2022-09-08 74 浏览
Lost star live house呢間餐廳真係我最鍾意、有音樂表演嘅餐廳。逢每週五、六、日都有來自唔同本地樂隊或者歌手嘅演出!我特別鍾意食佢嘅安格斯牛,叫佢嘅軟殼蟹黑卡邦尼意粉🍝,來自越南嘅軟殼蟹,用自家製粉醃製,再加精準嘅烹飪時間炸至酥脆,十分美味。而意式煙肉取代一般市面上嘅合成煙肉,煙燻帶來美味嘅口感,令到呢碗小菜成為左店嘅signature,必試不可。至於樂隊表演方面,因為本身我特別鍾情爵士樂,因此我都好欣賞店主提供左呢個機會比觀眾去欣賞唔同音樂風格。
2022-09-08 80 浏览
Follow my instagram: @tasty_bud😎😎😎食物方面肉眼扒一貫嘅高質,肉質鮮嫩,燒得剛剛好。特別欣賞以南瓜及甜蕃薯作為配菜,放係牛扒下面完全吸收曬肉汁嘅精華,比起一般西餐嘅西蘭花同薯仔更好味! 豬架好容易煮到乾曬,餐廳處理得好好,多汁!配合埋豬架上面嘅開心果碎同酸奶油香,好食有驚喜! 甜品cream brulee比想像中大!真係二人份量!面層嘅焦糖脆脆同燉蛋嘅滑簡直係完美,再加上一口雲呢拿雪糕,正!

2022-09-04 131 浏览
垃圾餐廳 上菜嘅時候 整到我女朋友成頭成衫都係 當刻即刻有講對唔住 但直到我埋單行出餐廳門口 人完全離開餐廳 除咗嗰一位侍應講對唔住之外 餐廳完全再冇其他任何表示及歉意 大家能夠用呢個價錢去接受呢種服務態度同質素嘅 歡迎大家繼續去食同支持
2022-09-02 141 浏览
估唔到喺大角咀 都會有間咁chill嘅bar livehouse💕星期五六日晚會有live show睇架🎤🎼逢星期二至四晚仲有兩個鐘紅白氣酒freeflow✨同朋友/情侶嚟就啱晒🫶🏻.📌杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $298今次試左week4嘅set dinner💓油封鴨都幾大隻 個皮好香脆 但皮下面得薄薄脂肪 略嫌個油脂感唔夠🥺個慢煮鴨肉唔會好鞋 好重鹹香味🦆拌碟嘅無花果蜜柑合桃沙律 份量好足 加左意大利黑醋汁 酸酸甜甜夠晒開胃🥗無花果好清甜 如果有多幾舊就好😢.📌炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368個人幾鍾意risotto嘅口感 好硬身有咬口 個醬都幾夠鮮味 如果飯粒再軟糯creamy啲就perfect💓面頭嘅澳洲海膽, 北海道刺身帶子同松葉蟹膏 全部都勁鮮甜😍平時唔食海膽都覺得唔錯😚刺身帶子大大粒 爽口又嫩滑😋.📌法式焦糖燉蛋 $138 跟套餐嗌甜品會有半價優惠🤩最出色一定係個焦糖皮 燒到勁香脆 有焦香甜味得嚟 仲有淡淡Baileys酒香🥃燉蛋個雞蛋味都出 食落唔會太甜🥚不過個質地就太流質 面嘅位置係好軟滑 但底啲就變到好水嘅感覺🥺如果杰身番啲應該會好好食‼️旁邊仲有啲雪糕同水果🍦好鍾意墊底嘅

📌杜松子鴨油慢煮法國鴨腿 $298

📌炙燒松葉蟹膏意大利飯 $368

📌法式焦糖燉蛋 $138
跟套餐嗌甜品會有半價優惠🤩最出色一定係個焦糖皮 燒到勁香脆 有焦香甜味得嚟 仲有淡淡Baileys酒香🥃燉蛋個雞蛋味都出 食落唔會太甜🥚不過個質地就太流質 面嘅位置係好軟滑 但底啲就變到好水嘅感覺🥺如果杰身番啲應該會好好食‼️旁邊仲有啲雪糕同水果🍦好鍾意墊底嘅朱古力脆脆 有可可濃苦味又有啲榛子香🌰🍫
法式焦糖燉蛋

