朋友住大角咀,介紹了一家好有格調同味道的餐廳,決定一試~一入到餐廳,樓底好高,空間感好大,會覺得好舒爽,而且有好多植物佈置,感覺清新舒適。和朋友點了下午茶和一客沙拉,單看圖片已經覺得好吸引,實物更為吸引!下午茶配兩杯飲料和七款小食,包括:峰蜜布袋芝士、煙三文魚三文治、蘋果批、Carrot Cake、冬甩等等。雖然每一樣小食份量不多,但對兩個女生來講覺得剛剛好~小編布袋芝士很好吃呢,芝士味不算好濃,但是加上峰蜜覺得很好吃,猶如甜品一樣!另外喜歡的是煙三文魚三文治,煙三文魚超多!!吃完甜回再吃咸點,覺得很好吃,好清新!沙拉午市套餐配餐湯和飲料,而飲料選擇很多,還可以揀藍莓奶酪或草莓奶酪,挺特別~草莓奶酪相對藍莓奶酪較甜,味道很清新。
 朋友住大角咀,介紹了一家好有格調同味道的餐廳,決定一試~

2019-07-20 69 浏览
今日同朋友去咗奧海城,上完堂,買少少嘢就然後我哋就行咗落去大角咀搵嘢食。大角咀雖然係舊區,但係佢有一間餐廳啲嘢食之前聽朋友講話唔差,今日我哋就去試吓。唔經唔覺,時間係三點幾,餐廳好大好多位,餐廳裏面唔算多人,原來呢間餐廳夜晚有live Band!眼見有好多女仔都食下午茶set。由於我同朋友都十分肚餓,早餐之後都未食過嘢。我哋就叫咗兩份lunch set。今日嘅餐湯係番茄湯,個番茄湯好濃。滿滿着蕃茄。慢煮澳洲肉扒厚切雞扒青瓜蛋黃三文治兩款賣相都好吸引!不禁影咗幾幅相!肉眼扒係慢煮,所以冇得揀幾多成熟,切開裏面都大概有五至七成。慢煮可以鎖住肉汁,保留到肉汁嘅鮮味。肉眼扒跟咗一啲脆薯粒。細細粒,一啖就可以食。三文治裏面塊雞扒超級厚!三文治塊麵包係烘底,仲有好多薯條,真係好飽肚!話晒女人食甜品係用第二個胃,所以我哋跟餐加錢,加咗兩個甜品!一個係朱古力心太軟切開好多朱古力流出嚟,然後跟一杯仔雲呢拿雪糕。食完個心都甜埋!一個係檸檬撻酸酸甜甜,檸檬味幾重,食完可以解油膩!然後我哋再嗌左兩杯Yogurt, 都係跟餐。Strawberry yogurtBlueberry yogurt 賣相好靚,好有少女

今日嘅餐湯係番茄湯,個番茄湯好濃。滿滿着蕃茄。

慢煮澳洲肉扒

厚切雞扒青瓜蛋黃三文治

兩款賣相都好吸引!不禁影咗幾幅相!

話晒女人食甜品係用第二個胃,所以我哋跟餐加錢,加咗兩個甜品

一個係朱古力心太軟

一個係檸檬撻
酸酸甜甜,檸檬味幾重,食完可以解油膩!

然後我哋再嗌左兩杯Yogurt, 都係跟餐。

Strawberry yogurt
Blueberry yogurt

賣相好靚,好有少女feel, 又唔甜,飲落去,好清新解渴!
2019-07-13
  • 慢煮澳洲肉眼
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️不經不覺到了終於可以休息一下的假期日☺️除左同朋友或自己四處遊走散心之餘😆尋找一個角落好讓自己與隻豬放鬆一下心境☺️享受一個寧靜的假日時光亦至好不過☺️位於大角咀利得街既Lost Stars Livehouse Bar & Eatery雖然距離地鐵站比較遠🙇🏻‍♂️🚇但趁放假同隻豬黎大角咀慢慢行過黎散下心☺️🐷❤️散心嘆下Break Lunch亦係一件賞心樂事☺️呢度環境設計環繞住Live Band Show藝術既Style🤪🎼周圍掛滿柔和燈飾同充滿Live Band氣息既燈光字之餘☺️呢度悠閒舒適既環境☺️以及舒服既梳化座位可讓食客享受寧靜下午☺️晚上亦有Live Band Show演出☺️🎤除左可以同朋友黎嘆下Tea食下野之外😆與另一半黎享用晚餐亦至好不過☺️👫蕃茄湯難得呢度有小肥至愛既蕃茄湯😍🍅以濃郁既蕃茄蓉慢調而成既蕃茄湯🍅🥣香氣滿溢之餘亦帶出微微茄蓉口感🤤微微灑上香草亦為美感點綴添上分數☺️慢煮澳洲肉眼配炙燒荷蘭汁及香脆薯粒以一流賣相上枱既肉眼上枱🥩🤩窩心大廚將從澳洲空運到港既肉眼慢火細煮🤤👨🏻‍🍳🔥肉眼牛扒夠大塊亦顯份量十足🥩🤤五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮肉眼扒比西冷
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻‍♂️

