2022-07-07 173 浏览
“炙燒松葉蟹膏意大利飯”($368)“杜松子鴨油慢煮法國鴨腿”($298)“提拉米蘇”(+$79)“Happy”(+$68)又去咗大角咀搵食😍今次嚟到喺利奧坊嘅Lost Stars Livehouse餐廳環境昏暗好有情調☺️每逢星期五,六,日更加有Liveband演出🥰呢道嘅set dinner每個星期都會轉款而跟餐會跟埋餐湯+一杯無酒精飲品+$68就轉做紅/白/氣泡酒/mocktail指定小食仲有優惠價☺️我地就加錢要咗杯Mocktail Happy用咗荔枝,青瓜,西柚,Tonic Water味道十分之清甜爽口😙落完單後先嚟餐湯我地當晚就係濃濃嘅南瓜忌廉湯🥰今個星期主菜就有炙燒松葉蟹膏意大利飯🦀仲配有澳洲海膽,北海道刺身帶子😍每一啖飯都有濃濃嘅蟹膏味☺️鮮味十足😋另一款主菜就係杜松子鴨油慢煮法國鴨腿鴨腿個皮十分香脆🤤入面肉質細嫩而且仲充滿住鴨油嘅香氣好正🦆旁邊仲有合桃沙律加上意大利黑醋食落酸酸地咁好清爽,岩哂夏天食☺️最後仲用半價加咗個Tiramisu做甜品😛Tiramisu大大杯,食落cream夠哂滑☺️最鍾意佢酒味唔重😝食埋就真係夠哂飽😚
“炙燒松葉蟹膏意大利飯”($368)

“杜松子鴨油慢煮法國鴨腿”($298)

“提拉米蘇”(+$79)

“Happy”(+$68)

又去咗大角咀搵食😍

今次嚟到喺利奧坊嘅Lost Stars Livehouse

餐廳環境昏暗好有情調☺️

每逢星期五,六,日更加有Liveband演出🥰

呢道嘅set dinner每個星期都會轉款

而跟餐會跟埋餐湯+一杯無酒精飲品

+$68就轉做紅/白/氣泡酒/mocktail

指定小食仲有優惠價☺️

我地就加錢要咗杯Mocktail Happy

用咗荔枝,青瓜,西柚,Tonic Water

味道十分之清甜爽口😙

落完單後先嚟餐湯

我地當晚就係濃濃嘅南瓜忌廉湯🥰

今個星期主菜就有炙燒松葉蟹膏意大利飯🦀

仲配有澳洲海膽,北海道刺身帶子😍

每一啖飯都有濃濃嘅蟹膏味☺️鮮味十足😋

另一款主菜就係杜松子鴨油慢煮法國鴨腿

鴨腿個皮十分香脆🤤入面肉質細嫩

而且仲充滿住鴨油嘅香氣好正🦆

旁邊仲有合桃沙律加上意大利黑醋

食落酸酸地咁好清爽,岩哂夏天食☺️

最後仲用半價加咗個Tiramisu做甜品😛

Tiramisu大大杯,食落cream夠哂滑☺️

最鍾意佢酒味唔重😝

食埋就真係夠哂飽😚
2022-07-01 257 浏览
I’ve ordered a lunch with coffee but you g waitress didn’t include coffee in my order.After I finished my meal and asked about coffee she said I didn’t order itThe meat was not bad actually and interior is nive and comfortable. If you visit this place you should double check if all items you ordered are in place
2022-07-01
2022-06-26 234 浏览
利奧坊入伙後唔少餐廳開店,發現有情調西餐廳,地方寬糖,適合拍拖或閨蜜聚會。友人心思思想食芝士,頭盤小食揀咗鵝肝風乾火腿芝士拼盤,點知個拼盤係4人份。勁大碟。火腿副哈密瓜好開胃、鵝乾芝士配多士又勁夾、配埋香檳或白酒,成件事好chill。主菜慢煮油封鴨腿,皮脆肉嫩好味。配上大量新鮮沙律菜。可以中和番個頭盤食左咁多芝士同火腿。甜品Tiramisu一般餐廳都唔會整得差,沒有什麼驚喜。可能餐廳周五至日有live band ,店員習慣音樂大聲,我地平日到訪稍為覺背景音樂可以再細聲少少,讓人可以傾計。不過要一提佢哋嘅lunch set同tea set都好吸引,雖然唔就腳,但可以去試吓。

