2021-01-08 25 浏览
今日去佐敦買嘢,順便搵間嘢食下,喺地鐵站一出就見到呢間,見到佢嘅餐牌唔錯又唔貴喎!我就簡左「卡邦尼溫泉蛋配意粉🍝」份量好大而且好夠白汁,味道香濃同埋好creamy 口感😋凍冰冰的日子食返個熱辣辣的意粉好暖身😋😋而我另一半就叫左「白松露忌廉野菌配溫泉蛋」配意粉🍝 不得不提 入到去店鋪時成間鋪都充滿住松露香氣😋好吸引味覺嗅覺👍🏼都係配上白汁而且松露味道十足 💪🏼份量又夠大份🥰食落滿滿松露口感 👍🏼鐘意食松露一定要試呢個😋而另外我地叫左一份「黑松露香脆薯角」即叫即炸而且黑松露嘅份量都係好多,吹波波嘅薯角,而上面黑松露幾乎遍布每一塊薯格👍🏼超正店舖亦有自助餐湯區域,羅宋湯熱辣辣任飲!好正,飯前飯後都飲咗碗😋飲品方面我哋就叫咗 cappuccino 同熱柚子蜜👍🏼不錯喔

我就簡左「卡邦尼溫泉蛋配意粉🍝」

2021-01-08
  • 黑松露薯角
  • 卡邦尼溫泉蛋
  • 白松露忌廉汁配溫泉蛋
餐廳:Lockeroom Express (佐敦)地址:佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖之前去過旺角黃店Lockeroom Dining,佢地喺一間足球主題餐廳⚽️,力捧阿仙奴,2020年開多咗間油麻地分店,最近仲係佐敦恒豐中心低層地下開咗間西式快餐店,推出多款輕食便食💛同朋友3點幾嚟到食咗個super late lunch,我哋兩個都餓到一個極點,所以就老實不客氣叫咗好多嘢食😋。喺收銀姐姐嘅熱情款待同介紹下,我地叫咗個法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利蝴蝶粉($68)同波士頓龍蝦配白松露忌廉汁意大利扁麵($78),呢到嘅餐湯仲係任飲😎,等緊嘢食果陣都飲咗兩碗估唔到又鮑魚又龍蝦🦞,每款先係六七十蚊🤑。鮑魚爽口彈牙,雞肉唔會好嚡,配上香濃香草醬,夠哂惹味;龍蝦有半隻,仲開埋殼😆,超貼心,呢個質素同份量真係超值!完全唔似輕食快餐店會搵到嘅食物👍另外叫咗個白松露忌廉炒野菌配自家製蒜蓉包($38),一客有2件,蒜蓉包就細件咗少少🤏,但勝在白松露忌廉炒野菌都幾多,將野菌同白松露忌廉加上去蒜蓉包到食又係另一種滋味😋甜品有橘子白朱古力芝士蛋糕($28)同特濃朱古力蛋糕 ($28),每款蛋糕
餐廳:Lockeroom Express (佐敦)
地址:佐敦彌敦道216-228號恒豐中心低層地下16號舖

我地叫咗個法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利蝴蝶粉($68)同
波士頓龍蝦配白松露忌廉汁意大利扁麵($78),
呢到嘅餐湯仲係任飲😎,等緊嘢食果陣都飲咗兩碗

甜品有橘子白朱古力芝士蛋糕($28)同特濃朱古力蛋糕 ($28),每款蛋糕都有幾層layers,
我食果件係特濃朱古力蛋糕🍰,除咗有濃厚朱古力香,仲有忌廉芝士同鬆脆餅底,口感豐富,做飯口甜品就啱晒🥰