充滿口感之餘亦增添淡淡奶香Creamy口感☺️🥑
再配合大廚精心煮作65度既溫泉蛋🤤🥚
食落更充斥濃郁蛋香🥚🤤🤩
65度溫泉蛋牛油果羅文菜沙律配熟成蛋黃及豆乳醬

Iced Americano & Hot Cappuccino
隻豬叫左佢呢杯至愛☕️🐷🤪
Cappuccino則用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️
一流賣相為濃香Cappuccino增添窩心同工藝☺️☕️
而唔太受得奶既小肥更鍾情Americano🙉☕️
Americano雖然無Expresso咁濃郁🙈
但味道依然帶出咖啡香😋
為陽光普照既下午提提神☺️☕️

2019-07-13
65度溫泉蛋牛油果羅文菜沙律配熟成蛋黃及豆乳醬
奧海城附近有間餐廳好靚好浪漫😻夜晚有Live Show 晏晝有afternoon tea👯‍♂️餐廳做緊芝士主題🧀多款芝士係意大利運過嚟㗎.👉🏻Afternoon Tea Set $328 (For Two)👯‍♂️分為鹹點同甜點🍮另外每人都有一碟提子🍇脆脆 有師傅攞成轉芝士🧀出嚟 圍住咁樣刮 刮到四朵好靚嘅芝士花😱脆脆配芝士食 超級濃郁嘅水牛芝士🧀有少少騷味 好正宗👍🏻鹹點😌馬茲卡彭芝士小貼 呢款芝士淡淡地 但係勝在夠晒滑煙燻三文魚三文治🥪 三文魚份量好多 而且夠新鮮自家煙燻車打芝士薯球 即叫即整熱辣辣😋口感夠晒豐富👍🏻粒粒嘅薯仔 中間配左橙色嘅車打芝士 😻好好味甜點🍮 六款其中三款 每日都唔同㗎野莓甜甜圈🍩 有別於普通嘅甜甜圈 因為下低係濃郁野莓味嘅海棉蛋糕紅蘿蔔蛋糕🍰 呢款口感比較硬 而且食到粒粒嘅蘿蔔🤭好特別核桃朱古力蛋糕 超濃郁嘅朱古力🍫餅底幾好味.另外呢個餐係配兩杯飲品有草莓奶酪🍓 藍莓奶酪 茶或者咖啡奶酪係由生果攪碎而成 所以好健康.假日不妨嚟嘆下 呢度係免收+1嘅😌
奧海城附近有間餐廳好靚好浪漫😻
有草莓奶酪🍓 藍莓奶酪 茶或者咖啡
奶酪係由生果攪碎而成 所以好健康
假日不妨嚟嘆下 呢度係免收+1嘅😌
2019-07-20 52 浏览
lost star 環景靚靚,野食又好食,當然要encore 💜今日下午冇嘢做,就同朋友去食下午茶。我哋嗌咗日本生蠔半打,肥美得嚟又非常新鮮,入口順滑,唔洗加檸檬都已經好好食。另外仲叫左芝士配墨西哥餅,芝士係熱鍋上,融化緊,放上暖暖嘅墨西哥餅上夾住食,加埋上面蜜糖令佢鹹鹹甜甜,食落夠特別。鐵板魷魚用酒煎過,再加上香料,魷魚爽口彈牙,鮮嫩可口,色香味都齊曬。最後嘅甜品係檸檬蛋白撻,唔會太甜,口感豐富,入口軟融。
今日下午冇嘢做,就同朋友去食下午茶。