📌VIC Garden Creations (Seasonal) $108
跟套餐可以加$68轉餐飲做mocktail🍹揀左white rose lemonade 賣相幾靚🌹加左tonic同cold brew tea☕️飲落好清爽😎

📌餐湯
南瓜忌廉湯正喎 味道好清甜 幾足料 食到南瓜蓉🎃
南瓜忌廉湯

📌餐飲
1️⃣La Vie En Rose $78
玫瑰紅茶個花香味幾出🌹仲有淡淡蘋果嘅酸甜果香 好fresh🍎
2️⃣Bee Calm $78
洋甘菊味好重 味道甜甜地🌻
餐飲
南瓜忌廉湯
餐飲
#fatxtaikoktsui #fatxolympic‼️ 價錢合理,環境又浪漫的西餐廳‼️•它們晚上不定時也會有𝚕𝚒𝚟𝚎 𝚙𝚎𝚛𝚏𝚘𝚛𝚖𝚊𝚗𝚌𝚎 ~ 氣氛𝚖𝚊𝚡•① [ 𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿𝘀: 水 牛 城 雞 翼 // 黑 松 露 薯條 配 黑 松 露 巴 馬 臣 芝 士 豆 乳 醬 // 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆 ] | 全部也可以在𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚎𝚝 加少少$食到~「 水 牛 城 雞 翼 」很入味,非常好吃~「 黑 松 露 薯 條 」份量很大,而且加埋個醬好好味~「 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆 」是磨菇湯,都好好味,不會太稀!|𓋪 水 牛 城 雞 翼 9.5/10𓋪黑 松 露 薯 條 8.5/10𓋪 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆 8.5/10•② [ 𝗠𝗮𝗶𝗻 : 黑 松 露 温 泉 蛋 扁 意 粉 // 西 班 牙 海 鮮 𝗿𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 ]|「 黑 松 露 温 泉 蛋 扁 意 粉 」略嫌醬汁偏稀,黑 松 露 味道也不重。「 西 班 牙 海 鮮 𝗿𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼」海洋味很重!不過飯粒偏硬身。𓋪 「黑 松 露 温 泉 蛋 扁 意 粉」7/10𓋪 「 西 班 牙 海 鮮
#fatxtaikoktsui #fatxolympic
‼️ 價錢合理,環境又浪漫的西餐廳‼️

它們晚上不定時也會有𝚕𝚒𝚟𝚎 𝚙𝚎𝚛𝚏𝚘𝚛𝚖𝚊𝚗𝚌𝚎 ~
氣氛𝚖𝚊𝚡

| 全部也可以在𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚜𝚎𝚝 加少少$食到~
「 水 牛 城 雞 翼 」很入味,非常好吃~
「 黑 松 露 薯 條 」份量很大,而且加埋個醬好好味~
𓋪 水 牛 城 雞 翼 9.5/10
𓋪黑 松 露 薯 條 8.5/10
𓋪 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗗𝗮𝘆 8.5/10

𓋪 「黑 松 露 温 泉 蛋 扁 意 粉」7/10
𓋪 「 西 班 牙 海 鮮 𝗿𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 」7.5/10
③ [ 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 : 法 式 伯 爵 花 茶 冰 釀 氣 泡 花 茶 // 𝗟𝗮 𝗩𝗶𝗲 𝗘𝗻 𝗥𝗼𝘀𝗲 花 茶 (蘋果、玫瑰草、玫瑰花瓣 、𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻 𝘁𝗲𝗮 ]

| 「法 式 伯 爵 花 茶 冰 釀 氣 泡 花 茶 」茶味很濃,加埋梳打,好𝚛𝚎𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑𝚒𝚗𝚐 !
其餘飲品也是正常。|
𓋪9/10
④ [ 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁: 朱 古 力 心 太 軟 蛋 糕 配 雲 尼 拿 雪 糕 ]

| 味道正正常常啦,如果流心勁啲會正好多

𓋪8/10

LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (Tai Kok Tsui)
Shop 506, G/F, Phase 1, Square Mile, 11 Li Tak Street, Tai Kok Tsui

