2022-08-06 89 浏览
環境寬敞又有情調,裝潢設計華麗雅致,配合柔和燈光,氣氛浪漫醉人。餐廳備有專業音響,不時會有樂隊現場表演,音樂氣息濃厚,特別適合親密的聚餐和慶祝場合。酸奶油烤保濕豬架肉質軟腍細緻,爽口彈牙又充滿肉汁,啖啖肉香令人齒頰留香,美味可口!澳洲霜降M5和牛腹扒(6.5安士)賣相精緻,牛扒生熟度拿揑準繩,櫻桃嫩心,非常吸引!肉質鮮嫩鬆軟,肉汁豐富,入口帶有濃厚肉香。Tiramisu口感超軟滑,酒味香濃,整體不會甜膩,令人欲罷不能,為晚餐作完美點綴。Made of Gold入口先是香濃朱古力味,隨後散發著陣陣伯爵茶幽香,餘韻悠長,甜度與茶香達致平衡,十分美味。
酸奶油烤保濕豬架
澳洲霜降M5和牛腹扒(6.5安士)
賣相精緻,牛扒生熟度拿揑準繩,櫻桃嫩心,非常吸引!
肉質鮮嫩鬆軟,肉汁豐富,入口帶有濃厚肉香。
Tiramisu
Made of Gold
2022-08-05 169 浏览
估唔到大角咀有一間咁有格調嘅西餐廳,環境舒適又寬闊,幾適合嚟慶祝特別日子🥂逢星期五六日餐廳仲會邀請唔同嘅artists嚟Live Band表演添🎵 晚巿套餐包括餐湯、主菜同一杯無酒精飲品🍽🐮澳洲霜降M5和牛腹扒($388)我哋揀咗medium rare就覺得啱啱好,肉質呈粉嫩色,鎖住肉汁之餘亦好有牛味,都算軟嫩~配菜日本南瓜同蜜糖薯都好甜!6.5oz嘅份量幾適合女仔食~🐥法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 ($288)好多時雞肉卷處理得唔好,好容易就會有啲乾,但呢個幾有驚喜👍🏻 首先外面嘅煙肉煎到好香脆,包住嫩滑得嚟又juicy嘅雞肉,仲有大量芝士勁cheesy,啖啖肉勁滿足😆 🍨Creme Brûlée (原價$138)我哋仲以半價加咗甜品,都幾大份!面層有薄薄既焦糖脆,Creme Brûlée 好香滑,配埋雲呢拿雪糕食仲正😋🍹Happy ($108)呢配mocktail好有田園風,飲落非常清新~除咗環境有feel之外,食物都好高質,誠意推介俾大家☺️ 鍾意飲酒嘅朋友逢星期二至四夜晚仲可以升級2小時紅白氣酒free-flow package ($198pp),同朋友一路食飯飲酒傾下計都幾不錯🍷

晚巿套餐包括餐湯、主菜同一杯無酒精飲品🍽

🐮澳洲霜降M5和牛腹扒($388)

🐥法式烤雞焗釀芝士煙肉卷 ($288)

🍨Creme Brûlée (原價$138)

