2019-06-26 74 浏览
下午茶除左可以食個sandwich,歎杯咖啡,食件cheese cake之外,仲可以有幾chill?大角咀呢間餐廳開業後無幾耐就好評如潮,今日難得放假,終於有機會去喇!放假嘅節奏一般都放慢幾拍,入到餐廳嘅感覺,簡直係想幾relax,有幾relax!空間大、有live band 台、reception長檯、drink bar...... 環境令心情頓時放鬆!下午茶set 1點就開始供應,至到6點都仲嗌得,無論早嚟定遲嚟都唔怕冇得食,啱晒我呢啲甜品發燒友!Tea Set有6款小食,再加款芝士,可以係半硬芝士,或者意大利布袋芝士配蜂蜜。我選擇左後者,蜂蜜香到不得了!唔食真係會後悔!蜂蜜係選用蜂巢蜜原材料,口感、味道都level up!咸嘅有smoked salmon sandwich、egg yolk、炸薯粒;甜嘅有raspberry cheese cake、walnut chocolate cake 、wild barries donuts,款款都有唔同嘅新鮮感!cake唔算好甜,邊食邊飲返杯咖啡或者yoghurt一流!個set仲可以加少少錢配個液態氮dessert,冰震嘅感覺涼透心!環境

環境舒適,小食精心設計,份量足夠兩個人share,價錢相宜,整體都好滿意!
2019-06-25 59 浏览
#loststarslivehousebar&eatery閨蜜們既聚會係唔少得精緻既High Tea各式各樣既甜品賣相精美🤩岩曬一路傾偈吹水、一路打卡煙三文魚三文治都好足料,有幾塊三文魚蜜糖芝士布袋甜甜地甘,係小編既最愛而且口應好q彈,就好似麻薯甘,所以小編幾鐘意依個點心🥧Milkshake 味道濃厚,冰涼透心☺️仲叫左個貓耳意粉,形狀特別,味道不錯High Tea 黎講,呢個套餐真係夠飽同好豐富評分: 7.5 / 10
#loststarslivehousebar&eatery

閨蜜們既聚會係唔少得精緻既High Tea
各式各樣既甜品賣相精美🤩
岩曬一路傾偈吹水、一路打卡
煙三文魚三文治都好足料,有幾塊三文魚
蜜糖芝士布袋甜甜地甘,係小編既最愛
而且口應好q彈,就好似麻薯甘,
所以小編幾鐘意依個點心🥧
Milkshake 味道濃厚,冰涼透心☺️
仲叫左個貓耳意粉,形狀特別,味道不錯
High Tea 黎講,呢個套餐真係夠飽同好豐富

評分: 7.5 / 10
  • Afternoon  Tea  Set
2019-06-24 83 浏览
喺大角咀呢種舊區,估唔到有一間格格不入既西餐廳。呢間餐廳位於一個新落成既住宅商場入面,而且夜晚會有live band演出。不過我地係下午去,所以就無live band啦。我地分別叫左一個Lunch set同Afternoon Tea Set。 Lunch set: 慢燉牛肋條貓耳朵粉(包一碗餐湯及一杯飲品)$108慢燉牛肋條好軟好入味、搭配味道偏濃既焦糖培根、貓耳朵粉唔會過軟,煙煙韌韌。味道唔太咸又甜甜地,非常好食。不過就偏油左少少! Afternoon Tea Set $328 for 2 (配草莓/藍莓奶酪 | 咖啡 | 茶)呢個Tea Set 包括6款小食,三款咸、三款甜。最特別係另外仲有配一個意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜(另外可以選擇半硬芝士) 三款咸小食包括:馬茲卡彭芝士小點- 馬茲卡彭芝士係製作tiramisu既芝士。味道唔會太濃,又甜甜地!煙燻三文魚三文治- 呢個小食遜色少少,麵包偏乾、煙燻三文魚魚味比較重、唔夠煙燻味自家煙燻車打芝士薯球- 炸得外脆内軟,車打芝士味香濃! 三款甜小食包括 (甜點內容視季節而定):紅桑子芝士蛋糕- 紅桑子醬偏酸,芝士蛋糕芝士味道不太出,不過唔

三款咸小食包括:
自家煙燻車打芝士薯球- 炸得外脆内軟,車打芝士味香濃!

