2020-12-08 50 浏览
今天中午友人打卡昵間網紅餐廳~平日中午12點外面已經開始排隊。點解叫MAMADAY呢,大概因為是“麻麻地”嘅諧音😂😂餐廳各種打卡位和金句,讓普通的工作日午餐也變得有趣!我們毫不猶豫地選擇了lunchset,菜單設計也很有意思~🍕蟹肉海鮮墨汁披薩:用料特別充足包括魷魚八爪魚仔櫻花蝦和蟹肉,一口咬下去不會好硬好干非常滿足!價錢都很合理!🍝魷魚薄片炸芝士番茄幹扁意粉:看似普通原來有大驚喜的一道主菜,一開始我以為白色的是扁意粉原來是魷魚薄片,非常鮮嫩,炸芝士也一點也不油膩反而很香口,搭配番茄意粉味道十分獨特,贊!🍟&🧅薯條和洋蔥圈看賣相就知道是水準之上!一邊喝餐飲凍紅茶一邊配小食很是愜意!我同朋友都非常喜歡這家餐廳,價錢合理又很有特色,幽默地裝修給工作日平添樂趣!

餐廳各種打卡位和金句,讓普通的工作日午餐也變得有趣!

我們毫不猶豫地選擇了lunchset,菜單設計也很有意思~

2020-12-07 176 浏览
星期六下午3點左右去到唔使等位就入到😙啲菜式名真係好特別🤣兩個人叫咗一個牛扒brunch+一個大明太子薯條😋另外叫咗一杯chocolate latte同埋tiramisu講吓飲品先,兩杯都好正嘅我嘅chocolate latte有好香濃朱古力味,而且飲落唔會太甜😍朋友飲嘅tiramisu都好正,真係好似食緊tiramisu咁佢話都飲到有酒味😮不過飲飲下就有啲漏☹️野食方面,牛扒brunch,正正常常啦牛肉偏淡,同埋凍咗都幾un另外仲會沙律菜、兩大塊蝦片、一兜細嘅冷烏冬。明太子薯條就好正,有兩大兜明太子慢慢點,唔使慳住慳住👍🏻😆
星期六下午3點左右去到
唔使等位就入到😙
啲菜式名真係好特別🤣
兩個人叫咗一個牛扒brunch+一個大明太子薯條😋
講吓飲品先,兩杯都好正嘅
我嘅chocolate latte有好香濃朱古力味,
而且飲落唔會太甜😍
朋友飲嘅tiramisu都好正,
真係好似食緊tiramisu咁
佢話都飲到有酒味😮
不過飲飲下就有啲漏☹️
野食方面,
牛扒brunch,正正常常啦
牛肉偏淡,同埋凍咗都幾un
另外仲會沙律菜、兩大塊蝦片、
一兜細嘅冷烏冬。
明太子薯條就好正,
有兩大兜明太子慢慢點,
唔使慳住慳住👍🏻😆
(大)明太子薯條
73.5%朱古力最好味
  • 明太子薯條
2020-12-07 36 浏览
因為早收工, 所以冇訂位都可以食到6:15 ; salty egg crab pizza, 味道剛好, 沒被salty egg 搶喉, 牛油果略為放耐咗少少, crab meat 都夠; 牛肉沾面, 牛件熟度正, 但估唔到沾面得咁少; waffle caramel, 脆加軟, 口感新, 聰明做法。唯一不足係只得75 分鐘, 食得好趕, 因為主㕑要30分鐘先出到碟。
香港愈來愈多各式各樣的打卡餐廳,花多眼亂的遍佈不同地區。最近就和朋友去了一間以搞怪玩味十足的餐廳 - OMG Mamaday Cafe這分店位於尖沙咀~據我記得銅鑼灣、油麻地也有,店名有些分別~當然裝潢亦會有些不同囉當您走進店內便能感受到整個佈局都充滿了特色,即使是天花板位也沒有放過喔!其實細緻到我們座位的桌子、紙巾、碟子等都很特別 打開餐牌看時更能感受到店的搞鬼心思!不過也因為這樣,我花了點時間才選到吃什麼才好 (笑)飲品方面,點了 - 豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)不止名字有趣,連玻璃杯都印有趣的字眼~貫徹這店的搞怪玩味 當中的豆腐其實是雪糕來,口感幼滑~豆味頗濃的。旁邊還有小杯expresso可以讓您加進去,這樣子咖啡的味道就會濃一點囉朋友點的則是 Flat White ($48) - 是用中式懷舊的茶杯呢食物方面,我點的是 - 有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ($128)超多的蟹籽,在意大利扁麵中亦有很多的蟹膏!一點也沒欺場啲擺碟還特地放了兩隻蟹鉗在頂。調味足夠,而且扁麵的口感都剛剛好!朋友點的 - 記住.期望愈大.失望愈大 ⋯ 雞翼 ($68)口味選 避風塘~Menu ma
香港愈來愈多各式各樣的打卡餐廳,花多眼亂的遍佈不同地區。