最後嘅甜品係檸檬蛋白撻,唔會太甜,口感豐富,入口軟融。
聽家姐講呢間餐廳環境好chill野食又正~趁weekend就專程去大角咀試下~係奧海城行過黎都要一段路程,經過車房之後就見到對面成個環境截然不同,係樓底好高既一間餐廳,入到去播緊d好soft既音樂,成個餐廳俾人感覺好舒服~唔似其他餐廳星期六日要焗你散嗌~呢度星期六日都有lunch enu~仲去到5點半,實夠時間黎食~蕃茄濃湯首先送黎既係餐湯,係好紅又好濃既蕃茄濃湯,好香蕃茄味,仲食到蔬菜粒粒~酸酸地好開胃!如果有埋餐包就好喇!加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬豬鞍好大件,馬鈴薯泥份量都好多,一d都唔吝嗇!話明保濕豬鞍,切開黎睇真係夠juicy一d都唔乾,顏色仲呈pink pink的~肉質嫩滑,伴碟既蘋果乾蔥甜辣醬甜度比辣度突出,將醬汁放係豬鞍表面一齊食,味道融合完美!慢煮澳洲肉眼配灸燒荷蘭汁 沙律及香脆薯粒肉眼扒面頭既灸燒荷蘭汁有d似芝士半溶既狀態,味道咸香幾惹味! 澳洲肉眼牛味濃唔多筋,最緊要食落去唔韌~伴碟既沙律好FRESH,落左柚子醋,酸酸地好味得黎冇負擔~香脆薯粒切得方正整齊,金黃色雖然冇薯條咁脆卜卜但食落都好香口!Ginseng Beauty & Home Brand

蕃茄濃湯

加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬

慢煮澳洲肉眼配灸燒荷蘭汁 沙律及香脆薯粒

Ginseng Beauty & Home Brand Draught Beer(+$40)
餐飲有好多選擇,友人想飲啤酒所以加左$40要左個Brand Draught Beer,佢話食扒配啤酒係一流咁話~

而我就叫左Ginseng Beauty,材料有綠茶+甘草+檸檬草~飲落好清新,驚喜既係有回甘,有種甜甜地既後勁~好好飲!因為係茶包黎~侍應見你飲完一杯仲會幫你沖番d熱水refill添~好貼心喔!

甜品環節,我地分別每人加左$30叫左是日甜品~我地選擇左Lava Cake同Caramel Chocolate Cake~Lava Cake既朱古力漿比較杰身,可以漿住個口令成個口腔都充滿朱古力味~旁邊既雲呢拿雪糕奶味感重,同心太軟同食是絕配!

而Caramel Chocolate Cake焦糖味重,底下既朱古力蛋糕夠濃味唔會被焦糖味蓋過,加埋側邊既餅碎一齊食簡直係錦上添花!好美味既一個甜品!

食完真係覺得Weekend可以嘆個咁正既lunch真係一種享受~

2019-07-19 53 浏览
今次朋友gathering提議去Lost Star,因為有朋友食過很不錯!了!第一次來到,感覺到這裡好大好grand,晚上還有live music show~最近lunch menu,朋友說已跟上次不同,定期轉換有點新意。先來餐湯番茄薯仔湯,個湯好濃郁好厚。什錦海鮮貝類幼扁意粉 $118有鮮甜的蜆、爽口鮮蝦、彈牙鮮魷魚,海鮮份量頗多,意粉有蒜香味幾惹味,隻碟夠深意粉份量幾多。加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬 $148豬鞍熟度剛好,幾嫩滑,馬鈴薯泥有粒粒薯有咬口,而蘋果乾蔥甜辣醬好蔥味,有已醃的蘋果片辣辣地似薑,感覺好有趣,不錯。另外點了Latte 及 Cappuccino,咖啡香滑濃郁,正。另外也點了 tea set share~Tea set $328 for two六款小食 + 半硬芝士 或 布袋芝士飲品士多啤梨乳酪好飲。芝士選了義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜芝士軟滑,配天然蜂巢蜜幾夾,還有清甜提子好配搭。6款小食,3鹹點及3甜點。有香口的mascarpone芝士小食、鬆軟的煙燻三文魚三文治及自家製惹味煙燻車打芝士薯球,每款都好味。甜點是紅桑子芝士蛋糕、甜中帶酸的野梅甜甜圈及濃

先來餐湯番茄薯仔湯,個湯好濃郁好厚。

什錦海鮮貝類幼扁意粉 $118

加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬 $148

另外也點了 tea set share~
Tea set $328 for two
六款小食 + 半硬芝士 或 布袋芝士

飲品士多啤梨乳酪好飲。
芝士選了義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜
芝士軟滑,配天然蜂巢蜜幾夾,還有清甜提子好配搭。