三款甜小食包括 (甜點內容視季節而定):
紅桑子芝士蛋糕- 紅桑子醬偏酸,芝士蛋糕芝士味道不太出,不過唔會太甜
迷你蘋果批- 肉桂蘋果味道香濃,帶一點點酸味,好開胃!
核桃朱古力蛋糕- 朱古力偏苦,核桃增加口感!非常好食!

意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜:

意大利布袋芝士味道偏淡,搭配清甜天然蜂巢蜜、酸酸甜甜既提子、脆脆既cookie crumble簡直絕配!真係想食多一份!

總體食物環境都好高質!價錢適中、如果交通比較方便會再黎!
2019-06-16
  • Afternoon  Tea  Set
今日帶左朋友去一間大角咀的Dining餐廳,地點係奧運站行6分鐘,都算便利就腳,店內的佈置具LIVE BRAND 舞台 同 Dining氛圍餐廳~,鬧市中的小小寧靜處,總體環境不錯,地方坐落舒服,適合聊天談心.^黑松露鴨肝薯球 配 濃縮紅酒乾蔥蛋⿈醬薯球包裹黑松露與鴨肝焗製,菌香滿溢,帶黑松露幽香和濃郁鴨肝味,賣相也很漂亮 ^美國USDA PRIME 牛腹肉 佐 暖墨西哥餅 配 士拉差蛋黃醬 及 阿根廷青醬牛腹肉是牛腹部及靠近牛肋處的鬆軟肌肉,食落有濃厚的牛肉味,肉汁豐富,口感很好配上墨西哥餅包住一起吃,味道不錯^加拿大保濕豬鞍配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬加拿大保濕豬鞍是一種營養價值十分高的類別,食落肉味非常濃郁~蘋果乾蔥甜中帶辣,十分開胃^特濃釀製香腸味道好味覺聞起來香,香腸獨特的鹹香味道與質感完整保留 ^慢煮牛肋條貓耳朵粉貓耳朵粉具咬口~慢煮牛肋條減少水分和味道的蒸發流失,味道更原汁原味
^黑松露鴨肝薯球 配 濃縮紅酒乾蔥蛋⿈醬
配上墨西哥餅包住一起吃,味道不錯
^加拿大保濕豬鞍配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬
蘋果乾蔥甜中帶辣,十分開胃
^特濃釀製香腸
味道好味覺聞起來香,香腸獨特的鹹香味道與質感完整保留
^慢煮牛肋條貓耳朵粉
  • 黑松露鴨肝薯球
  • 美國USDA PRIME 牛腹肉
  • 加拿大保濕豬鞍配
2019-06-22 93 浏览
環境好grand好靚,夜晚仲有live band表演,今晚是Lydia唱live佔地空間感寬敞及私隱度高,總體環境不錯,柔和的燈光,播住舒服的音樂,地方坐落舒服,聊天聚餐是不錯的地方☺~.我地去時剛好晚上,所以就選了3個MAIN,2個小食~*黑松露鴨肝薯球 配 濃縮紅酒乾蔥蛋⿈醬外層脆內層軟,薯蓉混上鴨肝醬同黑松露煮,黑松露的氣味清新幽香,鴨肝鮮香味濃可口!*美國USDA PRIME 牛腹肉 佐 暖墨西哥餅 配 士拉差蛋黃醬 及 阿根廷青醬牛腹肉5成熟外面帶焦香,內裡肉質軟嫩鬆軟,味道帶油香,入口鮮嫩 😁配上士拉差蛋黃醬味道層次升級,也很有情調*加拿大保濕豬鞍配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬豬鞍扒肉質腍軟😀剛好且肉汁鎖住JUICY,搭上蘋果乾蔥,酸甜的蘋果中和豬鞍的膩感,清新中滲出辛辣後勁非常香口😍~*特濃釀製香腸釀製香腸吃的就是基底的蘊味,天然感較重,鹹香風味甚佳*慢煮牛肋條貓耳朵粉慢煮嘅方法將牛肋條提升去另一個境界,鮮嫩多汁,入口腍滑富鮮味👂🏻貓耳朵粉夠爽口!😋😋.這家餐廳佔地空間感大和舒服,如果和朋友來吃FineDining和聊天也不錯喔看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~
我地去時剛好晚上,所以就選了3個MAIN,2個小食~
*黑松露鴨肝薯球 配 濃縮紅酒乾蔥蛋⿈醬
配上士拉差蛋黃醬味道層次升級,也很有情調
*加拿大保濕豬鞍配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬
*特濃釀製香腸
釀製香腸吃的就是基底的蘊味,天然感較重,鹹香風味甚佳
*慢煮牛肋條貓耳朵粉
👂🏻貓耳朵粉夠爽口!😋😋
看到其他款式其實都吸引,找天要再來試呢~~~
  • 加拿大保濕嫩豬鞍
  • 黑松露鴨肝薯球
2019-06-21 84 浏览
之前見電視介紹過呢間LIVEHOUSE,平日晚上八點都有LIVE MUSIC。雖然我地係tea time 時間黎,竟然好好彩可以聽到rehersal,餐廳氣氣氛裝修都係一流 我地唔多餓咁就叫左幾個小食 日本蠔 (6隻) 30蚊唔駛就有一隻蠔,蠔味不算最濃個種,反而更深得我歡心,順滑、易入口。 法式熱融蜂蜜芝士配暖墨西哥餅 有拉絲效果嘅芝士係人都鍾意,特別鐘意佢加左蜜糖。墨西哥餅細細塊係一口嘅SIZE,女仔食嘅時候都可以保持儀態。 鐵板炙燒氈酒魷魚 呢個好有送酒小食嘅感覺,有香茅,辣辣地幾有泰式風味 檸檬蛋白撻芝士唔會死實,仲幾滑,拌旁邊嘅餅碎又可以增加層次感,唔錯唔錯。 呢到幾岩情侶慶祝紀念,浪漫得黎,食物又幾得。
我地唔多餓咁就叫左幾個小食