其實細緻到我們座位的桌子、紙巾、碟子等都很特別
打開餐牌看時更能感受到店的搞鬼心思!
不過也因為這樣,我花了點時間才選到吃什麼才好 (笑)

飲品方面,點了 - 豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)
不止名字有趣,連玻璃杯都印有趣的字眼~貫徹這店的搞怪玩味
當中的豆腐其實是雪糕來,口感幼滑~豆味頗濃的。
豆腐豆腐豆腐咖啡

超多的蟹籽,在意大利扁麵中亦有很多的蟹膏!一點也沒欺場啲
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

口味選 避風塘~Menu mark了兩隻辣椒~吃落是真的會滿辣,很惹味的喔
外層很香脆,內裡的肉幾滑嫩~而且還保留了肉汁!
記住.期望愈大.失望愈大 ⋯ 雞翼 (避風塘)
2020-12-04
豆腐豆腐豆腐咖啡
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
記住.期望愈大.失望愈大 ⋯ 雞翼 (避風塘)
2020-12-06 149 浏览
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯我覺得係"名符其實"嘅 🤧//事關本人晚市Walk In過幾次都冇位又冇籌所以午市入到黎食飯果下係幾期待嘅但結果洗左百幾蚊食左個咁一般嘅鰻魚飯我係有啲失望 😅首先係太多木魚碎 撥都撥唔曬 始終都會纏左一兩塊入口可能你會話一兩塊係ok好似平時食章魚小丸子咁但佢成碗都係 又咁大塊 就食落有少少不討好另外一樣就係佢嘅蛋唔滑咁其他鰻魚呀飯呀都係一般般 😕食完我係慶幸自己冇叫全條鰻魚咪先又貴多幾十蚊 🤑//有朋友就推介蟹肉意粉嘅有機會先再試
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
有朋友就推介蟹肉意粉嘅
有機會先再試
午餐
2020-12-04 59 浏览
Mamaday岀名好食又受歡迎嘅cafe,唔book位都通常冇位🤣 今次我下午茶時間去,依然咁多人嗌左個同埋,兩樣都好驚喜,每塊pizza上面都有隻蟹鉗,所以個Pizza好有蟹肉味,邊邊有鹹蛋黃味,好味又唔會太漏,很不錯!焦糖脆脆窩夫有四塊,配一球雪糕同埋芝士奶蓋醬,仲有焦糖脆脆,好正,原來窩夫同芝士奶蓋係咁夾🤩🤩仲嗌左兩杯嘢飲,蘋果沙冰同埋焦糖咖啡沙冰,不過不失!蘋果沙冰幾fresh, 咖啡沙冰上邊有Oreo餅乾同埋焦糖脆脆,有誠意☺️環境design都好有特色,好多打卡位,而且Menu設計都好特別,改菜式名好有心機☺️高質餐廳,價錢合理唔貴,值得一試再試!

嗌左個[好邪惡嘅鹹蛋牛油果比薩咩叫減肥]同埋[焦糖脆脆窩夫],兩樣都好驚喜,每塊pizza上面都有隻蟹鉗,所以個Pizza好有蟹肉味,邊邊有鹹蛋黃味,好味又唔會太漏,很不錯!