#hongkongfoodies #香港 #香港食物 #香港美食
#food #hongkong #foodie #hk #hongkongfood #hongkongfoodblogger #大角咀 #大角咀美食 #大角嘴 #大角嘴美食 #taikoktsui
2022-08-31 72 浏览
大角咀情調西餐 環境好寬敞 不定時有live band演出 好啱拍拖約會 點咗兩份晚餐 包咗湯同飲品味道都唔錯 澳洲霜降M5和牛腹扒點咗medium well 都唔會乾柴和牛牛味濃郁 另外有cocktail 同其他酒精飲品提供Mocktail 推薦Happy 荔枝、西柚、青瓜配上tonic water好refreshing 唔會過甜-M5 Wagyu Flank Steak $388Slow Cooked Duck Confit $298Happy $108Basque Cheesecake $64-Lost Stars Livehouse Bar & Eatery香港利得街11號 利奧坊一期地下506號鋪
大角咀情調西餐
環境好寬敞 不定時有live band演出 好啱拍拖約會
點咗兩份晚餐 包咗湯同飲品味道都唔錯
澳洲霜降M5和牛腹扒點咗medium well 都唔會乾柴
和牛牛味濃郁
另外有cocktail 同其他酒精飲品提供
Mocktail 推薦Happy
荔枝、西柚、青瓜配上tonic water
好refreshing 唔會過甜
M5 Wagyu Flank Steak $388
Slow Cooked Duck Confit $298
Happy $108
Basque Cheesecake $64
香港利得街11號 利奧坊一期地下506號鋪
LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY晏就有lunch同bruch menu,而一到星期五六日,就會化身bar 既形式,中間舞台位置有live band黎表演🎸一定好有氣氛。今日我就趁週末晏就,黎嘆個悠閒既下午😌下次有機會要試下夜晚黎!感受一下有live band表演既氣氛。   1⃣️西班牙海鮮炒飯($108)飯粒吸滿海鮮鮮味~食落濕潤度啱啱好,仲有蝦、青口、帶子、魷魚圈係入面。  2⃣️煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬($108)班尼迪蛋切開蛋黃緩緩流出🤤配上既醬汁幾特別,唔係般既荷蘭醬,味道酸酸地帶香草味。麵包邊邊位好脆~  3⃣️拿坡里風味肉丸(雞肉及豬肉)($78)入面係有蕃茄蓉既🍅酸酸甜甜點佢配上既麵包好正~肉丸都大粒,味道好香😙  4⃣️Soup of the Day(Set Lunch +$12)係我鍾意既忌廉蘑菇湯😍個湯仲飲到啲打碎既蘑菇既質感~  5⃣️黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬(Set Lunch +$48) 個人覺得呢款好值得推薦🤩薯條炸得香脆,上面灑上左啲黑松露,就咁食都帶輕微松露香。點埋佢既醬就更加不得了!個醬面頭係啲芝士碎,而
 1⃣️西班牙海鮮炒飯($108)
西班牙海鮮炒飯
煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃
3⃣️拿坡里風味肉丸(雞肉及豬肉)($78)
拿坡里風味肉丸
係我鍾意既忌廉蘑菇湯😍個湯仲飲到啲打碎既蘑菇既質感~

黑松露薯條
個人覺得呢款好值得推薦🤩薯條炸得香脆,上面灑上左啲黑松露,就咁食都帶輕微松露香。點埋佢既醬就更加不得了!個醬面頭係啲芝士碎,而挖深啲就係芝士豆乳醬!同出面既普通芝士醬完全唔同!食落感覺更加香濃有層次感!
6⃣️朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕(Set Lunch +48)
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
太軟都幾大個,切開就會見到朱古力漿流出🍫朱古力味好濃,心太軟本身蛋糕體質感偏厚實,配埋雲尼拿雪糕食一凍一熱幾好😚
7⃣️巴斯克焦香芝士蛋糕($68)