日本蠔 (6隻)

法式熱融蜂蜜芝士配暖墨西哥餅

鐵板炙燒氈酒魷魚
呢個好有送酒小食嘅感覺,有香茅,辣辣地幾有泰式風味

檸檬蛋白撻

呢到幾岩情侶慶祝紀念,浪漫得黎,食物又幾得。
2019-06-21 49 浏览
這是一家環境很好的餐廳,音樂超好,食物水平中等吧,就在我家附近。在這裡給老板留個言,餐廳團隊中的一名男性服務員,30多歲的樣子,神情不友善,說說粗魯無禮,完全趕客。希望老板及早發現糾正。

2019-06-20 69 浏览
父親節個日驚酒樓會好多人飲茶,所以反傳統去食西餐🤣餐廳位於大角咀一個新樓盤下既商場,餐廳門口有兩塊落地大玻璃,令陽光充份曬入室內,裝修時尚高貴,仲有一個台喺中央,週末會有唔同既本地歌手黎表演,Happy Hour一流😎星期日都有供應lunch set!套餐附有前菜、主菜同飲品,仲可以加$30要甜品。前菜係蕃茄濃湯,味道偏酸帶有香草味,飲完好開胃!咖啡既拉花好靚🥰我要左個玫瑰蘋果紅茶,玫瑰味較突出,好清香。慢燉牛肋條貓耳朵粉,貓耳朵粉好可愛,醬汁好香牛味👍🏻雜錦海鮮貝類幼扁麵,有多款海鮮😍全部都大大粒,醬汁微辣。厚切雞扒三文治配薯條,鴨油炸既薯條加埋蒜蓉好惹味😋慢煮澳洲肉眼配荷蘭汁沙律及香脆薯粒,慢煮保留牛扒既肉汁,好juicy🥰加拿大保濕嫩豬胺配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬,豬胺好大舊,但廚師煎得好好,生熟度岩岩好,肉質好嫩滑!醬汁好特別,甜甜辣辣加埋乾蔥更香。最後每人再叫左一個甜品,有三款,焦糖朱古力mousse,心太軟同檸檬蛋白撻,焦糖朱古力mousse底層係脆脆既餅底,朱古力味濃郁,配埋焦糖脆脆,焦糖迷既必食❤️心太軟好流心,朱古力漿好滑😋檸檬蛋白撻味道好自然,單食撻可能會較酸,加埋旁
父親節個日驚酒樓會好多人飲茶,所以反傳統去食西餐🤣

前菜係蕃茄濃湯,味道偏酸帶有香草味,飲完好開胃!

