2022-12-11 782 浏览
西貢市中心之前開左間新酒店WM Hotel, 酒店底層, 其實係地下有呢間M square餐廳, 超大間有空間感, 裝修簡約, 透過玻璃望上去會見到綠色風景. 最近世界盃仲有得波, 咁大個環境睇都幾舒適. 除左大電視睇波, 佢仲有桌球枱、足球機、波子機同室內哥爾夫球模擬空間 都幾好玩架Tom Yum Gong Risotto $228燒大蝦好食, 蝦肉結實. 冬蔭功risotto 仲配有個sauce, 倒完個texture 其實比較多汁, risotto口感亦略偏腍, 但個調味就真係唔錯, 好香同惹味. 仲有菇、魷魚·Calamari Squid Ink Pasta $155 spaghetti al-dente, 原本以為係ink sauce, 原來係用左ink spaghetti, 純粹好fancy 黑色食落又唔太覺有墨汁味. 佢配左pommery mustard cream sauce 個味唔算好濃, mustard 香味亦係淡淡. 仲有唔少魷魚, 淡味啲🦑Tiramisu Pancake $135即煮大概要等20分鐘, 但絕對值得. 佢嘅梳乎厘比起一d 專門甜品店更好食te

Tom Yum Gong Risotto $228

Calamari Squid Ink Pasta $155

Tiramisu Pancake $135

texture 超鬆軟, 而又唔會係食空氣咁. 而係鬆軟而輕盈, 綿密細滑而帶蛋香, 倒落去嘅唔係honey, 而係帶有咖啡香嘅espresso syrup, 再加埋佢個Tiramisu醬係勁match 而又唔膩 佢仲有pine nuts增添口感, 超正

• Tiramisu Pancake
西貢有「香港後花園」之稱,四周盡是海灘、湛藍海水與風景如畫的遊艇碼頭,趁著假期沿著西貢公眾碼頭走到WM酒店暢遊慢活。踏入十二月聖誕節,酒店增添了不少佈置裝飾,感受濃濃節日氛圍。酒店整體採用簡約自然設計風格,海天一色瀰漫著寫意的度假氛圍,成為港人staycation新熱點。M Square位於酒店地下低層,面積廣闊,空間開揚,極高樓底充滿空間感。裝修走清新木系風格,玻璃窗引進午間柔和的陽光,帶來溫暖樸實的氛圍。還有大電視現場直播世界盃賽事,氣氛更熱鬧。餐廳內還有大量玩樂設施,例如桌球枱、足球機、波子機和室內哥爾夫球模擬空間等,有得玩又有得食,集餐廳、酒吧及娛樂於一身。餐牌選擇繁多,有小食、沙律、全日早餐、主菜、薄餅、意粉、意大利飯及甜品等。Salami Picante $178pizza 大大個,份量十足,即點即焗熱烘烘出爐,邊緣烤得很焦脆,餅芯卻帶着柔韌。批邊微微隆起,不像美式般厚實,澎湃的mozzarella芝士可以造出拉絲效果,芝香濃郁。餅底的厚度是簡乎超薄和厚批之間,麵糰吃起來富有淡淡的麵粉香氣,配上意大利辣肉腸微辣惹味。Smokey Baby Back Ribs $218煙燻豬

還有大電視現場直播世界盃賽事,氣氛更熱鬧。

Salami Picante $178

Salami Picante Pizza

Salami Picante

Salami Picante

Smokey Baby Back Ribs $218

煙燻豬仔骨燒得帶有焦香,沾上酸甜的燒烤醬,令人胃口大開。

Smokey Baby Back Ribs
咬一口肉輕易便離骨,肉質鬆軟不會過韌,脂肪不多,所以吃完也沒有肥膩的感覺。
Smokey Baby Back Ribs (Half)

厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密。

Smokey Baby Back Ribs Half

Matcha Custard Pancake $145
日式梳乎厘Pancake即叫即製,一上枱時仍是震騰騰,賣相精緻誘人,不論是視覺還是味覺,都是一流享受。
Matcha Custard Pancake

