2019-03-24
今日去旺角睇戲,睇完去咗朗晴坊食野,見到有間新開既餐廳,食物款式都唔錯就去試下~腐皮蟹子沙律 ($55) 呢個同元氣果件腐皮蟹子壽司好似🤤 呢度都好好食,入面青瓜好爽脆外而腐皮甜甜地,好開胃好好味鹹蛋黃雞翼 ($45) 本身餐牌係水牛城雞翼,但黎到唔知點解係鹹蛋黃雞翼,對我黎講係仲開心,因為好鐘意食鹹蛋黃😆 雞翼都好吸收到鹹蛋黃既味道,炸得剛剛好芝士流心玉子大啡菇 ($55) 呢度全部小食都好高質,大大隻流心蛋放係大啡菇上面,好香好濃,入面仲有菠菜,好似egg Benedict將包轉咗菇咁🤪 表面層芝士都好正好開心呢度連主菜都好食!😍因為普遍食過呢一棟既其他cafe質素都麻麻。海鱸魚柳香草醬意大利燴飯 ($85) 魚煎得好香,啱啱好。而下而既飯係好重香草醬味,煙煙韌韌十分正最後都係叫咗個熱香甜鬆餅 ($55) 2層鬆餅都好鬆軟,蛋香好重,口感實在得黎又唔算好乾身。雪糕都好好食,好creamy!!同pancake 一齊食好好味