甜品Tiramisu一般餐廳都唔會整得差,沒有什麼驚喜。

2022-06-24 178 浏览
意外發現大角嘴這間水準怎高餐廳酒吧!很喜歡這裡環境,請客食飯無失禮。裝修華麗又型格,燈光昏暗氣氛十足。🥂葡萄白酒 $98果味香純,口感清爽,不太甜。🥣韓國松葉蟹膏龍蝦忌廉湯 $168這個湯都太惹味了,甫上檯已散發陣陣蟹膏香氣,淺淺呷一口,有驚天人感覺,有像在吃掉整個多膏蟹蓋感覺,鮮香味濃回味無窮。西班牙水晶包,就是二片烤香麵包沒什麼特別。🥣跟餐周打蜆湯🍴澳洲雪降 M5牛腹扒 $388澳洲牛腹扒肉汁豐富,入口牛肉味濃厚,牛脂細緻淡淡甘香,單看擺碟都滿分。🧁Crème brûlée 法式焦糖布丁 $69薄薄一層玻璃糖焦白脆口,布丁入口細膩油滑軟嫩,不甜不膩配同雪糕同食味道更可口。服務態度超好,又細心又親切,後會有期。
意外發現大角嘴這間水準怎高餐廳酒吧!

很喜歡這裡環境,請客食飯無失禮。
裝修華麗又型格,燈光昏暗氣氛十足。

🥂葡萄白酒 $98
果味香純,口感清爽,不太甜。

🥣韓國松葉蟹膏龍蝦忌廉湯 $168
西班牙水晶包,就是二片烤香麵包沒什麼特別。

🥣跟餐周打蜆湯

🍴澳洲雪降 M5牛腹扒 $388

🧁Crème brûlée 法式焦糖布丁 $69

服務態度超好,又細心又親切,後會有期。
2022-06-22
2022-06-23 147 浏览
次前食過幾次,今次好似都係第一次黎食晚餐😆夜晚氣氛好好,好有情調,好岩情侶黎撐枱腳💕Set Dinner包餐湯同飲品,可以加錢升級做紅/白酒、氣泡酒同無酒精雞尾酒🍸每個星期都有唔同既主菜,今個星期係 法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 賣相好精美😍層次豐富,配上蒜香奶油汁,另一款係 燒美國黑安格斯肉眼扒 5成熟度肉質軟腍多汁,配日本南瓜同蜜糖薯🍠 最後可以用半價優惠食甜品,揀左焦糖燉蛋同埋Tiramisu😚大滿足!

𝘼𝙧𝙚 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙡 𝙡𝙤𝙨𝙩 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙨? ⋆˚.•✩‧₊⋆ — 這家位於奧運利奧坊的餐廳 LOST STARS 以 livehouse 為主題他們會定期邀請不同音樂人到場表演交流✨🎵 因此整家餐廳的風格也偏有格調 座位之間也有一定的空間 ˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑ 室內不少角落都有心思的佈置和 brand slogan 在小昏暗的光線和音樂的配合下的用餐環境也十分舒服有情調🥂 — 當天平日夜晚到訪 錯過了欣賞音樂表演的機會 只好專心享用我們的 set dinner 他們的 set dinner 以 weekly 的方式每週更換 很適合雙子座的我♊️ 我們吃了﹝法式烤雞焗釀芝士煙肉卷🇫🇷﹞﹝燒美國黑安格斯肉眼扒﹞ 兩個set都配有餐湯和餐飲~  肉眼扒🥩十分juicy✨ 肉質不會太老配上他們特別的薯菜很有飽腹感!特別喜歡日本南瓜🎃和蜜糖薯🥔  烤雞卷相對比較特別和印象深刻🍗✨煙肉外皮烤得很焦脆(˃̶᷄‧̫ ˂̶᷅๑ ) 但裏面的雞腿肉肉汁十分豐富 肉質十分鮮嫩 加上奶油汁整個菜調味也剛好✨  我們也加配了 truffle fries 配芝士豆乳醬 整個感覺超完滿~~(๑´ސު`๑) — 來到如此有氣氛的餐廳 飲料方面

