2022-06-13 159 浏览
諗住搵下有咩西餐好食 見到呢間足球主題餐廳評價幾好😬就算唔係阿仙奴嘅球迷都可以感受下氣氛話唔定會因為咁而鍾意足球⚽️🤣.🌟是日精選沙律沙律用玻璃甖裝住 睇到入面色彩繽紛🥗加入左黑醋酸酸地 非常清新開胃.🌟是日餐湯羅宋湯非常濃郁蒜香牛油法包焗得剛剛好 拎上手仲熱熱地🥖外脆內軟 加埋羅宋湯食就非常夾.🌟香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 ($248)牛肉眼分量十足🥩嗌咗五成熟 切落去仲好juicy見到粉嫩嘅橫切面就知道煎得啱啱好鵝肝亦都入口即溶 非常滿足😋.🌟炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁 ($198)牛肋排有三大塊 食到有好香炭燒味再配埋啲蔬菜同埋紫色番薯墊底🍠所以覺得一啲都唔油膩😚.🌟 梳乎厘班戟 ($88)點套餐可以以六折優惠享用餐廳自家製甜品咁抵食當然點一個做完美句點號🥞班戟厚身而且軟滑 仲食到淡淡檸檬香味🍋味道好好 有驚喜👍🏻.我地點咗即磨咖啡做餐飲☕️咖啡香氣十足而且幼滑再加上餐具有好靚嘅歐式花紋 令人置身係英國餐廳一樣🤩而且餐廳環境舒適連餐盤設計都用上足球元素 非常有心思☺️
諗住搵下有咩西餐好食 見到呢間足球主題餐廳評價幾好😬

🌟是日餐湯

羅宋湯非常濃郁
蒜香牛油法包焗得剛剛好 拎上手仲熱熱地🥖
外脆內軟 加埋羅宋湯食就非常夾
🌟香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 ($248)

牛肉眼分量十足🥩
嗌咗五成熟 切落去仲好juicy

見到粉嫩嘅橫切面就知道煎得啱啱好
鵝肝亦都入口即溶 非常滿足😋
🌟炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁 ($198)

牛肋排有三大塊 食到有好香炭燒味
再配埋啲蔬菜同埋紫色番薯墊底🍠
所以覺得一啲都唔油膩😚
🌟 梳乎厘班戟 ($88)

點套餐可以以六折優惠享用餐廳自家製甜品

再加上餐具有好靚嘅歐式花紋 令人置身係英國餐廳一樣🤩
而且餐廳環境舒適

連餐盤設計都用上足球元素 非常有心思☺️
2022-06-07 27 浏览
裏面嘅裝飾都係關於足球嘅,連啲碗碗碟碟都係🥳如果鍾意足球嘅大家真係要去下因為佢啲嘢都好好食而且dinner set 好抵!佢包埋沙律餐湯同蒜蓉包!Bbq ribs佢個BBQ 醬汁好好味,而且豬肋骨一啲都唔韌,好林好易咬,而且份量都唔少大約有12條🤪啱晒我呢個大食嘅朋友哈哈哈溫泉蛋卡邦尼意粉濃郁溫泉蛋配埋卡邦尼簡直係絕配,味道濃郁但係又唔會感覺好膩,份量對於一般女仔來講啱啱好,但係如果好似我食勁多野就覺得份量多啲就完美鹹蛋雞翼炸到卜卜脆,然後鋪滿鹹蛋黃醬,超邪惡超好味,大大隻雞翼有五隻份量都好夠😛我完全係鹹蛋黃嘅粉絲蟹肉龍蝦湯我超級鍾意飲龍蝦湯,係咁多種湯裏面最鍾意嘅,所以見到一定要叫,好濃郁嘅龍蝦味,而且有少少蟹肉喺裏面,俾2碗我都會飲得晒🫣
裏面嘅裝飾都係關於足球嘅,連啲碗碗碟碟都係🥳
如果鍾意足球嘅大家真係要去下
因為佢啲嘢都好好食
而且dinner set 好抵!佢包埋沙律餐湯同蒜蓉包!