6款小食,3鹹點及3甜點。

甜點是紅桑子芝士蛋糕、甜中帶酸的野梅甜甜圈及濃郁核桃朱古力蛋糕。
2019-07-17 132 浏览
之前曾經黎過呢間餐廳食下午茶,今次就約左朋友一齊黎食晚飯,順便欣賞下佢地嘅Live Music表演。.因為餐廳有Live Music表演,整個餐廳嘅燈光調教到暗暗地,配合牆上燈泡設計,幾有情調,同食下午茶個陣嘅感覺完全唔同Live Music 由8點開始,一共有三節,每節表演時間20分鐘、休息時間亦一樣。我幾欣賞餐廳為左尊重表演者同營造一個可以盡情享受音樂嘅環境而設立左一啲Rules,好似表演期間唔會接受落Order咁。我地五個人叫左三個小食、兩個主菜同一個甜品,食物份量偏細,價錢唔算平,食完七、八成飽啦,但埋單每人都要差不多$300,所以唔算太抵食。.我最欣賞係兩個小食,意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律同阿根廷紅蝦他他,味道好好,推薦👍🏻其他食物:黑松露薯條,味道一般,性價比算低鹽酥雞翼,呢個個炸粉唔好食,調味有啲太咸同太辣美國牛腹肉,味道幾好,肉質都幾幼嫩,但奈何作為一個主菜黎講,份量太細油封雞腿比預期中好食,肉嫩多汁,推薦👍🏻士多啤梨酥脆蛋糕,因為有朋友就快生日,我地叫餐廳寫上Happy Birthday,加上上枱後加上去嘅液態氮冷凍紅桑子,賣相一流但味道確實一般,而且應該改名做脆餅啱

意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅、熟成蛋黃及松子仁
阿根廷紅蝦他他配牛油果蟹肉及櫻桃蕃茄

其他食物:

黑松露薯條,味道一般,性價比算低

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬

鹽酥雞翼,呢個個炸粉唔好食,調味有啲太咸同太辣

鹽酥雞翼配九層塔蛋黃醬

美國USDA  Prime牛腹肉佐暖墨西哥餅配士拉差蛋黃醬及阿根廷青醬

油封雞腿比預期中好食,肉嫩多汁,推薦👍🏻

法式油封去骨雞腿焦糖化奶油芥末汁及輕炒鮮蔬

但味道確實一般,而且應該改名做脆餅啱啲?

士多啤梨酥脆蛋糕配香緹奶油霜  液態氮冷凍紅桑子

總括,餐廳環境一流,服務都算幾好,食物質素一般般。如果淨係去飲杯酒、聽下歌嘅,係一個不錯嘅選擇!
2019-07-07
用餐优惠
試食活動
意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅、熟成蛋黃及松子仁
阿根廷紅蝦他他配牛油果蟹肉及櫻桃蕃茄
法式油封去骨雞腿焦糖化奶油芥末汁及輕炒鮮蔬
  • 意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律
2019-07-15 49 浏览
同朋友3個人約左星期六聚一聚,想搵間地方坐低食嘢傾吓計,之前同朋友黎食過呢間晚飯覺得唔錯,今次試下黎食晏。入面環境裝修唔錯,夠大坐得舒服,有格調晏晝餐牌,點一款食物,可以揀下面飲品,有另外寫價錢既要加錢,無特別標明$$$既就係可以免費配點。我地3個分別揀左BLUEBERRY YOGURT、STRAWBERRY YOGURT同埋凍既LATTE。BLUEBERRY YOGURT個人特推STRAWBERRY  YOGURT,甜酸道適中,夏日清涼感,朋友話ICE LATTE好香咖啡味因為點左主要都係煎炸野所以點番個沙律平衡番個沙律黎時,大碟夠3人分有半熟溫泉雞蛋,芝士碎,同麵包粒,沙律既配搭清新,屬健康之選呢個三文治雞扒包好香蒜香味,先講塊面包,有心思茶左蒜香醬再煎過,所以咬落有D脆身塊雞扒係炸過,入面肉好JUICY,咬落去有滴汁放果整個咬切面近鏡望下,呢個配搭整體好味薯條係配菜,但好好食炸得乾身唔油淋淋,唔點茄醬都好味,每一條都香脆,唔似得有啲地方一碟薯條上黎,一啲脆一啲淋一啲又硬又乾身,淋果啲食落去會一口油呢碟薯條每一條都好香脆,唔點醬食都有陣微微既蒜咸香,推薦慢煮澳洲肉眼好大塊扒,香煎令

