2021-08-30 7 浏览
去咗間非常近油麻地港鐵站的足球主題餐廳到食嘢,映入眼簾既係牆上掛滿阿仙奴裝飾物品,餐廳採用落地玻璃設計,引進自然光,環境明亮舒適,食物方面有套餐或單點的餐牌提供⚽️⚽️ 🔸️香辣磨菇黑毛豬炒飯 炒飯粒粒分明,幾有獲氣,配料既份量都唔少,而黑毛豬入口幾嫩唔韌 🔸️香烤美國1855頂級牛肉眼扒 牛扒好大塊,仲好厚身,肉質粉嫩,仲跟埋好多配菜,當中最驚喜既係竟然唔係配薯蓉,係配蕃薯蓉 🔸️法式焦糖燉蛋 燉蛋幾精緻,金黃色的焦糖糖衣,配上軟滑既燉蛋,內裡混合着雲喱拿籽,甜而不膩

🔸️香辣磨菇黑毛豬炒飯

🔸️香烤美國1855頂級牛肉眼扒

🔸️法式焦糖燉蛋

2021-08-15
2021-08-30 5 浏览
🔺Lockeroom Dining英超球季終於開鑼喇😆今次陪老公過嚟lockeroom睇阿仙奴揭幕戰!!呢度係阿仙奴球迷嘅世界👍🏻.前菜嘅沙律菜新鮮、麵包鬆軟熱騰騰😌餐湯足料👍🏻.香燒美國牛肉眼配法國鵝肝🐮肉眼扒好香炭燒味👏🏻小編叫咗七成熟 有少少韌韌地~建議可以叫五成熟👌🏻鵝肝質素唔錯☺️食落幾香滑 而且唔羶😍.香草燒法國原隻春雞🐥燒春雞喜出望外👅大大隻春雞 燒出嚟個皮好脆!而且肉質幾滑 🙋🏻‍♀️.朱古力三重奏心太軟🧆小編最鍾意個甜品😍朱古力好rich好好味❤️總結黎講呢度嘅野食好有驚喜!
🔺Lockeroom Dining
前菜嘅沙律菜新鮮、麵包鬆軟熱騰騰😌餐湯足料👍🏻
香草燒法國原隻春雞🐥燒春雞喜出望外👅
大大隻春雞 燒出嚟個皮好脆!而且肉質幾滑 🙋🏻‍♀️
總結黎講呢度嘅野食好有驚喜!
2021-08-30 5 浏览
今次同朋友試左呢個好岩球迷食既餐廳,周圍都好多球衣,連地下都好似草地咁。我地叫左兩個餐包沙律、甘荀湯、蒜蓉包。佢地既沙律竟然加左爆爆珠,而家都已經好少見,好特別。而蒜蓉包就好鬆軟,好濃既蒜蓉味。主菜方面,我地就叫左脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡果黑毛豬柳同香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝。咁吉列黑毛豬柳就好有驚喜,一切落去好清脆,唔會用好多粉炸到硬骨骨,豬柳好淋身,入面仲有芝士流出黎,好好食。而牛肉眼扒拼鵝肝,牛扒都唔錯,可以煮得再淋身d,而鵝肝都幾好食,聞落有陣鵝肝香味。特別要提一提佢地既配菜都好落足心思,一般出面係配薯蓉,而佢地係用番薯混南瓜,口感好特別,會食番薯硬身既口感,亦會食到南瓜既林身質地,而佢地既羽衣甘藍亦都有煮過,減輕羽衣甘藍個種硬口,食落舒服d。我地仲特別試左佢地既新產品——雲加,佢地真係足球迷黎,為雲加特別設計左呢杯特飲,下層有蜂蜜同青檸,最上層就係蝶豆花,冰上面仲有少少青檸皮,成杯野飲都好夢幻,好靚。飲落有好明顯既青檸再帶有少少糖味,真係chill。間餐廳d野都好好食,所以我地就試下佢地既甜品——心太軟同梳乎厘。對我黎講心太軟一定要配雪糕,所以加左錢要一