🍹Happy ($108)
呢配mocktail好有田園風,飲落非常清新~

法式烤雞焗釀芝士煙肉卷
Creme Brûlée
Happy
2022-08-05 986 浏览
@loststarslivehouse 𝗺𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗯𝗲 𝗸𝗻𝗼𝘄𝗻 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗺𝘂𝘀𝗶𝗰 𝘀𝗵𝗼𝘄𝘀, 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝗮 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗯𝗮𝗿 𝗼𝗳𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗵𝗶𝗴𝗵 𝗾𝘂𝗮𝗹𝗶𝘁𝘆 𝗴𝗼𝘂𝗿𝗺𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗰𝗸𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀! 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝘀𝘂𝗽𝗲𝗿𝗯 𝗮𝗻𝗱 𝗶 𝘄𝗮𝘀 𝘀𝘂𝗿𝗽𝗿𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗯𝘆 𝘁𝗵𝗲𝗶𝗿 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝘃𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗼𝗽𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀. 𝗺𝘆 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗳𝗿𝗶𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝘀𝗼𝘆𝗮 𝗺𝗮𝘆𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗿𝗲𝗺𝗲 𝗯𝗿𝘂𝗹𝗲𝗲😋.平時幾乎都係港島區出沒多,完全無諗過大角咀都有間咁有情調嘅音樂餐廳,環境氣氛同服務贏到唔少高級餐廳!烤雞釀入芝士煙肉,外皮香脆肉質嫩滑,最鐘意薯蓉有薯仔粒食落口感豐富!另外黑松露薯條原來唔簡單,附上嘅芝士豆乳醬甜甜哋又有芝士咸香,唯一缺點係薯條偏淋~ 熱溶蜂蜜芝士咸中帶甜,上癮程度係每樣嘢都要點佢嚟食!最尾甜品超出色,記得要一啖食哂燉蛋雪糕同朱古力脆脆,咁先食到三重享受🤩
素肉瀑布芝士蘑菇寬條麵
素肉瀑布芝士蘑菇寬條麵
Crème Brûlée
大角咀利奥坊的 Lost Stars Livehouse Bar and Eatery 意念始於電影 《一切從音樂再開始》,致力推廣本地音樂的交流。餐廳逢星期二至四加 $198 可享有兩小時紅白氣酒 freeflow🥂 而逢五六日都有現場音樂表演,有美食美酒配上療癒人心的音樂,整體氣氛很棒 ♪ 🔸杜松子鴨油慢煮法國鴨腿晚市套餐的菜式每週不同,設計上很用心而且可以保持新鮮感✨ 套餐附餐湯和一杯無酒精飲品。是夜點了一份杜松子鴨油慢煮法國鴨腿,佐以無花果、蜜柑和合桃沙律🥗 澆上了18個月意大利黑醋汁,酸甜開胃。鴨腿外皮煎得酥香,肉質鮮嫩帶點肉汁,輕輕一切就做到骨肉分離🔹炙燒松葉蟹膏意大利飯另外的主菜是risotto,上面舖了澳洲海膽和北海道刺身帶子,鮮味十足。意大利飯的米粒軟糯而不失口感,滿嘴都是蟹膏香氣,水準不錯很好吃呢🦀🔸飲品🫖餐飲點了Beeeee Calm 和La Vie En Rose 🌹花草茶香氣撩人,店員會主動添加熱水,服務貼心🔹甜品套餐可半價點一份甜品,我們選了經典的提拉米蘇 🤤 質感超幼滑綿密,甜度適中,帶陣陣酒香,完全是幸福的味道🫶🏻 🔸Signature Mocktail

杜松子鴨油慢煮法國鴨腿

🔸杜松子鴨油慢煮法國鴨腿
炙燒松葉蟹膏意大利飯

🔹炙燒松葉蟹膏意大利飯
La Vie En Rose

🔸飲品🫖
提拉米蘇

🔹甜品
VIC Garden - Rose Lemonade Creations

🔸Signature Mocktails
選了white rose lemonade🌹 冰涼清甜帶玫瑰芳香,儀式感十足

🔖 門口一旁的落地窗使日光映照入內,而到了晚上燈光的佈局亦很有情調,充滿氛圍感。在網上看到餐廳可包場舉辦一個浪漫的小型婚宴,感覺也是輕婚禮或after party不錯的選擇呢

杜松子鴨油慢煮法國鴨腿
炙燒松葉蟹膏意大利飯
La Vie En Rose
提拉米蘇
2022-08-03 81 浏览
氣氛超好嘅餐廳而且環境夠曬寬闊~夜晚仲有Live Band 🎶🎶食評❀65°C低温油封鴨腿伴姬松茸藜麥南瓜飯 $98 反而鴨腿食落偏乾,少左啲油香,以藜麥飯做底 (令整體冇咁油膩)🙈❀ 檸檬牛油汁煎深海魚柳佐芒果莎莎$138 魚柳煎得好香脆,食落幾嫩滑用芒果莎莎做伴碟,好開胃!😚❀Basque Cheesecake $68賣相🔝🔝😍,食落芝士味夠Rich 不過未算入口即融😌❀黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條 $78 薯條雖然細條但好脆口,配埋醬 (好邪惡🤤) ❀水牛城雞翼 $38 (3隻) 雞翼好入味 (醬汁量好充足,味道過癮🥰) ❀ Iced Rose Latte ❀ Espresso Tonic