巴斯克焦香芝士蛋糕
質感唔算滑身,亦都冇果種巴斯克蛋糕既軟心效果。但係食落芝士味係香既,而且唔會太甜,感覺冇咁易食到膩🍰
8⃣️英式紅茶(Set Lunch)
西班牙海鮮炒飯
煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包配蜂蜜檸檬時蘿蛋黃
拿坡里風味肉丸
黑松露薯條
朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕
巴斯克焦香芝士蛋糕
2022-08-23 877 浏览
✩⡱ Soup of the day +$12是日餐湯為忌廉蘑菇湯🍄 入口順滑 香氣十足😚 而且加配只係收$12 超抵飲!🥰Soup of the day was cream of mushroom soup🥣 Such a great deal with $12 only🤩 It’s rich and creamy, must try🥳評分: 9/10🌟✩⡱ Cream Sauce Linguine with Black Truffle $98黑松露溫泉蛋扁意粉食落偏淡同有少少苦味🤥 不過隻溫泉蛋唔知點解冇咗個蛋黃好古怪🤨Cream sauce linguine with black truffle served with Porcini and Mushrooms were plain and slightly bitter🥹 I just wondered why there’s no egg yolk in the hot spring egg🧐 評分: 6/10🌟✩⡱ Grilled New Zealand Ribeye Steak (8oz)$168香烤新西蘭肉眼食落幾多汁
✩⡱ Soup of the day +$12
評分: 9/10🌟

評分: 6/10🌟

香烤新西蘭肉眼食落幾多汁同香口🥩 可惜比較多筋影響口味🫣 香甜既蕃薯、南瓜改善返整體感覺🤞🏻 加上份量頗大 以呢個價錢黎講都算唔錯😌
Grilled New Zealand Ribeye Steak in Red Wine Sauce was satisfying and filling to have🤰🏻 Steak was juicy and meaty while the tendon affected the texture😟 Luckily, the sweet potatoes and pumpkin levelled up the whole dish😆
評分: 8/10🌟

✩⡱ Chocolate Moelleux with Vanlla Ice cream + $48
朱古力心太軟蛋糕切開唔夠流心令我有啲失望🥺 好彩味道唔算太甜 加上一大球既雲呢拿雪糕挽回不少分數🍨 希望下次會有進步喇!🤣
Chocolate Moelleux was not a lava one and disappointing🥲 while it’s not too sweet and there’s a huge scoop of vanilla ice cream to get my heart🤪 Hope to have a better one next time!😎
評分: 5/10🌟

✩⡱ Truffle Fries with Truffle & Grana Padano Soya Mayonnaise +$48
黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬絕對係必試之選😍 炸得香脆既薯條配上提升整體層次既香濃既芝士豆乳醬好得人歡心呢🧀
Highly recommend this crispy truffle fries🍟 Definitely the highlight was this aromatic and cheesy grana padano soya mayonnaise , love it✨
評分: 10/10🌟

✩⡱ VIC Cold Brew French Earl Grey Lemonade $78
冰釀氣泡法式伯爵花茶既漸層好ig-able💫 飲落微甜同好清新 非常適合女士享用💕
VIC Earl grey lemonade with pretty layers was fresh and sweet🍹 Perfect for ladies🌷
評分: 9/10🌟

✩⡱ 55.5% Chocolate with French Earl Grey & Marshmallow $83
法式伯爵茶棉花糖可可絕對係一個邪惡既組合❤️‍🔥 伯爵茶既清香加埋濃郁既可可別有一番風味💥 配埋香甜既棉花糖非常出色☁️
It’s such a evil combo😈 Earl grey tea added an extra delight to 🍫 Paired with the sweet marshmallow was divine🤍
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————————
LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff大角咀
𓍼 #foodietiff黃店💛
𓍼 #foodietiff生日飯✨