間餐廳d野都好好食,所以我地就試下佢地既甜品——心太軟同梳乎厘。對我黎講心太軟一定要配雪糕,所以加左錢要一球,一暖一凍咁食好刺激,而且朱古力味好濃。而梳乎厘好抵食,一上枱完全估唔到咁多,個梳乎厘打落去仲彈彈下,好足料。呢一晚食得好完滿,好full,環境又好,性價比唔錯,值得再回頭幫襯。
Lockeroom Dining👻油麻地樓上鋪西餐裝飾得成間都係阿仙奴既主題阿仙奴既球迷一定要黎試下窗邊有掛起唔少有簽名既波衫睇黎老闆係阿仙奴既發燒友😛🤣.🔅香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 HKD 238好高質既一份晚餐包埋沙律麵包餐飲真係勁抵食個肉眼扒五成熟剛剛好唔會韌又夠多肉汁個鵝肝有兩塊已經好足夠入口即溶真係正到爆😝🔅波士頓活龍蝦(半隻)配鮮蕃茄扁麵 HKD 168個龍蝦又多肉又多膏係幾靚既龍蝦肉質仲要有咬口好新鮮蕃茄配扁麵好開胃好唔錯既配搭🔅朱古力三重奏心太軟 HKD 78叫完晚餐之後甜品有六折咁抵就算食到好飽都要叫黎試下心太軟流心朱古力味好重鍾意食朱古力真係無得陣好滿足既甜品😆.整體黎講:足球主題 食物高質😚.🎈 Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓
Lockeroom Dining👻

好滿足既甜品😆

整體黎講:
足球主題 食物高質😚
2021-08-29 3 浏览
繼續奧運嘅運動狂熱,今次就嚟到旺角譽發廣場Lockeroom足球主題餐廳, 就完全感受到嗰份足球氣氛,餐廳內盡是足球主題嘅配置, 簽名球衣、球員畫像、草地氈、獎盃、龍門手套等等。 朋友返夜班所以好早就要食飯,叫咗一個set一份單點牛柳同兩份甜品。 跟返個蒜蓉包外脆內軟,蒜香味重。香烤美國牛肉眼扒牛柳我哋揀咗七成熟, 雖然係七成熟,但牛柳都煎得好香嫩,無筋之餘仲好有牛味,配菜係羽衣甘藍、番茄同埋薯蓉,分量好足夠。香煎海鱸魚柳意式鮮茄莎莎海鱸魚柳好厚身,外皮煎得好脆,魚肉好嫩滑,仲好juicy又無骨👍🏼配埋蕃茄莎莎醬食好開胃。朱古力三重奏心太軟心太軟非常特別,會喺上面放一片朱古力薄片,然後朱古力會慢慢溶,之後連埋心太軟一齊食,真係超正呀,朱古力味好重,配埋白朱古力醬就係三重奏啦,真係一試上癮,一份都唔夠喉😝 朋友仔本來食燉蛋,佢都係咁食我個心太軟🤣🤣法式焦糖燉蛋上面嘅焦糖燒得好香脆,入面嘅燉蛋非常重蛋香味,夠曬香滑,配一個士多啤梨酥,鬆脆好味,士多啤梨唔酸。

香烤美國牛肉眼扒

香煎海鱸魚柳意式鮮茄莎莎

朱古力三重奏心太軟

法式焦糖燉蛋

2021-08-26 10 浏览
🥰趁住近期嘅運動熱潮,再訪呢一間抵食嘅足球主題餐廳🤩 。 除咗欣賞窗前阿先奴簽名球衣、獎杯同其他收藏品,仲可以享受喺落地玻璃旁邊食好野傾下計,完全無鬧市嗰種趕忙急速嘅壓迫感。 套餐連餐湯、蒜蓉包、沙律、熱飲,仲可以以6折加甜品🍧正🥰 蒜蓉包厚身香脆。 餐湯係甘筍(?蕃茄🍅)蓉湯,完全feel都係好足料嘅甘筍打蓉🥕,仲有蕃茄蓉嘅香氣,好味。 沙律充滿仙氣。🥗🥗,除咗沙律菜,仲有三色椒、車厘茄、爆珠,色彩好繽紛,仲有得自己落黑醋🤓。 香煎海鱸魚柳配意式鮮蕃茄沙沙🍅($188)鱸魚微微煎香,油脂比例適中😁有兩大舊都幾飽下。伴碟除咗烤薯仔、仲有烤蕃茄同羽衣甘藍😍好有驚喜,因為每樣配菜都有調味同有煮過,唔係好似平時啲餐廳咁生勾勾或者白烚。 燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($218)黑毛豬都幾厚切,肉質唔會太實,豬味香濃😁燒烤醬味道洽到好處。配埋彈牙嘅元貝,非常滿足。 加咗$3轉凍飲,凍檸茶清甜,可以自己落糖,熱咖啡個杯超elegant💁‍♀️一上到枱已經香噴噴,一啲都唔苦。 即製梳乎厘班戟🥞(跟餐$52.8)震騰騰Pancake雖然要等,但係好味,所以都值得🥰。 香噴噴熱辣辣,蛋香十足。內在軟
🥰趁住近期嘅運動熱潮,再訪呢一間抵食嘅足球主題餐廳🤩 。