食評

❀Basque Cheesecake $68
賣相🔝🔝😍,食落芝士味夠Rich 不過未算入口即融😌

❀黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條 $78
薯條雖然細條但好脆口,配埋醬 (好邪惡🤤)
❀水牛城雞翼 $38 (3隻)
雞翼好入味 (醬汁量好充足,味道過癮🥰)
❀ Iced Rose Latte
❀ Espresso Tonic
2022-08-02 140 浏览
大角嘴嘅浪漫西餐廳播放嘅音樂嘅岩feel 坐得又舒服放工黎拍吓拖、輕鬆吓都唔錯星期二至四,有紅白氣酒任飲星期五至日仲有live band 架唔想諗食咩,我地索性就咁叫dinner set 酸奶油烤保濕豬架 📍$288豬架好juicy, 唔會煮到乾晒 ☺️ 滲出淡淡嘅奶油香,再加埋面頭嘅開心果粒,好有口感澳洲霜降M5和牛腹扒 📍$3886.5安士,肉質好嫩,細細舊咁,唔洗成塊咁切都幾方面 👍🏻伴碟仲有日本南瓜同蜜糖薯,甜甜地幾好食Creme Brulee 📍估唔到咁大碗 🙈 係真係成碗creme brulee 🙈 2個人share 都無問題呀每個餐都送餐湯同無酒精飲品我地就叫咗1杯花茶同一杯cocktail
大角嘴嘅浪漫西餐廳
播放嘅音樂嘅岩feel
坐得又舒服
放工黎拍吓拖、輕鬆吓都唔錯
星期二至四,有紅白氣酒任飲
星期五至日仲有live band 架

唔想諗食咩,我地索性就咁叫dinner set

酸奶油烤保濕豬架 📍$288

澳洲霜降M5和牛腹扒 📍$388

Creme Brulee 📍

每個餐都送餐湯同無酒精飲品
我地就叫咗1杯花茶同一杯cocktail
Creme Brulee
Creme Brulee
位於大角咀奧利坊地下,餐廳裝潢走時尚型格風 ,帶點浪漫氛圍挺有情調,中間位置有舞台,不定期會有ʟɪᴠᴇ ʙᴀɴᴅ表演,晚上氣氛應該更加ᴄʜɪʟʟ,很適合朋友聚餐或約會✨⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬蒔蘿蛋黃醬> $168酸種麵包口感像法包,烤得很脆口!煙三文魚有四大片,切開班尼迪上的水波蛋有微微的流心效果,蛋黃醬由於加了檸檬蒔蘿,所以會帶點酸味和香草味🌿⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<香烤新西蘭肉眼(8ᴏᴢ)> $168午餐sᴇᴛ包一份主食及飲品,點了七成熟的肉眼扒,中心熟度剛好但略嫌外表煎得過火,有些位置帶焦脆口感,肉眼牛味明顯,配菜有烤蕃薯及南瓜,烤的時間充足口感綿密🎃⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<巴斯克焦香芝士蛋糕> $68近排很熱門的巴斯克芝士蛋糕,只看賣相以為口感較硬挺,但有驚喜地入口軟身,忌廉芝士味濃烈,甜度也剛剛好🍰⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<法式伯爵花茶冰釀氣泡咖啡> $68<朱古力咖啡> 跟餐+$28平時常點的

<香烤新西蘭肉眼(8ᴏᴢ)> $168

<巴斯克焦香芝士蛋糕> $68

<法式伯爵花茶冰釀氣泡咖啡> $68
<朱古力咖啡> 跟餐+$28
平時常點的ᴇsᴘʀᴇssᴏ ᴛᴏɴɪᴄ,但這杯有點不同,可選茶底冰釀,選了法式伯爵花茶,味道明顯多了股花香🌸
2022-07-29 121 浏览
呢間餐廳最正就係有得聽live music🎵真係好有feel呀😍最鍾意就係隻燒松葉蟹膏意大利飯❤️risotto煙靭有咬口 食落濃派嘅蟹膏味 creamy得嚟 仲好惹味🦀面頭仲有啲海膽同埋刺身帶子 好鮮甜💓
2022-07-27 125 浏览
近排去奧運站附近食嘢 諗住食西餐 見到呢間係OpenRice嘅評價唔錯 所以一於去試吓 唔知好唔好食呢😚晚市套餐套餐包一份餐湯、無酒精飲品同埋一份主菜👅餐湯(跟餐)嗰日係南瓜甘筍湯 飲落幾滑😛味道都充足 👅香煎比目魚柳 $268呢個好推薦大家一試‼️佢嘅魚好滑 煎得好香 亦都完全冇骨😋最有驚喜嘅係魚皮煎得好香脆 同埋用咗奶油嘅醬汁 調味清清地 唔會掩蓋左魚香味 好食🤤👅紅酒香草燉羊膝 $398 羊膝都好正 食落去好腍😍一啲都唔韌 紅酒汁都整得唔錯🥰👅無酒精雞尾酒(跟餐+$68)我哋叫咗伯爵茶朱古力 朱古力味好濃郁 又唔會太甜 亦都有啲伯爵茶香🤩👅提拉米蘇(原價$158 跟餐半價)佢嘅mascarpone cream幾滑 Ladyfinger都有咖啡酒香 唔會好苦 幾好味🥰同埋原來呢度逢星期二至星期四晚都會有2小時紅白氣酒free flow 鍾意飲酒嘅人可以試吓啦🙈總括嚟講 呢間餐廳嘅食物質素唔錯😋氣氛亦都幾浪漫 大家不妨嚟呢度一試😆😋 好味:8.67/10🤑 價錢:7.86/10🤗 服務:7.01/10😝 環境:7.54/10😚 衞生:7.65/10🤩 整體:8.45/10