慢燉牛肋條貓耳朵粉,貓耳朵粉好可愛,醬汁好香牛味👍🏻

雜錦海鮮貝類幼扁麵,有多款海鮮😍全部都大大粒,醬汁微辣。

厚切雞扒三文治配薯條,鴨油炸既薯條加埋蒜蓉好惹味😋

最後每人再叫左一個甜品,有三款,焦糖朱古力mousse,心太軟同檸檬蛋白撻,焦糖朱古力mousse底層係脆脆既餅底,朱古力味濃郁,配埋焦糖脆脆,焦糖迷既必食❤️心太軟好流心,朱古力漿好滑😋檸檬蛋白撻味道好自然,單食撻可能會較酸,加埋旁邊既牛油金寶就中和番!

臨走見倒餐廳原來仲有high tea set,仲要價錢唔貴!下次要黎試下
午餐
父亲节
2019-06-20 145 浏览
父親節要帶父親去食好野,由於爸爸係一個唔鐘意搭車嘅人,我同呀妹惟有搵下大角咀嘅新餐廳。大角咀近年變化急速,有唔少中價新餐廳進駐,我地第一次黎到利奧坊呢個商場。落地玻璃、開放式酒吧、live band (夜晚有表演),氣氛唔錯。午餐只有set lunch,但選擇多元化,有沙律、意粉、肉類等等,是日甜品有三款。我地叫左五個set一齊食。餐湯係番茄濃湯,加入basil,口感較杰,番茄味道調較得酸左少少,但勝在開胃。慢燉牛肋條貓耳朵粉,出面少見,貓耳朵粉一啖幾粒質感好好咬,牛肋條夠淋,灑左少少芝士粉,我碟粉不斷俾人偷食囉。什錦海鮮貝類幼扁麵,幼扁麵軟硬度岩岩好,海鮮味足,加左番茄提昇味道,蝦新鮮彈牙,蜆幾大粒,呢度嘅意粉類都唔錯。厚切雞扒青瓜蛋黃醬三文治 配 法國鴨油喜馬拉雅岩盬蒜蓉薯條,媽媽呢個主菜個名最長,亦都最邪惡。薯條用鴨油炸起,味道比普通薯條香,質感亦較脆身,雞扒炸完仍然多汁,炸粉唔會太厚,加埋酸瓜食幾夾。慢煮澳洲肉眼 配 炙燒荷蘭汁、沙律、薯粒,慢煮嘅牛扒冇得揀幾熟,望落似平時六七成,幾有牛味,配荷蘭汁食幾特別。加拿大保濕嫩豬鞍 配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬賣相、份量同味道都有
加拿大保濕嫩豬鞍 配 馬鈴薯泥 及 蘋果乾蔥甜辣醬賣相、份量同味道都有驚喜,豬鞍嫩滑豬味濃郁,大塊又厚切,醬汁唔算辣,起到中和作用,薯蓉好多,如果女仔叫未必食得哂。
甜品三款:檸檬蛋白餅,焦糖朱古力蛋糕、心太軟。
檸檬蛋白餅清新芳香,酸度岩岩好,加埋甜甜嘅蛋白foam一齊食幾有層次。
焦糖朱古力蛋糕焦糖味好突出,另外仲加左焦糖脆脆,大滿足。
心太軟用靚朱古力整,濃味唔過甜,外皮質感似蛋糕唔係脆身,幾飽肚架。

飲品選擇好多,有九款茶、乳酪、咖啡、汽水、啤酒,真係總有一款岩每一個人。
咖啡拉花好靚,爸爸媽媽話係好飲嘅,我同呀妹嘅茶分別係洋甘菊、蜂蜜香料、雲尼拿同埋蘋果、玫瑰草、玫瑰花瓣、紅茶,好特別嘅組合,味道亦好天然。
啤酒比想像中大杯,酒吧size,竟然有得跟餐好抵。

