2024-07-08
趁住週末冇落雨,揸車同屋企人去西貢行下,係碼頭行到盡邊見到間好靚嘅酒店,原想係之前好出名staycation嗰間WM Hotel。WM Hotel 果度有間好chill 嘅餐廳叫做M Square。餐廳喺地庫一層,又有落地玻璃,由黃昏坐到夜晚,可以好悠閒咁一路食野,一路度食睇住出面嘅景色轉變,感覺都好舒服。而且餐廳又大又闊落坐得又舒服,有啲位對住電視,有啲位就可以畀人group埋一齊傾計。去到咁chill 嘅地方梗係要飲返支啤酒,呢次支持返本地製作嘅手工啤酒,呢支係門神嘅jJade Emperor玉皇大帝,有陣柑橘果香同埋花香,幾好飲。其實呢度個環境咁chill,約埋一大班朋友喺度happy hour睇下波都幾開心。Cajun Prawn Aioli Chips $62類似大蒜蛋黃醬連同洋蔥粒同蕃茄粒加落薯條上面,而薯條上面仲有幾隻煎咗嘅蝦,啲蝦好爽滑彈牙,用嚟送酒真係一流。Smokey Baby Back Ribs $229呢個烤豬肋骨真係十分推介,佢可以做到啲肉好淋好juicy,唔同普通餐廳會做到好乾好柴 好容易就可以攞把刀叉切開,旁邊又有少少沙律菜但唔使食肉食薯條咁dry。Lob
Cajun Prawn Aioli Chips $62
Smokey Baby Back Ribs $229
Lobstter Mac & Cheese $245
龍蝦芝士焗通心粉
一上枱就聞到香好香嘅芝士味, 每粒通心粉都同芝士汁完美融合,雖然好邪惡但係好好食。
甜品
Marble Chocolate Pancake $145
食完飯之後又要食個好邪惡嘅甜品,因為畀佢賣相吸引住,忍唔住又要再食,佢呢度個班戟好軟好香,將個班戟加埋朱古力雪糕同埋香爐嘅朱古力醬,食完個人非常開心。