#hongkong #hongkongtravel #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #loststarslivehouse #美食推介 #美食攝影 #大角咀美食 #大角咀西餐 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
Soup of the day
Soup of the day
  • 黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
  • 餐湯
大角咀真係太多隱藏美食🫶🏻話說之前食過呢間餐廳嘅lunch食物相當有質素😻幾鍾意呢間餐廳嘅環境外牆係落地大玻璃裝修以暗黑色為主 華麗又型格🥂樓底高 佔地過千呎 非常闊落!逢星期五六日夜晚仲有liveband表演🥁氣氛一流🎭好適合聚餐約會星期一至日都會有lunch/ brunch set🍽呢日就嚟試吓週未brunch😻估唔到brunch都幾多嘢食🤤香烤新西蘭肉眼Brunch都有肉眼扒食 好開心🤤❤️呢個係8oz份量 非常夠食🫶🏻五成熟度剛剛好肉質好軟腍 冇乜筋位燒得好有油香 牛肉味濃😻又保留住肉汁!伴碟有燒南瓜🎃同番薯🍠質感好甜好綿🥹雖然唔係配薯條都好夾好有驚喜🤤配搭個紅酒醬汁好香好好味 食完超滿足超飽🤰🏻煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬酸種麵包烘到脆一脆不過質感就唔太似酸種麵包酸味較弱 質感偏鬆軟反而個Egg benedict做得唔錯切開流心蛋半熟度剛剛好好鍾意個檸檬蛋黃醬🍋酸酸地好開胃冇咁漏😻配搭煙三文魚都唔會太過heavy🌟金沙薯條食肉眼扒食唔到薯條🍟梗係要再叫個薯條滿足下自己😽呢個金沙(鹹蛋黃)好有驚喜!!幼薯條炸得好香脆雖然望落去好似冇乜色但其實條條都沾有鹹蛋黃
大角咀真係太多隱藏美食🫶🏻
話說之前食過呢間餐廳嘅lunch
食物相當有質素😻

幾鍾意呢間餐廳嘅環境
外牆係落地大玻璃
裝修以暗黑色為主 華麗又型格🥂
樓底高 佔地過千呎 非常闊落!

逢星期五六日夜晚仲有liveband表演🥁

酸酸地好開胃冇咁漏😻
配搭煙三文魚都唔會太過heavy🌟

食肉眼扒食唔到薯條🍟
梗係要再叫個薯條滿足下自己😽

呢個金沙(鹹蛋黃)好有驚喜!!
幼薯條炸得好香脆

將呢個brunch完美嘅句號❤️

好開心再訪lost star😻
食物都keep住水準
而且環境真係好舒服
啲staff又好好人!
下次會再嚟試吓晚餐😽
朱古力心太軟蛋糕
  • 煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬
𓈒𓏸𓐍位於大角咀利奧坊的 @loststarslivehouse 店內環境非常寬敞 樓底很高而且很有空間感桌與桌之間有很充足的距離 聊天時也不怕會打擾到鄰座的客人( •̀֊•́ ) ̖́-有不少梳化位置座位舒適適合多人聚會和慶祝活動₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎留意他們的IG也看到店內會邀請不同的音樂家live band 演出一邊聽着好音樂一邊用餐想必一定有很優雅又熱鬧的氛圍ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)值得一題是他們最近跟本地人氣朱古力精品店 @chokohood合作推出了威士忌和精品朱古力的配對鑒賞班【Lost Stars Summer Workshop - Whisky & chocolate Pairing Class】了解兩種風味非凡的飲品如何為味蕾帶來更高享受午餐和早午餐的餐牌有很多選擇而且價錢也頗優惠 .ᐟ.ᐟ點了一道【西班牙海鮮炒飯】 用料充足調味適中每顆飯粒都吸滿了湯汁和海鮮的風味追加的餐湯是我很喜歡喝的南瓜濃湯( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )綿滑的質感令人感覺溫暖【水牛城雞翼】煮得十分嫩滑外層裹上酸辣的醬汁也非常開胃𓎩𓌉𓇋 ‎然後就是非常足料的凱撒沙律一上菜的時候真的十分驚喜沒想過全份的

𓈒𓏸𓐍

位於大角咀利奧坊的 @loststarslivehouse
店內環境非常寬敞 樓底很高而且很有空間感
桌與桌之間有很充足的距離
聊天時也不怕會打擾到鄰座的客人( •̀֊•́ ) ̖́-
有不少梳化位置座位舒適

一邊聽着好音樂一邊用餐
想必一定有很優雅又熱鬧的氛圍ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
推出了威士忌和精品朱古力的配對鑒賞班
了解兩種風味非凡的飲品如何為味蕾帶來更高享受