套餐連餐湯、蒜蓉包、沙律、熱飲,仲可以以6折加甜品🍧正🥰

蒜蓉包厚身香脆。

香煎海鱸魚柳配意式鮮蕃茄沙沙🍅($188)

燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝($218)

即製梳乎厘班戟🥞(跟餐$52.8)
震騰騰Pancake雖然要等,但係好味,所以都值得🥰。 香噴噴熱辣辣,蛋香十足。內在軟綿綿又有空氣感🥰主菜食到9成嗰時就好叫啦。

2021-08-26 12 浏览
呢間西餐廳 絕對係為阿仙奴球迷而設🤣 所以就同男朋友黎試下佢 發現食物都幾有水準!性價比都唔錯🤍✾ 巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌天使麵🍝 (hkd158)入口黑松露味非常濃郁又creamy✨ 而且配料份量一啲都唔少 仲有2大塊ham🥓 食落鹹鹹香香 口感好豐富🦦✾ 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝🥩 (hkd238)一黎見到2大塊肉眼扒已經非常吸引 點左medium熟度岩岩好 肉質嫩滑 鵝肝亦都無令我失望(´∀`*) 入口質感綿密又唔會好油膩 另外伴碟嘅蕃薯蓉都好清甜好鍾意✾ 鹹蛋黃小食拼盤🍗 (hkd128)鍾意食鹹蛋黃嘅朋友必點!因為每樣小食都好重鹹蛋黃味好正♡ 一個拼盤有齊雞翼 薯絲蝦 德國腸 洋蔥圈 薯條 非常豐富🥰✾ 冰工廠🍹(hkd28)聽店員講呢兩杯飲料都係最近先推出 呢杯加入左洛神花同埋茉莉花茶 仲有桃汁🍑 都幾清新消膩~✾ 雲加🍸 (hkd28)而呢杯加入青檸水 蜜糖 同埋碟豆花 賣相吸引之餘 味道甜甜的好似飲緊mocktail🤣

✾ 巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌天使麵🍝 (hkd158)

✾ 鹹蛋黃小食拼盤🍗 (hkd128)

✾ 冰工廠🍹(hkd28)

✾ 雲加🍸 (hkd28)
與好朋友一同前往這間以足球為主題的餐廳食晚餐。四周也的環境都放滿球衣,運碟都係足球場,好得意。我地最後叫左以下的食物。➰小食➰1.Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤⚽️($128)(雞翼➰薯角➰洋蔥圈➰薯絲蝦➰德國腸) ➰Dining Set Dinner➰⚽️是日精選沙律⚽️南瓜甘筍湯⚽️蒜香牛油法包 1.波士頓活龍蝦(半隻)🦞配白松露忌廉扁面 ($168)2.波士頓活龍蝦(半隻)🦞配美國Creekstone牛西冷🥩($268 )➰甜品➰1.法式焦糖燉蛋🥚($68)2.即製疏乎厘班戟🥞($88)➰飲品➰1.草莓梳打🍓(跟餐+$24)2.新鮮水果紅茶🍋(跟餐+$26)3.柚子薄荷梳打🍊($52 )
與好朋友一同前往這間以足球為主題的餐廳食晚餐。