抹茶與紅豆向來都是絕配,大粒甘甜的紅豆與茶色翠綠鮮麗的抹茶吉士醬,隱約滲出微微的苦澀回甘,搭配質感QQ軟糯的抹茶蕨餅和色彩繽紛的新鮮水果。

梳乎厘班戟

班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,帶來幸福甜蜜的治癒感。

Pancake
2022-12-10
Salami Picante Pizza
Smokey Baby Back Ribs
Matcha Custard Pancake
餐廳設於一所新酒店 MW Hotel內。坐落於西貢比較寧靜的一角,附近有美麗海濱長廊。如駕車到餐廳用膳,可選擇停泊於酒店(有優惠)或附近一所公共停車場。餐廳設計開陽,環境非常舒適,大堂入口把海濱景色盡覽,利用充足自然光線,感覺良好。內裏寛敞,設有大螢幕,還有一張桌球枱,於世界盃期間到來,可一邊用餐一邊看世界盃。由於西貢於假日時一向多遊人,於平日到此餐廳用膳,感覺甚悠閒舒適。食物水平中上,選擇不錯,兩人分別叫了鵝肝漢堡及龍蝦 brioche roll,份量不少。甜品亦非常吸引,如柯打 pancake,需預時間先叫,因需時約30分鐘。我們叫了一份 tiramisu pancake,唯一評語是 tiramisu 味道有點不足,但實是有特色的甜品。吃過午餐後,可參觀一下還未全開放之酒店及到海濱長廊散步。建議在未完全通關時,大家快到那裏走走及用膳,享受秋冬美好天氣及悠閑下午。

Tiramisu  Pancake
2022-12-07
Tiramisu  Pancake
2022-12-05 329 浏览
星期日好天入左西貢海旁行,行到肚餓就去2021新開幕WM Hotel裡面既M Square餐廳食飯。餐廳樓梯底好高,由正門入沿著樓梯行落餐廳。餐廳好大,除左有用餐範圍,仲有多個玩樂區。有遊戲機、足球玩具機、Snooker、仲有得打Golf!現在正值世界杯,餐廳內多個大電視全都播放足球賽事重溫,牆身更貼上比賽進級表!由於此區給人一種渡假享樂自由放鬆的感覺,有大家族會book大枱開 party,亦有很多一家大細邊食邊到處玩遊戲。興奮既呼叫聲此起彼落,如果係同樣愛熱鬧既朋友們,可以黎食飯,必定難忘。Mssels Pot $168鮮茴香忌簾煮藍青口一大碗,有另提供空碗放殼,放滿時職員會貼心更換。烤麵包條唔錯。Burrata Chorizo Pizza $228Pizza係大size,適合多人分享。有Burrata芝士、西班牙香腸、燈籠椒、仲有好多火箭菜,愛食火箭菜既人會對份量感到滿意。Maple Bacon Cheese Burger $155楓葉漿煙肉係脆身,包都脆脆地,幾好。薯條要襯熱食好味。安格斯牛肉充滿牛羶香。

Mssels Pot $168

Burrata Chorizo Pizza $228

午餐
Weekend 最鍾意遠離市區,去啲無咁多人嘅地方,輕輕鬆鬆又一day❤️❤️西貢有間新酒店WM hotel,環境好靚!同朋友去M Square食下嘢chill番下🌸⭐️Margherita 小蕃茄、羅勒、芝士 pizza🍕 好大塊,影相睇唔到個效果,我估係12吋pizza,餅底唔算厚,但都好飽肚!烤得啱啱好,個邊唔會太硬,小蕃茄好鮮甜,好好食👍🏻👍🏻⭐️Maple Bacon Cheese Burger 🍔 安格斯牛好juicy,啖啖肉,仲少少烤牛味,好香😋😋成個burger咬落去好滿足!可揀薯條或沙律,我哋揀咗薯條,擺耐咗都唔會太淋,啱啱炸起,好正😋😋⭐️Pancetta Carbonara煙肉蘑菇蛋黃醬意粉🍝呢個非常creamy,好好食,但要趁熱食,凍咗啲蛋黃醬會痴埋一齊,btw我最鍾意食呢個😋😋⭐️honeycomb pancake 🥞 最後叫個甜品share一齊食,好正🤤🤤個pancake 發得啱啱,好鬆軟,生果都好新鮮!環境好舒服,咁啱撞正世界盃,可以睇埋球,不過我唔太識睇😆餐廳仲可以免費玩snooker,足球機等,啱晒大小朋友😍😍服務有禮殷勤,換碟執枱都好快手,成餐飯食得好舒服,好休

