2021-09-19
⚽️香港少有足球主題餐廳⚽️今日有機會拜訪一間用英超球隊阿仙奴做主題嘅餐廳,用球隊嚟做主題喺香港都真係幾少見嘅。餐廳裏面唔少阿仙奴相關嘅展品,包括簽名球衣、紀念書刊、球星figure等,未開關去唔到酋長球場,都可以黎呢間餐廳參觀下。呢度每個星期會有唔同set lunch,價錢方面一般都係around 七八十蚊。服務都唔錯,服務員會keep住幫我哋加水👍🏻先上嘅係Lockeroom Dining鹹蛋黃小食拼盤,如果係鹹蛋黃fans就一定唔可以錯過,因為每件小食都沾滿左鹹蛋黃醬,仲炸到脆卜卜,非常酥脆可口。不過就一定要同人share啦,如果唔係成盤食晒呢都好熱氣之後就試咗個set lunch烤焗紐西蘭羊架紅酒汁,羊架煮到啱啱好,唔會太熟煮到好韌,不過都有少少羊嘅膻味,加埋紅酒汁就啱啱好。最後散叫左個法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦,龍蝦開邊,上面搽滿蛋黃醬,餐廳仲好體貼咁將兩隻龍蝦鉗開殻,唔會食到隻手污糟晒。整體嚟講,呢間餐廳嘅食物真係幾有水準,如果係阿仙奴嘅球迷,可以嚟試下。