Bbq ribs

溫泉蛋卡邦尼意粉

鹹蛋雞翼

蟹肉龍蝦湯

2022-06-06
每一個set dinner都會包括餐前沙律,是日餐湯同埋蒜蓉包餐前沙律配上意大利黑醋冇諗過旺角嘅樓上鋪都食得咁精緻🥰意大利黑醋酸酸甜甜,完美配合清新嘅沙律菜蕃茄菜湯是日餐湯非常足料,每一啖都係茄肉嘅香,非常開胃蒜蓉包用上鬆軟嘅麵包,蒜蓉已經整成蒜蓉油,薄薄地搽咗係麵包上面,食落唔會太鹹,但又食到蒜蓉嘅香味半隻龍蝦配意大利飯幾欣賞嘅一個主菜,龍蝦雖然得半隻但係仍然整得好精緻。焗芝士龍蝦,龍蝦指配上沙律醬同埋芝士,啖啖鮮甜爽脆。龍蝦肉爽但鮮甜👍🏻意大利飯同樣好出色,用上黑松露同埋野菌做醬汁,香氣十足西冷牛扒配蒜蓉扁意大利粉牛扒預先切好一片片,方便食用。雖然唔係叫最高級嗰款牛扒餐,但呢一款牛扒同樣食到好濃郁嘅牛味,而且肉質鮮嫩👍🏻意大利粉簡單用上蒜蓉調味,夠晒飽腹感鹹蛋黃雞翼每一次黎一定會食嘅小食就係鹹蛋黃雞翼😝即叫即炸嘅雞翼外脆內嫩,沾上滿滿嘅鹹蛋黃,係邪惡嘅配搭疏乎厘pancake即叫即整嘅疏乎厘pancake需時20分鐘左右,鬆軟非常,蛋味十足👍🏻簡單嘅配料但係做出完美嘅味道🥰Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓

餐前沙律配上意大利黑醋

蕃茄菜湯
是日餐湯非常足料,每一啖都係茄肉嘅香,非常開胃

蒜蓉包

半隻龍蝦配意大利飯

西冷牛扒配蒜蓉扁意大利粉

鹹蛋黃雞翼
每一次黎一定會食嘅小食就係鹹蛋黃雞翼😝
即叫即炸嘅雞翼外脆內嫩,沾上滿滿嘅鹹蛋黃,係邪惡嘅配搭

疏乎厘pancake

Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)
2022-05-29
  • 蒜蓉包
  • 蒜香牛油法包
  • 即製梳乎厘班戟
  • 鹹蛋黃雞翼
  • 餐湯
2022-05-31 571 浏览
入了球迷世界,令人喜悅,仿如出國旅行了一趟,看店主收藏,實在令人驚喜,如數家珍。 隨心點了一客白酒蒜片青口,酒味不濃,青口肉厚,令人食指大動。不得不提咸蛋黃雞翼,是惡魔的化身,蛋味香,雞肉滑,令人食開懷 。跟著黑醋沙律配上粟米湯與洋蔥包,黑醋有別其他薄身黑醋,是最愛較為厚身的黑醋,醋味較濃,配上新鮮沙律,開胃醒神,至於餐湯有啖啖香甜粟米,加上洋蔥包刺激味蕾,令前菜更出色。 主菜就是羊架,中間仲有粉紅色,嘩嘩嘩,輕鬆一切就斷,可以大口咬,味香濃。配菜也令人神往,有快炒的雨衣甘藍,襯上甜美蕃薯蓉,一,二,三就吃光光了。 簡單開心就可以食一餐,就是美味人生。

