和番肉同菜口感.🍔有得食手打漢堡仲想點?Mamaday carnivore cheeseburger $88 +10 japanese egg一定要加雞蛋.煎得岩岩好.成個口感更creamy m.漢堡扒肉煎得半生熟.入口好juicy.⭐️薯條自己切.重見到薯仔皮
‼️重要既事要講先‼️
‼️記得一定要去廁所🙏🏻‼️超靚‼️

成日見人打卡影相勁靚.
終於等到疫情靜番.
黎尖沙咀Mamaday.✌🏻

一入到店內.真心好靚既裝飾.
好colourful.每張台裝飾都唔一樣.
座位後面勁多影相打卡板.
坐左係#sosafsogood位 🤣🤣

打開 menu.價錢都好親民.
但令我好驚喜係drink menu.
每款飲品都好特色.好加分.

🍹Foamed milk coffeeless
特濃的朱古力味mix超濃咖啡味

🍷Tofu豆腐豆腐咖啡
香濃咖啡配上豆腐味雪糕.
苦中一點甜.好滿足.
店鋪咖啡都選用靚咖啡豆.絕對唔渣流攤.超香濃.

🥢魷魚圈
跟餐+$28
剛炸起.超脆.粉薄.魷魚都好新鮮.

🥢三款香腸滿足你三個願望+沙津

🍔有得食手打漢堡仲想點?
$88 +10 japanese egg
⭐️薯條自己切.重見到薯仔皮.
⭐️漢堡包皮超煙韌.只食個皮都好好味.

總結:下次要著得靚d黎影相.
店鋪裝飾超用心.度度都係影相位.
食物都好高質.絕對值得來.
飲品好有心思.

唯一缺點.招牌太細.唔容易發現🤣
2020-11-03 127 浏览
早前喺銅鑼灣試過呢一間,知道原來係尖沙咀都開咗分店喎,一日同朋友放假想食lunch,就決定試吓尖沙咀嘅分店啦同銅鑼灣嘅分店一樣,呢度嘅裝修都好特別,好有獨特嘅風格,好啱打卡。講吓嘢飲先,我叫咗一杯蜂蜜青檸梳打。好有心機嘅,蜂蜜同埋梳打水係分開嘅,而且梳打水見到係紫色嘅,應該係用咗碟豆花?望落去好似中學做實驗咁樣,好得意呀。睇吓呢度啲餐具同埋紙巾都好有心機,佛係減肥簡直就係我嘅心聲啦。你都煮食啦,呢個墨魚汁pizza,好足料,見到滿滿嘅芝士,最衰我哋唔係好識影相,如果唔係就可以影到拉絲芝士啦!我哋仲叫咗一個意粉一齊share嚟食,見到份量都好大㗎,面頭白色嘅係魷魚,好好咬口,而且意粉嘅軟硬都好適中,唔會太過硬,啱晒我哋口味總括嚟講尖沙咀都坐得幾舒服,同銅鑼灣店一樣保持到水準,下次會再嚟啊。