晚市套餐
套餐包一份餐湯、無酒精飲品同埋一份主菜

👅餐湯(跟餐)
嗰日係南瓜甘筍湯 飲落幾滑😛味道都充足

👅香煎比目魚柳 $268

👅紅酒香草燉羊膝 $398
羊膝都好正 食落去好腍😍一啲都唔韌 紅酒汁都整得唔錯🥰

👅無酒精雞尾酒(跟餐+$68)

👅提拉米蘇(原價$158 跟餐半價)

😋 好味:8.67/10
🤑 價錢:7.86/10
🤗 服務:7.01/10
😝 環境:7.54/10
😚 衞生:7.65/10
🤩 整體:8.45/10
2022-07-27 97 浏览
呢間餐廳空間感好大,座位寬敞,同其他枱唔會太近~ 全晚播住歌,氣氛幾好🎶 如果星期五六日黎,仲會有live music表演❣️✺ 南瓜湯✺ 香煎比目魚柳 ✧ 香檳奶油汁 🐟比目魚煎到皮脆肉嫩,配上既香檳奶油汁,Creamy得黎唔會覺得膩💕✺ 紅酒香草燉羊膝 ✧ 馬鈴薯蓉 🍖羊肉好嫩滑,用刀輕力已經輕鬆切開~ 肉味濃而羊羶味恰到好處~ 配埋香滑既薯蓉,就算胃大既男生都夠食❣️✺ White Rose Lemonade 🍋🥂仲叫杯Mocktail~ White Rose Lemonade 🍋🥂 玫瑰香突出之餘帶點果香,味道清新唔會太甜~✺ 法式焦糖燉蛋配雪糕 🍮✺ Charmomile 🍵✺ Ginger Ale 🧊晚餐可以半價加甜品~ 我地揀左法式焦糖燉蛋配雪糕🍮 焦糖燉蛋都幾大份,足足有一個飯碗🤣 食落嫩滑得黎充滿蛋香,雪糕下面仲有啲朱古力脆脆,有驚喜❣️ 如果鍾意飲酒,可以揀星期二至四夜晚黎~加$198一位就會有2小時紅白氣泡酒freeflow🍷🥂🍷🥂🍷🥂