入面環境裝修唔錯,夠大坐得舒服,有格調

BLUEBERRY YOGURT
朋友話ICE LATTE好香咖啡味
因為點左主要都係煎炸野所以點番個沙律平衡番

個沙律黎時,大碟夠3人分
塊雞扒係炸過,入面肉好JUICY,咬落去有滴汁放果
整個咬切面近鏡望下,呢個配搭整體好味
薯條係配菜,但好好食

好大塊扒,香煎令到肉味好出,肉地質嫩,仲保留到肉既汁,呢塊扒肥面積好大,含汁量高,值回票價
仲有配菜薯仔粒都煎到好香口,薯條就食得多,薯仔粒就第一次食
每個餐都包一杯餐牌上無得別另標價錢既飲品,冷熱都得,仲有會送餐湯,湯質好濃稠,為番一個餐都係一百鬆D,可以係高級環境下嘆TEA計落仲抵食過係酒店食,而且味道性價值好高,整體感覺VERY良好~~~
下午茶
2019-07-11 53 浏览
今日有朋友來這裡敘舊聊聊天,輕輕鬆鬆過一個愉快的下午。我們叫了,Afternoon tea set , 有六款小食,配義大利布袋芝士及天然蜂蜜,飲品兩杯。《布袋芝士配上天然硬蜂巢》十分驚喜!芝士是軟芝士十分creamy香滑軟熟,沒有加工的味道所以不甜亦不鹹。配上天然蜂巢的清甜清香,令味道大大提升!此配搭既特別又美味。是一個十分有驚喜的小食!《煙三文魚三文治》亦很好吃。煙三文魚份量很多,口感豐富,味道很不錯。《自家煙燻車打芝士薯球》味道很香,薯仔和芝士的份量拿捏得剛剛好,口感豐富很好吃😋。其他甜點例如《紅桑子芝士蛋糕,紅蘿蔔蛋糕,野莓甜甜圈》,全部都是水準之作。跟餐有兩杯餐飲我們叫了《藍梅乳酪》和《士多啤梨乳酪》。兩杯都香濃美味,很好喝。另外一個朋友叫了一個午餐。《慢煮澳洲肉眼,配炙燒荷蘭汁,香脆薯粒》朋友對這個慢煮肉眼扒讚口不絕。雖然牛扒是全熟,但是用慢煮的方法令肉質十分淋淰入味。牛味濃郁,十分好吃。餐飲嘅了 hot latte. 味道不錯,提神之選。此餐廳環境不錯,食物美味, 之後還開始了 live band show. 是一個與朋友敘舊的好地方!
今日有朋友來這裡敘舊聊聊天,輕輕鬆鬆過一個愉快的下午。

我們叫了,

餐飲嘅了 hot latte. 味道不錯,提神之選。

• Afternoon  Tea  Set
夏日炎炎,一早已約了好姊妹今日來個久違的high tea。來到這間位置對我們來說稍為偏遠的大角咀,港鐵站C出口落電梯到地面,繞過巴士總站過個馬路,跟著GPS就大概五分鐘就到。遠遠見到一橦落地大玻璃的大廈,就是這裡了!門面令人感覺優閒,餐廳用色燈光上都走摩登路線,配上木色枱椅,顯得舒適又新潮。一入到餐廳見到有台,台上有鼓有琴,原來夜晚有live band😍 看來要找個時間夜晚再到訪,邊摸杯底邊聽live music🎶。Tea set $328 for two 。六款小食 先來三款canapés: 1)Marcarpone canapé with house aged cured egg yolk 芝士小點 2)煙燻三文魚三文治3)自家煙燻車打芝士蛋糕 1)Marcarpone canapé with house aged cured egg yolk 芝士小點 味道: 🤤🤤🤤🤤 (5分滿分) cracker卜卜脆,味道較淡,配上濃味的自家制芝士,芝士有驚喜,creamy得來帶甜味又帶奶味。。2)煙燻三文魚三文治味道: 🤤🤤🤤 (5分滿分) 三文魚煙燻味濃,三文治包底是普通的軟綿綿白麵包

Tea set $328 for two
Tea  set  (IG:  a.taste.for.life.852)