四周也的環境都放滿球衣,運碟都係足球場,好得意。

我地最後叫左以下的食物。

➰小食➰

(雞翼➰薯角➰洋蔥圈➰薯絲蝦➰德國腸)
Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤⚽️

➰Dining Set Dinner➰
⚽️是日精選沙律
⚽️南瓜甘筍湯
⚽️蒜香牛油法包

1.波士頓活龍蝦(半隻)🦞配白松露忌廉扁面 ($168)
波士頓活龍蝦(半隻)🦞配白松露忌廉扁面

波士頓活龍蝦(半隻)🦞配美國Creekstone牛西冷

甜品
1.法式焦糖燉蛋🥚($68)
法式焦糖燉蛋🥚

2.即製疏乎厘班戟🥞($88)
即製疏乎厘班戟🥞

➰飲品➰
1.草莓梳打🍓(跟餐+$24)
2.新鮮水果紅茶🍋(跟餐+$26)
3.柚子薄荷梳打🍊($52 )
草莓梳打、新鮮水果紅茶、柚子薄荷梳打

2021-08-10
Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤⚽️
波士頓活龍蝦(半隻)🦞配白松露忌廉扁面
波士頓活龍蝦(半隻)🦞配美國Creekstone牛西冷
法式焦糖燉蛋🥚
即製疏乎厘班戟🥞
草莓梳打、新鮮水果紅茶、柚子薄荷梳打
  • 波士頓活龍蝦(半隻)🦞配白松露忌廉扁面,
2021-08-25 49 浏览
-{黃店💛旺角球迷西餐🥩}今次帶朋友黎旺角嘅樓上食西餐😜個主題係球足球迷😙所以側邊都好多球衣等嘅裝飾🤤炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁🤤 ($188)有3大排嘅牛肋排😋雖然薄但都好多肉😂算幾易咬~另外個南瓜蓉好清甜亦冇薯蓉咁濟👖褲評: 8.3/10🤤香燒美國creekstone牛肉眼拼法國鵝肝🤤 ($268)個牛扒真係做到5成熟 咬落唔韌🥳份量都多☺️👖褲評: 8/10🤤朱古力三重奏心太軟🤤 (+$60)做倒有流心😜外層質地似軟蛋糕 朱古力味濃再配埋啲雲呢嗱汁 好味☺️👖褲評: 7.3/10成個晚餐包沙律 湯同蒜蓉包好抵食 食物質素唔錯 店員亦好有禮貌😚另外見隔離枱點左生蠔😍😍黎㕵角嘅話可以一試😎性價比: 8/10服務: 8.5/10環境: 8.3/10🚩Lockeroom Dining🚩地址: 油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
{黃店💛旺角球迷西餐🥩}

🤤炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁🤤 ($188)

👖褲評: 8.3/10

個牛扒真係做到5成熟 咬落唔韌🥳份量都多☺️

👖褲評: 8/10

🤤朱古力三重奏心太軟🤤 (+$60)

👖褲評: 7.3/10

• 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
2021-08-25 18 浏览
Lockeroom 從第一次幫襯到現在,已經發展到現有三間分店,但是最喜歡的都是位於譽發廣場8樓的分店,餐廳店舖闊落,座位舒適,從餐廳店員制服到整間餐廳的佈置,都充滿著足球迷狂熱的感覺。周三晚上都座無虛席,建議必需提前訂座,否則輪候時間較長。晚餐黑醋沙律,餐湯,蒜蓉包仍然能夠保持極高水準。主菜方面最喜愛的波士頓龍蝦配蕃茄意大利飯,餐廳即時制作,等候時間較長,龍蝦新鮮彈牙,配蕃茄意大利飯非常開胃,飯的酸甜度,軟硬度適中,值得一試。小食推介水牛城雞翼,辣度算強,還原度高。