⭐️Margherita
小蕃茄、羅勒、芝士 pizza🍕

⭐️Maple Bacon Cheese Burger 🍔
安格斯牛好juicy,啖啖肉,仲少少烤牛味,好香😋😋

⭐️Pancetta Carbonara
煙肉蘑菇蛋黃醬意粉🍝

⭐️honeycomb pancake 🥞

環境好舒服,咁啱撞正世界盃,可以睇埋球,不過我唔太識睇😆
餐廳仲可以免費玩snooker,足球機等,啱晒大小朋友😍😍

服務有禮殷勤,換碟執枱都好快手,成餐飯食得好舒服,好休閒😊😊😊

2022-12-03 55 浏览
難得放假和老婆阿仔到西貢遊一遊輕鬆一下,而晚上還是選擇留在西貢共享晚餐,今次就去位於西貢的WM Hotel 內的西餐廳,依間酒店都比較新,可能是平日所以餐廳比較少人,可以靜靜地享受我們的晚飯,而餐廳格局很多元化,有桌球枱和大電視,咁岩是在世界盃其間,就可以邊食邊睇⚽️,而食物方面都很有特色,樣樣都很痕月水準😋😋最高5⭐️BBQ Chicken Pizzas (5⭐️)這個pizza很夠份量大大塊雞柳,而BBQ醬都很平均2個人差D食唔晒😜Pulled Pork Lasagna(5⭐️)這個是豬肉絲濶條麵,面層佈滿芝士和茄汁,而濶條麵之間有紫椰菜在中間非常特別👍🏻👍🏻不會太膩!Mozzarella Gravy Chips(4⭐️)去食西餐點少得叫番個薯條黎食,今次這款薯條是滿滿的盛載在器皿上,而佢供應的醬汁比較重手左,重口味的人就剛剛好,所以不是我杯茶😅Tiramisu Pancake(5⭐️)而最後order了個梳乎厘Pancake 是即叫即整,熱騰騰的,而當日是我的生日,多謝老婆和仔仔為我慶祝,多謝帶我去間咁高質數的餐廳品嘗♥️♥️

最高5⭐️

BBQ Chicken Pizzas (5⭐️)

Pulled Pork Lasagna(5⭐️)

Mozzarella Gravy Chips(4⭐️)

Tiramisu Pancake(5⭐️)
世界盃 World Cup 2022開鑼 當然要給大家推介睇波好去處.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪ ✨這家餐廳位於西貢市中心 但最重要的是以體育運動為主題.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪ 店內的電視全程都用超大螢幕播放這場全城矚目的足球盛事.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪.ᐟ‪ 即使世界盃未開始之前 餐廳每天會播放世界各地不同的運動比賽對於喜歡體育的朋友們真的非常吸引~ ( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )❤︎ ✧/ 食物 Food /♡ Lobster Brioche Roll $208Poached lobster meat in homemade brioche roll with lemon pepper mayo sauce, served with salad牛油麵包上面佈滿了龍蝦肉配上檸檬胡椒沙律醬拌沙律超清新🥗 .ᐟ‪‪.ᐟ♡ BBQ Chicken Pizza $188Buttermilk Chicken, bell pepper, red onion, BBQ dressing這個pizza有雞柳、燈籠椒、紅洋蔥抹上燒烤醬十分惹味.ᐟ‪‪.ᐟ ♡ Soft Shell Crab Salad $148Deep fried so
世界盃 World Cup 2022開鑼

♡ Lobster Brioche Roll $208

牛油麵包上面佈滿了龍蝦肉
配上檸檬胡椒沙律醬拌沙律超清新🥗 .ᐟ‪‪.ᐟ

♡ BBQ Chicken Pizza $188

這個pizza有雞柳、燈籠椒、紅洋蔥
抹上燒烤醬十分惹味.ᐟ‪‪.ᐟ

♡ Soft Shell Crab Salad $148
Deep fried soft shell crab, crab meat, mango, cherry tomato,
Red radish, pickled onion, pumpkin seed & mixed salad in yuzu dressing