午餐和早午餐的餐牌有很多選擇
而且價錢也頗優惠 .ᐟ.ᐟ
點了一道【西班牙海鮮炒飯】 用料充足調味適中
每顆飯粒都吸滿了湯汁和海鮮的風味
追加的餐湯是我很喜歡喝的南瓜濃湯( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )
綿滑的質感令人感覺溫暖

整體來說是一間很值得到訪的餐廳
除了食物質素不錯之外
環境真的十分舒適 加上偶有現場音樂表演
CP值非常高⋆⸜ ⚘ ⸝⋆

𓇢 sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ (ᴍᴀɪɴ +ᴅʀɪɴᴋs ɪɴᴄʟᴜᴅᴇᴅ)
𓏔 sᴘᴀɴɪsʜ ᴘᴀᴇʟʟᴀ 西班牙海鮮炒飯 ①⓪⑧
𓏔 ʙᴜꜰꜰᴀʟᴏ ᴡɪɴɢs 水牛城雞翼 5pc +⑦⑧
𓏔 ᴄʟᴀssɪᴄ ᴄᴀᴇsᴀʀ sᴀʟᴀᴅ ᴡɪᴛʜ ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ & ᴄʀᴏᴜᴛᴏɴs香烤雞肉凱撒沙律 + ⑧⑧
𓏔 Mᴇʀʀʏ ᴘᴇᴘᴘᴇʀᴍɪɴᴛ ᴛᴇᴀ 甘草 薄荷 茴香 羅勒 花茶 +⑧

𓇢 ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛ ᴡɪᴛʜ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ʙᴇᴇꜰ & ᴘᴇᴀʀʟ ᴏɴɪᴏɴs 薄切牛肉牛角堡 ⑧⑧
𓇢 VⵊC ᴄᴏʟᴅ ʙʀᴇᴡ ʟᴇᴍᴏɴᴀᴅᴇ 冰釀氣泡花茶 法式伯爵花茶 ⑦⑧
從一月就計劃到訪的 ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs最近終於成功訂座了 位於大角咀利奧坊的 ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs 裝潢很氣派 晚上燈光昏暗更顯情調星期五六日更會有 ʟɪᴠᴇ ᴍᴜsɪᴄ 演出氛圍感滿滿啊阿啊 那天雖然沒有 ʟɪᴠᴇ ᴍᴜsɪᴄ 但現場也播放著放鬆的歌曲 很 ᴄʜɪʟʟ 當天到訪有 sᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ 選擇 ( 每星期兩款不同套餐 )包含主菜 餐湯 跟無酒精飲品一杯 很不錯呢 ~ 是日餐湯是精緻的蘑菇湯 菇類攪得很碎 質感相當幼滑而且調味很對口味 一點都不鹹耶 𓋪 𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯 & 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘙𝘰𝘭𝘭從名字就很吸引的法式烤雞焗釀芝士煙肉卷外面烤得微脆 不失煙肉的少許油脂裡面釀著鮮嫩烤雞 切成四件上桌蒜香奶油醬汁顯惹味 味道更豐富配上薯蓉跟意大利青瓜條 很不錯獨自享用有點膩的話 不妨跟友人分享喔 𓋪 𝘜.𝘚 𝘉𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘈𝘯𝘨𝘶𝘴 𝘙𝘪𝘣 𝘌𝘺𝘦 𝘚𝘵𝘦𝘢𝘬 ( 10 𝘰𝘻 )另一個套餐點了燒美國黑安格斯肉眼扒七成熟的肉 中間帶點粉嫩 很 ᴊᴜɪᴄʏ!牛扒醬汁是少見的法式伯那西醬 ʙᴇᴀʀɴᴀɪsᴇ sᴀᴜᴄᴇ以荷蘭醬為底 扎實如牛油般的質
從一月就計劃到訪的 ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs
最近終於成功訂座了
位於大角咀利奧坊的 ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs
裝潢很氣派 晚上燈光昏暗更顯情調
星期五六日更會有 ʟɪᴠᴇ ᴍᴜsɪᴄ 演出
氛圍感滿滿啊阿啊