周三晚上都座無虛席,建議必需提前訂座,否則輪候時間較長。

小食推介水牛城雞翼,辣度算強,還原度高。

2021-08-11
2021-08-25 6 浏览
Lockeroom Dining (譽發廣場)油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓知道好多球迷會專登過黎幫襯,支持自己鐘意既球隊,但我自己就無咩睇波既,不過都好鐘意黎呢到開餐,已經黎過好幾次啦,原因好簡單因為呢到地點方便,坐得舒服,而且價錢又合理,所以非常推介約埋三五知己黎開餐就岩晒啦今次帶左個朋友佢係第一次黎都讚口不絕,佢最鐘意就係呢到既凱撒沙律,每一份都用個保溫瓶裝住,似係剛剛係雪櫃直接囉出黎,夠晒新鮮望落色彩繽紛已經覺得好吸引,原來再加少少醋汁搞拌再食,口感更加會大大提昇緊接住既就係即烤蒜蓉包,熱辣辣好香脆,而今晚既餐湯係忌廉南瓜湯,飲落好creamy, 配埋合蒜蓉包一齊享用就最啱啦主菜黎啦,我地分別揀左碳烤美國牛肋牌配蜜糖燒肉汁香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝最後,點埋餐茶之外又點少得甜品呢,我地揀左法式焦糖燉蛋,餐廳好有心思擺得好靚仔,再加埋件迷你拿破崙伴碟,用黎打咭一流呀
Lockeroom Dining (譽發廣場)
油麻地彌敦道558-560號譽發廣場8樓

主菜黎啦,我地分別揀左
碳烤美國牛肋牌配蜜糖燒肉汁
香燒美國Creekstone牛肉眼配法國鵝肝

🏆奧運曲終人散,香港運動員取得歷史最好嘅成績,大家畀啲掌聲先👏🏻二訪Lockeroom 譽發廣場店,一間足球主題餐廳,特點係用阿仙奴為主題,加埋好多好有創意嘅料理,而價錢又十分親民😍⚽️白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒 $188 - 首先你一定要讚佢哋嘅諗頭😛白松露忌廉,鮑魚同雞扒呢三樣嘢本身好少會放埋一齊,但佢實踐到又好食😏好似你塊面咁大嘅雞扒,有黑椒調味咗,然後配上邪惡嘅白松露忌廉係一絕;但係淨係食一大舊肉又好似爭啲嘢,所以就配埋隻原隻鮑魚畀你調和下,不得了!另外我想講佢個蕃薯蓉係超級好食😋⚽️香烤澳洲羊架配德國腸 $208 - 無上面嗰款菜咁多創意,係一個好正路嘅做法,但係就穩打穩扎處理得好好❤️羊架肥瘦適中,叫佢七成熟整得啱啱好,德國腸輕鬆令到成件事冇咁寡,係有嗰個超好食嘅蕃薯蓉,正到爆👏🏻⚽️即製梳乎厘班戟 (套餐可六折)$53 - 叫咗晚市套餐可以用六折要甜品,佢地啲甜品本身價位已經比出面一般西餐廳平,六折埋真係割喉價💕出面食梳乎厘班戟真係好多時要$100起跳,呢度價錢親民之外,個鬆軟度同綿滑感都係做到80分以上,十分出色😍⚽️PS1:伴碟仲有超級食物羽衣甘藍好健康⚽️PS2:晚餐配嘅沙律同

⚽️PS1:伴碟仲有超級食物羽衣甘藍好健康
⚽️PS2:晚餐配嘅沙律同餐湯都唔馬虎,高質!
2021-08-25 12 浏览
食過呢間幾次,成日都再去因為食物質素有保證!睇下有咩食先~餐湯、沙同餐包叫左個脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)好好味!豬柳炸得超香脆,入面都幾厚肉,唔會得舊粉,另外切開真係有芝士慢慢咁流出黎,好正!同埋大大份性價比很好!香烤澳洲羊架拼德國腸羊架煎得岩岩好,唔會好熟,故肉質都幾夠嫩滑😋😋叫左兩杯特飲,一杯叫雲加,其實係青檸加碟豆花,個顏色好夢幻吸引!飲落唔會過甜,幾refreshing!另一杯叫冰工廠,有洛神花混合jasmine tea,又係出奇地夾甜品食左心太軟

食過呢間幾次,成日都再去因為食物質素有保證!睇下有咩食先~

餐湯、沙同餐包

叫左個脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)