這個沙律的材料非常豐富♡ .
除了沙律菜之外還有超多配料.ᐟ‪‪.ᐟ
包括炸軟殼蟹、蟹肉、芒果、小番茄、
小蘿蔔、醃洋蔥、南瓜籽等
加上柚子沙律汁很有夏日氣息~

/ 環境 Environment /

餐廳位於WM Hotel的地牢
裝潢走木系和灰白淺色風格
樓底很高 空間感十足
假日可以感覺到休閒風滿滿.ᐟ‪‪.ᐟ

餐廳的亮點是提供了非常豐富的娛樂設備
我們更試玩了桌球、美式足球檯、模擬足球機和模擬高爾夫球空間.ᐟ‪‪.ᐟ
非常適合家庭和朋友前往玩樂~

☀︎

/ 服務 Service /

餐廳收加一服務費
店員非常有禮貌 態度誠懇友善
服務效率很高 上菜速度很快𓁙

.ᐟ‪‪.ᐟ ت

/ 價錢 Price /

這裡的假日午市主要是單點
論菜式來說價錢偏貴~
不過可以玩足半天 仲可以睇世界盃

喜歡這家餐廳記得bookmark喔~🔖

M Square
西貢惠民路28號WM酒店地下低層A1號舖

2022-12-03 108 浏览
老公生日, 當然要去特別既地方慶祝一下啦, 今年試下去香港後花園之稱既西貢食下野。 (5⭐️最高)餐廳位於西貢的WM Hotel 內,係間比較新既酒店,沿海邊, 好舒服,而餐廳格局很多元化,有桌球枱、大電視同高爾夫球機🏌️‍♀️⛳️,可以邊食邊睇⚽️,亦可以同班fd玩下🤭BBQ Chicken Pizza (5⭐️)pizza很夠份量足料, 每件都有有大大塊雞柳,BBQ醬都很平均, 甜甜酸酸好開胃😜👍🏻Pulled Pork Lasagna(5⭐️)豬肉絲濶條麵,口感比較傳統有層次🔥👍🏻。除了面層佈滿芝士和茄汁,而濶條麵之間有紫椰菜在中間。非常特別👍🏻👍🏻Mozzarella Gravy Chips(4⭐️)薯條係睇波必叫既小食,這款薯條份量大,加上有大量gravy sauce . 不過鹽份亦都重手左😅😅Tiramisu Pancake(5⭐️)而最後order了個梳乎厘Pancake 是即叫即整,熱騰騰的。 甜度比較適中, 我比較喜歡頂部朱古力粉😜

BBQ Chicken Pizza (5⭐️)

Pulled Pork Lasagna(5⭐️)

Mozzarella Gravy Chips(4⭐️)

Tiramisu Pancake(5⭐️)
Mozzarella Gravy Chips
Pulled Pork Lasagna
BBQ Chicken Pizza
Tiramisu Pancake
2022-11-28 48 浏览
西貢呢間酒店餐廳真係好hea到唔捨得走😎真係有啲似去咗台灣果啲cafe👉Fish and Chips🍟 外層係用咗啤酒溝出嚟好fluffy 嘅炸漿🐟魚就係用cod 仲配上好rich嘅青荳蓉店長推介加埋個truffle cheese 醬果然真係冇介紹錯令薯條嘅味道昇華👉🏻buttermilk chicken salad🥗 雞排切粒上,仲有溫泉蛋、牛油果粒、煙肉碎蛋黃醬唔係落咗好多感覺上好輕怡👉🏻Mango and Coconut pancake係soufflé pancake 食落夠晒蛋味又鬆軟芒果再加椰漿呢個組合永遠係絕配呢個combination 直情好似帶咗我去泰國咁😉呢杯係邪惡到暈嘅chocolate milkshake 夠晒rich食完飯想搵啲野玩下有室內golf 機、桌球🎱等等嘅娛樂設施~