他們會定期邀請不同音樂人到場表演交流✨🎵

室內不少角落都有心思的佈置和 brand slogan
在小昏暗的光線和音樂的配合下的用餐環境也十分舒服有情調🥂

當天平日夜晚到訪 錯過了欣賞音樂表演的機會
只好專心享用我們的 set dinner
兩個set都配有餐湯和餐飲~
燒美國黑安格斯肉眼扒

肉眼扒🥩十分juicy✨ 肉質不會太老
配上他們特別的薯菜很有飽腹感!特別喜歡日本南瓜🎃和蜜糖薯🥔
法式烤雞焗釀芝士煙肉卷

Truffle Fries

我們也加配了 truffle fries 配芝士豆乳醬
整個感覺超完滿~~(๑´ސު`๑)
Green VIC Lemonade

來到如此有氣氛的餐廳 飲料方面當然要試試他們的mocktail 🍹
我們分別點了𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐕𝐈𝐂 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 和 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐕𝐈𝐂 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞
分別是玫瑰花白茶和綠茶🌹🌷
法式烤雞焗釀芝士煙肉卷
Truffle Fries
Green VIC Lemonade
2022-06-08 317 浏览
三人吃午餐,煙三文魚班尼迪蛋、全日早餐、紐西蘭肉眼扒,是日餐湯湯蘑菇湯,個湯用油太多、調味稍嫌不足,煙三文魚班尼迪蛋變咗煙肉😅,好彩隻蛋都幾好味補返數,全日早餐份量比較細,紐西蘭肉眼扒賣相同餐牌相片分別比較大,冷熱檸檬茶各一,熱檸檬茶到場時水唔出煙有啲唔夠熱,凍檸檬茶送上的時候,無糖水無飲管無羹,分別叫了三次才到齊😅😅,總體味道尚可,多謝!
2022-06-03
2022-05-30 620 浏览
以前為左anniversary食呢份食評一直都未有機會岀世今日終於見光啦😂。✅法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包 D 包完全唔夠食,個芝士多到可以食多一個份量嘅包🥰味道甜甜地又有芝士香多人可以encore 個包再點黎食~~✅酸奶油油烤保濕豬架 呢個豬超淋超好味,有咬口得黎唔落左鬆肉粉,同埋開心果腰果一齊食感覺好得意,又有豬油香又有nuts香✅威靈頓牛柳 痴線冇諗過兩人份量係咁多完全食唔晒,以為佢得一舊2人分,原來係2人份。中間夾層食得岀有鴨肝醬同蘑菇,連埋牛柳食係非常重口味,但又岀奇地好食🤣牛柳medium rare 仲係粉紅色表示很開心🥳✅焦糖布甸最尾趕係6點開show 前 chur 左個甜品。用飯碗上幾得意,而且份量幾深,又左雪糕,一次過滿足2個願望☺️。當晚可能太趕,但服務都好好唯一係臨岀show 得10分鐘都未岀到甜品,食得有d急。。。但氣氛超好,非常適合慶祝同埋聚會👍🏻👍🏻👍🏻
以前為左anniversary食
呢份食評一直都未有機會岀世
今日終於見光啦😂

✅法國熱融蜂蜜芝士配法式麵包
多人可以encore 個包再點黎食~~
蜂蜜芝士配麵包

✅酸奶油油烤保濕豬架
酸奶油烤保濕豬架

✅威靈頓牛柳
痴線冇諗過兩人份量係咁多
威靈頓牛柳

✅焦糖布甸
焦糖燉蛋

當晚可能太趕,但服務都好好
2021-08-22
庆祝纪念
纪念日
蜂蜜芝士配麵包
威靈頓牛柳
焦糖燉蛋
餐廳的格局好有情調💫午餐時段同友人行過揀左食呢間幸好我哋唔係著得太casual無顯得格格不入軟殼蟹卡邦尼扁意粉 $108乜隻蟹咁精靈👀卡邦尼同軟殼蟹都係一個幾新穎嘅配搭 味道不錯溫泉蛋黑松露扁意粉 $108很香的黑松露加溫泉蛋無得輸的配搭 水牛城雞翼(+$78)洋甘菊蜂蜜雲呢拿茶(+$8)個杯好靚 好有西洋味洋甘菊味飲落幾舒服 好寧神餐廳食物性價比幾高份量恰到好處夜晚嚟應該更有氣氛呢喺呢頭可做live band 有大屏幕播片的餐廳應該都係只此一家仲遇見有人諮詢做婚禮場地添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