另外仲有$328嘅二人tea set,星期六日供應,賣相超靚,作為大角咀朋友,我地會再返黎食嘅。
2019-06-16
父亲节
  • 慢燉牛肋條貓耳朵粉
  • 加拿大保濕嫩豬鞍
大角咀最近開左好多新餐廳其中一間值得推薦的就係Lost Stars livehouse bar and eatery餐廳新穎型格的店面在大角咀既舊區入面閃閃發光入到去就更令人眼前一光 裝修好靚環境舒適 空間間隔得好好 加上樓底高 唔會令人感覺每枱都係一個私人小空間去暢所欲言今日兩點去到餐廳 可以揀High tea set 或 lunch set 兩個menu都好吸引 ❤️因為好肚餓所以最後我地決定食Lunch上主菜前必須講一講個蕃茄湯湯是用大量蕃茄蓉打成 啖啖蕃茄 好香濃 加埋小小香菜 的確開胃 主菜方面有慢煮牛扒配火灸荷蘭汁食過先知原來荷蘭汁是用蛋同檸檬等做成 牛扒鬆軟大塊 配上荷蘭汁的少少蛋味 又係一道令人胃口大口另一個主菜是加拿大豬鞍成日覺得要豬鞍要整得好食好難 但今日食到既豬鞍真係好好食 火喉岩岩好 豬肉好嫩滑 好汁 唔洗點汁都有好香既豬味不過都要試試特製的蘋果辣醬 酸酸甜甜 令豬鞍有清新的感覺Lunch set 仲可以加$30食埋蛋糕甜品 一次過滿足你三個願望 🍰呢度夜晚仲會有liveband演出 有機會都好想係呢個環境下聽音樂嘆美食 讓自己都迷失在鬧市中
大角咀最近開左好多新餐廳

另一個主菜是加拿大豬鞍

成日覺得要豬鞍要整得好食好難
不過都要試試特製的蘋果辣醬 酸酸甜甜 令豬鞍有清新的感覺

2019-06-18 102 浏览
-《Afternoon Tea Set》之前和朋友去Chill一下💖當然要來個美美的下午茶~五個人叫了兩客Tea Sets🤤Tea Set最重要當然是外貌lol打卡超美,數量原來也不少🥰還有兩杯草莓/藍莓乳酪呢~~重點是芝士!首先有布袋芝士🤘🏼它的芝士味不太重,配上天然蜂巢,淡淡的芝士味會散發出來,很不錯🤩而且軟芝士配上硬蜂巢,口感很特別~半硬芝士則打卡很好,店員會即時刨芝士😳刨出來像花朵一樣超美,芝士味也很濃~~不過若你吃不慣濃芝士,布袋芝士就比較好😋♥小提示 Tips:晚上會有live band表演,調暗燈光後非常有feel🥳 奧運站過來,或者從旺角東乘搭小巴過來都很方便😎 現正考慮夜晚再過來~
《Afternoon Tea Set》
之前和朋友去Chill一下💖
當然要來個美美的下午茶~
五個人叫了兩客Tea Sets🤤
Tea Set最重要當然是外貌lol
打卡超美,數量原來也不少🥰
還有兩杯草莓/藍莓乳酪呢~~
重點是芝士!首先有布袋芝士🤘🏼
它的芝士味不太重,配上天然蜂巢,
淡淡的芝士味會散發出來,很不錯🤩
而且軟芝士配上硬蜂巢,口感很特別~
半硬芝士則打卡很好,店員會即時刨芝士😳
刨出來像花朵一樣超美,芝士味也很濃~~
不過若你吃不慣濃芝士,布袋芝士就比較好😋

小提示 Tips:
Afternoon  Tea  Set
Afternoon  Tea  Set
Lost Star喺大角咀新樓盤下面,加上對面街係珀麗酒店,好易搵🕵‍♀。睇其他食評話夜晚有Live Band Show睇,現場睇個場好大🤩!聽Live一定好震撼,聽侍應講駐場歌手仲要日日唔同添🥳。比起大角咀其他餐廳黎講都算新穎,下次一於過黎試下個Dinner Set🧞‍♂!-Afternoon tea set for 2 🌸$328Tea set包三款鹹點🥯,三款甜點🧁加一款Appetizer;Appetizer可以揀半硬芝士或布袋芝士配蜂巢蜜🍯。我就揀左布袋芝士🧀配蜂巢蜜,店員會係你面前切開蜂巢蜜先上碟🤩。布袋芝士軟綿帶少許濕潤,芝士味唔算濃烈但有淡淡奶香🥛,蜂蜜清甜,兩者互相配合😋;入口第一啖先食到蜂蜜既甘甜,經咀嚼後就有芝士既奶香~🥰 下面仲有提子🍇同金寶碎粒🍪比你消除油膩感,呢個Appetizer好Perfect💛🥰-鹹點有煙三文魚三文治🥪、芝士薯波🥔同馬茲卡彭芝士🧀;當中比較欣賞馬茲卡彭芝士,佢既質感比布袋芝士更軟,有微微既甜味,好似Cream Cheese咁🥳。煙三文魚大大塊,啖啖肉🤪!-甜點有紅蘿蔔蛋糕🥕、核桃Brownie🧁同野莓冬甩🍩;紅蘿蔔蛋糕落足料,食到唔少核桃