✺ 南瓜湯

✺ 香煎比目魚柳 ✧ 香檳奶油汁 🐟

✺ 紅酒香草燉羊膝 ✧ 馬鈴薯蓉 🍖

✺ White Rose Lemonade 🍋🥂

✺ 法式焦糖燉蛋配雪糕 🍮
✺ Charmomile 🍵
✺ Ginger Ale 🧊

這次去的是位於大角咀LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY💙空間感十足 非常寬躺!餐廳格局好有情調 而且非常有設計感!適合和另一半以及閨蜜過來chill一下 餐廳的燈光偏暗 環境氣氛相當不錯🥰.這𥚃比較出名就是餐廳內樂隊舞台,逢星期五六日晚上還會有live Band聽🎹 🎶.趁着我生日好朋友就和我過來吃頓飯啦💕也許我們有點早 6:30就吃晚飯啦哈哈哈餐廳都沒什麼人 彷彿包場一樣!不過在八點之後陸續超級多人 我十點多離開的時候看到餐廳是滿座的!!.食物方面❤️這家餐廳比較有名的是牛🐮但是因為我朋友不吃 所以這次就沒有點啦你們來的話可以trytry😝好評好像也挺多的.今天餐廳是week2 我們點了晚市套餐🐖酸奶油烤豬架 288$ 晚市套餐還有優惠價錢加購小食 點了一份黑松露薯條98$另外單點了炙燒松葉蟹膏意大利飯368$.食物味道以及環境整體我覺得也算是不錯的,美中不足的是,我來的那一天是星期四,所以碰不到live Band 有點小可惜。.如果衝着食物過來的話 我覺得不要抱太大期望 但是餐廳的食物不難吃喔🙈就是沒有驚喜的感覺。最好的就是三五知己聚會 還有喜歡Liv
空間感十足 非常寬躺!
餐廳格局好有情調 而且非常有設計感!
適合和另一半以及閨蜜過來chill一下
餐廳的燈光偏暗 環境氣氛相當不錯🥰
這𥚃比較出名就是餐廳內樂隊舞台,
逢星期五六日晚上還會有live Band聽🎹 🎶
趁着我生日好朋友就和我過來吃頓飯啦💕
也許我們有點早 6:30就吃晚飯啦哈哈哈
餐廳都沒什麼人 彷彿包場一樣!
不過在八點之後陸續超級多人
我十點多離開的時候看到餐廳是滿座的!!
食物方面❤️這家餐廳比較有名的是牛🐮
但是因為我朋友不吃 所以這次就沒有點啦
你們來的話可以trytry😝好評好像也挺多的
今天餐廳是week2 我們點了晚市套餐
另外單點了炙燒松葉蟹膏意大利飯368$
如果衝着食物過來的話 我覺得不要抱太大期望 但是餐廳的食物不難吃喔🙈就是沒有驚喜的感覺。最好的就是三五知己聚會 還有喜歡Live Band聽音樂的🎶那就非常推薦你們過來😜
2022-07-24 178 浏览
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery地址: 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖見住上網見到有咁多人介紹呢間餐廳諗住應該唔伏可以一試🤨。餐廳雖不算上高級餐廳,但係價錢 + 食物質素總有點失望🙃。(P.S餐廳要求每人最低收費需叫一個主菜 + 一杯野飲,平均$500-$600/人)杜松子鴨油慢煮法國鴨腿🦆$298鴨腿一上枱已經睇得出非常乾😟,而且食起上來鹹到飛起,口感真係好似風乾鴨腿得鹹字😢,相反旁邊的啲Salad口感會比較好,伏🥶。黑松露牛肝菌意大利飯 🍛 $268呢個Risotto煮得比較淋,完全無味😂就連鹹味都無,好失望呀,伏。#nicefoodie大角咀----------------#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #打卡 #
地址: 大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

杜松子鴨油慢煮法國鴨腿🦆$298

黑松露牛肝菌意大利飯 🍛 $268

#nicefoodie大角咀

----------------
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #phtooftheday #yummy #chef #hk  #香港 #香港美食 #美食 #大角咀美食 #打卡 #大角咀 #香港口味  #隱世美食 #西餐 #西式 #半價優惠  #人氣餐廳 #西式餐廳 #人氣美食
悠閑打卡餐廳,門口位已經可以影📸環境氣氛很好,會播放音樂🎶座位寬敞舒適,適合二人約會或多人聚會,價錢中等,食物質素一般,份量足夠飽。溫馨提示:週末日頭時段都唔會好多人,可以 walk in。逢星期五至日晚上有有 music live show🙆🏻‍♀️💖═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖以下為 LUNCH MENU 12:00-17:30-軟殼蟹卡邦尼扁意粉 ($108)✨軟殼蟹味道偏咸,體型較小,卡邦尼意粉味道普通,沒驚喜黑松露溫泉蛋扁意粉 ($108)✨黑松露味很淡,磨菇份量多青醬雞肉扁意粉 ($88)✨ 正常質素,有蘆筍及小蕃茄水牛城雞翼 ($78五隻)✨正常質素,沒有辣味花茶 (主菜+$8)✨味道不錯,沒有提供泡茶壺,只能向店員要求加熱水Double Espresso (主菜+$free)✨🫧餐廳收取加一費用🫧