香烤澳洲羊架拼德國腸

羊架煎得岩岩好,唔會好熟,故肉質都幾夠嫩滑😋😋

甜品食左心太軟
見好多foodie朋友都講「回頭度」呢個term,如果要我用呢個parameter評呢間餐廳,應該頭都fing到甩埋。性價比嚟講,抵到爛啊!同埋如果你係鍾意足球嘅朋友,肯定你j呢間餐廳j到出血。成間餐廳擺滿球衣等相關裝飾,連甜品餐碟都有足球場design,可謂成餐飯由頭到腳都是高潮。好啦冷靜啲,聽我講下啲嘢食幾高質啦香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎($188)海鱸魚柳嘅外皮烙印住香煎過嘅痕跡,本以為就如同唔少餐廳嘅煎魚一樣,會變到好似M記魚柳包咁樣乾爭爭了無生氣(perhaps that‘s why會有人叫魚柳包走魚柳lol)。Butttt this is a totally different story!你永遠不會料想到一份香煎海鱸魚柳可以如此鮮美,魚肉似剛打撈上嚟即刻煎煮一樣,嫩滑至極。魚肉嘅肌理紋路同魚嘅柔軟姿態都依然可以喺呢道料理上感受到,畀到一種啊我食緊嘅真係一條魚嘅感觸。波士頓活龍蝦(半隻)意粉($168)所謂半隻真係有一半嘅身軀同一邊嘅蝦鉗。鉗裏面肥美多肉,我為隻蝦咁健康咁有肉地感到驕傲。蝦嘅軀幹一樣豐厚,甚至加咗一層芝士喺面、一堆三文魚籽喺底,務求喺唔同感官層面上都能夠挑逗

好啦冷靜啲,聽我講下啲嘢食幾高質啦

香煎海鱸魚柳意式鮮番茄莎莎($188)

波士頓活龍蝦(半隻)意粉($168)
所謂半隻真係有一半嘅身軀同一邊嘅蝦鉗。鉗裏面肥美多肉,我為隻蝦咁健康咁有肉地感到驕傲。蝦嘅軀幹一樣豐厚,甚至加咗一層芝士喺面、一堆三文魚籽喺底,務求喺唔同感官層面上都能夠挑逗到你不能自己。意粉都好好,係十分會有八分or more嘅水準。

法式焦糖燉蛋(+$40.8)
焦糖燉蛋嘅焦香同蛋香呢兩項基本分穩穩拿下,額外加一塊法式千層酥餅配鮮果topping,上碟嗰陣真心有啲驚喜

即製梳乎厘班戟(+$52.8)
動L動L嘅梳乎厘內裏同樣充盈未徹底熟透嘅新鮮感、空氣感、仿似一個搖搖欲墜惹人憐愛嘅細路女嘅無辜感。I’m lovin’ it!
(btw忍唔住吐槽一下「即製」呢個description,梳乎厘都幾難唔即製lol)

沙律
點解要特登讚個前菜呢?真係第一次食到有餐廳會特登用密封瓶盛載沙律咁窩心。第一碟菜就要自己親手打開——打開呢餐飯、打開呢份貼心嘅禮物——感覺好正!同埋黑醋可以自己任落都幾jenggg

———————————————

#lockeroomdining

Lockeroom Dining (譽發廣場) (油麻地)
  • 即製梳乎厘班戟
  • 沙律
  • 香煎海鱸魚柳意式鮮蕃茄莎莎
  • 即製梳乎厘班㦸
  • 梳乎厘班戟
2021-08-23 14 浏览
行開旺角,友人話想靜靜地食個西餐,問我有咩好介紹,我就醒起之前食過呢間近油麻地,幾高質又靜靜地,以足球為主題既西餐廳 Lockeroom,於是就上去食個晚飯🍞 蒜蓉包暖暖地,依舊高質,而今次既南瓜湯都幾好飲🍄 白松露忌廉炒野菌($68)個汁勁creamy, 有小小蛋黃香,黑白松露勁香,加埋炒淋左既洋蔥💕如果加個意大利飯/意粉去煮一定超正🐟 低溫煎焗挪威三文魚蘑菇香檳汁($188)三文魚下面放左用香檳汁煮既菇,個菇有d甜,但配上三文魚幾好食,配上香甜的蕃薯蓉好好味🥩 炭烤1855牛肋排蜜糖燒肉汁($188)牛肋骨共有三大塊,中間仲係粉紅色,油脂豐富,非常軟淋,加左黑椒燒烤汁唔會過咸,味道岩岩好😌超滿足☕️ 茶杯依舊都係咁靚

🍞 蒜蓉包暖暖地,依舊高質,而今次既南瓜湯都幾好飲

🍄 白松露忌廉炒野菌($68)

🐟 低溫煎焗挪威三文魚蘑菇香檳汁($188)

🥩 炭烤1855牛肋排蜜糖燒肉汁($188)

☕️ 茶杯依舊都係咁靚
2021-08-08