餐廳的格局好有情調💫

卡邦尼同軟殼蟹都係一個幾新穎嘅配搭 味道不錯

溫泉蛋黑松露扁意粉 $108

很香的黑松露加溫泉蛋
無得輸的配搭

水牛城雞翼(+$78)

洋甘菊蜂蜜雲呢拿茶(+$8)

個杯好靚 好有西洋味
洋甘菊味飲落幾舒服 好寧神

餐廳食物性價比幾高
份量恰到好處
夜晚嚟應該更有氣氛呢
仲遇見有人諮詢做婚禮場地添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
2022-04-15
  • 63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵
2022-05-10 675 浏览
朋友介紹建議到這間餐廳一試。雖然他們是以Live Show為主,但看到餐牌,不算是高上餐廳價錢價錢,但總有點期望。Starters 大概150-200,主菜大約300。cocktail 大概100+。七點入座。用了10分鐘了解菜單。我們點了Truffle Fries $138。Nachos $188。Magma cheese Buffalo Chicken Cubes 並沒有Buffalo Sauces。如這是正確,怪小弟年少無知,並非我一般在美國吃到的。我們共四人點了四個主菜,第一個主菜上了,第二個主菜是15分鐘後。笫三四個主菜是25分鐘後。期間,主菜還沒有上,侍應已經問有沒有last order。當時是8點。四個主菜。帶子意大利麵,朋友說尚算ok。豬扒看上去非常乾。鴨腿,鹹到飛起而且非常乾,吃下去,口感像風乾湯渣,旁邊的Salad比較好。最後是牛扒看上去尚算可以。真不知道為什麼要那麼久才分開上菜。店員提供不同的刀,但他空手拿到餐抬,放置在我的已用的前菜盤子上。白酒不夠低溫,而且沒有包布。要我們要求才附上冰桶。最後我們提出投訴,其中一位店員説會送甜品給我們幾位。我們點了三個點品,店員

最後我們提出投訴,其中一位店員説會送甜品給我們幾位。我們點了三個點品,店員說會提供一杯紅酒給我不吃甜品的朋友。紅酒先到,我們問店員,你們有紅酒杯嗎。店員完全不理解酒杯的不一樣。之後另外一位店員過來說,只可以送一份甜品和一杯紅酒。我們回覆,不需要了,這一杯紅酒也可以拿走。
當晚我們一共消費$2543,每位人均$640。這個價錢,這種食物質素,這個態度,真的不了。
2022-05-06
2022-04-26 539 浏览
因為疫情關係暫時無歌聽,但環境氣氛都很不錯!因為食物就比較普通,所以唔多講,但值得一讚嘅呢度每個店員態度都好好,位置舒適,空間感大,裝潢都好靚,遲下有返歌聽,我都要再嚟一試! 💰香烤新西蘭肉眼8oz $168💰軟殼蟹卡邦尼意粉 $108💰薯條 +$48💰Cold Brew +$28佢個肉眼正正常常,因為幾厚食哂都好飽肚!而隻軟殼蟹真係好細隻,兩啖就食完,不過Cold Brew意料之外地幾好飲! 📍LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY🔍地址︰大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