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

水牛城雞翼 ($78五隻)✨正常質素,沒有辣味

Double Espresso (主菜+$free)✨

🫧餐廳收取加一費用🫧
2022-07-19 126 浏览
💫靚裝修打卡餐廳💫💭一排冇去過大角咀,估唔到變化咁大,多咗好多豪宅同埋有特色嘅餐廳,今日去咗利澳方附近,揾咗呢間夜晚有🥁Lɪᴠᴇ Bᴀɴᴅ🎸嘅酒吧餐廳食個Lᴜɴᴄʜ,地方非常大樓底高,裝修仲好有時代感,座位寬躺,坐得非常舒服,尤其係今日安排坐咗一個半圓形卡位,正正就喺Lɪᴠᴇ Bᴀɴᴅ台隔離,如果咁啱有埋🎷Lɪᴠᴇ Bᴀɴᴅ🎺睇就真係更加正喇🤩(不過小編嗰日咁岩係晏晝所以冇😭希望下次有機會啦)🐟檸檬牛油汁煎深海魚柳 佐 芒果沙沙 $1️⃣3️⃣8️⃣Pᴀɴ-Fʀɪᴇᴅ Fɪsʜ Fɪʟʟᴇᴛ Wɪᴛʜ Gʀɪʟʟᴇᴅ Vᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇs ⵊɴ Mᴀɴɢᴏ Sᴀʟsᴀ💬魚皮煎得好脆同香口,魚肉非常嫩滑,加上三色椒做配菜,加埋新鮮芒果沙沙汁,超Fʀᴇsʜ,健康得嚟又惹味😋,放假食好啲都唔怕有罪惡感😅▫️🐂香烤新西蘭肉眼(8ᴏᴢ) $1️⃣6️⃣8️⃣Gʀɪʟʟᴇᴅ Nᴇᴡ Zᴇᴀʟᴀɴᴅ Rɪʙᴇʏᴇ Sᴛᴇᴀᴋ (8ᴏᴢ) Wɪᴛʜ Mɪxᴇᴅ Vᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇs ⵊɴ Rᴇᴅ Wɪɴᴇ Sᴀᴜᴄᴇ💬七成熟,啱啱好,肉質唔錯,肉汁鎖得住,算幾大份,就算晚餐食,男士食完都應該幾滿足,加上配菜仲有燒過嘅南瓜同番薯
💫靚裝修打卡餐廳💫
不過小編嗰日咁岩係晏晝所以冇😭希望下次有機會啦)
🐟檸檬牛油汁煎深海魚柳 佐 芒果沙沙 $1️⃣3️⃣8️⃣
🐂香烤新西蘭肉眼(8ᴏᴢ) $1️⃣6️⃣8️⃣
,加上配菜仲有燒過嘅南瓜同番薯,食晒之後都要坐一陣休息吓😅
🍰巴斯克焦香芝士蛋糕 $6️⃣8️⃣
Bᴀsǫᴜᴇ Bᴜʀɴᴛ Cʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ
💬呢幾年香港好Hɪᴛ嘅甜品之一,一於試吓🤤
入口香濃,蛋糕頂部嘅燒焦部分與芝士內餡非常夾,而且清爽得嚟又唔會過甜,簡直係呢一餐嘅完美句號🔘
▫️
🍸Mᴀᴛᴄʜᴀ Lᴀᴛᴛᴇ (Lᴜɴᴄʜ Sᴇᴛ Aᴅᴅ $2️⃣8️⃣)
▫️
🥂Aᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ (Lᴜɴᴄʜ Sᴇᴛ Fʀᴇᴇ)
2022-07-11 175 浏览
大角咀利奧坊一間好大裝修都幾有feel既餐廳~佢仲有個台係比live band perform🎹🎤🎺夜晚黎食dinner應該都幾有feel~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ Grilled New Zealand Ribeye🐮$168個ribeye都幾大塊, 肉質好鬆軟好易切同埋牛味都出~medium啱啱好👍🏻-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤAvocado Egg Benedict🥑$88個egg benedict一切開d蛋汁🍳流出黎超正🤤🤤塊sourdough雖然硬左少少但都好好食~同埋佢超級多牛油果好抵🤣🤣我拎走左兩大舊去撈salad都淨返好多😈-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤClassic Caesar with Roasted Chicken🥗$108個salad d sauce都算足料, 同埋d雞都唔鞋, 撈埋d牛油果一齊食仲豐富🤣🤣食完扒再食返d沙律感覺即刻健康d😆-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤTruffle fries🍟+$48 呢個黑松露薯條炸得啱啱好超好食!!同埋d芝士同醬都好味好夾~-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤFlat White☕️+$12味道唔差但係個size比我想像中細😂有d唔夠喉🙊-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤIce Coffee
-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Avocado Egg Benedict🥑$88