2020-12-03
下午茶
期待已久嘅Mamaday🤩 揀咗個平日一個人去chill下🥰 一路行上樓梯啲poster已經好正,坐低咗內部裝修當然都玩味十足啦,個感覺係超正!天花都有poster架,真係零死角嘅玩味😎當然唔少得餐牌,個設計都係好正,食物名都好抵死😆最後我叫咗「可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵」同一杯熱嘅Matcha Latte~ 1️⃣ 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵我想講我一啲都無失望呀!首先個明太子醬汁好充足,食到最後一啖都仲有!溫泉蛋靚仔,撈勻咗之後令意粉食起上嚟再滑啲、香啲🥰 意粉上面仲有啲木魚、菇同有幾條炸過嘅蟹柳,我想講炸過嘅蟹柳,個面脆咗係好味架,個人幾鍾意😉 至於主角意大利扁麵有咬口,而且掛到好多醬汁,好味😋2️⃣ Matcha Latte好鬼死鍾意佢隻杯🤣 表面外加咗抹茶粉,首先賣相已經無得頂。飲落口就完全明白晒餐牌上面寫嘅「抹茶牛奶澀澀地無咖啡無落糖架」。滿口滿滿嘅抹茶香味,which我好鍾意佢無落糖而唔會過甜、死甜。非常非常係我鍾意嘅Matcha Latte味道!💛 撈勻表面抹茶粉入到尾都係好足味,正👍🏻食完一次就真係會明白Mamaday長期爆滿嘅原因。連平日下晝都keep住多人,所

當然唔少得餐牌,個設計都係好正,食物名都好抵死😆

1️⃣ 可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵

2️⃣ Matcha Latte

食完一次就真係會明白Mamaday長期爆滿嘅原因。連平日下晝都keep住多人,所以想食真係要打去約呀!會encore的💛
2020-12-01 74 浏览
mamaday店舗玩味十足,每個角落都有富趣味性嘅擺設,全店影相📸️超多📷📸📷📸📸 Menu嘅食品名稱亦係超乎意料之特別🤩🤩🤩!食物味道美味,賣相又夠吸引🥰🥰🥰近期愛上咗佢⋯⋯⋯⋯⋯😍😋🐂🥩大碟夾抵食✌🏻✌🏻豐富配菜加上美味醬汁,仲有巨大塊脆脆蝦片🦐🦐主角當然係軟腍嫩滑嘅🐂牛扒扒扒扒🍴🥩啦😉😉🍽😋😋。今次再試埋呢度嘅🐷豬頸肉😍😍😍個醬汁味道正到不得了,滿滿泰式風味,每一塊豬頸肉都係非常之爽脆,口感特別彈牙🤗😋🥰🐖!咖啡☕️依然係咁香濃醇厚,啖啖廿香😎😎😎😎😎😎!
食物味道美味,賣相又夠吸引🥰🥰🥰
近期愛上咗佢⋯⋯⋯⋯⋯😍😋🐂🥩
主角當然係軟腍嫩滑嘅🐂牛扒扒扒扒🍴🥩啦😉😉🍽😋😋。
咖啡☕️依然係咁香濃醇厚,啖啖廿香😎😎😎😎😎😎!
我真係好鐘意食 mmd.mamaday ,每隔一排就想再食,今次又見到餐牌有新款式,試吓係咪都係咁正先👅提提大家呢度真係無論咩時間去都好多人,今次𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆下晝一點左右去到都見到有人要等四、五張枱😳試過夜晚食飯時間等個幾兩個鐘(都照等😹),所以我真係建議大家想食嘅話早啲𝗯𝗼𝗼𝗸定位啊~.mmd.mamaday has to be one of my fav resto in hk 😆 every once in a while will crave the hell out of it! this place is always packed 😱 even on a weekday 😝 so its best you make reservations! ordered their crab fettuccine 🦀 & i was seriously impressed with the amount of crab meat on that dish 🤤 theres almost more meat than pasta 😂 other dishes were awesome
mmd.mamaday has to be one of my fav resto in hk 😆 every once in a while will crave the hell out of it! this place is always packed 😱 even on a weekday 😝 so its best you make reservations! ordered their crab fettuccine 🦀 & i was seriously impressed with the amount of crab meat on that dish 🤤 theres almost more meat than pasta 😂 other dishes were awesome as well!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.5/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7/10
🌟
有蟹𝗚𝗢又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁意粉

《有蟹𝗚𝗢又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁意粉》$128 🌟7.8/10🌟
𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗠𝗲𝗮𝘁 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗙𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗲
呢一份意粉蟹嘅份量真係可以用海量去形容,非常之足料,有誠意~面頭鋪滿着蟹籽、意粉內藏大量蟹肉、有兩隻大蟹鉗,另外仲有蟹柳肉添,真係保證你淡淡肉!
意大利扁意粉嘅口感唔錯,有𝗮𝗹 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗲硬硬地嘅感覺。醬汁份量唔算太多,略嫌有少少乾。有少少辛辣嘅味道,又帶少少蟹膏嘅鹹香,非常之惹味。