簡單開心就可以食一餐,就是美味人生。
2022-05-27 63 浏览
主題餐廳裝修非常有心思,如果係阿仙奴球迷就一定心心眼唔願走由落地玻璃窗上掛滿阿仙奴球員的簽名波衫、綠色的草地、灰色餐檯、紅色餐椅、牆壁上的Poster、兵工廠的紀念品及英超獎杯,真係好似去左高貝利球場一樣最特別係連餐廳服務員都穿上足球裝束制服、細心有熱誠,餐碟印上足球圖案,好睇又好食,價格合理,食物非常高質美味非常適合同朋友聚會或者情侶一起享受一個足球主題的餐廳如果大家係兵工廠迷,就一定不可以錯過食物方面:Set Dinner 包括沙律、餐湯、麵包,主菜及飲品雜菜沙律: 冰凍沙律用玻璃樽裝上枱非常特別,撈上酸酸甜甜的黑醋醬汁落新鮮沙律菜,口感豐富,特別醒神甘荀湯 & 蒜蓉包: 甘荀湯比較少見,味道 Creamy 濃郁帶有甘荀味,蒜茸牛油包外脆內軟,伴湯一起吃,非常合拍香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 : 肉眼點左五成熟,火喉剛剛好,厚身肉味濃郁,鵝肝煎得外脆內軟,入口即溶,再加埋口感特別薯粒薯蓉及新鮮配菜,一流主菜巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵 : 一上枱就聞到陣陣黑松露味,黑松露忌廉汁足夠掛滿每條天使麵,再配搭味道適中的巴馬風乾火腿及雜菌,黑松露控不能錯過的主菜美國生蠔 :
主題餐廳裝修非常有心思,如果係阿仙奴球迷就一定心心眼唔願走

非常適合同朋友聚會或者情侶一起享受一個足球主題的餐廳

如果大家係兵工廠迷,就一定不可以錯過

食物方面:

Set Dinner 包括沙律、餐湯、麵包,主菜及飲品

美國生蠔 : 生蠔尺寸大,鮮甜帶海水味,仲可以選擇加配泰式醬汁或雞尾酒醬,兩種醬汁帶出生蠔不同味道
意式流漿芝士蛋糕 : 蛋糕用上戚風蛋糕,裝滿流漿式提拉米蘇汁,拍片打卡一流,好玩又好味
Ours Tips : 享用 Set Dinner 仲可以用六折價錢加配自家制甜品,非常抵食

2022-05-26
  • 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝
  • 巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵
  • 意式流漿芝士蛋糕
  • 美國生蠔
2022-05-26 363 浏览
朋友是阿仙奴球迷, 很喜歡約人到旺角譽發廣場8樓的Lockeroom吃晚飯, 這晚我終於有空跟他一起吃飯, 所以他便主動預訂了這間餐廳。餐廳內外整個裝修格調都充滿紅色, 玻璃窗上面還掛著有球星簽名的球衣, 可見老闆是忠實球迷。白酒羅勒蒜片煮活蜆我們一坐下便點了這款前菜, 活蜆很新鮮, 全部已經吐沙, 有淡淡的白酒香氣, 配以羅勒及蒜片, 味道很香濃吸引。蒜香牛油法包法包雖然很厚身, 但卻烘得香脆, 上面鋪滿邪惡的牛油及蒜粒, 香噴噴的味道令人垂涎三尺。蕃茄薯仔湯很少可在西餐喝到西式的蕃茄薯仔湯, 蕃茄味道很香濃, 薯仔不是一大塊, 而是溶在湯裡, 令湯的質感更加厚實杰身。慢煮美國雞胸扒拼有機大啡菇近來晚餐吃得多牛扒,看見餐廳上面有雞胸扒算是比較健康的肉類,於是便點了一份。雞胸平時食會覺得比較乾,但這塊肉汁相當豐富,而且還保持到嫩滑的口感,實在難得。卡邦尼意大利麵配溫泉蛋另一款晚餐朋友決定吃一款pasta, 於是便點了這款卡邦尼意大利麵,做法相當正宗,不像其他餐廳的醬汁過杰,是香滑的口感,加上擺了一隻溫泉蛋在上面,味道更加香濃順滑。意式流漿芝士蛋糕最後甜品部分點了意式流漿芝士蛋糕,侍應一

