2023-01-23
今次嚟到位於西貢WM Hotel地下嘅西餐廳 餐廳採用落地玻璃 環境都幾舒適 仲有幾部大電視可以睇波😆𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($185)店員仲會幫你一分為二 方便你share食都幾加分🥰麵包鬆軟 但如果可以稍微煎香個包就好了🥺鵝肝好香 油香十足 完全係入口即溶 而且安格斯牛都係厚厚一塊 充滿牛味仲好juicy 食完真係好滿足🥰配料仲可以揀沙律/薯條 我地就揀咗薯條 薯條亦炸得金黃酥脆 整體都真係唔錯😋𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ($145)相反呢個就有啲失望🥺本身見到啲評價以為會超fluffy 但事實係無我想像中咁鬆軟🥺都幾有蛋香 仲有口感煙韌嘅抹茶蕨餅🤤但得兩舊感覺就唔太夠喉🥺𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆’𝘀 𝗻 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗺𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 ($76)真係超大杯 而且都幾啱打卡 可惜嘅係本身諗住等埋啲嘢食嚟到先影相 點知佢過咗陣已經塌咗落嚟😂😂飲落都幾香濃同幾creamy 而且又唔會過甜 都幾出色😋推薦指數:🌟🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜs
𝗟𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($185)
Le Foie Gras Burger
Le Foie Gras Burger
𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗖𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ($145)
Matcha Custard Pancake
推薦指數:🌟🌟🌟🌟
ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