《淡淡蟹肉⋯⋯你就想~墨汁海鮮比蕯》$128 🌟8/10🌟
𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗜𝗻𝗸 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮
呢一款係𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁嘅其中一個菜式,雖然其實𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮嘅價錢同平時散叫冇乜大分別,但就可以用優惠啲嘅價錢配小食或者甜品
𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮餅底出色,口感鬆脆!而海鮮嘅種類都非常之多元化,有魷魚、八爪魚仔、櫻花蝦同埋蟹肉,非常之足料!用上墨魚汁同千島醬,酸酸地再配埋芝士嘅鹹香味,真係好好食呀!
!!!!!薯薯薯薯薯⋯⋯條 - 小

《!!!!!薯薯薯薯薯⋯⋯條 - 小》$45 🌟7.8/10🌟
𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀 - 𝗦𝗺𝗮𝗹𝗹
呢度嘅薯條又係我每一次你都必點嘅!薯條連埋薯皮炸到金黃色脆脆地,非常之香口。而令我每次食完都念念不忘嘅其實係佢嘅明太子!明太子份量超多,鹹香味十足,正!

《唔甜的紫薯蛋糕》$48 🌟7.8/10🌟
𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗰𝗮𝗸𝗲
呢個蛋糕真係冇改錯名,一啲都唔甜!淡淡真實嘅紫薯香,而芝士嘅味道唔會話太重而變得好膩。食落口感層次都幾豐富,首先有面頭嘅紫薯蓉,然後中間有層順滑嘅紫薯芝士蛋糕,再加埋香脆嘅餅底,係一個一個人都可以輕鬆自己食晒嘅甜品
𝐎𝐌𝐆 𝐦𝐚𝐦𝐚𝐝𝐚𝐲
!!!!!薯薯薯薯薯⋯⋯條 - 小
  • 有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
2020-11-30 57 浏览
一間好想試mamaday, 但一直都book唔到,成日full哂😵😵😵今次早左好多book,終於食到la yeahh🥰.明太子薯條-薯條比想像中大份,夠2人share食。薯條上枱時熱辣辣🍟🍟🍟連住少少薯皮,香脆得黎仲有啲咬口,外脆內軟!明太子鹹鹹香香,勁開食🤤🤤🤤同啲薯條好夾呀!蒲燒鰻魚蛋包🍚-原條鰻魚淋上燒汁配蛋包飯,d滑蛋好滑,趁熱食更加好食!😂 鰻魚同滑蛋的質感都好嫩滑,拌埋飯一齊食好滿足👍☺️☺️好想再encore!

2020-11-28 57 浏览
今日又去咗幫襯黃店 呢間位於尖沙咀the one隔離嘅Mamaday 裝修超級靚玩crossover元素 每一處地方都係打卡位 午餐時間嚟到 有幸唔使排隊就入得 點解個個都叫軟殼蟹pizza㗎? 軟殼蟹炸得脆卜卜鮮味十足 餅底係薄批 夠曬脆卜卜 上面嘅千島醬同芝士超多 大滿足可能會失望溫泉蛋明太子意大利扁麵 意粉份量唔大 勝在條條都沾到忌廉汁 口感軟硬適中 蟹柳有 四條咁多 味道唔錯上面隻流心蛋 時間掌握得啱啱好 蛋黃汁配埋意粉食更加好味海鹽焦糖脆脆窩夫 窩夫係即叫即整要等大約十五分鐘 熱辣辣蛋香十足 十分鬆軟配埋海鹽味牛奶雪糕一齊食冰火交融 味道唔錯 另外仲有海鹽忌廉醬 同埋主角之一嘅焦糖脆脆 味道甜而不澀 令到成個口感更加昇華