六款小食 先來三款canapés:
2)煙燻三文魚三文治
3)自家煙燻車打芝士蛋糕
咸點三款

2)煙燻三文魚三文治
味道: 🤤🤤🤤 (5分滿分)
三文魚煙燻味濃,三文治包底是普通的軟綿綿白麵包底。口味不過不失。
煙燻三文魚三文治

3)自家煙燻車打芝士薯球
味道: 🤤🤤🤤🤤 (5分滿分)
外表可愛,看起來炸得脆卜卜的薯球。
咬下去沒想像中的脆,沒那麼熱氣,薯味濃郁,中間夾著車打芝士,層次分明,不錯。
自家煙燻車打芝士蛋糕

義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜
味道: 🤤🤤🤤🤤🤤 (5分滿分)
義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜

賣相吸引!白皚皚的芝士配上黃澄澄的蜂蜜,蜂蜜是店員在我們面前即場切成細件鋪在芝士上。
芝士像牛奶又香又軟,味道不會很濃,很易人口,適合那些不愛濃芝士的朋友。配上蜂巢蜜,特別香甜天然味道。這組合香甜香滑,值得一試。

吃完鹹點到甜點
1)紅桑子朱古力蛋糕
2)香蕉太妃枇
3)核桃朱古力蛋糕
甜點三款

1) 紅桑子朱古力蛋糕
味道: 🤤🤤🤤🤤 (5分滿分)
賣相可愛,打卡一流!
紅桑子味道頗出,蛋糕軟綿綿。
紅桑子朱古力蛋糕

2) 香蕉太妃枇
味道: 🤤🤤🤤 (5分滿分)
餅底結實。一入口Toffee味濃郁,香蕉味反而不太出。

3) 核桃朱古力蛋糕
味道: 🤤🤤🤤🤤🤤 (5分滿分)
最愛這件!朱古力甜品是我的最愛。
配上核桃,經典組合。
朱古力超香濃!細細一件,雖然甜味十足,不過不會過膩因為份量剛好。
核桃朱古力蛋糕

躲進室內和姊妹悠閒地渡過了一個美好的時光。
想不到大角咀這裡有這個環境舒適,具時代感的餐廳。這tea set最出色是芝士,軟滑香甜!👍🏻

Tea set menu for ref :

紅桑子朱古力蛋糕
核桃朱古力蛋糕
呢晚同framily黎咗大角嘴嘅餐廳 Lost Stars食dinner 環境氣氛好舒服 7點半開始仲有live show添~ 聽住歌🎵食晚餐 同framily傾吓計 好chill啊😌(以下有🎖係我最鍾意嘅食物)小食:鹽酥雞翼剛剛炸起嘅雞翼 好大隻!黑松露薯條薯條我偏愛粗身的 不過呢個醬幾特別 上面係cheese 下面係蛋黃醬阿根廷紅蝦🦐他他🎖牛油果同蝦肉都好新鮮 推介 一定要食呢款他他♥️布袋芝士什錦鮮蔬沙律配墨西哥餅🎖salad菜好fresh 配埋個cheese 一啲都無騷味 仲有脆脆嘅薄餅 主食:法式油封去骨釀雞腿🍗🎖雞腿🍗好嫩 大大舊 啖啖肉 配埋個sauce 👍🏻美國USDA Prime 牛腹肉牛腹肉好嫩 而且無肥膏 好啱我食甜品:士多啤梨酥脆蛋糕🎖呢個蛋糕底好脆好好味 配搭埋雪糕啲果肉 食到停唔到口 而且份量都幾多整體而言 食物質素中上 價錢唔貴 餐廳環境氣氛好好 而且好闊落 上菜快 職員態度都幾好👍🏻

(以下有🎖係我最鍾意嘅食物)
小食:
鹽酥雞翼

剛剛炸起嘅雞翼 好大隻!