Afternoon tea set for 2 🌸$328

鹹點有煙三文魚三文治🥪、芝士薯波🥔同馬茲卡彭芝士🧀;

甜點有紅蘿蔔蛋糕🥕、核桃Brownie🧁同野莓冬甩🍩;
紅蘿蔔蛋糕落足料,食到唔少核桃碎,有口感👏🏻;
野莓冬甩酸酸甜甜中和返哂今餐既甜👅,再飲啖熱茶~🍵
成個Tea Set好完滿!🥂

餐飲我就叫左熱玫瑰紅茶🌹,媽咪就叫左杯House White Wine🥂。
玫瑰紅茶因為有蘋果,酸酸地可以消下滯🧚‍♀;House White Wine媽咪話好好飲👵🏻,清爽微甜好岩夏天飲🥰,佢仲想飲多杯添啊🤣!
要讚既係轉野飲唔使加錢,好抵飲!👏🏻👏🏻
2019-06-16 2106 浏览
網上面見到呢間餐廳唔錯,就趁住放假,去歎個long lunch。奧運站行過嚟呢間餐廳只係5分鐘,玻璃幕牆嘅餐廳好soho。餐廳播放住唔同語言嘅輕鬆音樂,非常舒適。我哋到達嘅時間大概1:00,呢個時間tea同lunch都可以order。同老公點左兩份set lunch。餐湯係粟米湯,香濃而絞碎啲粟米好有咬口。加拿大保濕嫩豬鞍 - 感受到肉質濕潤,好腍好juicy,伴菜薯蓉香滑而且唔漏,配以酸酸地嘅伴醬,好好味。慢煮澳洲肉眼 - 好香嘅燒烤味,肉質juicy。我連伴菜薯仔粒都食哂~Today’s dessert (Lemon Egg White, Lava cake) - 檸檬味好重,上面嘅蛋白泡泡,配合成清新感覺嘅甜品。心太軟唔會過甜,切開嗰種感覺好治癒。餐飲Blueberry Yogurt, La Vie En Rose - 兩杯飲品都好fresh好健康,一個係酸酸地,一個係既聞到又飲得出好香嘅花茶。職員仲話夜晚會有live music 。呢間餐廳回頭率極高,而且職員都好專業,下次同d friends 聚聚又多個地方。

加拿大保濕嫩豬鞍

心太軟
Blueberry Yogurt
La Vie En Rose
2019-06-15 90 浏览
一間餐廳食飯可以睇show,不作只呈獻固定樂種的私密場地,也不是正宗livehouse,任何樂種都有機會在場地演上。不止在音樂上口味更廣闊,食物選擇上亦然。以西式為本,賣多國菜的Lost Stars Livehouse Bar & Eatery,就可以營造到有歌有美食。除了以歌為主打,最近還推出自選芝味下午茶,可以自選芝士味道,和餐廳安排部份美食配搭而成,賣相精緻,在沒有音樂之下也能成為賣點之一。******************************座落大角咀利奧坊商場地下,以玻璃為主,可以見餐廳內的環境。 店裡裝潢華麗,L形場地,擺放著不少音樂器材,讓食客可以進餐和欣賞表演。下午茶set包括了3款咸點,3款甜點以及一款自選芝士味道,還包括了飲品2杯,除了一般餐茶飲品,還有2款乳酪味道的飲品可以選擇,收費為HKD328/2人,還可以加錢享受額外的美食。飲品,除了一般茶飲,還有Craft Beer和Sinature Cocktail。下午前來,除了可以選擇下午茶餐,還有小吃和午餐選擇,周末日子,午餐還可以供應到17:30,就算遲起身,也不怕沒有午飯吃。法式油鴨喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條