2020-11-28 122 浏览
星期四,通常都約呢位老友試cafe今次去左平時好多人等位嘅mamaday,可能因為平日嘅關係,加上我地約得早,所以好好彩唔駛等位;店內佈局都好有特色,以餐枱為例都好特別,每一張枱都係唔同花紋嘅磚;佢地餐牌上嘅食物名都好特別,有用心諗過;我地分別叫左2個主食同2杯飲品天然紫薯唔太甜好意外,係我無問清楚店員,以為係熱飲😂🙈不過佢本身無加冰,所以都ok👌🏻欣賞佢真係唔太甜,無另加糖漿細味到紫薯淡淡嘅甜味同奶香👍🏻啖啖蟹肉... ...你就想~墨汁海鮮比薩Pizza夠薄、脆,用墨魚汁做底都好特別面層應該有落到千島醬,所以食落都幾開胃同埋海鮮都比想像中嘅多料👍🏻美利堅合眾國草飼牛扒扒扒好驚喜,因為好大份,沙律菜又配上小小紅桑莓同藍梅又有蝦餅同有個細細嘅烏冬所以對比之下牛扒好似變左配角😂🙈不過牛扒好好食,多汁、嫩口本身我地想試埋甜品,但已經好飽,所以留返下次再試🤤
星期四,通常都約呢位老友試cafe
Latte

佢地餐牌上嘅食物名都好特別,有用心諗過;
我地分別叫左2個主食同2杯飲品
天然紫薯唔太甜
好意外,係我無問清楚店員,以為係熱飲😂🙈
不過佢本身無加冰,所以都ok👌🏻
欣賞佢真係唔太甜,無另加糖漿
細味到紫薯淡淡嘅甜味同奶香👍🏻
啖啖蟹肉...  ...  你就想~墨汁海鮮比薩

啖啖蟹肉... ...你就想~墨汁海鮮比薩
Pizza夠薄、脆,用墨魚汁做底都好特別
面層應該有落到千島醬,所以食落都幾開胃
同埋海鮮都比想像中嘅多料👍🏻

美利堅合眾國草飼牛扒扒扒
好驚喜,因為好大份,沙律菜又配上小小紅桑莓同藍梅
又有蝦餅同有個細細嘅烏冬
所以對比之下牛扒好似變左配角😂🙈
不過牛扒好好食,多汁、嫩口
美利堅合眾國草飼牛扒扒扒

本身我地想試埋甜品,但已經好飽,所以留返下次再試🤤
2020-11-26
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻-在openrice的人氣榜上,不難看到Mamaday的身影。半年前曾在銅鑼灣的分店和同事吃過午餐,印象中亦是超fancy裝潢、抵死menu以及味道不錯的餐飲!突然想帶男朋友吃好西,就打個電話去訂位。可是...斷斷續續打了幾天電話,都打不通!!。゚(゚´Д`゚)゚。 記得一次放工6時多7時忽發其想打個電話,竟然打通了!約了平日星期三下午6時半,聽說想訂晚一點的都沒有位置了。所以都是趁早訂位,有時間便打電話問問,連接聽電話都是靠彩數。-店舖: OMG Mamaday地點: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓價錢: 平均$264一人人數: 2人光顧時間: 11月25日630-8pm-一進去就被店內的裝潢所吸引,顏色超多,員工都是後生仔女,感覺很有活力。再看一看Menu,名字都好抵死,戴哂頭盔的,圖片運用也是很有趣,太有特色了。反而令我更想快一點嘗一嘗每個餐點,你知道通常太有gimmick會讓人對其食物質素抱有太大期望以致更大失望。可是!說真的這裡的食物質素不會讓你失望( ´∀`)第一份來的是<黃金阿婆塊皮Golden Apple Frappe
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
店舖: OMG Mamaday
地點: 尖沙咀加連威老道29號信基商業中心2樓
價錢: 平均$264一人
人數: 2人
光顧時間: 11月25日630-8pm

黃金阿婆塊皮

第一份來的是<黃金阿婆塊皮Golden Apple Frappe> 青蘋果沙冰,味道清新,有新鮮青蘋果的確加分,不過始終有點覺得其實自己在家也能自製٩( ᐛ )و 不太值$48,不過之後要吃下濃味的食物,也是不錯的選擇。
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

之後就是超人氣的<有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵>,簡單而言即是蟹肉意粉,但卻超級濃蟹味,蟹肉份量亦很多,意粉質地煮得剛好,很難得是有煙韌的口感!大愛大推這個意粉!
點解個個都叫軟殼蟹比薩架