白酒羅勒蒜片煮活蜆

蕃茄薯仔湯

慢煮美國雞胸扒拼有機大啡菇

卡邦尼意大利麵配溫泉蛋

意式流漿芝士蛋糕
最後甜品部分點了意式流漿芝士蛋糕,侍應一把膠套拿走,即時看到震撼的流漿效果,香濃的忌廉及咖啡粉優雅地在蛋糕上面散開,而且蛋糕很鬆軟,不會太甜膩。
📌 Lockeroom Dining 📍 油麻地 Yau Ma Tei📎 @lockeroomdining 雖然我唔係阿仙奴球迷, 但係呢間餐廳嘅主題同食物都唔錯😙 都係精緻西餐!!!🥰 我好欣賞餐廳嘅設計, 餐廳裡面放左好多阿仙奴收藏品同埋球衣🤓 地下鋪滿綠色嘅草地, 枱櫈呈紅色❤️ 真係好似置身於足球場當中⚽️-(👑香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 $248 👑波士頓龍蝦(半隻)配鮮番茄汁意大利扁麵 $188燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁 $112 -❥ ❥ 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝大推鵝肝😍 入口即溶!!! 鮮香味濃郁🥹 配埋美酒🍷就一流牛肉眼扒厚身肥美, 燒得好均勻🔥不過真係要趁熱食 先可以肉汁飽滿✨同埋三成/五成熟會更好食😋 7成熟略嫌有少少容易乾柴芋頭蓉有少少芋蓉粒 非常不錯💜❥ ❥ 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵龍蝦肉好多!!!! 加上有半融芝士點綴😋 味道鮮甜, 肉質有彈性😍 成個意粉好creamy, 超級掛白松露汁🤍有蘑菇嘅香味四溢!! 不過好多cream所以要share食先okay如果唔係的話會比較飽🤰🏻❥ ❥ 燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁強烈推薦嗌三成

📌 Lockeroom Dining

燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁 $112
❥ ❥ 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝
大推鵝肝😍 入口即溶!!! 鮮香味濃郁🥹
配埋美酒🍷就一流
牛肉眼扒厚身肥美, 燒得好均勻🔥
不過真係要趁熱食 先可以肉汁飽滿✨
同埋三成/五成熟會更好食😋 7成熟略嫌有少少容易乾柴
芋頭蓉有少少芋蓉粒 非常不錯💜

❥ ❥ 波士頓龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁意大利扁麵
龍蝦肉好多!!!! 加上有半融芝士點綴😋
味道鮮甜, 肉質有彈性😍
成個意粉好creamy, 超級掛白松露汁🤍
有蘑菇嘅香味四溢!!
不過好多cream所以要share食先okay
如果唔係的話會比較飽🤰🏻

❥ ❥ 燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁
強烈推薦嗌三成/五成熟!!
七成的話唔係好食到肉眼扒飽滿嘅肉汁🙈
鮮蕃茄汁意粉好食😋 煮得有咬口!!

▫️味道:4.3/5
▪️賣相:4.6/5
▫️環境:4.5/5
▪️價錢:4/5
▫️服務:5/5 (佢地好好!! 幫我地擺設好蛋糕🍰)
▪️Overall:🌕🌕🌕🌕
🔍#CY油麻地 #CY足球餐廳 #CY主題餐廳 #CY意粉 #CY西餐廳 #CY牛扒
🔗 #lockeroomdining #yaumataifood #油麻地美食 #香港美食 #hkfood #hkfootball #hongkongfood
之前同男朋友食過lockeroom既朗晴坊分店,佢覺得好抵食😂,所以呢次去油麻地分店試下😋。放工6點過到去無咩人可以坐個鳥籠打卡位😝。🔅是日精選沙津沙律配黑醋幾開胃👍🏻,有埋紅黃椒香啲。🔅是日餐湯今日係南瓜湯🎃,真材實料南瓜打成蓉,一啲都唔淡,幾鮮甜😚。🔅蒜香牛油法飽包體好鬆軟,烘到脆脆地唔會𠝹口,加埋少少蒜香牛油好正😋。🔅 Set F澳洲O'Connor草飼牛西冷蒜香意大利篇麵 ($178)好香蒜味,有蒜粒同蒜蓉好正。西冷好嫩無筋,煎到好香意外地唔錯😳。🔅 Set 7 雜肉扒 ($208)食肉獸既朋友仔必選,雞牛豬羊咩都有🤣。牛舌同羊都幾腍幾嫩。雞扒同德國腸煎到好香😍,仲有少少芋泥墊底夠晒飽👍🏻。🔅鹹蛋黃香脆薯角 ($68)薯角熱辣辣好正!要擺一陣先好食,如果唔係會辣口🤣。每舊薯角都均勻沾滿晒鹹蛋黃,好鬼香🤤,鹹蛋黃控真係唔可以錯過!🔅凍奶茶 & 凍檸茶凍飲無咩特別,糖自己加,凍既+$3。💬Lockeroom吸引到唔係球迷既我地回訪唔止因為係黃店,而係食物有質素又唔算貴😍,staff頗nice,環境好舒適,係個無咩好挑剔既聚會好去處😌。