叫嘢食唔包飲品,想飲嘅話就$19起一杯喇☕️。但如果以一間西式快餐店嚟講,雖然等嘅時間可能都要十分八分鐘,但食物選擇同質素就真係超晒班🤩。仲要係正彌敦道,經過不妨一試
2021-01-02
2021-01-02 221 浏览
Lockeroom Dining最近喺佐敦恆豐中心新開左分店「Lockeroom Express」,主打方便、快捷、平價嘅西式意粉及小食,餐牌食物選擇都幾多元化,定價相宜熱水及餐湯都係自助形式,夠晒方便!是日餐湯係羅宋湯,非常足料鹹蛋黃雞翼雞翼大大隻,啖啖肉,炸到金黃香脆之後表面沾滿鹹蛋黃醬,充滿鹹蛋黃香,邪惡美味全日早餐All Day Breakfast豐富嘅配料有:3.6牛乳炒蛋、炒野菌、茄汁焗豆、德國腸、脆薯角、脆煙豬腩片。炒蛋好嫩滑,薯角脆卜卜,最鍾意係佢塊自家製蒜蓉包,好鬆軟又富有牛油蒜蓉香卡邦尼溫泉蛋意粉簡簡單單的卡邦尼意粉加入左洋蔥、煙肉及雜菌炒香,每條意粉都充滿忌廉奶油香,加上半熟溫泉蛋,無得頂呀法國野菌鮑魚雞肉香草醬蝴蝶粉鮑魚好入味同滋味😋蝴蝶粉都幾有嚼勁,掛滿香草忌廉醬,好香口!當中仲有唔少雞肉及法國野菌,味道同口感都好豐富呢波士頓龍蝦配鮮蕃茄汁意粉半隻開邊波士頓龍蝦🦞加上蛋黃醬一同焗香,龍蝦肉鮮甜爽彈,質素不錯👍🏻鮮蕃茄汁意粉好juicy哦

鹹蛋黃雞翼

全日早餐

卡邦尼溫泉蛋意粉

法國野菌鮑魚雞肉香草醬蝴蝶粉

波士頓龍蝦配鮮蕃茄汁意粉

2021-01-01 118 浏览
餐廳嘅樓底非常之高, 出面嘅陽光滲入餐廳裏面, 空間感十足, 點咗野食, 之后飲咗兩碗黑松露忌廉蘑菇湯, 湯嘅質感濃厚, 磨菇切到細細粒豐富咗個口感, 香甜嘅湯, 再配埋黑松露嘅加持, 十分滋味另外再先食過凱撒沙律, 鋪到成個盒嘅凱撒沙律, 份量好多, 放咗芝士粉再加香脆嘅麵包糠再加煙肉碎, 口感爽脆, 芝士嘅味道滲進口腔裏面, aftertaste 好強之後再食過 波士頓活配白松露忌廉叶, 可以配意粉, 扁意粉, 螺絲粉真係嚇一跳, 龍蝦竟然咁大隻, 滿滿芝士既龍蝦十分之邪惡, 龍蝦裏面嘅膏都唔少, 最緊要肉質係好彈牙, 鮮甜, 扁意粉一份量非常之多, 掛滿咗松露醬汁, 真係非常之正

2020-12-31 89 浏览
經過佐敦恆豐中心,本身想喺food court 搵食,但經過門口又望到呢間Lockeroom Express, 有我想食嘅龍蝦🦞,價錢相當抵食,仲可以任你配搭意大利麵、天使麵、蝴蝶粉或者意大利飯👍。餐牌上的主食都可以配一杯嘢飲,同埋餐湯,餐湯同水都在自助餐區添加的。#芝士龍蝦天使麵龍蝦半隻超吸晴,肉質新鮮爽甜,彈牙多蟹膏,天使麵汁係黑松露,黑松露味夠濃加埋野菌,麵索晒啲汁,食晒都唔覺得膩😊#白松露忌廉野菌溫泉蛋意大利飯聞到白松露好香,友人話野菌份量夠多,非常抵食。#煎南瓜雜錦海鮮天使麵南瓜🎃份量多,友人說很甜,味道調校得好好。  #小食#鹹蛋雞翼雞翼即叫即炸,鹹蛋味香濃,外皮脆肉汁juicy,非常之惹味。食物味道很不錯,價錢相當貼地,地方寬敞舒適,服務員態度十分之好,真係經過路過都唔好錯過啊🥳。

#芝士龍蝦天使麵

#白松露忌廉野菌溫泉蛋意大利飯
聞到白松露好香,友人話野菌份量夠多,非常抵食。

#煎南瓜雜錦海鮮天使麵
南瓜🎃份量多,友人說很甜,味道調校得好好。

#小食
#鹹蛋雞翼