薄餅一上的時候,我和男朋友都呆了,上面有好大隻軟殼蟹啊♪( ´▽`)這款<點解個個都叫軟殼蟹比薩架>榮登男朋友近乎最喜愛pizza,蟹好大的一隻,pizza皮好脆,醬汁一流。唯一是我個人覺得蟹有點咸。
吃完之後,實在太好吃的關係...而且我們的食量也不少...就再叫了一款麵食加一款甜品
都幾辣的打拋豬烏冬

本來不太想吃,但最後瘋狂在吃的 <都幾辣的泰式打拋豬烏冬> 。゚(゚´Д`゚)゚。是有點辣,但真的好好吃,好吃到我想打包醬汁拿回家餸飯...最後沒有啦。那個蝦餅簡直是神來之筆,用來拌醬汁一流!
唔甜的紫薯蛋糕

甜品方面,我爭札了好久,最後放棄我上一次在銅鑼灣店很愛吃的窩夫,選擇了大家推薦的<唔甜的紫薯蛋糕>。但是,老實說是沒有想像中好吃,可能我自己都是一個很喜歡做甜品的人,最上層是紫薯,然後cream,下一層是cheesecake,最下層是消化餅,是沒有讓我感到驚喜的地方(´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)而且最下層有點太硬,四層的融合不是很好...有點失望...
在猶豫要不要再點窩夫的時候,想著真的吃太多了...窩夫份量也不少,下一次會再來吃的!總結來說,這裡的熟食都讓我感到超滿意,一定會回頭,再試試窩夫,讓他為甜品平反一下。
@gourmet.hker #hkfoodie #pasta #pizza
2020-11-25
黃金阿婆塊皮
有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
點解個個都叫軟殼蟹比薩架
都幾辣的打拋豬烏冬
  • 都幾辣的泰式打拋豬烏冬
2020-11-26 56 浏览
聽咗呢間店名好耐,今日有機會來試下booking一早就full,我哋二人walk in要等位,6點都已經要等位~~~好彩唔係等好耐,入座用餐時間限時一个半鐘環境都還可以,多打卡位,都幾闊略,坐得舒服。Menu好有新意,難怪咁多人來打卡~~溫泉蛋明太子蟹肉意粉~~~~紫薯窩夫与心太軟。紫薯係唔甜嘅,我諗應該係店舖嘅特色,因為menu都有講~心太軟配海鹽雪糕,都幾夾味道不過不失吧,來一次打下卡還是可以的。
聽咗呢間店名好耐,今日有機會來試下

環境都還可以,多打卡位,都幾闊略,坐得舒服。

Menu好有新意,難怪咁多人來打卡~~

溫泉蛋明太子蟹肉意粉~~~~

心太軟配海鹽雪糕,都幾夾

味道不過不失吧,來一次打下卡還是可以的。
一早已經bookmark呢間人氣餐廳,估唔到平日嘅中午都咁full,好彩我地一早12:00去到,唔係就要等位lu。呢度嘅餐牌好搞鬼,食物名好得意。啖啖蟹肉......你就想~墨汁海鮮比薩一上枱見到鋪滿木魚同埋金黃芝士,香氣四溢。材料豐富,除咗鋪滿一絲絲嘅蟹肉,仲有魷魚、八爪魚仔、櫻花蝦。食落口有軟綿綿的拉絲芝士,芝士的鹹香配上千島醬,加上海鮮的香味,連埋薄薄脆脆的Pizza皮,口感味道都一流。有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁意粉一上枱已經聞到香蒜味,好香口惹味。除咗面頭的兩隻蟹鉗,扁意粉仲伴入咗好多蟹肉同埋蟹子,軟硬亦都適中,係偏硬的有咬口質感,入晒蒜油同洋蔥的香味,真係食到舔舔脷。唔甜的紫薯蛋糕呢個紫薯蛋糕係限量,顏色好靚,真係名乎其實嘅唔會甜,食到紫薯原來嘅香甜。食落口先是軟綿綿的紫薯泥,然後係幼滑嘅的紫薯慕絲蛋糕,最後係微脆的消化餅碎底。美式咖啡最後食飽飲番杯冰凍嘅黑咖啡,帶有果味的微酸,可以清清油膩。
呢度嘅餐牌好搞鬼,食物名好得意。

啖啖蟹肉......你就想~墨汁海鮮比薩

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁意粉

美式咖啡
最後食飽飲番杯冰凍嘅黑咖啡,帶有果味的微酸,可以清清油膩。
午餐