是日精選沙津
🔅是日精選沙津
沙律配黑醋幾開胃👍🏻,有埋紅黃椒香啲。
是日餐湯 & 蒜香牛油法飽
🔅是日餐湯
今日係南瓜湯🎃,真材實料南瓜打成蓉,一啲都唔淡,幾鮮甜😚。

🔅蒜香牛油法飽
包體好鬆軟,烘到脆脆地唔會𠝹口,加埋少少蒜香牛油好正😋。
澳洲O'Connor草飼牛西冷蒜香意大利篇麵
澳洲O'Connor草飼牛西冷蒜香意大利篇麵
雜肉扒
雜肉扒
🔅 Set 7 雜肉扒 ($208)
鹹蛋黃香脆薯角
🔅鹹蛋黃香脆薯角 ($68)

🔅凍奶茶 & 凍檸茶
凍飲無咩特別,糖自己加,凍既+$3。

2022-05-21 281 浏览
LockerRoom質素依然咁好已經食過數唔到幾多次,想搵間可以靜靜地傾下計,食物質素好又唔會太貴既餐廳,好彩即日book都有位,有幾次去到都full哂,作為香港少數足球主題,勁有心機佈置到十足十入咗球場,連餐碟都用上⚽️款式,無論係唔係球迷都一樣食得咁開心鹹蛋黃雞翼(跟餐+$44)自從上次食水牛城雞翼,就念念不忘,今次試吓鹹蛋黃雞翼一樣有驚喜!口感香脆又佈滿金黃鹹蛋黃醬,好味到食唔停口,之後點埋洋蔥圈,一樣超好食,最正係佢點埋個蜜糖芥末醬波士頓活龍蝦配白松露忌廉汁意大利飯($188)龍蝦肉汁幾爽甜,松露忌廉汁意大利飯勁creamy,推薦!呢個價錢已經包埋餐湯餐飲,沙律,蒜蓉包,性價比超高炭烤美國SRF牛肋排配蜜糖燒肉汁($198)錯重點要讚吓配菜用紫薯蓉,細滑有粒粒口感,加上羽衣甘藍,感覺上好健康,可以平衡返食咗咁多肉,牛肋排份量偏多,Share食都食唔晒,肉質軟稔入味食咗幾次,質素依然維持到,真係值得再訪👍👍—————————————————Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
LockerRoom質素依然咁好

鹹蛋黃雞翼(跟餐+$44)

波士頓活龍蝦配
白松露忌廉汁意大利飯($188)

炭烤美國SRF牛肋排
配蜜糖燒肉汁($198)

食咗幾次,質素依然維持到,真係值得再訪👍👍
—————————————————

Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #旺角美食 #football #arsenal
___