黑松露薯條

用餐优惠
試食活動
  • 阿根廷紅蝦他他
2019-07-10 41 浏览
呢排心情真係太差啦,所以要食返d好野,氹吓自己,之前去開GO Wild嘅展覽,見到大角咀原來有間咁靚嘅餐廳,一直都好想去試下,今次終於去到啦💕正所謂心情唔好,就要食返餐好!😌有呢個色彩豐富嘅下午茶,心情都可以舒緩一下💕餐廳嘅裝修以音樂為主題,再加上工業風設計,感覺型得黎又好似除咗時代咁😂夜晚仲有live Band,超relax~Afternoon Tea Set ($328)呢個Tea Set 裡面總共有六款小食同一款自選芝士,就等我逐樣逐樣講下啦😋Tête de Moine 半硬芝士呢種芝士又叫做「和尚頭」,一種黎自瑞士西部嘅芝士。食嘅方法都好特別,係用一個叫做Girolle嘅切板,用頂部嘅刀片薄薄咁切一層芝士出嚟,切出嚟嘅芝士會好似一朵花咁樣,賣相好靚嫁!味道一開始會比較清淡,芝士係口裡面慢慢溶化,芝士味先出到黎,如果配埋杯白酒就好啦😋馬茲卡彭芝士姐係Mascarpone,如果有整開甜品嘅話,就會知道呢種芝士係整Tiramisu嘅仲要材料,用一塊餅乾托起芝士,味道又有另一種感覺煙燻三文魚三文治賣相好精緻自家煙燻車打芝士薯球芝士薯球首先炸起,然後再用煙燻焗一焗,外面脆卜卜,入面嘅芝士

Afternoon Tea Set ($328)

Tête de Moine 半硬芝士

馬茲卡彭芝士

煙燻三文魚三文治
賣相好精緻

自家煙燻車打芝士薯球
芝士薯球首先炸起,然後再用煙燻焗一焗,外面脆卜卜,入面嘅芝士軟淋淋,好香口

————————————————————————
食完濃味嘅鹹點,就食甜點啦

紅桑子芝士蛋糕
芝士蛋糕本身嘅芝士味係比較重,但配左紅桑子之後,酸酸甜甜,就變得清新左

紅蘿蔔蛋糕
本身擔心紅蘿蔔味會好重,不過食落又ok wor,怕食紅蘿蔔都可以試下

檸檬撻
酸酸甜甜,檸檬味好出,食完可以解膩

————————————————————————
食完個Tea,其實都仲有d餓,所以再叫左個lunch set

慢煮肉眼扒
慢煮澳洲肉眼扒配炙燒荷蘭汁沙律及香脆薯粒 ($148)
慢煮呢個烹調方法有一個特點,就係可以鎖住肉汁喺牛肉裏面,然後再攞出黎煎一煎,食落去好juicy,配上荷蘭汁,減左d油膩感覺

2019-07-10 72 浏览
之前講過九龍城聚集左好多CP值高嘅餐廳📝其實大角咀都有唔少架!無論係質素定係定價,都好過傳統美食區😎.今次就黎到大角咀尋到一間環境。質素。服務都爆哂燈嘅「寶」佢就係「LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY」啦🥳.餐廳樓底高,天花掛滿一個個嘅玻璃吊燈再配上落地玻璃窗環境浪漫雅緻,空間感十足👍中間位置仲有LIVE BAND STAGE無論係電子琴,流行鼓定各種專業音響設備樣樣俱全🎸🥁🎷🎺用專業音響播出黎嘅音樂音質同音域更靚更廣所以聽起上黎好RELAX又好舒服☺️不過,中午至下午時間只會播出JAZZ MUSIC到左夜晚,就會有駐場歌手現場LIVE SHOW所以,我地都唯有等下次夜晚再黎過😣.速閱一下MENU原來LUNCH SET 供應時間由12:00-17:30而TEA SET 由13:00-18:00TEA SET $328 FOR TWO由八個不同嘅盒子所組成有六款精緻小食,半硬芝士同義大利布袋芝士真係超級吸引呀😍但係隻🐽話好肚餓我就唯有放棄TEA SET揀LUNCH SET食啦😭.🔸厚切雞扒時蘿青瓜蛋黃醬三文治配法國鴨油喜馬拉雅岩鹽蒜蓉薯條 ($128)呢個三

之前講過九龍城聚集左好多CP值高嘅餐廳📝
其實大角咀都有唔少架!
無論係質素定係定價,都好過傳統美食區😎
今次就黎到大角咀
尋到一間環境。質素。服務都爆哂燈嘅「寶」
餐廳樓底高,天花掛滿一個個嘅玻璃吊燈
再配上落地玻璃窗
環境浪漫雅緻,空間感十足👍
中間位置仲有LIVE BAND STAGE
無論係電子琴,流行鼓定各種專業音響設備
樣樣俱全🎸🥁🎷🎺
用專業音響播出黎嘅音樂
音質同音域更靚更廣
所以聽起上黎好RELAX又好舒服☺️
不過,中午至下午時間只會播出JAZZ MUSIC
到左夜晚,就會有駐場歌手現場LIVE SHOW
所以,我地都唯有等下次夜晚再黎過😣