西貢呢間酒店餐廳真係好hea到唔捨得走😎

店長推介加埋個truffle cheese 醬
果然真係冇介紹錯
令薯條嘅味道昇華

👉🏻buttermilk chicken salad🥗
雞排切粒上,仲有溫泉蛋、牛油果粒、煙肉碎
蛋黃醬唔係落咗好多

呢個combination 直情好似帶咗我去泰國咁😉

呢杯係邪惡到暈嘅chocolate milkshake
夠晒rich

食完飯想搵啲野玩下
有室內golf 機、桌球🎱等等嘅娛樂設施~
2022-11-27 39 浏览
西貢 | 玩樂主題渡酒店假西餐廳餐廳位於隱世WM Hotel充滿渡假氣氛、坐位舒適兩層高樓底空間感極高最特別之處是這裡提供許多會所式玩樂設施除了有免費的桌球和足球機外也有付款的Pinball機和Golf玩!適逢世界杯賽時四處大螢幕直播賽事同朋友可以叫下小食beer一beer🍻 一齊看比賽一流!我今次試了不同餐點menu選擇多質素和份量都不錯:::side:::Loaded Pulled Pork Nachos第一次吃配手撕豬肉的Nachos豬肉惹味,牛油果醬和蕃茄芝士配料好清新:::main:::Bolognese Fettuccine with Onsen Egg肉醬豐富,伴蛋汁好鮮味闊條面軟硬適中,味道清新::essert:::Mango & Coconut Pancake班戟又軟又厚身,蛋味非常濃郁而且材料醬汁豐富,有多種水果伴班戟多層次口感好滿足::rink:::Chocolate Milkshakes好香滑的奶昔,最特別是底層有粒粒朱古力碎又不會太甜,推薦飲品Mocha滿滿朱古力味道,好甜的會十分喜歡
西貢 | 玩樂主題渡酒店假西餐廳

餐廳位於隱世WM Hotel
充滿渡假氣氛、坐位舒適
兩層高樓底空間感極高
最特別之處是這裡提供許多會所式玩樂設施
除了有免費的桌球和足球機外
也有付款的Pinball機和Golf玩!

適逢世界杯賽時
四處大螢幕直播賽事
同朋友可以叫下小食beer一beer🍻
一齊看比賽一流!

我今次試了不同餐點
menu選擇多
質素和份量都不錯

:::side:::
第一次吃配手撕豬肉的Nachos
豬肉惹味,牛油果醬和蕃茄芝士配料好清新

:::main:::
肉醬豐富,伴蛋汁好鮮味
闊條面軟硬適中,味道清新

essert:::
Mango & Coconut Pancake
班戟又軟又厚身,蛋味非常濃郁
而且材料醬汁豐富,有多種水果伴班戟
多層次口感好滿足

rink:::
Chocolate Milkshakes
好香滑的奶昔,最特別是底層有粒粒朱古力碎
又不會太甜,推薦飲品

Mocha
滿滿朱古力味道,好甜的會十分喜歡

2022-11-26 29 浏览
西貢WM hotel 內有一間M square餐廳,裝修別樹一格,而且仲有不同既玩樂設施,如電子波子機、美式桌球、足球機,仲室內高爾夫球模擬空間等,嘆美食之餘仲可以盡情玩樂一番。Chocolate milkshake 好有朱古力味,質地濃厚,奶香幼滑。Mocha (Hot)好有心思嘅拉花,朱古力味好夠濃,甜度適中,岩岩好。Mango & coconut pancake果肉豐富,pancake 入口即溶,食落又唔會覺得太滯。Loaded pulled pork nachos墨西哥粟米片淋滿熱溶芝士,加上手撕豬肉、蕃茄、酸忌廉、牛油果醬及墨西哥辣椒,味道濃沃。Bolognese fettuccine with onsen egg肉醬夠惹味,麵條軟硬度適中,撈埋溫泉蛋一齊食,真係天作之合。