座落大角咀利奧坊商場地下,以玻璃為主,可以見餐廳內的環境。

法式油鴨喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條 HKD98,薯條切成幼條,配上蒜蓉,炸得香口又惹味,簡單地加入喜馬拉雅岩鹽,把蒜蓉香味提昇不少。用上鴨油而炸,沒有很羶的味道,薯條又不會很油膩,份量不點都不少,確實是推介小吃。

下午茶set,以菱形的彩色碟,擺放不規則形,無論色澤及賣相都很吸引。3款咸點之後,便來甜點。在餐牌內甜點共有6款味道,但其實甜點是餐廳以當日有什麼款色甜點而安排的。

下午茶餐,需要自選一款芝士味道,包括了半硬芝士或義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜。半硬芝士略帶咸味,而義大利布袋芝士軟滑帶點奶香。

最後便選上了義大利布袋芝士配上了天然蜂巢蜜。天然蜂巢蜜還會送到枱上,切開幾片,先會放上芝士之上。

義大利布袋芝士入口滑溜,完全不像在吃芝士,加上奶味較香,配上天然蜂巢的香甜,更加好味。義大利布袋芝士底下,還加入了些餅碎和担子粒,增加口感和清甜味道,可以說是在吃甜品一樣的好味。

煙燻三文魚三文治,煙燻三文魚味道都很咸香,配上三文治而吃剛剛好。

馬茲卡彭芝士小點,馬茲卡彭芝士底部加了片餅乾而吃,芝士入口滑溜,奶味不算很重,但灑在芝士之上黃色片片的咸芝士,更能帶出芝士的香味。

自家煙燻車打芝士薯球,用薯仔加入煙燻車打芝士,炸成球形,所以入口又香口,又有芝士咸香味。

迷你蘋果批,一直都覺得蘋果批是軟身的,但這個迷你蘋果批就不同了,入口較實但又有蘋果批的香味,再加上批面的金寶,更加吸引。

紅蘿蔔蛋糕,一般都覺得紅蘿蔔蛋糕應該是帶紅蘿蔔顏色的蛋糕,但看見有一層白色的在蛋糕之上,覺得有點不同。再吃上口時,才知道白色的就是芝士,配上底層的紅蘿蔔蛋糕,確實不錯。

紅桑子芝士蛋糕,色澤鮮艷的紅桑子芝士蛋糕,咊道帶有紅桑子味道又有芝士的奶香味,做得不錯的甜品

藍梅乳酪,除了藍梅之外,還可以選士多啤梨味。藍梅乳酪有著清香的藍梅味道,乳酪又不會很酸或很甜,在炎熱夏天來喝上一口,是不錯消暑飲品的選擇。

Americano 咖啡,咖啡味道選擇也不少,選上了Americano ,奶和糖都是自己隨便加,在沒有加入奶和糖,味道都幾香濃。

生日
  • 迷你蘋果批
  • 紅桑子芝士蛋糕
  • 藍梅乳酪
  • Americano 咖啡
超開心 之前食開大角咀都係食細鋪依家終於有一間有情調有格調既餐廳❤️正所謂 間間餐廳都係食 食就要揀得有格調d特別d入到去已經聽到音樂徐徐響起 裝修都加上樂譜上的符號感覺入到去俾音樂包圍住一樣燈光略略偏暗 聽住classic既音樂 我人有d飄呀😌我地order左個Afternoon Tea Set六款小食+TETE DE MOINE半硬芝士/義大利布袋芝士配天然蜂蜜窩有選擇對選擇困難既人黎講太痛苦所以 order晒就最啱🥴TETE DE MOINE半硬芝士義大利布袋芝士配天然蜂蜜窩❤️兩款芝士都中意,芝士配搭青提紅提,口味中和返, 唔會太膩,大家一開動就爭住食😂.咸點有:馬茲卡彭芝小點煙燻三文魚三文治自家煙燻車打芝士薯球甜點有:紅桑子芝士蛋糕紅蘿蔔蛋糕迷你蘋果批香蕉太妃批核桃朱古力蛋糕野莓甜甜圈仲有兩款餐飲總括我幾中意個擺碟 配色 食物顏色同碟都好襯食物味道都好食 係難得一見好食既甜點HighTea set最衰晏就無歌聽 下次夜晚黎試埋個主食menu先❤️
超開心 之前食開大角咀都係食細鋪
依家終於有一間有情調有格調既餐廳❤️