速閱一下MENU
原來LUNCH SET 供應時間由12:00-17:30
而TEA SET 由13:00-18:00
TEA SET $328 FOR TWO
由八個不同嘅盒子所組成
有六款精緻小食,半硬芝士同義大利布袋芝士
真係超級吸引呀😍
但係隻🐽話好肚餓
我就唯有放棄TEA SET
揀LUNCH SET食啦😭

呢個三文治SET,真係冇得輸😍
三文治🥪烘得好香脆同好完整
唔會出現只有中間脆外邊軟嘅情況
中間嘅雞扒真係夠哂厚切😱
而且已經完全醃入味,配上醃青瓜同蛋黃醬
咬落香脆又可口更帶少少芥末香😋
旁邊嘅薯條用鴨油炸起,味道比一般更香😘
值得一提嘅係,薯條用蒜蓉調過味
加上選用幼薯條,食落更加突出蒜香味
再灑上喜馬拉雅岩鹽,令香味提升🥰

🔸加拿大保濕嫩豬鞍配蘋果乾蔥甜辣醬 ($148)
加拿大豬鞍煎得好靚!
成塊豬鞍都煎得微微酥香
另外,肉質鬆軟彈牙
最重要嘅係肉味重又不帶豬臊味
仲要做到鎖汁效果,咬落肉汁流哂出黎
肉汁好豐富又JUICY😋
底下嘅薯蓉加入煙肉碎,添加口感🥰
配上甜甜酸酸嘅蘋果乾醬,令胃口大開👍

椰漿同南瓜蓉意外地完美融合

濃稠度較低
但啖啖都有薯仔碎粒帶少少蕃茄天然酸
好醒胃😋
蕃茄薯仔湯

🔸LATTE+蘋果,玫瑰草,玫瑰花瓣紅菜
都係跟餐附送嘅餐飲🙈
LATTE 拉花線條好優美又清晰
口感絲滑順暢,香濃咖啡帶點奶香☕️
玫瑰花茶,飲完好舒服☺️
啖啖玫瑰花香好清香🌸
Latte

🔸心太軟 ($30)
加$30仲有是日甜品添😜
心太軟口感有d 似蛋糕
中間一切,朱古力漿就慢慢流出
格離嘅雲尼拿雪糕令我有D 驚訝
係加入左雲尼拿籽嘅雪糕
雲尼拿味比一般更濃郁亦更香滑😍
🔸心太軟 ($30)

2019-07-06
午餐
🔸純素椰漿南瓜蓉幼扁麵配迷你泰國茄子 ($98)
位於大角咀的LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,是一間以Live Music為主題的餐廳。餐廳佔地二千尺,地方非常大,空間感十足,寬敞的沙發坐位,令人感覺很舒適。裝修走新潮華麗路線,一邊是 小型表演台,一邊是 吧台酒廊,聽聞老闆豪裝40萬,花費不少,果然很漂亮呢。是日三時到達,點選一份Afternoon Tea Set,一份午市套餐,二人分享。Afternoon Tea Set $328/2人下午茶由一時至六時供應,包括: 六款小食和意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜,兩杯飲料。不過份量偏細,所以要多點一份中餐才夠飽啦。鹹點包括: 馬兹卡彭芝士小點,煙燻三文魚三文治,自家煙燻車打芝士薯球。三文治內藏有一片大大的煙三文魚,煙燻味不算太重,幸好油香充足。芝士薯球炸得不俗,薯蓉粉糯,味道不錯。甜點包括: 紅桑子芝士蛋糕,迷你蘋果批,核桃朱古力蛋糕。紅桑子蛋糕味道偏酸,搭配彩虹針朱古力更好。蘋果批的肉桂味頗濃,朱古力蛋糕屬半熟質感,偏軟易溶化。最後有 意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜,服務員會即時切天然蜂巢寬,放上芝士上,讓客人伴著吃,香軟彈軟,跟鮮葡萄很配呢!

Afternoon Tea Set $328/2人

鹹點

芝士薯球炸得不俗,薯蓉粉糯,味道不錯。

甜點
包括: 紅桑子芝士蛋糕,迷你蘋果批,核桃朱古力蛋糕。

紅桑子蛋糕味道偏酸,搭配彩虹針朱古力更好。

蘋果批的肉桂味頗濃,朱古力蛋糕屬半熟質感,偏軟易溶化。

最後有 意大利布袋芝士配天然蜂巢蜜
2019-07-06