招聘中
时薪
$15,000-$18,000
$17,500-$19,000
月薪
听家姐讲呢间餐厅环境好chill野食又正~趁weekend就专程去大角咀试下~系奥海城行过黎都要一段路程,经过车房之後就见到对面成个环境截然不同,系楼底好高既一间餐厅,入到去播紧d好soft既音乐,成个餐厅俾人感觉好舒服~唔似其他餐厅星期六日要焗你散嗌~呢度星期六日都有lunch enu~仲去到5点半,实够时间黎食~蕃茄浓汤首先送黎既系餐汤,系好红又好浓既蕃茄浓汤,好香蕃茄味,仲食到蔬菜粒粒~酸酸地好开胃!如果有埋餐包就好喇!加拿大保湿猪鞍配马铃薯泥及苹果乾葱甜辣酱猪鞍好大件,马铃薯泥份量都好多,一d都唔吝啬!话明保湿猪鞍,切开黎睇真系够juicy一d都唔乾,颜色仲呈pink pink的~肉质嫩滑,伴碟既苹果乾葱甜辣酱甜度比辣度突出,将酱汁放系猪鞍表面一齐食,味道融合完美!慢煮澳洲肉眼配灸烧荷兰汁 沙律及香脆薯粒肉眼扒面头既灸烧荷兰汁有d似芝士半溶既状态,味道咸香几惹味! 澳洲肉眼牛味浓唔多筋,最紧要食落去唔韧~伴碟既沙律好FRESH,落左柚子醋,酸酸地好味得黎冇负担~香脆薯粒切得方正整齐,金黄色虽然冇薯条咁脆卜卜但食落都好香口!Ginseng Beauty & Home Brand

蕃茄浓汤

加拿大保湿猪鞍配马铃薯泥及苹果乾葱甜辣酱

慢煮澳洲肉眼配灸烧荷兰汁 沙律及香脆薯粒

Ginseng Beauty & Home Brand Draught Beer(+$40)
餐饮有好多选择,友人想饮啤酒所以加左$40要左个Brand Draught Beer,佢话食扒配啤酒系一流咁话~

而我就叫左Ginseng Beauty,材料有绿茶+甘草+柠檬草~饮落好清新,惊喜既系有回甘,有种甜甜地既後劲~好好饮!因为系茶包黎~侍应见你饮完一杯仲会帮你冲番d热水refill添~好贴心喔!

甜品环节,我地分别每人加左$30叫左是日甜品~我地选择左Lava Cake同Caramel Chocolate Cake~Lava Cake既朱古力浆比较杰身,可以浆住个口令成个口腔都充满朱古力味~旁边既云呢拿雪糕奶味感重,同心太软同食是绝配!

而Caramel Chocolate Cake焦糖味重,底下既朱古力蛋糕够浓味唔会被焦糖味盖过,加埋侧边既饼碎一齐食简直系锦上添花!好美味既一个甜品!

食完真系觉得Weekend可以叹个咁正既lunch真系一种享受~