那天雖然沒有 ʟɪᴠᴇ ᴍᴜsɪᴄ
但現場也播放著放鬆的歌曲 很 ᴄʜɪʟʟ
包含主菜 餐湯 跟無酒精飲品一杯 很不錯呢 ~

是日餐湯是精緻的蘑菇湯

蒜香奶油醬汁顯惹味 味道更豐富
配上薯蓉跟意大利青瓜條 很不錯
獨自享用有點膩的話 不妨跟友人分享喔

另一個套餐點了燒美國黑安格斯肉眼扒
七成熟的肉 中間帶點粉嫩 很 ᴊᴜɪᴄʏ!
以荷蘭醬為底 扎實如牛油般的質感
味道微酸開胃 跟牛扒是很清爽的配搭

𓋪 𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶
晚餐可以半價加配甜品
就毫不猶疑選了 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ
以杯裝呈現的華麗感
酒味跟咖啡味不太濃
但 ᴍᴀsᴄᴀʀᴘᴏɴᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇ 超級幼滑
是比較大眾化口味的 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 呢 ~

𓎾 𝘔𝘢𝘥𝘦 𝘰𝘧 𝘎𝘰𝘭𝘥
𓎾 𝘓𝘢 𝘝𝘪𝘦 𝘌𝘯 𝘙𝘰𝘴𝘦 𝘛𝘦𝘢
這邊的雞尾酒也蠻 sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ 的
所以把飲品其中一杯升級成 ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ
ᴍᴀᴅᴇ ᴏғ ɢᴏʟᴅ 就是伯爵茶配朱古力
ᴛᴏᴘᴘɪɴɢ 還有一串微烤的棉花糖
入口朱古力味較重 及後茶清香中和了甜
另外蘋果玫瑰紅茶也很濃郁 不錯喝!

這邊環境真的充滿情調 店員服務也很周到
是個適合慶生 約會 的好地方
原以為沒有 ʟɪᴠᴇ ᴍᴜsɪᴄ 的平日會比較少人
還是很多客人會到此小酌幾杯
或像我們一樣來個氛圍感滿滿的晚餐
2022-08-15 72 浏览
🦀炙燒松葉蟹膏帶子意大利飯 $368澳洲海膽味道好鮮甜😋 再撈埋蟹膏 鹹鮮味十足🤓 煎帶子火候啱啱好🔥 肉質鮮嫩飯嘅質感軟硬適中👍🏻 食唔停口🤪.🦆杜松子鴨油慢煮油封鴨腿 $298一切落去就feel到肉質好冧🥰 輕輕就同骨分開😌 鴨肉油香十足😋沙律都唔馬虎 加左蜜柑🍊無花果同合桃 合桃食得出有烘過🔥 更加香口😋.🍰Tiramisù $158半價可以加購餐廳嘅甜品🤩叫咗佢哋招牌嘅tiramisù 蛋糕濕潤 充滿咖啡香味😋 酒嘅味道反而唔太濃郁.🍲是日餐湯 & 飲品Set dinner會包一個是日餐湯同自選飲品🍵 飲品有多款花茶選擇🌼 仲可以飲添熱水💧
🦀炙燒松葉蟹膏帶子意大利飯 $368
飯嘅質感軟硬適中👍🏻 食唔停口🤪

🦆杜松子鴨油慢煮油封鴨腿 $298

🍰Tiramisù $158
半價可以加購餐廳嘅甜品🤩

🍲是日餐湯 & 飲品
大角咀近年來開咗唔少高質餐廳,今日我哋就試咗一間環境幾有feel嘅西餐廳LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY。餐廳以音樂為主題,設置舞台喺中央,不定時會有live band表演,氣氛非常浪漫🥰,逢星期二至四加$198仲有兩小時紅白氣酒 freeflow,好啱情侶約會慶祝💕炙燒松葉蟹膏意大利飯🦀 $368意大利飯吸收左松葉蟹膏嘅鮮味,米粒軟糯,口感creamy。帶子用左北海道sashimi grade,煎到恰到好處,肉質保持嫩滑,鋪喺面頭嘅澳洲海膽亦十分新鮮,整體味道不俗!澳洲霜降M5和牛腹扒🥩(6.5安士) $388Medium rare熟度恰好,肉質粉嫩有彈性,簡單嘅調味已經將澳洲和牛的香濃肉味呼之欲出,而且牛扒喺上菜前已經切好,方便進食,擺盤亦十分有誠意🥰White VIC Lemonade🍸 +$68外型非常打卡😍,充滿玫瑰嘅芳香,味道十分清甜,非常適合女士們😌Happy🍹+$68依杯mocktail用咗荔枝、西柚、青瓜同埋tonic water,口感清爽,好啱夏日飲☀️Tiramisu🍨 +$79Tiramisu咖啡味較突出,唔會話太重酒味,甜度適中