💰香烤新西蘭肉眼8oz $168
💰軟殼蟹卡邦尼意粉 $108
💰薯條 +$48
💰Cold Brew +$28

🔍地址︰大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
2022-04-21 3780 浏览
【Lost Stars Livehouse Bar & Eatery】隱隱於大角咀利奧坊,餐廳佔地3,000呎,裝潢時尚優雅,樓底特高空間感十足,屹立於舊樓群中,甚是亮眼。正門全落地玻璃設計,日間採集自然光線,提高用餐的舒適度。晚上店內光線柔和,幾何月球燈飾充滿浪漫氛圍,很適合情侶約會慶祝。餐牌選擇豐富而會按時令變更,除了提供多款沙律小食、主菜意粉及甜品,酒品選擇亦非常豐富。更提供2款自家創手工啤酒,品嚐美食之餘,亦可與摯友淺酌一番。點了"意大利布袋芝士什錦鮮蔬沙律 配 暖墨西哥餅 熟成蛋黃 及 松子仁",布袋芝士形態與質感與豆腐有幾分相似,吃下軟滑細膩,口味清新。蔬菜新鮮爽脆,伴以黃蛋醋汁酸甜醒胃。加入墨西哥餅更添酥脆口感。主菜"刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳 配 輕煮意大利煙燻培根 伴 蔬菜 佐 熱帶風味莎莎"擺盤精緻,魚柳嫰滑結實,味道鮮味。配菜有煙肉、芒果、菠蘿、青豆、磨菇及風乾橙片,口味清新。"黑松露薯條 配 黑松露巴馬臣芝士豆乳醬"是每次必點之選,幼薯條炸得香脆乾爽不油膩,放涼了也不易變淋。黑松露豆乳醬質感濃厚,黑松露稍稍蓋過豆乳味道。醬料加入車打芝士碎,更添奶香。餐飲點了"
餐飲點了"Sangria"及"Long Island",西班牙水果酒以紅酒為基底,混合橙酒及白蘭地及士多啤梨,果香滿滿。酸甜解膩。長島冰茶微辛中帶可樂氣味,很易入口。
2021-06-16
放假繼續去大角咀發掘正嘢!😜 之前行過利奧坊見到呢間好有情調嘅餐廳,一直bookmark咗好耐,今次終於可以去食啦~😙 餐廳入面燈光昏暗,裝飾環境都唔錯,平日餐廳播住好多舒情嘅音樂,同情侶去一定好浪漫,逢星期五六日仲有live Band表演~🤩1. 🍖迷你德國鹹豬手🐷配燒蔬菜 佐蜜糖芥末子醬 ($218)本來諗住餐牌寫住迷你應該唔好大,上枱一見到心諗: "嘩!好大隻呀!😮" 份量好足!😝 豬皮烤到好香脆😙又滿滿的骨膠原😌,🐷手肉又唔會烤到太乾,可以點埋蜜糖芥末子醬一齊食,個醬比較似蜜糖醬,偏甜了點🙊同平時出面食嘅蜜糖芥末醬不同😂 旁邊都有啲洋蔥、蕃薯、脆肉瓜和豆角伴碟,食落就無咁漏啦~😎不過豆角就淡味咗啲~😂2. Dinner Set: 🐷加拿大保濕豬架 配香芹炒新薯 佐焦糖青蘋果醬 ($288)肉質烤到好軟淋,幾Juicy,唔會煮到老同乾,真係做到保濕嘅效果!😍 又唔會好多肥肉,配埋焦糖青蘋果醬點嚟食,甜甜地,食落唔漏又好夾!😝👍 旁邊都有啲南瓜和豆角伴碟,可以食落清新啲~😌Dinner set仲包咗餐湯和餐飲,今次嘅餐湯係煙肉忌廉薯仔湯,薯仔味幾重,仲撒上煎到好脆嘅煙肉碎~😋餐飲選

加拿大保濕豬架 配香芹炒新薯 佐焦糖青蘋果醬

餐飲選了Long Black,但我平時飲唔慣齋啡嘅苦,所以店員俾咗個奶我加上去😂

2021-06-26
  • 加拿大保濕嫩豬鞍
  • 迷你德國鹹豬手
2022-04-14 590 浏览
This restaurant sometimes has live music show. There’s stage for performance, which is nicely designed. What have that night : Burrata cheese Served with mixed fruit saladHome-made Juniper slowly cooked French duck confiToday’s Pastry - chocolate puffs with ice cream. It’s a nice place for chill out.
What have that night :

2021-07-21
2022-04-14 512 浏览
有冇人鍾意一邊食飯一邊聽live Band?呢度就可以邊食邊聽,多款Cocktail同埋無酒精飲品,仲有晚餐小食等等。瀑布芝士白菌手掣寬條麵🧀 $198喜歡芝士嘅朋友值得一試,手掣寬條麵有咬口,軟硬適中,蕃茄汁配素肉碎炒野菌🍄,口感豐富,濃郁嘅芝士拉絲好,邪惡真係又幾好食,素食之選☺️氣氛一流,環境偏暗,我反而幾適合同朋友或暫閨蜜傾偈,仲可以享受音樂,地點都還可以,揸車既朋友比較方便,但渣車記得唔好飲酒🙏🥹

瀑布芝士白菌手掣寬條麵🧀 $198

2021-04-14