2021-03-27 12 浏览
朋友相約到此餐廳食飯,因為知我係英超迷,但凡係英超球隊有關嘅嘢都會關注一下,呢個仿如置身阿仙奴球迷大本營確係氣氛十足!朋友今餐宴客,但我唔會獅子開大口,揀個中等價錢套餐嚟食。「波士頓龍蝦配意大利飯」$168,龍蝦唔係太大隻不過勝在啲肉焗得好香唔會「鞋颯颯」,龍蝦肉配芝士唔好食就難,個人好欣賞過意大利飯,黏度適中有啃勁,再加上白松露忌廉汁,口感細膩有層次。朋友叫了餐牌上最貴的一個餐「龍蝦配西冷」其實也是$268,其實相比出面一啲高檔扒房呢個價錢絕對唔貴,朋友怕太生,所以西冷要七成,切了一件給我,肉質見粉紅,口感鮮嫩,我覺得唔錯。其實個餐仲包咗沙律、蒜蓉包、南瓜濃湯,食咗都飽肚,不過見佢話甜品有六折,當然唔放過。「梳乎厘班戟」即制出嚟嘅班戟果然香噴噴,兩件班戟捧出嚟嘅時候仲見到彈下彈下好有動感,甜度適中,唔會過甜,內裏有質感唔會只咬到空氣。「朱古力三重奏心太軟」出色嘅甜品唔係一味只靠個「甜」字,呢個心太軟有塊朱古力片墊底,好感外軟內暖,伴上煉奶是另外一個口感,加或者不加都唔錯。食飽飽望下周圍嘅佈置,牆上見到阿仙奴前領隊雲加嘅背影,佢為阿仙奴創造嘅成就有目共睹,雖則後期漸漸失色而最後下台,不

食飽飽望下周圍嘅佈置,牆上見到阿仙奴前領隊雲加嘅背影,佢為阿仙奴創造嘅成就有目共睹,雖則後期漸漸失色而最後下台,不過絕亦可以抹殺佢為阿仙奴帶來嘅光輝歲月!