Chocolate milkshake
好有朱古力味,質地濃厚,奶香幼滑。

Mocha (Hot)
好有心思嘅拉花,朱古力味好夠濃,甜度適中,岩岩好。

Mango & coconut pancake
果肉豐富,pancake 入口即溶,食落又唔會覺得太滯。

Loaded pulled pork nachos

2022-11-26
$287.5 (下午茶)
因為學校好近西貢所以周不時都會嚟行吓~ 上網見到呢間喺新酒店嘅西餐幾吸引所以黎試吓 距離西貢市中心都要幾分鐘路程 但係吹住海風行都好浪漫好chill餐廳以運動為主題 見到側邊有得玩桌球同埋啲設施俾小朋友玩 仲有幾部大電視可以一路食一路睇波⚽️Tiramisu Pancake $135雖然餐廳唔係淨係主打甜品 但呢度嘅梳乎厘係我食過最好食嘅!大概要等20分鐘 梳乎厘超鬆軟動L😍 鬆軟得黎唔會好空氣 質感非常綿密細滑 充滿蛋香 好香滑柔滑同埋佢同Tiramisu味都好夾 加上Tiramisu醬及咖啡糖漿後食落完全唔膩 充滿咖啡嘅甘香 真係好好食😋 仲好食過之前去日本食嘅 真心推薦大家試吓 我哋食完主食好飽都爭住食🤣Roasted beef salad $148呢個係weekly special~ 超豐富嘅沙律 面頭有切好咗嘅烤牛扒 肉身粉嫩~ 下面仲有青瓜、蕃茄仔、feta cheese、紅腰豆、洋蔥、生菜、燈籠椒 口感好豐富~ 加上蜜糖芥末醬感覺清新開胃Le Foie Gras Burger $185好邪惡嘅鵝肝x安格斯牛肉漢堡🙈 裏面嘅鵝肝超大塊 煎得啱啱好 油香十足入口即化安格斯牛肉j

Tiramisu Pancake $135

Roasted beef salad $148

Le Foie Gras Burger $185
好邪惡嘅鵝肝x安格斯牛肉漢堡🙈
裏面嘅鵝肝超大塊 煎得啱啱好 油香十足入口即化
安格斯牛肉juicy重牛味 再加上無花果醬作調和令burger唔會太heavy

Super Oreo milkshake $72
好似食緊曲奇雪糕咁🙈 香甜可口 好啱小朋友~
週末無所事事與儍爸又去咗西貢逛逛假期的西貢海旁都幾熱鬧沿著海旁行到 WM Hotel 遊人漸少吹吓海風,欣賞吓海景,挺舒服 ~~見到 WM Hotel 地庫有間西餐廳就入去食個晏吸吓冷氣 ~~一坐低先點兩杯凍飲消消暑 ~~儍爸的 ● Espresso Tonic (HK$48) 儍媽的 ● Premium Lemonade Origin (HK$32)● Wild Wings (HK$88)先嚟我哋愛吃的炸雞翼,一份有六隻配了三款醬 ... 蜜糖是拉差醬、青瓜酸忌廉、BBQ 醬儍媽就鍾意惹味的 BBQ 醬 ~~● Cajun Prawn Ailoi Chips (HK$68)有 3 隻鮮甜彈牙的大蝦薯條份量都幾多,配埋香蒜蛋黃醬薯條,香脆好食 ~~● Maple Bacon Cheeseburger (HK$155)儍爸點的漢堡可以揀配薯條或沙律我哋單點了份薯條所以配了沙律安格斯牛肉漢堡、楓葉漿煙肉、半溶芝士、爽脆生菜加上蕃茄和無花果醬,味道好豐富 ~~愛食甜又愛窩夫的儍媽就點了份甜品當主菜 ~~● Peanut Butter Banana Waffle (HK$125)一上枱就聞到花
週末無所事事與儍爸又去咗西貢逛逛
假期的西貢海旁都幾熱鬧
沿著海旁行到 WM Hotel 遊人漸少
吹吓海風,欣賞吓海景,挺舒服 ~~

一坐低先點兩杯凍飲消消暑 ~~

儍爸的 ● Espresso Tonic (HK$48)
● Wild Wings (HK$88)

先嚟我哋愛吃的炸雞翼,一份有六隻
配了三款醬 ... 蜜糖是拉差醬、青瓜酸忌廉、BBQ 醬

儍媽就鍾意惹味的 BBQ 醬 ~~

有 3 隻鮮甜彈牙的大蝦
薯條份量都幾多,配埋香蒜蛋黃醬薯條,香脆好食 ~~

儍爸點的漢堡可以揀配薯條或沙律
我哋單點了份薯條所以配了沙律
安格斯牛肉漢堡、楓葉漿煙肉、半溶芝士、爽脆生菜
加上蕃茄和無花果醬,味道好豐富 ~~
愛食甜又愛窩夫的儍媽就點了份甜品當主菜 ~~