#eathkgirls
#食港女
  • 鹹蛋黃雞翼
  • 蒜香牛油法包
  • 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉扁麵
2022-05-19 217 浏览
一間好有氣氛嘅餐廳🤩以英超球隊阿仙奴為主題,鍾意阿仙奴嘅球迷一定要黎朝聖一下😍 裏面有好多球員嘅波衫掛喺窗邊,地板仲鋪咗一層仿草地嘅地氈再配上紅色,真係好似喺阿仙奴主場食飯咁🤣-我哋點左兩份set dinner,包黑醋沙律🥗、南瓜忌廉湯🎃蒜香牛油法包同跟餐飲品。沙律好新鮮,黑醋酸酸甜甜好開胃,餐湯夠濃同creamy!-✨香燒美國1855牛肉眼配法國鵝肝🥩 $248塊扒叫左5成熟,切開好粉嫩,冇血水!肉質十分軟腍,牛味都重,冇筋好容易咬👍🏻 而且只有邊邊位有d肥膏,但夾埋一齊食好正又唔會膩。高質!滿意🥰-✨波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁扁麵🦞 $188龍蝦好新鮮而且帶點鮮甜,肉質係好爽果種,之前試過好多西餐廳嘅龍蝦都冇咁好味😆 扁意粉好掛汁,啖啖都係白松露香!😍菇菌嘅份量都幾多~ 都係好味呀😋
✨香燒美國1855牛肉眼配法國鵝肝🥩 $248
✨波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉汁扁麵🦞 $188
2022-05-18 145 浏览
홍콩 몽콕 카페💕中文向下面👇🏻퇴근후에 남친이랑 몽콕에서 만나자고 약속했고 지하철 근처에 있는 축구주제 카페예약했다^^ 남친가 축구가 좋아해서 여기 예약했다. 기대감 안갖고 갔지만 가성비가 높아서 추천하다👍🏻오늘 메뉴:랍스터 트러플 크림 파스타 ₩30000세트인데 샐러드, 수프과 음료수까지 포함하다. 랍스터의 위에 치즈를 있어서 넘 맛있고 랍스터 도 싱싱해서 맛있었다❤️족발 튀김 ₩32000일반 요리인줄 았았는데 바로 앞에서 구어서 놀램 ㅋ ㅋ ㅋ 맛있고 바삭바삭한다 ❤️旺角特色餐廳⚽️去旺角揀左間比較特別既餐廳,男朋友中意足球揀左足球餐廳,好老實食物真係有驚喜😍入到餐廳有好多球衣裝飾,地板綠色配紅凳好有臨場感👍🏻波士頓龍蝦配忌廉汁扁麵 (套餐)$188套餐包括沙律,餐湯,蒜蓉包。蒜蓉包非常厚,而且同一般法包唔同,非常軟熟👍🏻👍🏻👍🏻 龍蝦彈牙,忌廉汁非常出色,配上扁面非常掛汁🤤火焰脆燒原隻德國鹹豬手$198非常驚喜,豬手切前會在餐枱上面淋上酒,火焰效果非常特別!呢個大推!切好後配上炒過嘅洋蔥非常香口,仲有洋蔥圈同沙律伴碟💕黑松露炸薯角
홍콩 몽콕 카페💕中文向下面👇🏻

오늘 메뉴:
랍스터 트러플 크림 파스타 ₩30000
족발 튀김 ₩32000

旺角特色餐廳⚽️

入到餐廳有好多球衣裝飾,地板綠色配紅凳好有臨場感👍🏻

波士頓龍蝦配忌廉汁扁麵 (套餐)$188

火焰脆燒原隻德國鹹豬手$198

黑松露炸薯角 $68
超級好食!薯角炸得非常透!真係外脆內軟,叫套餐可以半價加購,抵食!

油麻地除了有權發兩餸飯人氣爆燈外,這間在附近以英超球隊阿仙奴為主題的西餐廳也好評不斷。不但裝修佈置夠特式,到處都是兵工廠球迷的打卡位外,食物也同樣高質。Set Dinner除了主菜外,還包括沙律、餐湯、蒜香牛油法包、咖啡或紅茶,CP值不錯。平時晚餐時段也滿座,建議預先訂位。香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 Grilled U.S. 1855 Beef Rib Eye w. Foie Gras $248Rib Eye有差不多2個掌心般大,Medium熟度Perfect,雖然帶有少少筋,但整體牛味濃郁又Juicy,牛魔王表示十分滿足。法國鵝肝煎到表面微微金黃焦香,外脆內Creamy,小小一塊已過足癮。伴碟薯菜有驚喜,有Super Food羽衣甘藍、綿密又香甜的紫薯蓉和小蕃茄,吃得出的心思和誠意。低溫煎焗三文魚柳巴馬火腿蘆筍卷 Slow Cook NOR Salmon Fillet w/ Parma Ham & Asparagus Roll in Champagne Cream Sauce $198熟度剛好,外面微脆,輕輕一切已看到魚油慢慢流出,香氣和味道兼備。Parma Ham比想像中厚身