炙燒松葉蟹膏意大利飯🦀 $368

澳洲霜降M5和牛腹扒🥩(6.5安士) $388

White VIC Lemonade🍸 +$68

Happy🍹+$68

Tiramisu🍨 +$79
Tiramisu咖啡味較突出,唔會話太重酒味,甜度適中,口感絲滑,整體層次感唔錯,配搭嘅朱古力脆脆都好高質😝
2022-08-14 69 浏览
慶祝弟弟拿到offer環境很好,燈光應該會襯得我很美。服務員質素都很高,飯後一起去衛生間也ok,想換個座看演出也幫忙協調,演出期間走路會彎腰。菜品真的一般般,還有一個main牛排忘了拍。來這裡主要也是為了情調,也算是一個美好的週六夜晚。
慶祝弟弟拿到offer
環境很好,燈光應該會襯得我很美。
菜品真的一般般,還有一個main牛排忘了拍。
來這裡主要也是為了情調,也算是一個美好的週六夜晚。
2022-08-13
Bookmark咗幾年終於黎探店✨ 星期五六日有live music坐陣,氣氛一絕,係浪漫得黎氛圍又夠輕鬆嘅餐廳,date night之選🌹 晚市套餐餐牌每週有兩款主菜可選,逢星期二至四晚仲有2小時紅白氣酒freeflow🥂 飲飽食醉!❝燒美國黑安格斯肉眼扒 10oz❞ | $348 | 推介品項肉質柔軟到和牛咁﹑輕輕一切就OK🥩 配菜有日本南瓜﹑薑黃花椰菜﹑法邊豆以及法式bearnaise sauce🟠 隨套餐附送餐湯及無酒精飲品一杯,亦可半價享用甜品,相當優惠。❝Tiramisu❞ | $158(套餐價$79) | 推介品項咖啡味香醇唔苦,酒味唔算突出,mascarpone cheese綿滑香濃,手指餅濕潤但未到軟爛,整體偏向流質但未到枕頭形tiramisu個種程度🍨 出色!❝French Earl Grey❞ | $68 熱茶同餐廳嘅vibe睇落唔係好夾,但如果想食甜品的話飲翻杯earl grey就會舒服啲﹑可以解一解膩🫖 而且茶杯靚到想打聽下係邊到有賣~❝Beeeee Calm❞ | $78(套餐免費附送)|推介品項用料包括洋甘菊﹑蜂蜜香料﹑雲尼拿,配搭新奇🫶🏻 洋甘菊味道屬於

❝French Earl Grey❞ | $68

用料包括洋甘菊﹑蜂蜜香料﹑雲尼拿,配搭新奇🫶🏻 洋甘菊味道屬於輕柔帶甜嘅果實味道,一如飲品名稱的確有舒緩神經有幫助!

𓂃𓈒 𓂂𓏸 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @loststarslivehouse
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
港鐵奧運站C1出口,步行約7分鐘抵達
星期二至四12:00 - 15:00 / 18:00 - 22:00營業
星期五12:00 - 15:00 / 19:00 - 22:30營業
星期六12:00 - 22:30營業
星期日及公眾假期12:00 - 22:00營業
公眾假期前夕12:00 - 15:00 / 19:00 - 22:00營業
星期一全日休店
❋ 可經OpenRice訂座

餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 約會﹑慶祝節日﹑二人/四人或以下/四人或以上聚餐

更多同區美食 ☞ #17大角咀
更多同類美食 ☞ #17西餐

♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 生 活 提 案 ♥️