2022-05-17
朋友係阿仙奴⚽️fans,今晚同佢去左一間阿仙奴主題餐廳食飯。餐廳內放了好多阿仙奴波衫同收藏品,啱哂鐘意足球既佢。餐廳地方幾大,坐得好舒適,綠色仿草地既地板,配上代表兵工廠既鮮紅色,就連餐碟都是球場同足球造型,非手有心思😍佢地仲有一個好特別的雀籠位置,打卡一流,私隱度仲非常高,想坐記得預早book定啦😉我地今次就揀左2份set dinner,有齊主菜、沙律、餐湯、蒜香牛油法包同餐飲。🥗沙律賣相好吸引,沙律菜新鮮爽脆好fresh,用玻璃小瓶裝住,非常新鮮衛生!黑醋另外附上,可以按個喜好自己落。🥣餐湯係椰菜花忌廉湯,好濃好creamy。蒜香牛油法包🥯外脆內軟,非常軟熟,充滿蒜蓉同牛油味,好惹味。🌟主菜🦞波士頓龍蝦配美國44 FARMS牛柳 $298~ 龍蝦都算幾大隻,龍蝦肉鮮甜彈牙仲要有膏。美國44 FARMS牛柳好夠份量,要左5成熟,好香牛味,入口嫩滑。蟹鉗已經剝好,蟹肉鮮甜。配菜有紫薯蓉同埋燒蕃茄,配搭一流。🐮澳州草飼牛西冷蒜香意大利扁麵 $178~ 西冷都係要左5成熟,相對牛柳肉質比較有彈性,肉味再濃D。蒜香汁均勻地掛在扁麵上,超級美味,最讚係完全不覺得膩。☕️最後來一杯熱奶茶和熱檸茶,
餐廳內放了好多阿仙奴波衫同收藏品,啱哂鐘意足球既佢。
🌟主菜
🦞波士頓龍蝦配美國44 FARMS牛柳 $298
🐮澳州草飼牛西冷蒜香意大利扁麵 $178
☕️最後來一杯熱奶茶和熱檸茶,太飽食唔到甜品有d可惜😅
📍Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