精選沙律

紅茶

低溫煎焗三文魚柳巴馬火腿蘆筍卷

熟度剛好,外面微脆,輕輕一切已看到魚油慢慢流出,香氣和味道兼備。Parma Ham比想像中厚身,鹹香惹味。特別喜歡帶有菇菇的特調Cream Sauce,與嫩滑油香的三文魚非常Match。
精選沙律
紅茶
2022-05-17 146 浏览
朋友係阿仙奴⚽️fans,今晚同佢去左一間阿仙奴主題餐廳食飯。餐廳內放了好多阿仙奴波衫同收藏品,啱哂鐘意足球既佢。餐廳地方幾大,坐得好舒適,綠色仿草地既地板,配上代表兵工廠既鮮紅色,就連餐碟都是球場同足球造型,非手有心思😍佢地仲有一個好特別的雀籠位置,打卡一流,私隱度仲非常高,想坐記得預早book定啦😉我地今次就揀左2份set dinner,有齊主菜、沙律、餐湯、蒜香牛油法包同餐飲。🥗沙律賣相好吸引,沙律菜新鮮爽脆好fresh,用玻璃小瓶裝住,非常新鮮衛生!黑醋另外附上,可以按個喜好自己落。🥣餐湯係椰菜花忌廉湯,好濃好creamy。蒜香牛油法包🥯外脆內軟,非常軟熟,充滿蒜蓉同牛油味,好惹味。🌟主菜🦞波士頓龍蝦配美國44 FARMS牛柳 $298~ 龍蝦都算幾大隻,龍蝦肉鮮甜彈牙仲要有膏。美國44 FARMS牛柳好夠份量,要左5成熟,好香牛味,入口嫩滑。蟹鉗已經剝好,蟹肉鮮甜。配菜有紫薯蓉同埋燒蕃茄,配搭一流。🐮澳州草飼牛西冷蒜香意大利扁麵 $178~ 西冷都係要左5成熟,相對牛柳肉質比較有彈性,肉味再濃D。蒜香汁均勻地掛在扁麵上,超級美味,最讚係完全不覺得膩。☕️最後來一杯熱奶茶和熱檸茶,
餐廳內放了好多阿仙奴波衫同收藏品,啱哂鐘意足球既佢。

🌟主菜
🦞波士頓龍蝦配美國44 FARMS牛柳 $298

🐮澳州草飼牛西冷蒜香意大利扁麵 $178

☕️最後來一杯熱奶茶和熱檸茶,太飽食唔到甜品有d可惜😅

📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
2022-05-16 123 浏览
旺角要食高質西餐係比較難,但今日呢間真係有驚喜。⚽️首先佢係阿仙奴主題餐廳,全餐廳鋪滿綠色地毯,令人彷如置身綠茵球場。牆上有巨型球星海報,又掛滿不同簽名球衣,餐廳一角更放了一個大獎杯和球隊紀念閃咭、硬幣等等,唔係阿仙奴球迷都覺得大開眼界。🪑除咗佈置有特色,環境仲好乾淨,唔係傢具好cheap好舊但有消毒果種乾淨,而係有質感嘅乾淨,枱同枱之間都夠闊。我地叫咗兩個dinner set。🥣餐湯 - 椰菜花忌廉湯有椰菜花一粒粒嘅口感,但又唔會過分濃郁一pat pat,滿意。🥯餐包 - 蒜蓉包見到都覺得正🤣又金黃又脆🥗沙律 - 好似食薯片,嗦嗦聲,證明菜好新鮮,仲好有heart配杰身嘅黑醋。🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝 $228我本身對豬扒麻麻地,因為伏過太多次,唔係柴就係韌,但呢個豬不得了,有肥有瘦,食落又淋又juicy,外面嘅蜜糖芥末醬有味但唔搶,再加埋外皮少少脆增加口感,100分!🦞波士頓活龍蝦(半只)配美國44Farms 牛柳 $298呢個牛真係牛,唔係鬆肉粉醃完彈彈吓嘅牛,有牛肉質感亦有牛味,五成熟的火喉掌握得恰到好處。龍蝦好多膏,表面落咗好多沙律醬焗,味道比較濃。☕️熱檸檬茶除
旺角要食高質西餐係比較難,但今日呢間真係有驚喜。