一上枱就聞到花生香味 ~~
窩夫不是太厚身,但是烘至外層香脆裡面鬆軟,上面塗滿花生醬和焦糖醬
加上香脆的烤杏仁碎、甜滋滋的朱古力蛋糕粒和冰凍的雲呢嗱雪糕
仲有焦糖香蕉,實在太滿足 ~~
呢度座位闊落,仲有桌球、美式足球檯、波子機
模擬足球機和模擬高爾夫球機玩
幾適合一家大小或朋友聚會的地方
牆上仲有大螢幕和電視播放運動比賽
世界盃期間也會直播賽事
約埋親朋好友來食飯兼睇世界盃都唔錯架 ~~
食飽飽周圍逛逛消消食 ...
再沿著海旁散步返去西貢墟逛下周末市集 ~~

** 以上分享是以我的膚質、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2022-11-19
  • Peanut Butter Banana Waffle
  • Cajun Prawn Ailoi Chips
Weekend 嚟到西貢chill下食個brunch,同參觀下新開嘅酒店。酒店basement 有間西餐廳,價錢唔貴,普通cafe價,但就好大碟,好似係北美食飯咁🤭餐廳入面仲有免費嘅遊戲機同桌球玩,仲有driving range但就要收費嘅。Fish and chips ($198) - 好大條,仲係有兩條咁多😍 炸到金黃色,十分香脆,但個粉漿又唔會過厚,裡面嘅鱈魚就好厚身,仲好juicy。配埋青豆茸同他他醬好惹味。伴碟嘅薯條都唔錯。佢哋有個weekly special menu 好吸引~燒牛肉沙律($158)- romaine lettuce好爽口新鮮,燒牛肉都幾嫩滑到入面,仲有青瓜、蕃茄仔、紅腰豆、烤過嘅甜椒,同仲放咗好多我鐘意嘅feta cheese 😬 配上少少蜜糖芥末醬,健康又好味。Madam Croque ($148) - 呢個法國dish係岀面較少有,所以一定要試下。係兩塊厚多士、上面放咗溶咗嘅瑞士芝士同煎太陽蛋,而三文治裡面有cranberry 醬、芝士同火雞片,好有xmas vibe。咁厚嘅多士口感非常好,食到濃濃嘅芝士味,份量都幾大。Iced americano (

佢哋有個weekly special menu 好吸引~

Iced americano ($40) - 咖啡味幾濃,減肥必備
鮮榨橙汁($48)- 好fresh好好味,推介!
週末又是要去Chill的日子!今次到了西貢人氣酒店下的西餐廳,環境舒適又Chill🙌🏻 如果是球迷更可玩桌球、足球機和哥爾夫球機⛳️ 食物份量十足,價錢亦十分親民!如不想吃正餐更可邊玩邊飲酒~ 臨近世界盃,這間餐廳亦是一個和朋友們睇波的好地方!🧇Buttermilk Chicken Waffle ($145)炸雞份量比窩夫更大!新鮮即炸,外層十分香脆,內層的雞肉又香又Juicy,肉汁滿滿的瀉出來🤤 配搭蜜糖芥末醬味道會更香~🍔Le Foie Gras Burger ($185)鵝肝加牛肉絕對是雙重享受!鵝肝份量剛剛好,吃下去香而不膩,而且口感豐富!牛肉厚身,熟成度Perfect🙌🏻 加上特別的無花果醬,十分惹味!🥑Loaded Pulled Pork Nachos ($98)墨西哥小食Nachos都沒令人失望!手撕豬肉口感軟軟,辣辣的調味十分惹味🤤 牛油果醬如多一點就完美了!🍵The Grand Earl Grey ($42)吃完一頓豐富的的大餐就要解一下膩~ 淡淡的Earl Grey一定是最合適的選擇🙌🏻

Buttermilk Chicken Waffle

🍔Le Foie Gras Burger ($185)

Le Foie Gras Burger

Loaded Pulled Pork Nachos

🍵The Grand Earl Grey ($42)

The Grand Earl Grey
Buttermilk Chicken Waffle