我地叫咗兩個dinner set。

🥣餐湯 - 椰菜花忌廉湯

🥯餐包 - 蒜蓉包
見到都覺得正🤣又金黃又脆

🐷西班牙伊比利黑毛豬柳保雲蘇拼北海道元貝 $228

🦞波士頓活龍蝦(半只)配美國44Farms 牛柳 $298

☕️熱檸檬茶
除咗茶具精緻之外,呢杯熱檸茶竟然唔苦!正!可能有人鍾意茶嘅苦澀味,但人生已經夠苦喇,俾自己輕鬆一下啦。

總括嚟講呢餐十分滿意,豬柳+熱檸茶絕對會令我念念不忘,一定有下次!

📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (旺角)
2022-05-15 126 浏览
💛兵工廠球迷must go 放假行街做下mk中女, 搵下附近有咩黃店食😇就發現間特色💛店 😋 對於西餐真係食極都唔厭 😛(Set dinner) 💬 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 - $248肉眼扒揀咗五成熟😍, 唔會太韌, 再加埋鵝肝食帶出牛扒既油香 配埋旁邊既肉汁🤤好邪惡好好味, 不過扒位有少許筋 🤫 要切走少少~~ 回頭食: ⓨⓔⓢ💬 香煎深海石斑魚柳拼日本北海道刺身級帶子配意式蕃茄莎莎 - $208(個名幾長💨)石斑魚柳煎得岩岩好,且煎得幾香🐟加埋酸酸甜甜既蕃茄莎莎, 就算怕魚腥既朋友, 都幫到你幫到你帶子正常發揮, 唔會韌😋回頭食: ⓨⓔⓢ💬是日餐湯 + 蒜蓉包 + 黑醋沙津🥣椰菜花加忌廉原來都幾夾, 飲到少少菜粒得黎都幾creamy, 係真材實料去製作☺️幾清新!🍞蒜蓉包係軟身烤過既長餐包, 食落幾香😋🥗沙津配埋黑醋, 微微甜襯上醋酸味, 十分開胃回頭飲&食: ⓨⓔⓢ兩個套餐入面都有 紫薯蓉 羽衣甘藍 香煎番茄做 side dish 最鍾意係紫蕃薯蓉, 又有蕃薯香又甜 🥰☺️員工nice服務都唔錯 😆有親切感 。另外店內有唔少打卡位置同阿仙奴紀念品珍藏, 🙈係大開眼界既~
💛兵工廠球迷must go

(Set dinner)
💬 香燒美國1855牛肉眼拼法國鵝肝 - $248
回頭食: ⓨⓔⓢ

(個名幾長💨)
石斑魚柳煎得岩岩好,且煎得幾香🐟
帶子正常發揮, 唔會韌😋
回頭食: ⓨⓔⓢ

💬是日餐湯 [椰菜花忌廉湯] + 蒜蓉包 + 黑醋沙津
🍞蒜蓉包係軟身烤過既長餐包, 食落幾香😋
🥗沙津配埋黑醋, 微微甜襯上醋酸味, 十分開胃
回頭飲&食: ⓨⓔⓢ

💛Lockeroom Dining (譽發廣場)
💛旺角彌敦道558-560號譽發廣場8樓
💛5236 8680